Ваксинация срещу човешки папиломавирус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Ваксинация срещу човешки папиломавирус
преди: 1 месец, 25 дни, прочетена 880 пъти
Здравейте,
Колко от вас имат ваксинацията срещу човешки папиломавирус. И ваксинираните как премина ваксинацията. На колко години бяхте?
Човешкият папиломавирус или HPV е вирус, който причинява обща полово предавана инфекция. Има много различни видове HPV. Някои видове могат да причинят брадавици. Други видове, по-специално видове 16 и 18, могат понякога да причинят рак на маточната шийка и други ракови заболявания.
Инфекцията с HPV е често срещана при възрастните. По-голямата част от инфекциите с HPV нямат изразени симптоми, поради което не можете да разберете дали сте заразени. До 50 % от хората (1 от 2-ма души) ще бъдат заразени в определен етап от живота си. В повечето случаи вирусът не води до никакви увреждания, тъй като имунната ви система се справя с инфекцията, но в някои случаи инфекцията не отминава и може да доведе до рак. HPV се разпространява лесно чрез сексуален контакт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 24 дни
hash: 7a8b5840ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Няма никаква нужда от ваксинации. Първо, тия ваксини предпазват само от определени видове vph, а щамовете са около 100. Второ, рак на шийката на матката се развива много бавно, с десетилетия. Ако жената ходи редовно на гимеколог и си прави Папаниколау всеки 2-3 години, ако има някакви съмнителни промени в структурата на клетките, те ще бъдат отбелязани докато са още в начален стадий и ще бъдат третирани по съответния начин.
Отделно, вече има тестове pcr за наличие на по-проблематичните и агресивни щамове в организма. Търсят днк-то на около 30 вида vph. В случай че теста излезе положителен, следва консултация с гинеколог.
Аз не съм си слагала ваксина, вече съм на 30 години. Ваксините срещу vph, Cervirax и Gardasil могат да причинят сериозни увреждания на нервната система (Guillain- Barré syndrome) и много момичета са с перманентни увреждания след ваксината. Имаше и съдебен процес срещу фармацевтичната компания, но мисля че я обявиха за невинна.
Във всеки случай, къде е файдата от това да си боцкам разни ваксини които могат да предизвикат странични ефекти, за да се "предпазя" от заболяване което така или иначе няма да настъпи ако редовно си правя изследвания? .

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 0540551a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Не слушай 1. Антиваксърите разпространявят всякакви простотии. Консултирай се с истински лекар, който се занимава точно с ваксини. Всички данни показват, че рисковете от ваксинация са нищожни пред рисковете от болестта. Ако се съмняваш в това, може да отидеш да си направиш частна здравна застраховка и да видиш, че няма да ти вдигнат вноската, поради това, че ще си поставяш ваксина.

Тази ваксина се прилага много широко в западни държави, където здравната култура е много над нашата. Където продължителността на живота е много над нашата.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 45a798c04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Номер 2, аз съм номер 1 и за твоя информация, живея в Западна Европа от 20 години. Когато бях на 13 години вече живеех извън България и моя педиатър тук, в мое присъствие, каза на майка ми и на мен че тази ваксина е прекалено нова, за да може да се осигури нейната ефикасия в бъдеще и той не знае дали след 10 или 20 години няма да има нужда от втора или трета доза. Заяви ни че няма НИКАКЪВ РИСК от рак на шийката на матката, при редовни гинекологични прегледи и Папаниколау. Каза на майка ми, че ако желае, може да закупи ваксината от аптеката, той ще изпише рецепта, но той като ПРОФЕСИОНАЛИСТ не я препоръчва. ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ ЛЕКАР.

Това е. Ти май спадат към групата комплексари, които са виждали Западна Европа само на снимка и си мислят че тук живота е кой знае какво, пък в България всичко е гадно, просташко и пропаднало. Ами не е така! Спрете да бълнувате с тоя ваш Запад, защото сте смешни. Не живеете тук и нямате представа от живота тук.

Тая ваксина е за държави от третия свят, където жените нямат възможност за редовни посещения при гинеколог и нямат нужната апаратура за изследвания.

Сега ти като не ми вярваш, потърси на английски информация за това, което казвам. Беше избухнал скандал преди около 10ина години след като стотици момичета останали с трайни неврологични увреждания малко след поставяне на ваксината. Имаше съдебно дело.

Свали си от Интернет листовката pdf на ваксините за да прочетеш че пише черно на бяло в графата "нежелани реакции": Gullain-Barré syndrom.

Аман от невежи които нямат собствен критерий, а само чакат да видят какво УЖ правели на Запад (по-скоро какво ги лъжат че правят там), за да повтарят и те като стадо овце.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 2a5cba6242
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   От 2 до 3. В група съм точно с лекари, които се занимават с ваксини. Говорите антиваксърски глупости. Страничните ефекти от ваксината не са по-сериозни от останалите масово прилагани ваксини. ГБС страничен ефект го има и при задължителни ваксини, които всички си слагаме. Но е толкова рядък този страничен ефект, че сме приели, че рискът е много по-малък от самата болест.

Затова пиша това към автора. Моля консултирайте се с истински лекар, който се занимава точно с такива ваксини! Тук пишат анонимни хора, които не носят никаква отговорност за вас и не са длъжни да публикуват никакви научни данни (не го и правят). Доктор Христиана Бацелова се занимава точно с това. Тя пише редовно в една група Ваксини във фейсбук. Може и лично да се свържете с нея. Тя ще ви обясни ползите и рисковете. Свържете се и със здравен застраховател да видите дали антиваксърските приказки са истински. Никой застраховател няма да приеме риск да ви застрахова за същата цена, като човек, който не е ваксиниран, ако има реален риск от тежък страничен ефект.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 2a5cba6242
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От 2. Ако ми позволят хората от сайта, ето информация от достоверен източник за ваксината: https://www. cdc. gov/vaccines/vpd/hpv/public/index. html

Включват се и потенциалните странични ефекти.

Фактът, че номер 1 не публикува никакво проучване и не казва име на доктор, показва, че няма достоверна информация и си измисля. Затова не вярвайте на хора, които не носят отговорност! Ако вие се разболеете от такава болест, която се предотвратява от ваксина, тези хора нищо няма да направят за вас! Антиваксърите са не само вредни, но и безотговорни! А ако понесете реално много рядък страничен ефект от ваксина, здравният ви застраховател ще ви покрие щетите.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 599f0e0619
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Приятелката ми е ваксинирана от папилома и не може да забременее. Още няколко месеца ще я търпя и ако не прихване да се маха.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 0540551a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   От 2. Номер 6 е точно за това за, което говоря. Не дава никаква информация, пълен анонимник. Разпространява поредната лъжа да плаши. Затова не вярвай на хората от този сайт, те не са лекари, не са специалисти, не са здравни застрахователи. Не разбират нищо!

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: cd87577efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, надявам се момичето да се осъзнае и да те зареже преди да е изгубила още време с "човек" като теб.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 80a793c9ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 4, щом сте лекари би трябвало да сте наясно с факта че тежките метали налични във ваксините имат свойството да се натрупват в организма, но няма как да бъдат изхвърлени. Следователно, колкото повече ваксини носи човек, толкова повече натрупани токсини в организма му и толкова по-висок риск от проява на нежелани реакции. И определено не е същото да се разболееш от менингит или тетанус, като да се заразиш с някой си щам от vph, който може би, в далечното бъдеще, да провокира ракови образования защото жената е била безотговорна и не е посещавала гинеколог от 10 години.

Аз не съм антиваксър, имам всички ваксини които моите родители са сметнали за необходими. И като пълнолетна реших да се ваксинирам срещу хепатит, при положение че не е задължителна ваксина за тези, които не са ваксинирани като малки. Отделно са ми били тетанус 2 пъти след наранявания. И не съм имала нищо против защото съм сметнала че са достатъчно сериозни заболявания и оправдават риска който носи всяка ваксина. Но грип, ковид и папилома, съжалявам ама моето тяло не е кошче за отпадъци и нямам мерение да ставам опитен заек и на туй отгоре да си плащам за това. Такива глупости не съм си слагала, не мисля и да си сложа. Имам имунна система за ря цел.

Сега ако мислиш че присъствието на критерии е антиваксърство, ами просто си кон с капаци който няма собствено мнение, не мисли, не се информира и чака да му кажат какво да прави.

Всичко което казвам е налично в интернет. Който има желание и интерес, ще потърси сам. На мен не ми плащат за да дебатирам с хипохондрици. Ако наистина те интересува, ще потърсиш. Ако ли не, няма какво да ти давам всичко сдъвкано, защото така или иначе, няма да има полза от това, няма да си промениш мнението. Продължавай да си биеш ваксини за болести които перфектно могат да бъдат предотвратени без тях и продължавай да си харчи парите за да те използват фармацевтичната компании като опитно зайче.

Христиана БацИлова - поредната "докторка" на която и плащат медиите за да говори глупости за Long Kovid и да паникьосва такива като теб. Ако такива са ти източниците, не ме учудва да си толкова заблуден. Само недей да говориш моля ти се какво е в Западна Европа, щото си смешен и хаш хабер си нямаш от живота тук.

Не се мъчи да ми отговаряш, защото просто няма да те чета. Обичам да разговарям с хора които имат по-широк поглед върху нещата, а не със зомбита.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 6b913e9df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Номер 1 - леля ми почина от рак на шийката на матката преди няколко години. Уж риска е малък, уж постоянно се правят профилактични прегледи - но дори в развитите страни има много жени, които все още умират от това.

Освен това - опита за третиране включва изрязване на заразената област, което много често води до безплодие.
Дори и безобидни генитални брадавици да развиете - пак се премахват с рязане (по-точно - остъргване) на заразената част от кожата

Страничните ефекти от ваксината са безкрайно по-малки.

Дъщеря ми има такава ваксина - направиха я, когато беше на 12. В момента е на 32. Няма странични ефекти и не се налага подновяване.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 0540551a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От 2/4 до 9. Добре, аз дадох мои източници. Мога да пратя и още много. Дори не дадох съвет хората да си поставят ваксината (както вие им давате съвет да не го правят), дадох име на доктор и съвет за консултация със здравна застрахователна компания, за да се види риска и ползата от такава ваксина. Какви са вашите източници? Фейсбук постове на Костадин Костадинов от Възраждане ли? Имплантация на чипове? Излизане на трети крак?

Защото като се твърди нещо, се подкрепя с доказателства и имена. А по ваксините е пълно с всякакви фалшиви новини и глупости в интернет. В интернет и по принцип е пълно с фалшиви новини и глупости. Човек трябва да може да отсява.

Щом вие не публикувате вашите източници, значи не са достоверни. И да, антиваксър сте. Не може да си против всяка нова ваксина, да подкрепяш само старите и да твърдиш, че не си антиваксър. Точно антиваксър си тогава. Утре друга болест ще излезе, други ваксини ще излязат, същите като вас ще разпространявят лъжи и глупости, чели някаква простотия във Фейсбук.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: a1bc000f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Н 10, не съм н 1, но ти казвам нещо: леля ти е починала от лечението, а не от болестта, напълно съм сигурна!
Проучвайте, бе, хора!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 0540551a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От 2 до 10. Съжалявам, че така се е получило при вас с вашата леля. Но за това говоря. Същите антиваксъри сега няма да понесат никаква отговорност за пострадалата от болестта. А ако има страничен ефект от ваксина, има застрахователни компании, които носят отговорност. Дори самите лекари носят отговорност с името си като информират за такава ваксина.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 194721d06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Kakво общо има Костадин Костадинов с темата? Обоснови този свой отговор, интересно какво ще измислиш.

Ваксината срещу хепатит не е стара за твое сведение. Питай докторицата бацил

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 194721d06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 10, съжалявам за леля ти, но на първо място, нека уточня че при наличие на кондиломи, те не премахват, освен ако не става въпрос за някакъв краен случай (примерно много да пречат). Aз съм имала два пъти, просто гинеколжката ги отбелязва и казва че трябва да се чака сами да се махнат, което обикновено става след няколко месеца. Може да пиеш имуностимуланти за да стане по-бързо, аз не съм пила и въпреки това, след 2 месеца някъде, изчезнаха.

Конизацията (т. е. )изрязване на засегната част се прилага само в случай на наличие на канцерогенно образование, не просто при брадавици. И естествени че такава инвазивна намеса има странични ефекти, но проблемите със зачеването не са широко разпространени. И дори да се появят, съществува съответния начин за тяхното преодоляване. Има жени които зачеват и раждат без проблеми след такова операция.

Отделно в днешно време вече се разполага и с тестове pcr които търсят наличието му в тялото преди той да е довел до всякакви промени. И в случай на положителен резултат, се изписва нужното лечение за да може организма сам да ликвидира вируса.

https://www. clinicalascondes. cl/Comunidad-Mujer-Y-Mama/blog-cmm/blog-listado/embarazo/conizacion-cervical-embarazo

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 194721d06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 11, вече излезе болестта Х. Запази си час да те боцкат

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 92ec21a6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не съм ваксинирана до колкото знам е скъпо но искам…
имам кондиломи и се чудя как да се справя с тях понеже ми излязоха по време на бременността.. приятеля ми също има заразих го но пак имаме полов живот без него не може.. мажем се с оцет пък понатам ще видим…

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 6b913e9df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 16 - кое има по-големи странични ефекти - конизацията или ваксината?

Между другото - кондиломите не винаги се премахват сами, особено ако сте над 35, примерно.

Тази ваксина ще убие HPV, както стана с вируса на едрата шарка. И тогава ще си се сексим без притеснения :)

Номер 10.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 194721d06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 19

По-опасни странични ефекти има ваксината. Да не говорим че конизацията е крайна мярка, ако се открият увреждания в напреднал стадий.

В редките случаи когато кондиломите не се премахват сами, се изписва имуностимулантно лечение и изгаряне на лезиите. Ваксината не покрива всички щамове които предизвикват кондиломи.

Ами няма да си сексите без притеснения защото има други заболявания като херпес, хламидия и т. н.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 415a2a09b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Може ли жена на 30г, която нее заразена сЧПВ да се ваксинира или само малки момичета? Само заради половия живот ли се правят на ранна възраст? -Много въпроси ми изниква, а личната нищо не ми казва…

 
  ...

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 415a2a09b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От Авторката: Благодаря ви за обратната връзка! Ще потърся още информация от медицински специалист определено.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 39181a74fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Имам много ваксини, и аз, и съпругът му, и детето ми. Включително и ваксини срещу Ковид. Не съм носител на HPV, но всяка майка може да го предаде на детето си, така че желаещите да се ваксинират, първо трябва да се изследват дали вече не са носители.
Също съм гледала видеа и документален за пострадали именно от тази ваксина, затова няма да поема риска да ваксинирам детето ми с нея. Видеата бяха на английски и на немски език.
Има смъртни случаи, а Гилен-Баре води до тежка инвалидизация.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 415a2a09b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Резюме на профила на безопасност

По време на клиничните изпитвания, в които са включени момичета и жени на възраст от 10 до 72 години (79, 2% от които са били на възраст 10-25 години при включването), Cervarix е приложен на 16 142 индивиди от женски пол, докато 13 811 индивиди от женски пол са получили контрола. Тези лица са проследявани за сериозни нежелани събития по време на цялото проучване. При една предварително определена подгрупа от лица (Cervarix = 8 130 срещу контрола = 5 786) нежеланите събития са проследявани в рамките на 30 дни след всяка инжекция. По време на две клинични проучвания, в които са включени индивиди от мъжки пол на възраст от 10 до 18 години, на 2 617 индивиди от мъжки пол е приложен Cervarix и са проследени с активно наблюдение по отношение на безопасността.

Най-честата нежелана реакция, наблюдавана след приложение на ваксината е била болка на мястото на инжектиране, проявила се след 78% от всички дози. Повечето от тези реакции са били леки до умерени по тежест и не са продължавали дълго.

Табличен списък на нежеланите реакции

Нежеланите реакции, за които се счита че са най-малко възможно свързани с ваксинацията, са класифицирани по честота.

По честота нежеланите реакции са съобщени като: Много чести (≥1/10)

Чести (≥1/100 до <1/10) Нечести (≥1/1 000 до <1/100)

Системо-органен клас Честота Нежелани реакции
Клинични изпитвания
Инфекции и инфестации Нечести Инфекция на горните дихателни пътища
Нарушения на нервната система Много чести Главоболие
Нечести Замаяност
Стомашно-чревни нарушения Чести Стомашно-чревни симптоми, включително гадене, повръщане, диария и коремна болка
Нарушения на кожата и подкожната тъкан Чести Сърбеж/пруритус, обрив, уртикария
Нарушения на мускулно- скелетната система и съединителната тъкан Много чести Миалгия
Чести Артралгия
Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение Много чести Реакции на мястото на инжектиране включително болка, зачервяване, подуване, умора
Чести Повишена температура (≥38 C)
Нечести Други реакции на мястото на инжектиране като индурация, локална парестезия
Постмаркетингов опит
Нарушения на кръвта и лимфната система С неизвестна честота * Лимфаденопатия
Нарушения на имунната система С неизвестна честота * Алергични реакции (включителноанафилактични и анафилактоидни реакции), ангиоедем
Нарушения на нервната система С неизвестна честота * Синкоп или вазовагални отговори към инжектирането, понякога придружени от тонично-клонични движения (вж. точка4. 4).
*Тъй като тези реакции са съобщени спонтанно, не е възможно тяхната честота да бъде изчислена достоверно.

По време на клиничните изпитвания е наблюдаван подобен профил на безопасност при лица с предишна или настояща HPV инфекция, в сравнение с този при лица, негативни за онкогенна HPV ДНК или серонегативни за HPV-16 и HPV-18 антитела.

Съобщаване на подозирани нежелани реакции

Съобщаването на подозирани нежелани реакции след разрешаване за употреба на лекарствения продукт е важно. Това позволява да продължи наблюдението на съотношението полза/риск за лекарствения продукт. От медицинските специалисти се изисква да съобщават всяка подозирана нежелана реакция чрез национална система за съобщаване, посочена в Приложение V.

 
  ...
преди: 29 дни, 19 часа
hash: 18593724c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Ваксината срещу човешкия папилоне вирус е една от най-поставяните ваксини в света. С доказана ефективност и безопасност, като в страни в който се поставя от по-продълително време като Австралия и Нова Зенландия заболяванията причинени от папилона вирусът се считат за изчезнали. Това е доста достъпна информация и всеки който се интересува може да се запознае при интерес. Не се доверявайте на неизвестни никове в интернет бълващи зловредна пропаганда а потърсете надеждни източници

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker