Какво искат жените? Какво се очаква от мен като мъж? (Част 1) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Какво искат жените? Какво се очаква от мен като мъж? (Част 1)
преди: 26 дни, 21 часа, прочетена 1227 пъти
Здравейте! От доста време ме гложди, че навсякъде като се повдигне темата за отношения между половете, нещата винаги се разглеждат плоско и повърхностно. В тази серия от постове ще опитам да отговоря на по-дълбоките въпроси, а именно защо изобщо нещата работят така както работят, честно ли е и какво се очаква от нас. Постовете ще бъдат насочени предимно към мъже, но се надявам да помогнат и на дамите - имам по-малка сестра и поне при нея работи да си обясни тийнейджърските мъки. Отворен съм за всякакви коментари и критики.

Природата създава същества, стремящи се към своето оцеляване и просъществуване. За тази цел различните животински и растителни видове са адаптирали различни стратегии в зависимост от своята околна среда, размер и близки обитатели. Ние, бозайниците, изпълнявяме една от тези стратегии, а именно разделението между два пола - мъжки и женски, при което мъжкият осеменява, а женският износва и изражда плода. И огромна част от поведението ни, интересите ни и мислите ни се въртят именно около изпълняването на тази стратегия успешно, независимо дали е съзнателно или не.

Едно от най-важните неща, които дефинира женския пол, е чудото на създаване на живот. Това си има висока цена, обаче, защото износването на плода и опазването му след това, докато бебето е беззащитно, прави жената уязвима и отнема огромно количество ресурси от нея. Именно тази уязвимост дефинира стратегията им да са избирателни и тестващи към мъжете, защото необмисленият секс за тях потенциално може да ги остави нежелано бременни без никаква помощ и закрила, което в първичните ни времена е почти равносилно на смъртна присъда (в днешно време презервативите и хапчетата променят играта тотално, но това е тема за друг път - важното е, че инстинктите ни са същите като преди тях).

От другата страна стоим мъжете, които не поемаме никакъв директен риск при половия акт (освен болестен). Това тотално променя играта и прави сексът да няма почти никакви минуси за нас и дава възможност за безгранично репродуциране (невъзможно е Чингис хан да беше жена и да имаше същия репродуктивен успех). За това ние почти винаги сме склонни за секс, дори и да не е с най-привлекателното за нас момиче - репродукция без цена. Неселективната ни стратегия се подчинява на женската селекция, което ни води до това, че за да правим секс, ние трябва да играем по женските правила и да се конкурираме с останалите мъже в средата си. Тази конкуренция ражда именно онова абстрактно свойство, което наричаме “статус”.

Жените естествено са привлечени към най-високостатусните мъже, които могат да имат, защото това повишава шансовете им за оцеляване и за оцеляването на плода. Това води до дистрибуция, в която мнозинството от жените са привлечени към малък процент от мъжете, а мнозинството от останалите мъже остават самотни. Този механизъм, колкото и да е жесток, е основният, който кара мъжете да действат в света, да решават проблеми и да поемат рискове - защото по един фундаментален начин поколението ти е поставено на карта и трябва да играеш играта. Също така е и механизмът, който движи позитивните еволюционни промени във вида ни - ако имаш ген, който прави зрението ти малко по-добро, това естествено би те направило малко по-добър ловец, което се трансферира във високо усещане за “статус”, чрез конкуренцията ти с останалите ловци, което пък се трансферира в повече привлечени жени към теб и шансове за репродукция.

На първо място идва плодът, на второ идва жената, чиито интереси се въртят околко плода, и на трето е мъжът, чиито интереси се въртят около жената. От една перспектива може дори да се каже, че цялата ни цивилизация е женски експеримент и историята на човечеството е история на жени, които бутат мъже напред, които движат света към прогрес за да им се харесат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 26 дни, 5 часа
hash: ae7bfc5160
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Щуротии. Хората сме първични животни и ако търсите причина, защо сте сами, тя винаги е, че забравяте истинската си природа и се правите на свръхсъщества, а всъщност сте обикновени бозайници, водени пт първични инстинкти за оцеляване и размножаване. Когато престанете да се правите на свръхизтънчени и възвишени, свръхинтелигентни и всичкознаещи, ще срещнете някой наистина умен, земен и оцеляващ човек, който да ви бъде партньор, спътник и любовта на живота, а не нвкой, който да подхранва грандоманското Ви его с фалшиво притворство и благоговение.
Слезте на земята на първо време и се огледайте. Светът е пълен с възможности, които пропускате заради високоеирнатия си нос.
Няма наръчник за харесване. Бъдете естествени!
Дори проблемът не е толкова във външния вид или в дебелината на портфейла, а най-вече във Вашето поведение!
Уморих се вече да чета такива теми
Колкото и някои да мразят ръснаците, трябва да признаем, че добре са го казали
"На вкус и цвет, товарищи нет"

 
  ...
преди: 26 дни, 5 часа
hash: 2521c5fc0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Много го мислиш, с такива умности скоро няма да топнеш чушката. Жените са долни кучки, това да знаеш от деда си.

 
  ...
преди: 26 дни, 3 часа
hash: 2d2c1bf344
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Много хубаво есе, но не мисля, че някой мъж разбра какво искат жените или какво се очаква от него. Успех с изясняването в следващите постове.

Иначе, като жена, ми харесва, че определяш жените като водещи за развитието на цивилизацията. И го постигаме само на база на съществуването си и уникалните си физиологични процеси. Също така се успокоих, че работата ми е да бутам мъжете да вършат всичко, за да ме впечатлят, и няма нужда да се напрягам да уча, да работя или да изобретявам. Това са задължения на мъжете, които искат да ме оплодят. Точно това си мисля от малко момиченце и така ме е научила мама.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 1 час
hash: 1cca71d19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Даамм и аз на 16 съм си мислил подобни простотии. Когато станеш родител, ще ти се изяснят много неща. До тогава имам един съвет към теб. Използвай времето си и УЧИ! Колкото повече знаеш, толкова повече пари ще имаш и толкова по-лесен ще е живота ти.

 
  ...
преди: 25 дни, 10 часа
hash: dea9a367af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз като жена ще ти кажа на какво аз държа:

1. Това със статуса, оцеляването, евентуалните деца и т. н. т ги забрави. Имаме само един живот и е важно да сме щастливи, а това няма общо с пресметливостта и прагматизма.

2. Лично аз предпочитам сродна душа, което ще рече:
- да се разбираме с половин дума (лесно общуване)
- да имаме хармония
- уважение
- общи хобита
- добра хигиена и грижа за себе си
- без ревност, дебнене, собственическо чувство
- всеки допринася, колкото може, за общото благо
- осъзнаване, че другия е завършена личност, с качества и недостатъци (безусловна любов и приемане)

Ти живееш с човека, не със статуса му. Детето ти ще прилича на него ( по външност и характер), не на колата му.
-
-
-

 
  ...


...
преди: 25 дни, 2 часа
hash: 56cc0d7f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Съвсем си се объркал. За жените, поне тези в България без значение от социалният и интелектуалният им статус е важно едно единствено нещо и това е един определен тип външен вид - брутална физика, татуировки, брада, лош поглед и ръбеста челюст. Ако не притежаваш този външен вид, ти си бита карта.

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 1 час
hash: dc268bfd33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добри разсъждения, добра логика, доста е вярно. Извода е, че мъжете, дори без жена до себе си трябва да се стремят да поддържат: външен вид, начетеност и интелигентност, самочувствие, остроумие и хумор, ментално благополучие, финанси и професия. А те какво правят-не си мърдат пръста а се подобрят и ходят по проститутки., а после се жалват в сайта.

 
  ...
преди: 24 дни, 19 часа
hash: 645560ce9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Глупости и неверни неща си написал, дори не те дочетох!

Този свят и всичко видимо и невидимо е създадено от Бога, и хората също!
И първи е създаден мъжът - Адам, а по-късно жената - Ева, която е създадена, за да бъде негов другар и помощник(на мъжа)!

Така, ч е прочети на първо време Библията и не пиши такива безмислици!

 
  ...
преди: 24 дни, 45 мин.
hash: 4bcac2e0f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От тебе се очаква да им дадеш всичко което имаш, но не им давай всичко защотото дадеш ли им всичко ще ти кажат, че си нищо и ще те зарежат:) -

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 8 часа
hash: 90c4b41578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 9
Ти продължаваш ли да вярваш, че Ева е създадена от реброто на Адам? Отговори ми, искам да зная истината.
Ти не вярваш в прераждане, не вярваш в карма. Всеки човек има карма, всеки човек се преражда с изключение на малцина които са постигнали високо Духовно Просветление като Кришна, Буда, Исус и още доста други високо Духовно Просветнали.
Понеже не вярваш в КАРМА купи си "Съвременен тълковен речник" на български език трето изданиие на издателство "GABEROFF" и намери думата КАРМА. Ти повече от издателството ли знаеш?
А в БУДИЗМА И В ХИНДУИЗМА пише, че съдбата на човека в сегашния му живот зависи от действията му /кармата му/ в предишния му живот. Ти и от тези религии ли повече знаеш? Исус е живял преди малко повече от 2,000 години, а Буда е живял около 500 години преди Исус. А Хинду религията е съществувала 2,000-3,000 хиляди години преди Исус. Аз и преди съм ти казвал, че Исус е живял в ИНДИЯ 12 години където е изучавал Будизма и Хиндуизма. Може ли да кажеш къде е бил Исус от 12,13 годишен до 27 годишен. Едва ли ще ми кажеш, но аз искам да ми отговориш. Аз зная, че религиозно си много ограничен, дори си ограничен и в Библията. Аз мога да ти посоча цитати от Новия завет, но ти и тях няма да проумееш, но продължаваш да се хвалиш с Библейските ти "знания". Отговори ми на този коментар.

 
  ...

...
преди: 23 дни, 4 часа
hash: b2feb9dc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   # 3

Надявам се коментара ти е да ирония, ако ли не, ти и майка ти не сте мн интелигенти.

Нали утре на този оборотен мъж утре ще му писне да ти подгъзичва, да паразитираш в/х него и ще те смени за по-млад паразит. Или просто човека ще му дотегни и ще си намери умна и можеща мацка, защото има и такива и хич не са малко.

Не забравяйте че последиците в България за мъж след развод от финансова гледна точка са почти нищожни, сравнение със САЩ. Ако бях жена, не бих разчитала на задържа мъж със секс, щото секса на мъжете ни омръзва след 35г възраст генерално.

И другото не разбирам, ако женската "утроба" е толкова уникална и неповторима.. как така Ви има 4 млрд от вас и сте "уникални". Най-малкото мъж може да си купи сурогатна майка и това дори не е толкова скъпо.

Та, младо момиче, не знам за къде си се запътила, но мъж с възможности и такъв, който генерално е харесват от жените, а предполагам такъв искаш... нямаш с какво да го впечатлиш, освен с евентуално красота, която ще увехне или секс, който ще му омръзне.

 
  ...
преди: 12 дни, 11 часа
hash: 0ed1655760
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Интересно е колко се отрича очевидното от коментиращите, на базата на кой-знае какво в личният им живот.

Физиологично играта на живота в която сме попаднали е точно такава като описаната, като продължението на рода е целта, която все повече хора задгърбват, от мързел или липса на осъзнатост.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker