Какво искат жените? Какво се очаква от мен като мъж? (Част 2) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Какво искат жените? Какво се очаква от мен като мъж? (Част 2)
преди: 24 дни, 4 часа, прочетена 821 пъти
Една жена търси 2 неща у един мъж - висок статус (абстракция, която олицетворява компетентност, умения за оцеляване в конкретната среда, притежание на ресурси и тн. - като цяло висока конкурентноспособност) и привързаност (ако на него не му пука за нея, тогава колкото и да е привлекателен, всичката му компетентност и ресурси са безполезни) - това е и въпросната любовник/провайдър (алфа/бета) динамика. За това жените трябва внимателно да ни тестват и по двата начина преди да пожелаят да си легнат с нас, а именно това представлява флиртът - поредица от тестове от женска страна, които целят да проверят или статуса или привързаността на мъжа. Жена, която не те тества, е жена, която е незаинтересована от теб.

Всеки, който си е говорил с непознато момиче, знае как започва да те гледа втренчено без да мига в момента, в който каже някакъв особено безочлив тест. Регистрира се и се интерпретира всичко което правиш - думите, маниерите, бързина на отговора, микро експресии и тн. - жените наистина са природни машини в това отношение. Добрата новина е, че ние сме природни машини в минаването на тези тестове и ако вътрешно чувстваме, че жената пред нас е на нивото, което заслужаваме, тестовете стават невидими и остава само забавата от флирта. Именно фактът, че за много хора тези динамики остават невидими е и причината темата да е табу като цяло.

Природата обаче е и мултифункционална. Всеки тест е не само проверка към теб, но също така е и сигнализиране на ценности, и не на последно място, подкана да зададеш рамките на отношенията ви. Ако например те попита дали пушиш, какво точно означава този въпрос? Повърхностният отговор е, че просто я интересува дали си пушач и толкова. Но ако вникнем по-дълбоко това е тест (зависи от интонацията и маниерите може би те предизвиква, подканва да отидете на саме, или търси привързаност в небрежен разговор), проба за определени ценности (може специфично да не харесва пушачи и това силно вярване да не подлежи на промяна) и подкана да зададеш рамка с отговора си (може да и кажеш, че си пушач и въпреки, че знаеш, че е лош навик, дядо ти е бил пушач до 90 години и никога не му е било проблем пък и ти помага със стреса, може да и кажеш, че пушенето е най-големият враг на човечеството и лично се надяваш един ден шефовете на тютюневи плантации да отидат до живот в затвора). Играта се играе и на 3-те полета едновременно - ти отговаряш на тестовете и, намирате се заедно в общи ценности за важните неща, тя влиза в твоята рамка и мироглед (приема твоята история) - това създава чувството за близост между вас и създава дългосрочната предпоставка за отношения.

Пробата за ценности е една от най-неразбраните и неглижираните части според мен. Ценностите и мирогледа на един човек задава това, което той вижда за стойностно, или казано по друг начин, това което той вижда, че ще го доведе успешно до оцеляване. За това, въпреки че има силен обективен елемент в привличането между половете, до голяма степен това, което една хипи девойка и една пластмасова девойка виждат за привлекателно се различава коренно. Толкова коренно, че тези две момичета дори не се конкурират една с друга и ако си честен с ценностите си е невъзможно да спечелиш и двете. Техният мироглед също определя и това, което те виждат като високостатусен мъж - за едната батките изглеждат като кроманьонци, докато за другата книжните червеи са на един шамар живот.

Статусът също така е зависим от контекста, в който се намираме - не може да си с костюм на плажа или да си клоун в работна среща. Различните контексти изискват различни типове конкуренция и издигат различни “шампиони”. Именно за това трудно има обективно позитивни и обективно негативни генетични или културни промени - обикновено те си имат цена и подходящ контекс. На всеки от нас са раздадени произволни карти при раждането ни, природата ни е потупала по рамото за успех, и като цяло е наша отговорност да ги оправдаем. Или ако имаш ген, който прави зрението ти по-зле, и следователно потенциално по-непривлекателен в контекста, в който живееш, е добре за теб да смениш контекста, за да се конкурираш където си силен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 23 дни, 20 часа
hash: d716bd9df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Авторе, писах ти в другата тема, но ти си пуснал и нова - затова копирам коментара си и тук:
----------------------------------------
Глупости и неверни неща си написал, дори не те дочетох!

Този свят и всичко видимо и невидимо е създадено от Бога, и хората също!
И първи е създаден мъжът - Адам, а по-късно жената - Ева, която е създадена, за да бъде негов другар и помощник(на мъжа)!

Така, че прочети на първо време Библията и не пиши такива безмислици!
------------------------------

Много празни философствания и мъдрувания си написал и тук!

Но мъдрост и истина без познаване на Бога - НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА!

Затова прочети на първо време Библията, както вече ти писах, като започнеш от Новия Завет и особено обърни внимание на глави 5, 6, и 7 от Евангелието от Матей! Там са цитирани думите на Божия Син Господ Иисус Христос - Божествени и истинни слова - и ще познаеш какво означава мъдрост!

 
  ...
преди: 23 дни, 19 часа
hash: ed4a57c37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Тотално си се объркал. Жените харесват мъже с брутална физика, татуси, брада, ръбеста челюст и лош поглед. Статусът, способностите в професионален, социален и личен план, както и името ти сред обществото и финансовите ти способности и потенциал нищо не значат. Ако не си с описания външен вид си буквално господин никой. Ако ще да си тъп като гъдулка, не можещ две приказки да вържеш, да гледаш като теле, да си на 35г и да си живееш с вашите и да си безработен, имаш ли мускули, брада, татуировки и т. н., ти в очите на всички жени се превръщаш в божество.

 
  ...
преди: 23 дни, 18 часа
hash: a9cc5c7f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Автор: Видях мненията и на 1-вия пост, приятели, и с цялото ми уважение, не мисля, че разбирате прочетеното.

Към 1 - надявам се тази перспектива да помага на момчета, които са самотни и девствени до 25 и започват да имат самоубийствени мисли, но се съмнявам.

Към 2 - ако това са вярванията ти, предполагам че е най-добре за теб да ги изпробваш и да изглеждаш с брутална физика, татуси, брада, ръбеста челюст и лош поглед и да ни кажеш дали работи. Лично аз не изглеждам така и проблеми с жените нямам.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 12 часа
hash: 05ac05c954
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Като жена потвърждавам (донякъде) коментара на 2. Брадата и лошият поглед са от ключово значение. Бруталната физика и ръбестата челюст са силно желателни. Татусите са опционални. Статусът в абсолютно всички цивилизовани общества е следствие от външния вид, в комбинация с интелекта, работната етика, социалното одобрение и моралните ценности на мъжа. Но без брада и лош поглед, останалите фактори не могат независимо да осигурят достатъчен статус, за да бъде определен мъжът като някой. Ако мъж с брада и лош поглед е "тъп като гадулка", гледа "като теле" и е безработен, той може да има висок статус, само при липса на други притежатели на брада и лош поглед, които се отличават с по-висок интелект, работят по-усилено, имат повече приятели и се стремят в по-голяма степен да бъдат в полза на обществото.
Както е отбелязал авторът на поста, привързаността също е от значение. Високият статус е без значение, при липса на внимание към жената и изразяване на лично отношение.
Накратко, имайте брада и лош поглед и демонстрирайте интереса си към жената, която ви интересува. При наличие на конкуренция от други мъже с брада и лош поглед, демонстрирайте още брутална физика, ръбеста челюст, опционално татуировки, но задължително също интелект, работна етика, социално одобрение и морални ценности, за да спечелите конкурентно предимство.

 
  ...
преди: 23 дни, 6 часа
hash: 9e0a8764e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Много вярно. Ж36

 
  ...


...
преди: 23 дни, 3 часа
hash: df8e0544bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Чакам трета част. Благодаря.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 3 часа
hash: 4d82efd7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много хубава поредица, надявам се повече мъже да я осмислят. Авторе, моля те не спирай с темите. Дори тази да се изчерпа, започни с друга.

 
  ...
преди: 12 дни, 11 часа
hash: 6d11f3fc50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Много рационални разсъждения. Дори прекалено, идва ми естествено ад хок да те попитам - какво се случи с последната ти връзка със жена, понеже не усещам женска енергия в думите ти и прекалено много - мъжка.

Имам две питания, към теб, но и за себе си.

Когато влезеш да играеш играта на репродукцията, времето за усъвършенстване ти намалява. Същевременно има хора, които допринасят към обществото не чрез репродукция - ами чрез идеи и дела, които правят репродукцията желана - понеже правят битуването в света по-привлекателно.

Тоест, извън алфа/бета динамиката за която говориш в предишния си пост, има и друга динамика на културните провайдъри - хора, които пренасят житейските си сили в съдържание извън семейното.

Все повече ми се вижда, че :
а) назрява необходимостта от разделяне на едната функция от другата. Толкова много е нужно, за да осигуриш семейството си от една страна днес - дали това е изкуствено или естествено създадено условие е друг въпрос - че за да осигуриш семейство трябва да жертваш всичко друго. Същевременно, за да твориш качествено съдържание - песни, романи, филми - се изисква да посветиш цялата си енергия на това, нещо което в семейството е трудно да се осъществи по принцип. Затова сегрегирането на функции - някои хора да имат задачата да продължат рода, докато други - да осмислят продължаването на рода на първите, тъй като и на двата вида не им остава време за същото. Ползите са косвени и за двете страни - едните стават "известни", съответно удовлетворяват програмираното си желание за "статус", другите продължават фактически рода си - удовлетворяват заложеното си желание за оплождане.

Проблемът е, че системата на всеки един от нас е така устроена, че психологически репродукцията е най-важна за всеки, а както и желанието за усъвършенстване, за развитие - дали да правиш по-добри научни открития, да създаваш по-добри художествени произведения.... но и да вдигаш левъл в компютърна игра за да имаш повече "умения" на героя си в играта, или пък като ядеш сладолед - да си представяш какво ще стане, ако може да изядеш "повече" и повече - "думата повече". Тови конфликт - "статус" и "повече" говори, че такава сегрегация не може да се осъществи идеално у нас.

б) Какво значи съдържание, което да осмисли? Напоследък изкуството и науката са силно компроментирани, идеализмът им е подчинен на финансови интереси. Това корумпиране на източниците за тяхното създаване води и до загуба на смисълът им. 0

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker