За всички жени с бяло течение! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

За всички жени с бяло течение!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 111299 пъти
Темата е за всички момичета, които имат бяло течение.
Макар вече да има прекалено много източници на информация, тук преобладават темите относно този въпрос.

И така:
Първо трябва да уточним какво всъщност е БЯЛОТО ТЕЧЕНИЕ?
Грешно е схващането, че то е болест, по-скоро трябва да се приеме като симптом за протичане на някаква инфекция в организма. Съществуват най-различни определения какво представлява. Медицинското му наименование е ЛЕВКОРЕЯ! Най-просто казано това е течение от влагалището, което зацапва бельото и усещаме овлажняване на външните полови органи.

НА КАКВА ВЪЗРАСТ МОМИЧЕТО МОЖЕ ДА ИМА БЯЛО ТЕЧЕНИЕ?
Няма определена възраст! Бяло течение може да има и едно новородено бебе, дори само за няколко дни при хормонални промени в тялото му. Дори при много малки момиченца се среща в следствие на замърсяване или попадане на чуждо тяло във влагалището.
През пубертета обаче се появява физиологичното вагинално течение, което вече трябва да се наблюдава, защото може да е знак за сериозно заболяване.
От написаното тези, които не са запознати и се чудят:
Момичета няма значение дали сте девствени или не - може да имате бяло течение и в двата случая. Същото се отнася и за менструацията.

КАКВИ СА НАЙ-ЧЕСТИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ПОЯВА НА БЯЛО ТЕЧЕНИЕ?
1) Намалена хормонална активност на яйчниците: това може да се получи преди пубертета, в пубертета, менопаузата, при бременни, след аборт или при патологична яйчникова недостатъчност.

2) Бактериални и гъбични инфекции от различен вид.
Най-често срещаните от тях са трихомонас вагиналис и кандида албиканс (Candida Albicans). Тази група се лекуват най-трудно и продължително.

3) Чужди тела, попаднали във влагалището. Тук разбирайте тампоните главно. Или предмети, които сте използвали за мастурбиране.
(При много малките момиченца това се случва при игра, когато там са попаднали бобени зърна, монети и т.н.)
Към тази група попадат и някои противозачатъчни, които могат да доведът до бяло течение. Също така миене с прекалено гореща вода, прекалено концентрирани парфюмни душ гелове, сапуни и прочие.

4) Както вече казах бялото течение се среща както при девствени, така и при момичета, водещи полов живот.
Мъжът може да инфектира жената, ако той самия има лоша полова хигиена, ако е носител на някаква инфекция и е преболедувал преди, например от трипер, страда от възпаление на члена, на пикочния капал и пикочния мехур, на простатната жлеза и други.

5) Заразяването може да стане и безполово.
Това е много важно да се знае. Аз лично по този начин съм се сдобивала с бялото течение. Тук разбирайте къпане в обществени бани, басейни, използване на чужди тоалетни принадлежности и бельо.
Също така се среща при жени раждали много пъти, с т.нар "зеещо влагалище" и множество разкъсвания, както и жени с ЛОША ИНТИМНА ХИГИЕНА.

КАКВИ ВИДОВЕ БЯЛО ТЕЧЕНИЕ ИМА?
То бива няколко вида в зависимост в коя част на женската полова система се намира.

1) Вестибуларно бяло течение:
Произхожда от лигавицата от преддверието на влагалището и обикновените причини за неговата поява са лоша лична хигиена, възпаление на вулвата, захарен диабет, самозадоволяване и други.

2) Влагалищно бяло течение:
То произхожда от лигавицата, която покрива стените на влагалището. Причините за него могат да бъдат както възпалителни, така и невъзпалителни процеси. Възпалението може да се предизвика от някои микроорганизми като гонококи, стафилококи, ешерихия коли и други. Този вид бяло течение може да се причини и от навлизането на момичето в предпубертетния и пубертетния период, от повишена секреция на естрогени и други.

3) Бяло течение от маточната шийка:
То се появява при болестни процеси, засягащи шийката на матката, като например гонорейна инфекция.

4) Маточно бяло течение:
Причини за него са болестни процеси, засягащи най-често лигавицата на матката. Най-вече това са възпаления от гонореен, туберколозен или септичен характер. Бяло течение, причина за което е възпаление на маточните тръби, се среща много рядко.

Най-често срещани са вестибуларното и влагалищното бели течения, заради лошата полова хигиена или наличието на някакво възпаление. Много рядко причина за появата на тези две течения са туморни образувания.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ ТРЯБВА ДА ОТИДЕМ НА ЛЕКАР ПРИ БЯЛО ТЕЧЕНИЕ?
Важно е, когато се появи бяло течение да се наблюдава от специалист (гинеколог), защото всяка промяна в неговия цвят, мирис може да е знак, че някакъв проблем се развива или продължава да се развива.

И все пак има много жени, които се поглагат на самолчение, четат от книги, списания, интернет разни промивки, антибиотици и прочие. Тук всеки сам си решава как да постъпи.
Има най-различни методи и варианти за промивки - с разни билки, орехи, нар.
И тъй като темата стана много дълга в следващ пост ще напиша такива, които съм прочела.

И така НЕКА ТУК всяка жена, която има такъв проблем или е имала и се е излекувала да сподели своя опит, за да си помогнем взаимно.
Тук може да задавате всякакви въпроси по темата, но нека все пак преди да пускаме едни и същи въпроси и теми да прочетем, умишлено съм наблъскала толкова главни букви, за да се откроява по-важното, което ви интересува.

Ето няколко теми, свързани с темата, почти едни и същи са, но може да прочетете още по въпроса:

http://spodeli.net/5/story-1914.html
http://spodeli.net/5/story-2879.html
http://spodeli.net/5/story-1311.html
http://spodeli.net/1/story-11646.html
http://spodeli.net/7/story-9837.html

Ще се радвам, ако някой допълни със статии или полезни съвети, които е прочел било то в интернет или някой медицински учебник.


Лоша

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 82

преди: 12 години, 5 месеца
hash: bc042e25c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Полезно е написаното от теб. При мен мисля, че се дължи на рязката промяна в теглото и съответно хормоните. Но не съм напълно сигурна. Цял живот съм имала като цяло. Не съм правила секс все още.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5a35504e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте имам един въпрос. Бременните жени да кажем в 1-2-3 седмица може ли да имат бяло течение

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9904d385f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

3.   Аз съм на 15 години и също имам такова бяло течение.. Имам го не знам от кога, да кажем няколко години. На гинеколог не искам да ходя, срам ме е. Просто срам и това е. Единствения начин е, ако отида с торба на главата, за да не ми видят лицето.. Знам, че трябва да отида на лекар, но просто не мога... Много пъти съм мислила за самолечение, но никога не съм правила таки крачка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 26f078fedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Полижинакс, универсални вагинални таблетки са. Ефикасни са от личен опит го знам и от др познати.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1f48f2b338
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Наистина много съществен проблем. В никакъв случай самолечение - можете да го маскирате временно, а когато се прояви в по-напреднала фаза, нещата да са много по-сложни. Не очаквайте, че с първото посещение на гинеколог всичко ще се оправи. Трябва да се въорижите с упоритост. В крайна сметка това съвсем не е нелечимо и животозастрашаващо заболяване, но като че ли малко трудно се диагностицира (поне у нас). След години ходене по доктори и какви ли не лечения (в това число и на мен), какви ли не предположения (включително и абсурдни) откриха, че жена ми има раничка, която изгориха с лазер. Ей така - без болка, без никакви други работи и всичко приключи.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2e43cd74ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   А искам да питам бялото течение може ли да е причина за да не мога да забременея, ходих на гинеколог и ми приписа клостилбегит и арилин рапид, моля отговорете важно е за мен? и правим опити от 1г. и 8мс. някъде за бебче, но имах бяло течение, но като исползвах свещите и ми мина..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b55dbafc6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, аз също от години имам бяло течение, ходих на гинеколог, изписа ми някакви неща и всичко мина за месец, после пак. С приятелят ми решихме да имаме бебе и забременях докато имах такова течение, после пак антибиотици, докато родя да нямам. После пак се появиха.
Така че до номер 6 може да забременееш това не пречи, за всичко си има време. Понякога заради голямото желание една жена не може да забременее, така че остави се на течението :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d8fd773ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Аз нямам цикъл, но ми се появява бялото течение на 14 години съм даже не знам защо нямам още като другите нормален цикъл..

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6f76b16b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Здравейте, на 26 години съм и откакто се помня съм с бяло течение. Обиколила съм много гинеколози, поставяни са много диагнози, изпила съм още повече хапчета и нищо ;(
Преди 4 месеца ми гориха раничка на шийката на матката под предтекст, че течението е заради нея... От тогава стана още по зле! В момента се влача със някакво жълтеникаво течение и оправия няма... :(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d0e699380e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Благодаря ти... от 2 години съм с бяло течение и направо ми лази по нервите! Но така и не мога да ида на лекар, толкова ме е срам... Казах на майка си, тя ми даде един чай(не си спомням името му) който пих и за няколко дни спря, но след това пак дойде. Тогава си купих нещо като сок, който се използва след миене... То пък въобще нищо не направи. Сега не знаех какво да правя, май ще се ходи на лекар.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 37a80f71be
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Аз сега имам. На 12 съм. От пубертета ли е?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1c303ba045
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Ж на 39
Лечението е просто- промивки с разтвор от смрадлика или вода с няколко капки йод. Има и леки хормонални препарати на билкова основа, приемайте и тях - понякога е вследствие хормонален. Може да е от настинка, вирус и т. н.. Не носете бельо-спарва, спира притока на свеж въздух. Дори и памучното спарва и създава бактериална среда. За прашките няма да говори-рядко вредни са. Аз от години съм без бельо и нямам каквото и да е било течение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: 941e6051c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

15.   Страхотно е това което казваш за аналния секс. Само едно не разбрах - защо по дяволите разиграваш мъжа ти? Мразиш ли го? !? Ако го мразиш просто се махни и не тормози човека...

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 6b767fd094
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Здравейте! На 14 години съм. На 10 г. се сдобих с цикъл, рано нали? ;хх Една година преди да ми дойде имах бяло течение, но майка ми ми каза, че е нормално малко преди да ми дойде да имам такъв секрет, и на нея и станало така преди да й дойде. Хубаво, ноо вече 5та година бялото течение не спира. Ходих на генеколог, но нищо не ми каза. Може ли някой да сподели някакъв опит с промиване с билки или някакви хапчета? Благодаря!

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: e9d0c2b67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   аз съм само на 11 и имам бяло течение от 1 година но ме е срам да кажа на мама а и тя няма как да разбере защото от 8 годишна аз си пера бельото и все още немога да събера смелост да й кажа!!!
моля дайте ми съвет

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 18 дни
hash: e3eff9f71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   До 17
Миличка, няма за какво да те е страх, майка ти няма да те изяде. Нещо напълно нормално е да и споделиш и да говориш с нея на тази, както и на други различни теми, все пак ако не с нея, то с кой? Тя е най-близкия ти човек и би ти дала най-правилен съвет и информация, ако не за други неща от личен план (защото повечето девойки избягват да споделят личния си живот с родителите си), но поне от гледна точка на темите за собственото ти здраве не мисля, че трябва да се притесняваш да говориш с нея!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ff76ad734c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Темата е наистина много полезна! Имам бяло течение повече от 3 г. Време, през което обиколих какви ли не гинеколози, направих си какви ли не изследвания, изпих какви ли не лекарства и не успях да го премахна. Според изследванията нямам нишо - нито инфекции, нито гъбички, нито друго обезпокоително - напълно чиста и здрава съм и въпреки това не успях да се излекувам от течението. Все още си ходя със зацапано бельо.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 372340949e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Аз съм на 13(почти 14) и имам бяло течение от когато се помня. Не искам и да чуя за гинеколог-няма да го преживея :D. Понякога е много обилно. Дали това е нормално?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 63cd52702c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Аз съм на 11 почти на 12 и имам от 3 годишна.. мама знае.. Чудя се дали е защото.. като бях на 7.. им гадже.. родителите ми бяха много добри семейни приятели с родителите му.. тогава му го духах.. той ме лиза.. същи и си го завира до колкото може.. не ме болеше дали белотечението е заради това? Също и да попитам.. доста често се възбуждам и направо полудявам.. точно днес си заврях пръста.. просто да видя дали съм девствена и мисля че не съм.. какво да правя?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8bc3694ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

23.   Господи имам син на 14 години моля се да не попадне на момиче като номер 22. Поне не първия път. Номер 14пробвала съм билкта и йода. И от други жени съм чувала за тях за жалост на мен не деиства. Но не разбирам ка се ходи без гащи като ти тече и то обилно?

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4b6d51e792
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

24.   До 22,

ако написаното от теб е истина, а не си някой загорял пубер, дето се чуди с каква глупост да се занимае, ще ти отговоря така: при теб очевидно се е получило прекалено рано полово съзряване или поне настъпване на такова. Реално възбудата и желанието за секс говорят за активност на половите хормони. При мен това се случи на 9, при теб малко по-рано, но в никакъв случай не е нещо страшно. Щом казваш, че имаш течение от 3 годишна, едва ли е от твоя сексуален контакт, ОСВЕН ако не забелязваш някаква промяна в мириса, цвета и гъстотата.
Аз съм на 21 и го имам откакто се помня, в България гинеколожката ми каза, че влагалището продуцира 4 грама течност на денонощие, което реално трябва да отиде някъде след това- естествено върху бельото.
От 2 години живея в чужбина и си мислех, че може би българските лекари пропускат нещо, но не. Вземат ми няколко пъти проби, които гинеколожката на място гледаше под микроскоп, посявки (взема се с тампон от секрета и се оставя за около седмица в специална среда, за да може да се наблюдава развитието на микроорганизмите) и нищо, каза, че съм напълно чиста и че течението зависи от фазата на цикъла, в която се наамираш (цикъл е целият период от менстуация до менструация, а не само наличието на кървене).
След като майка ти знае за това, не виждам защо се притесняваш да й споделиш, че те тревожи това течение. Говори с нея, обясни й, че искаш лекар да го види и да прецени нормално ли е или не, в кабинета помоли да влезеш сама и разкажи това, което написа тук- лекарите са, за да изслушват и помагат, а не да съдят. Предполагам си чувала изречението "На доктор всичко се показва. " Аз също бях много притеснителна като по-малка, но това се оправя с времето.

Надявам се да съм ти била в някаква степен полезна, но по форуми не очаквай да намериш решение на проблема, всеки човек е индивидуален и не на всеки помагат едни и същи неща, така че сподели притесненията с мама и отивай на доктор, няма нищо страшно. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 59b9a1c90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Всяка жена има бяло течение, а най-обилно е при бременните -при тях се дължи на хормоните.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9a7d081f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Здравейте! Имам същия проблем от 13 годишна, тоест вече цели 6 години! Ходих на гинеколог, но ми няма нищо.. пих хапчета -Полижинакс и Гиналгин! Но не ми помогнаха... отразява ми се ужасно и на половия живот! Досега не съм изпитвала оргазъм..

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a444a99085
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   Аз съм на 13 години, от някъде 2 години имам бяло течение, мислех си че е от това че ми предстои първият цикъл но той се появи едва преди 11 месеца а бялото течение ми е от 2 години или дори малко повече време.. Не знам нормално ли е, какво трябва да направя срам ме да отида на лекар а дори и на майка ми не съм казала... Моля ви посъветвайте ме нещо..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 516de4c839
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

28.   Здравейте, на 13 съм и имам бяло течение сигурно от година. Имам редовен цикъл. Срам ме е от това че един ден мастурбирах и може вече да не съм девствена не знам как да разбера. И ме е страх да кажа на майка ми защото тя ще ме заведе на гинеколог и той сигурно ще разбера че не съм девствена (ако съм де не знам дали съм ии не съм)
и после естествено ще аже на майка ми и т. н. и ще стане лошо. Притеснявам се че понякога мирише доста силно и даже понякога е в доста големи количества. Какво да правя моля за съвет

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1c303ba045
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   До 23
Промивкителем с йод /една две капки в дамския душ / или сварена тетра са по съвет на лекар в България, а ходенето без бельо, като превантивно сействие срещу този проблем ми бе препоръчано от лекар в Дания където и живея. В началото е неприятно - постоянно се притеснявам, опропастих няколко чифта дрехи, но от две години от както го практикувам нямам този проблем. Получих и още един съвет - да не прекалявам със сапуна миейки вагината си. Дори и да не използвам такъв-вода основно и от време на време интимен гел в малки количества. Обясни ми, че прекалената хигиена пречи на организма да се съпротивлява срещу бактерии и инфекции, а вагината ми няма нормална влажност и киселинност, а това е особено важно при нашият по топъл климат. Та така следвам казаното от Датския ми лекар и всичко е наред. Пробвайте го-промивки. но не прекалени, без бельо и всичко ще е ок.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b7698d2e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   К'во представлява бялото течение? :)) 22 номер :) А кога излезе от лудницата? Стува ми се, че май пак трябва да влезеш :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0b9be40a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   Здравейте! На 21г. съм от две години имам течение, мога да кажа, че е почти преди цикъл, има миризма, но без сърбеж. Лекарят ми казва че е нормално.... да кажете нещо вие? Найстина много се притеснявам ( да почертая, че не съм водила полов живот живот ако има някакво значение)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3aebf2ff05
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

32.   Имам бяло течение от както се помня, държа на интимната си хигиена и винаги съм била внимателна при полов акт..

Ското посетих гинеколог и се оказа, че имах раничка на матката и следователно обилното бяло течение се дължало на този проблем.. До тук добре, запознах лечение и следователно всичко е наред.. Известно време нямах оплаквания даже след полов акт, но в последно време забелязах, че отново имам обилно бяло течение.. до такава степен, че трябва да сменям превръзката си по често от преди и се чудя да не би всичко това да се дължи на настинка или простудяване.. Или просто започва старата песен на нов глас

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d2f25f532a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

33.   Аз съм момиче на 16г. Имам бяло течение откакто се помня, не съм извършвала полов акт. Това бяло течение ми идва преди да ми дойде цикъла. След като свърши цинкъла 2-3 дена пак имам течение.. спира! Но ако се простудя, ими настина пак се появява и мирише ужасно... Знам от моя позната, че от прекалена хигиена тя е го е получила.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 78c83190a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Получава се от лоша хигиена. Това, че ти тече преди и след цикъл е в рамките на нормалното и в самия пост си пише, че когато се развива някакъв вирус в тялото ти, започва и бялото течение.
Аз пък от жена на средна възраст знам, че най-ефикасно (естествено не е ефекта УАУ) и поне за седмица може да се спре с чай от смрадлика, с дамски душ (който не знае това е буквално балон с тръба която влиза във вагината и измива всичко) и за нищо на света не пропускайте да се измиете веднага след като ходите по малка (или голяма) нужда :):):)

П. С. Извинявам се за грубото обяснение, просто не намерих други думи :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0e512aa1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   1. Бяло течение - може да се наблюдава в порядъка на 1-3 дни и да не се дължи на инфекции, когато съвпада с овулацията
2. Бяло течение - дължи се на инфекции - Да, но всички те са свързани с повишаване концентрацията на микроорганизма "Кандида", който е естествен обитател в женското тяло. За съжаление, ВСИЧКИ лабораторини изследвания стигат до определянето на основната група микроорганизми. Те не определят подгрупите, а това е от съществено значение при определяне на лечението. "Кандида" може да бъде "албиканс" (с камшиче) и "Нон-албиканс" (без камшиче). От опит Ви споделям, че... Ако "Кандида албиканс" не се лекува правилно и навреме (за да Ви обере гинеколога Ви, например), то тя се превръща в устойчивата "Кандида-нон албиканс". Тогава спасение ПОЧТИ няма. Прилагат се много жестоки препарати. Общо взето, предприемат се крайни мерки.
ПРОФИЛАКТИЧНА ХИГИЕНА:
1. Минимум веднъж в седмицата - вътрешна промивка с преварена вода - чрез дамски душ.
2. 2 пъти месечно - към водата се добавя 1 кафяна лъжичка сода бикарбонат. Единствено тя регулира "Кандина"-всички видове като това количество съвсем леко изсушава лигавицата и намалява количеството, но не унищожава "Кандида". Лигавицата и нормалните стойности на "Кандида", се възстановяват след 3 дни.
3. 1 път месечно - към преварената вода може да добавите 1-3 кристала калиев перманганат, но не повече. Той служи за леко вътрешно хигиенизиране и регулира рН на интимната среда.
ДРАСТИЧНИ мерки срещу "КАНДИДА"-всички видове - Прилагат се ЕДНОКРАТНО, ПРЕДИ медикаментозно лечение и САМО, ако дълго време сте се борили безуспешно. След това, се прилага и предписаното медикаментозно лечение. По време на лечението с препарати, не се правят вътрешни /вагинални/ промивки.
* ВЪТРЕШНА ПРОМИВКА: преварена вода 1 / / л вода 2 супени лъжици смрадлика /тетра/ 2 супени лъжици лайка 2 супени лъжици.... /билка/ 10 капки „Цитросепт” малко калиев перманганат 5 капки йод 1 кафяна лъжица сода бикарбонат
* ВЪНШНА ПРОМИВКА: 2 х (преварена вода 1 / / л вода 2 супени лъжици смрадлика /тетра/ 2 супени лъжици лайка 2 супени лъжици.... /билка/ 10 капки „Цитросепт” малко калиев перманганат 5 капки йод 1 кафяна лъжица сода бикарбонат), разтворено в леген с преварена вода.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4f2495c88f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   Здравейте! Аз съм на 15г. и имам бяло течение още отпреди да ми дойде цикъла. Много се притеснявам от това, защото не мога да излезна без ежедневна превръзка пък и е доста неприятно. Като по-малка бях болна от бронхоплевмония и лежах в болница доста дълго време и след това се започна всичко. Ходих при 2 гинеколожки -при 1вата ми взеха секрет и т. н. и ми предписа едни хапчета, които го намалиха за известно време и после пак същото. При 2рата пак същата история, но тя ми предписа едно кремче, с което се мазах някъде месец и се киснах в смрадлика и сода за хляб, но и това не помогна. Казаха ми, че докато не започна да водя полов живот едва ли ще се махне, но все пак трябва да има някакъв начин... а и е доста неловко да съм с някой. Моля Ви, дайте ми някакъв съвет!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: db98ae8252
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Аз съм на 13 и имам бяло течение от 2-3 години някъде. Правиха ми иследвания, но ми няма нищо.. дадоха ми някакви скъпи хапчета.. пих ги известно време и като ги свърших, а между другото не ми спря само намаля.. и като свърших да ги пия пак се почна...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: efd52224fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Здравейте! Аз съм на 12 години и имам бяло течение от 3-4 год. След това ми дойде и цикъла. Мама ми казва, че съм настинала и затова ми тече. Понеже работи в болницата. Но аз не съм винаги настинала. И така то не спира. Понякога е доста обилно и мирише гадно.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 72f0cc68d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   облечете се

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fdcd6ba0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Момичета, препоръчвам ви да пиете по една чаша чай с Бял равнец и Невен! Гарантирам ВИ, че проблемите Ви ще приключат!!! Можете да намерите в интернет информация за тези билки, а и сами да се убедите и да се излекувате! Всичко това Ви го казвам от личен опит!!! Аз смесвам двете билки заедно, като имайте предвид, че чая от тях е гдрчив и трябва да се пие без да се подслажда!!! Свиква се и да знаете само колко по - добре съм сега!!! Лечението е продължително! Не очаквайте миновен резултат.... Търпението си заслужава! Пийте го всеки ден, а след 2 - 3 месеца можете да минете на 1 чаша седмично!!! Дано съм Ви помогнала!!!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1c303ba045
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Преди време прочетох тази тема. Имам същия проблем. Обиколила съм лекари и какво ли още не. Реших да последвам хард съветите тук - промивки със смрадлика и йод, пих невен започнах да ходя без бельо, не се подмивах със сапун. Последното в началото ми бе доста странно и колкото и да е гнусно зацапващо, нос лед три месеца промивки и постоянство проблемът ми изчезна. Това е.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7566cef3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

45.   Здравейте. Аз също имам проблем с бялото течение от няколко години но също не желая да ида на генеколог. Знам че бялото течение може да се появи от настинка, както мисля, че е при мен. Но открих начин за лечение и то много прост. Просто сложете в леген с топла вода няколко капки йод и трябва да се накиснете в легена за няколко минути! Наистина помага!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 422243015a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

46.   Здравейте момичета,
Изчетох на всички оплакванията и съветите ви, аз ще споделя с вас, че също съм имала, но се оправих с хомеопатия на Боарон. Купила съм си два учебника по хомеопатия - чета и сама преценявам според симптомите кое хомеопати4но колко и как да взимам.
Не прочетох др. с хомеопаия да се е лекувал, но може вместо горчивите чайове от бял равнец и невен, да се взимат под формата на хомеопатии тези билки - има ги...

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ef3ace1b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   аз съм на 22 и от 15 годишна имам бяло течение. ходила съм по гинеколози нищо, то бяха пасти, то хапчета, то глобули и нищо

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 20aeb088a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Малки момичета, гинекологът не е човек, който ще ви накара да се чувствате неловко пред него. Приемете го така: Този човек гледа вагини по цял ден. Това е неговата работа. Един гинеколог никога не би имал задни мисли към вас, по простата причина, че той харесва облечени жени, а не голи - до такава степен е свикнал с "гледката". Ако пък ви е срам заради самият проблем, то знайте че с отлагането на прегледа там ще става по-зле и по-зле и след това още повече ще ви е срам. И още нещо - ако толкова ви е срам да отидете до магарето полу голи, облечете рокля, пола, туника... Помага. А и на магарето се облягаш назад, така че въобще няма да го гледаш какво ще прави.

И още нещо, той НЕ ви кара да се събличате пред него, това също омекотява нещата, а можете да си вземете халат, престилка или нещо подобно ако не можете да отидете с пола. Не е забранено :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0a6f65b612
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   навремето и аз имах но с времето изчезна мия се след всяко ходене до тоалетната сега ми се появява само при настинка а за ходенето без белио помага наистина нося бикини само като излизам навън. бяха ми казали много просто лекарство което ми подеиства на една превръзка слагаш една лъжица натурален мед слагаш си я и си лягаш на сутринта меда е изчезнал остава леко мокро няма нужда да се миеш след няколко дни спира течението ако пак се появи повтаряш. много важна е хигиената и да се облича човек в зависимост от времето ако е студено или даже хладно едни чорапи никога не са излишни

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1c303ba045
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

51.   От няколко месеца и аз пробвам това-промивам се с йод и ходя без бельо, избягвам миенето със сапун там. Ефектът е поразителен. Вече няма течение. В началото беше малко странно без бельо-постоянно има чувството че съм влажна и нещо тече по бедрата ми. Нищо не течеше, а влажността беше нормална-не спарена, а влажна. Само жена може да разбере какво е да си 12 часа в движение и вечерно време как се чувстваш като свалиш бельото си. Това чувство за спареност, миризма и мръсно изчезна.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d8de162b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

53.   Здравейте!
Аз по принцип имам бяло течение, но скоро започна да се променя. Не мога да кажа на никой срам ме е, както е обикновено течно мойто стана гъсто о леко жълтеникаво пълен ужас! Личната ми само ме бави и не мога да отида на генеколог какво да правя...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 24 дни
hash: f944c4386e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   Здравейте! Ще изпробвам препоръките за промивките с йод, ще махна от употреба бельото и се надявам да се отърва от бялото течение! Благодаря за съветите!!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8fd9b2c699
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

58.   Хора, имам бяло течение.. ходех на гинеколог намаля след лечението и после пак се засилва.. приятеля ми се притеснява.. не мога да водя нормален сексуален живот.. толкова ми е писнало., кажете какво да правя

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9aeb950b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

60.   Излекувах се буквално за два дни от бялото течение,което имам от години.Препоръчвам на всички бял равнец(за 2 лв от аптеката),може да пиете по две или три чаши чай дневно преди хранене.ЧУДОДЕЙНО И НАПЪЛНО ПРИРОДНО!но едно предупреждение-отваря апетита доста :)))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5c7eaede6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

61.   Здравейте, не знам до колко е актуален все още форума, но имам едно запитване до вас :) моля дайте някой съвет
Миналата година по това време (да го нарека зима беше) получих инфекция, не знам дали беше виновен новият ми приятел, мисля си го защото до преди това използвах винаги предпазни средства... та ходих на гинеколог и ми откриха вагинит. Лекуваха ме с свещички и таблетки, а приятела ми с трихомонацид, та за известно време се бяхме оправили, но за съжаление за кратко. Доста скъпо лечение беше. Според вас трябва ли да използваме презервативи, за да нямаме този проблем или пак да се поглагаме на нови иследвания и т. н. Най-интересното, е че се оправяме и после пак на ново всичко, сърбежи зачервяване, обилно течение. Наскоро си мислех , че е от сапун или от душгела ми, вече не знам.... ДОСАДНО Е!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a276f0bb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

63.   Мили момичета, искам да споделя с вас как се отървах от бялото течение. При мен беше с продължителност две години и стана толкова обилно, че ежедневно носех превръзки за цикъл, сменяше цветове и миризми. Гинеколози и хапчета не ми помогнаха. Успях да се излекувам с чай от БЯЛ РАВНЕЦ. Всеки ден по две(три) чаши в продължение на месец и нямаще след от него, като всяка седмица намаляваше и виждах подобрение. Чайчето струва около левче и се купува от аптеките под формата на билка. Горчив е, но си заслужава да се изтърпи. Вече в продължение на 7 години много рядко получавам течение и веднага вземем мерки. Хубаво е и профилактично да се пие от билката веднъж седмично за всякакви женски проблеми. Дано да съм помогнала!!!

 
  ...

1-50 от 82
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker