Цистит след секс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Цистит след секс
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 47639 пъти
Здравейте,

Момиче съм на 27 години и водя редовен полов живот с приятеля си, като го правим с презерватив. От няколко дни обаче усещах страшна болка и парене по време на уриниране, отидох на лекар и се оказа, че имам цистит - възпаление на пикочния мехур.

Докторът спомена, че е възможно да се е получил от бактерии, например ако приятелят ми ме е докосвал по половите органи без да си е измил ръцете преди това. Слава Богу, доколкото знам, циститът не се предава по полов път.

Въпросът ми е - има ли други жени, които страдат от цистит и трябва ли от сега нататък да правя нещо по-специално преди секс, за да се предпазя от рецидив?
Ще се радвам да чуя вашите мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7fc1e9d860
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Преди няколко месеца и аз имах цистит. Изписаха ми Уростим, Неоренал и Витамин С разтворим. Мина ми, нямам никакви оплаквания, всичко си продължи постарому. Може би само се старая да пия по 1, 5-2 литра вода на ден.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2ec5670e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има едни прахчета, МОНУРАЛ се казват. Пие се едно прахче еднократно и проблема е решен. Аз хващам цистит поне 1 път на месец през зимата от истиване в областта на кръста.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cc11f1596c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Авторке цистит може да получиш и девствена. Циститът е размножаване на бактерии в пикочния мехур и пикочните пътища. Можеш да го получиш в следствие настинка до следствие антибиотик. Не е виновен половият акт, А отслабването на имунната ти система. Така или иначе жените имаме много бактерии по половите органи пикочните ни пътища са 5-6 см и се намира на няколко см от ануса. С отслабена имунна система не можем да се преборим с всички бактерии и затова по-често получаваме наградата цистит.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f11e26d018
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Ох, аз страдам от цистит откакто се помня... В смисъл, появява се на няколко месеца веднъж - за по ден-два... Никога не съм пила каквито и да било медикаменти заради него и вече въобще не му обръщам внимание, макар да не знам доколко е вредно това.

И по-горе са прави, появява се дори и от настинка (дори и да не си разбрала, че си настинала), не е задължително вината да е в приятеля ти.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: de17f3f40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Цеститът е възпаление на пикочния мехур. Може да се провокира при секс. Аз преди години го бях докарала до хроничен - през месец-два на антибиотик. После изведнъж ми мина. Дълги години, обаче, ходих по лекари и общо взето знам сладното: Загнезди ли се бактерията ешерихия коли в мехура, нещата са трудни и трябва дълга профилактика. Може да се провокира и от пясък или камъни в бъреците.
Човек е особено податлив, когато е много студено, много топло или при секс - това от личен опит. Пий много вода и след секс задължително се измий. Пишкай преди и след секс. Дано да ти е инцидентно.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3632413481
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   5, аз от години имам проблем с цистит след секс. През цялото ли време имам проблеми с имунната система? Дори бях чела за цистит на медения месец, който се отнася точно до това. Може би идеята е, че тогава още повече се разнасят бактерии.
Авторке, може циститът наистина да не е свързан със секса, иначе това, което може да се прави(не зная дали е много хубаво да го повтарям във всяка тема, а и е срамно, но на мен ми помогна), е да отиваш до тоалетна след секс за да си прочистиш уретрата.
Ако говорим за неща, които лекуват само временно, най-леки са цистонът и чаят от мечо грозде.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ffcf980526
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   И аз имах наскоро цистит. Жени сме, авторке, лесно податливи сме на най-различни инфекции и възпалителни процеси. Възможно е да си го получила и от това, което е казал лекарят. Може и самичка да си си го направила. Просто "отдолу" не трябва да се пипа с мръсни ръце. Също така самата ти трябва да имаш много добра хигиена. Особено след ходене по голяма нужда. Или при мастурбация.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bc5f746bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   След секс никога не ми се е случвало, веднъж само и то от настинка. Има сега едни нови хапчета, които рекламират цистостоп или нещо от сорта беше, които наистина помагат. Аз ги пия с друга цел и съм доволна.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cc11f1596c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   №8 да, независимо от названието с което наричаш циститът, "на медения месец" или не, той се състой от размножаване на бактерии ешерихия коли, при нормална имунна система женският организъм успява да убие бактериите, а при отслабена бактериите се размножават и организмът не успява да убие всички. Тъй като женският организъм същевременно предоставя на бактериите перфектната среда за развитие при липса на силна имунна система те успяват да оживеят и да се размножат. Нека аз да си вземам имуностимуланти пък ти ми обяснявай, че бактериите изведнъж по време на секс ставали повече.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2aee6efb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката: Благодаря на всички за коментарите, успокоихте ме. Забравих да спомена, че докторът ми изписа антибиотик Ципрофлоксацин и една хранителна добавка Цистирен, която е с екстракт от боровинка. Някой пил ли ги е?

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b0f25a1ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз ако правя секс по 2-3 пъти на ден ми няма нищо, но око прекаля и аз страдам от цистит, даже веднъж толкова се беше обострил че чак кръв ми течеше.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1675a2510b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Авторке, споко. Аз вече втора година под ред по това време имам цистит. Живея в чужбина - първият път ходих на лекар, но ме лекува 5 седмици с 5 различни антибиотика, докато ме излекува.
Този път накарах майка ми да ми изпрати Ципрофлоксацин. Тя сложила и въпросните хапчета от мечо грозде. Много ми помогна и чаят от тази билка. Оле - от раз!

В последствие разбрах, че въпросният антибиотик вече не се изписва на Запад, защото хората (или бактериите им) са резистентни. Той е по принцип най-добрият при цистит, но е стар (от 80-те година на Байерн).
Е, този път аз си позволих тази благинка, защото не съм се тъпчила с антибиотици и ми помага.

Мили жени, лекувайте се. Ако не се оправите до седмица - само антибиотик. Доверете се на лекарите.
Нелекуван цистит може да стане хроничен, да прерастне дори във възпаление на бъбреците!

П. П. Много плюем българските лекари, но в Германия официялно обявиха над 17000 случая на смърт заради лекарска грешка. Лекарите са с такова самочувствие, че често грешат или правят ненужни изследвания с радиоактивни вещества.
Аз и на зъболекар, и на лекар си ходя само в България. Отровиха ме с антибиотици, и зъбите ми развалиха... точно в Германия. Доболничната помощ им е леш, болниците може да са топ, но не съм ползвала, слава Богу!

Желая скорошно излекуване

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9f7ccc5422
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Подкрепям номер 14! Лекарското обслужване в Германия е пълен боклук, с нищо не е по-добро от в БГ. Проблемите са съвсем други от тия в БГ, но в крайна сметка ефектът е същия - размотават те, не им се занимава и много често ти предписват грешни (или просто най-скъпите) лекарства. В болница веднъж ми се е налагало да влизам, като оборудване и обслужване от персонала е супер, по-добро е от някои хотели даже, чак да ти е кеф да стоиш там. Но лекарите са за бой.

По въпроса за цистита мога да потвърдя, че чая от мечо грозде е най-ефикасното средство, което познавам. Ципрофлоксацина също работи, но не е добре да се прекалява с него, както с всички антибиотици, защото в един момент спира да работи. Освен това с мечото грозде още след 1-2 дни минава почти напълно, а антибиотик трябва да пиеш 1 седмица. За съжаление в Германия и мечото грозде е забранено (!!! ), така че от БГ.

Цистита няма нищо общо със секса и това колко често се прави. Индиректно общото е, че преди/при/след секс евентуално може да се замърси съответния участък, но това може да стане и по хиляди други начини.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d01e59ac95
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Кубрат, много компетентен се изкара, но като мъж не вярвам да си боледувал от цистит. (радвай се за което)

Мечото грозде помага, но само в началото и само, ако помогне. Ако не се оправиш до 1 седмица, задължително на лекар, защото инфекцията се качва нагоре.

Не знам, защо, но е факт, че жените в сексуално активна възраст са по-засегнатите.

Аз правя секс само с кондоми, спазвам перфектна лична хигиена (къпя се поне 2-3 пъти на ден, подмивам се и т. н. ) и пак ме е налегнал циститът.

Просто в края на зимата, в началото на пролетта организмът е податлив на инфекции.

П. П. Ако си си правил в Германия само от касата зъбите, задължително да ти ги проверят в България.
На АОК-прасетата се оказа, че слагали някакви „пластмасови“ бели пломби, които са токсични и водят до възпаление и пулпит, после до загуба на зъба -БЕЗ БОЛКА. На мен ми откриха подобен зъб. Няма нужда да споделям, че немският стоматолог искаше да ми го вади, за да сложи имплант за 3000 евро, в България за 300 евро (10 пъти по-малко) ми го излекуваха, но в продължение на 6 месеца бях всяка седмица на стоматолог. Смених си всички пломби, правени в Германия и предупредих приятелите си да сторят същото.
Българските стоматолози са 100% по-добри, защото българското училище не е насочено към успеха на всяка цена, а се залага на дългото лечение, стремят се да запазят зъба.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 15b5de4a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   "(от 80-те година на Байерн)"! БАЙЕР Е фармацевтичната компания. А мечото грозде е много добър диуретик. Пие се и при задържане на течности. НО не е левкарство и НЕ лекува. Само пикаеш като луд от него.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9f7ccc5422
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   16, да, не съм боледувал от цистит (много се радвам за което), но имам наблюдения от първо лице, така да го кажем :-) Разбира се, че ако не помогне самолечението, без значение с мечо грозде или нещо друго, се бяга на лекар! Нелекуваният цистит се хронифицира много бързо и става все по-лошо, да не говорим, че жена с цистит около тебе трудно се трае :-)

Впрочем сексът с кондоми не съм сигурен дали има отношение към цистита, аз правя само без кондоми и от много време (години) насам не сме имали проблем. Ако е чист инструмента, нямаш грижи.

Да, имам доста пломби правени в Германия, не съм към АОК, но не вярвам да има значение касата. И аз от стоматолозите в БГ съм много по-доволен, в ценово отношение така или иначе (за 4 пломби ми взеха 280 евро), но и като качество също. На мен също искаха да ми вадят мъдреците и ме убеждаваха колко по-добре щяло да е така, ама не се дадох.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3632413481
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   11, аз съм 8. Не съм убедена, че това е единственото място, където може да се намери информация, но потърсих на бързо: http://bialotechenie. net/cistit-simptomi-profilaktika-lechenie/.
Разбира се, в нета може да пише всичко, но поне обяснението ми звучи логично. Аз не разбирам много по тези въпроси и зная само това, което ми се е налагало и неща от опит. Не искам да споря, но не е редно да се изключва секса като фактор за повишаване на вероятността за цистит. Поне при мен така се случва, а и виждам, че има и други. До колкото помня циститът ми се появи около загубата на девствеността ми, може и да бъркам. Сигурно е причинен от простуда, но вече от най-малкото го получавам. Възможно е да са били и повече фактори. Всеки случай почти винаги, когато правя секс, ако не взема мерки, ми се получава. Възможно е това, което казваш да помага за развиването на цистит, но нямам никакви други проблеми. Никой не ми е споменавал за това и ще се позаинтересувам, но едва ли ако изобщо е така при мен, това е единствената причина.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41bacddfa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Момиче на 27, че ти не си ли вече жена, но като ти чета писанията май още си момиченце. Твоя доктор не ти ли обясни от какво друго се получава?
Вземи се образовай, но не от форумите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2aee6efb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   От авторката до номер 20:
1. Смятам себе си все още за момиче, за мен жената е жена, когато стане майка.
2. Докторът ми е обяснил достатъчно подробно за цистита, интересувам се от това как жените са го преодолели, свързват ли появата на цистита при тях с половия контакт и т. н. Писах тук, защото исках да чуя различни мнения.
Смятам, че ме наричаш "момиченце" с ирония, което не ти прави чест, при положение, че не ме познаваш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 14feaa76e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

22.   Кой в последните 2 години продължава да се мъчи по няколко дни с ципрофлоксацин, уростим и т. н. Прахче Монурал еднократно, минава от раз, не след дни. Прочетох само първия коментар и ми стана лошо колко неща са и изписани на мацката...

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9fdc6251ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Ж30: Както, може би, занете, бактерията ешерихия коли е с постоянно и онрмално местообитание - дебелото черво и ануса. Пренасянето й в цирвикалния отвор, а от там в пикочния мехур може да стане по всяко време - черз бельото, чрез превръзките, чрез бърсането с тоалетна хартия, чрез сексуален контакт и т. н. Развитието и разпространението й в пикочния мехур зависи от силата на имунната система. Затова трябва да се пие МНОГО вода.
ПРОФИЛАКТИКА НА ЦИСТИТА:
* отвара от една от следните билки (но не и от комбинацията им) - червена боровинка, мечо грозде, френско грозде, златни иглички. Златните иглички са перхектни за целта.
* "Уринал Акут" - първия ден 2пъти х 2таблетки, следващите дни само по 2 таблетки на ден - 3-4 дни
* огромни количества вода
* педантична хигиена
* уриниране, с последващо миене с интимен сапун, преди и след сексуален акт
* без мастурбация
* без анален секс
* при анален секс - смяна на презерватива и измиване и на двамата партньори, преди да пордължат сексуалния акт
* без използване на обществени бани, тоалетни, басейни и т. н.
* топли дрехи, затоплени и закрити кръст, корем и крака
* антибиотик, по преценка на лекуващ лекар

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cc11f1596c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   № 19 аз съм №11 Прочете ли страницата която ми предлагаш? Там пише точно това което обясних и нищо повече. Цистит „Меден месец”- е цистит получен след дефлориране /обезчестяване/ не при всеки секс. И се дължи на по-голямо замърсяване не на вида секс.
Наблегни на това "Първият полов акт не винаги е бурен, но е съпроводен с обилен отлив на влагалищна микрофлора в уретрата и пикочния мехур. Техните стени не са подготвени за такава „атака”, в резултат на което се развива възпалителна реакция, т. е цистит. "
Не се получава при всички момичета защото организмът им е бил с достатъчно силна имунна система и е успял да убие непотребните бактерии.
Приятен ден и друг път чети какви доказателства на тезата си предоставяш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 102632275a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Номер 23, напълно съм съгласен с теб. Само да поясня, че имаш предвид не "цервикален отвор", а може би вагинален отвор? Цервикс се нарича шийката на матката.

От списъка само не съм съгласен в частта за мастурбацията :-) но за всичко останало подкрепям напълно!

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 18 дни
hash: 4c1123c323
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   цистити съм правила като тийнейджърка няколко. аз съм сексуално активна от около година. миналата година юли месец след един доста продължителен секс някъде към може би 12 часа след това започна много често да ми се ходи до тоалетна по малка нужда, а пък да не отделям урина или пък да е съвсем малко. мина ми обаче за 1 ден даже до колкото помня без лекарства. сега от скоро си имам приятел. в понеделник правихме секс 4 или 5 пъти. после в четвътрък вечерта пак така, 5 пъти. тази вечер (събота срещу неделя) почна много често да ми се ходи до тоалетна пак, с отделяне на съвсем малко урина. забелязах и леко порозовяване на послендите капки, което ме навежда на мисълта за кръв. почти съм сигурна, че пак е цистит. само че миналат година беше без кръв в урината и сега съм доста притеснена. чудя се какво да пия. не помня какви лекарства съм пила за предните цистити. а на лекар в неделя няма къде да ида. а не се търпи, то имам позив за уриниране на всеки 10 минути и направо не мога да заспя :( моля, ако някой може да ми каже какво да пия като лекарство, плс, помогнете.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b037e535a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Нека и аз да се включа... И аз често страдам от цистит и мога да кажа, че със сигурност откакто започнах да водя редовен полов живот цистита почна да се появява. В моментите когато съм била сама и не съм правила секс и хоп няма цистит... Само да кажа, че аз също съм ползвала Монурал и уролога ми каза, че той е добър при хроничен цистит, но не и при Остър. И понеже аз сама си го предписах и вече го бях пила и той ми каза че може да се пие още 1 прахче след 30 часа ако симптомите не започнат да отшумяват. Дано съм била полезна!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6b340a2ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Здравейте на всички. На 19 години съм и страдах зо втори път от Цистит преди седмица. Нз до колко мога да съм полезна, но ще ви препоръчам нещата, които моят лекар ми препоръча. Искам да изясня, че преди тази една седмица, обиколих половината частни клиники и на всякаде ми изписваха Бисептол и Червена Бобовинка, но без никакъв ефект. След което отидох до ВМА при спициалист Уролог. И той ме прегледа и ми изписа Роватинекс, Левокса, Уростим, Профенид и Полиджинакс. Последните две са свещички и са много неприятни, но изключително ефикасни. Надявам се да съм помогнала! :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e7a72861b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   Не бъдете иронични и груби моля. Аз също имам сериозен проблем с цистит след всеки, повтарям всеки, полов контакт. Вече дори избягвам секса пи тази причина. Изпула съм какви ли не имуностимъланти, антибиотици, билки и нищо не помага. Оперирана съм с радикална хистеректомия, без хормони и съответно липса на всякаква естествена защита на влагалището. При най-малкото механично дразнене на мвхура пламва цистита. Ужадно е!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d8d10ca291
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   В момента страдам от цистит (на 17 съм).. Миналата година по това време имах същия проблем.. Лекарят ми ми каза, че най- вероятно е от настинка, тъй като не се обличам много добре през студените зимни дни.. Аз не използвам лекарства, а следвам няколко съвета, които намерих в интернет. Те са следните: Ядене на много зеленчуци, 2 л. вода на ден, измиване веднага след ходене до тоалетната независимо дали по голяма или малка нужда, затопляне на корема вечер с бутилка пълна с топла вода..

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 67be835f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Аз имам същия проблем от както водя полов живот. Това вече са много години (на 38 съм). При мен се случва всеки път след секс, когато е имало отсъствие на партньор повече от 3 седмици. Следва лечение и ужасни мъки над месец време докато затихне. Странното е, че при постоянен секс спира да ми се появява. Това, което до момента ми помага е Цистостоп Рапид. Пия 2 хапчета 30мин. преди секс, после след, задължително до тоалетна след акта, хигиената е ясна.
Следващите дни продължавам да го пия. По този начин вече няколко пъти имам успех и не стигам до обостряне. Лошото е, че е 18лв., а стига за няма и 3 дни.. , но за момента е единственото, което действа и то много бързо. Дано помогне и на теб!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8b355794be
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Хора, ПОВЯРВАЙТЕ цистит може да се получи от секс. Всъщност това е ефинственият начин по който аз го получавам. Аз съм човек, който ВИНАГИ използва презервативи, винаги се измивам преди и слеф секс, но съм забелязала, че всеки път при по-груб секс или прекаляване със секса, получавам цистит. С бактерията Ешерихия Коли се боря вече 2 години, уж изчезва, но после пак се появява. Наистина, ужасно е, веднъж хванеш ли нещо такова, отърване няма. Въпроса е да се лекува своевременно.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 22 дни
hash: b1648ab1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Монурол е много ефикасно лекарство, но трябва да се пие по едно пликче 3 последователни дни, за да се справите. Вярно е, че облекчението идва само след няколко часа след първия прием, но само това не стига. Аз си възпалих Уринарния тракт с диета със Зелева супа, в която, за да ми е вкусно прибавях лютиви чушки. Так се и препоръчва, но си платих със здравето. Усещането, че някой ти мачка бъбреците и всичко надолу болезнено беше ужасно. Споделям моя опит, дано не реши някой да повтори грешката ми. Сега пак съм на зелева супа, но без люто. Монурол помага.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fd468c5947
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Абе номер 20 'що не си гледаш работата. Запази си остроумията за колегите. Относно циститът може да се получи от редица неща от от бактери, от лоша хигиена, от не добре поддържани басейни през лятото(пак става въпрос за бактерии), от настинка, след секс. Понякога дори при добра хегиена едно докосване с не мити ръце може да предизвика цистит. Медикаменти вече доста прочетох и предполагам, ме всяко едно би свършило работа. На мен лично ми помага едно прахче Монорал около 16лв. е, но наистина помага. Също така при цинстит освен лекарства пийте повече вода (поне 2 литра на ден, че и повече) облекчава паренето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker