Секс с генитален херпес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Секс с генитален херпес
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 37769 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 22г. Имам генитален херпес. Интересува ме как човек с такъв проблем води сексуален живот. Тъй като изчетох много неща искам да знам, ако има човек с този проблем да напише води ли изобщо сексуален живот. Тъй като на места пише, че презерватива не предпазва на 100% какво остава... другото е че да споделиш на партньора си преди секс означава да го откажеш моментално, но и да спиш с него без да казваш не става.. ще съм благодарна ако някой сподели нещо по въпроса, уж 80% от хората били с тоя вирус, а се чувствам едва ли не единствена. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: c31fdf2293
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Не бива да водиш полов живот, когато имаш ранички от този херпис. Когато си излекувана и си само носител нямаш проблеми, но първо нека лечението ти да е приключило.
Може всички да сме носители, всеки познава херпесе на устните, но едва ли се целува тогава. Постъпвай и ти така.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 294ae1cd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами до колкото знам, това се лекува! Защо първо не вземеш мерки да се излекуваш и тогава да правия секс? ! Така няма да я имаш тази дилема.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 664b214dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Определено не бих го направила докато вируса е активен, но ако не е активен какво, заразяването пак е възможно или не е? А може би има моменти, в които човек си мисли, че вируса спи а той всъщност да е активен... и какво мислите за оралната любов в този случай(ако приемем, че вируса е неактивен)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 664b214dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Не се лекува... само се намаля появата на рецидивите.. ако се лекуваше нямаше да пиша дори.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 616c0223da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   80% от хората са носители на Човешки папилома вирус, който може да причини кондиломи, херпес и т. н., но само в момент на отслабен имунитет. Под ЧПВ са обединени над 200 подвируса, затова се счита, че 9 от 10 жени са носители. Мисля, че няма проблем да правиш секс, стига да нямаш активен херпес в момента.
Личното ми мнение е, че този ЧПВ е измислен да пълни джобовете на лекарите, донякъде. Защото реално той е навсякъде около нас, а в същото време може да не се прояви никога в даден човешки организъм.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 616c0223da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Май глупост написах, че причинителят на херпес е ЧПВ. Не знам защо останах с такова впечатление след един разговор със специалист, но сега се разрових в нета и е друг вирус причинителят. Но мнението ми за секса си е същото - като няма моментно проявление защо да не се прави секс...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: db4b83a77d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 и 6 явно си един и същ човек и нищо лично но никак не си добре информиран-/а, защото ЧПВ и Херпеса са 2 съвсем различни вируса съответно ЧПВ - HPV И Херпеса - HSV

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2f3e1c0bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Да разбирам ли, че секс с презерватив при неактивен вирус мога да правя? А какво мислите при оралния секс без активен вирус?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 553d8c728c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Здравей авторке. Преди две години ми се появи генитален херпес за първи път. Беше ужасно. По принцип съм с нисък имунитет и имам липса на желязо. Бях притеснена, защото в интернет пише 1000 глупости за това нещо. Та... след като се излекувах изоставих приятеля си. От тогава две години насам не съм имала рецидиви. Лекарката ми каза , че съм се излекувала. Правя секс. Имам си нов приятел от година на който до сега нищо не се е поевявило. Така, че не се притеснявай. Ще се излекуваш. Можеш да правиш секс , стига да нямаш рани.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3c1e8316eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момичета, момчета... като начало да кажа, че HPV-то се лекува! Препоръчвам ви, докато провеждате лечение да се се въздържате от полов акт. Най-основното нещо което трябва да знаете когато разберете, че носите този вирус е - той се лекува- силна вяра, воля и позитивизъм. Така аз преборих този вирус, ще се справите и вие.!

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 616c0223da
гласове:
1 2 3 4 5
  (51 гласа)

11.   Номер 10 - не е ЧПВ това, друг вирус е. А и доколко той се лекува не е ясно, чела съм, че си остава в ДНК-то, но просто не е активен.
Абе няма ли някой доктор в този форум...
Доколкото знам общото между двата вируса е, че могат да бъдат пасивни, т. е. да няма инфекция.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5bf5766067
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Последните ви коментари са доста положителни, но вие твърдите, че това се лекува... а като цяло пише и чувам, че няма лек до момента... дано наистина да има начин да се лекува и аз се надявам с вяра и позитивизъм колкото и смешно да е за някои мисля, че това би помогнало много.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1ddce354e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Здравей мило дете. От 10 години нося този вирус. От 9 години живея с мъжа си от когото имам дете. Мъжът ми НИКОГА не е имал подобно нещо. Преди две години родих дете. Здраво, дано то никога не разбира какво е да носиш този вирус. След всичко изчетено до този момент, аз също не проумявам, как изобщо се е заселил в организма ми. Първият му опит да избие, беше в мой 3 годишен период на пълно сексуално въздържание. Което ме навежда на мисълта, че се е случило още преди години. И съм си го носила. Разболях се от грип, след висока темп, се започна. До ден днешен, аз се чувствам като обречена и белязана (независимо от това че мъжът ми и детето ми са здрави) Въпрос на психика. Много пъти съм си задавала въпрос, ами ако остана сама някой ден, защото всичко се случва, това означва ли че аз никога няма да докосна мъж. Използвала съм презервативи и не съм имала многобройни контакти. Съдба. Преди около месец, попитах една гинеколожка: Как се предава точно? Цитирам: Заразен е от първи до трети ден. През останалото време може да имаш сексуален контакт.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ee33d21146
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   При този вирус заразата се предава от течността в мехурчетата. При секс те се пукат от триенето и тогава следва заразяване. Когато завехнат (от 1 до 3-5-7 дни - при всеки това време е индивидуално), ако се избърза със секса коричките се отлепват и е доста дискомфортно. След като коричките паднат от самосебе си няма проблем да правиш секс. В този случай няма как да заразиш партньора си.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 15125e17b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

15.   Тук не прочетох нито един точен пост. Генитален Херепс не се лекува! Предава се по полов път или със замърсени инфектирани ръце при допир, по време на рецидив. Силно е заразен когато е активиран. Когато е неактивен вируса е в гръбначният стълб и един вид "чака" удобен момент. Такъв момент е отслабена имунна система. При жените и след менструация. При някои болни, може никога да не се прояви. При други почти на месец два. Започва с възможни болки в ставите, изтръпване /парене/ на кожата на краката, подуване на лимфни възли, сърбеж в мястото на рецидива и поява на малки мехурчета. Не бива да се пипат и най-вече пукат. Те са силно заразни и съдържат милиони вируси. Точно от тях се предава заразата. Не е доказано научно за предаване преди и след това. Единствен "лек" е ацикловир и неговите разновидни като крем или хапчета. Ако вземате по едно хапче на ден, никога няма да се прояви. Задължително по време на рецидив е обливането на мястото със слаб разтвор на калиев перманганат. Няколко кристалчета в литър вода до бледорозов цвят. По силен разтвор води до обгаряне и некроза на третираното място. Бельото се изпира с гореща вода. Да не се мият ръцете след докосване в областта на проява и самият участък само със сапуни и др. Първо със разтвор на калиев перманганат. Обикновено вируса заразява и близките участъци от началната проява, както ануса така и чак по очите и т. н. За да се предпазите от това, спазвайте хигиена и промивки. Това за съжаление си остава за цял живот и засега не е напълно излечимо заболяване. Един професор се шегуваше, че това е болеста на е_ачите. И май е прав. При хора от 20 до 50 г. се среща горе-долу в три от десет човека. Ако сте приносител на вируса е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да го споделите с партньора си. Иначе рано или късно ще го заразите. Дори и само ако спите заедно и по време на сън и при рецидив, примерно се почешете, а след това докоснете и него по нежен участък на кожата. Нужно е да спите със плътно бельо за да не се докосвате неволно по време на сън и да предадете заразата на други участъци от кожата. След зарастване на раничките, няма опасност от зараза и не може да се предава.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9333bc0771
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Благодаря за коментарите, допускам вече, че секс може да се прави с презерватив и неактивен вирус. А има ли мнение за оралния секс?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1ae0b69709
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Здравейте. "Сдобих" се с генитален херпес преди около година и от 3 месеца не съм имала рецидив. Снощи с приятеля ми, който е информиран за тази моя болест, правихме секс без презерватив. Искам да попитам дали е възможно той да се е заразил при положение, че херпесът не е активен. Благодаря предварително.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3d20d20064
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Мен ме прецака некадърен гинеколог.
Не разпознал херпесът и ме лекува от друго заболяване, без дори да го потвърди чрез изследване.
Резултатът е че една седмица по късно опрях до спешната гинекология в пирогов, където ми казаха гъбички и херпес.
Гледах, гледах, херпесът вече се е разпрострял на повече от един юмрук.
Основният проблем е пишкането - по болезнено нещо през живота си не съм видяла.
Пишкам веднъж на ден, на пакетче -2 ауилин и с толкова псувни и сълзи, че не можете да си представите.
И когато питах за това спешната гинеколожка, тя ми каза да се плацикам с лайка!!!
Това не са лекари, това са кравари!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: ef9a600ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Гениталният херпес е вирусна инфекция, която засяга кожата и лигавиците на гениталиите и перигениталната област. Причинява се основно от Herpes simplex virus тип 2 (HSV-2) и по-рядко от HSV тип 1, който е основна причина за херпес в назолабиалната област.
Етимология и епидемиология:

HSV-1 и HSV-2 са ДНК вируси от семейство Herpesviridae. След инфектиране и навлизане в кожата или лигавиците вируса се репликира на място и оттам се разпространява към нервните окончания, след което по ретрограден аксонален транспорт отива до сетивния ганглий. Там вируса остава в латентно състояние, като при определени състояния настъпва отново репликация на вируса и по антерограден аксонален транспорт той се придвижва обратно до повърхността на кожата или лигавиците в област еднаква или близо до тази на първото заразяване и причинява типичния обрив. След преминаване на пристъпа вируса отново остава в латентно състояние.

Гениталният херпес е много разпространена инфекция. Смята се, че над 20% от хората в развитите общества са боледували от тази инфекция. Честотата на заразяване е пряко свързана със сексуалната активност. Най-често заразяването става при сексуален или близък интимен контакт с партньор с активна инфекция (пресен обрив с еритем или мехурчета). Особено заразна е течността от мехурите, а наличието на рани или драскотини и малки травми улеснява пренасянето на инфекцията. Доказано е обаче, че заразяване може да се получи и при контакт с асимптомен носител на вируса.

Херпес около устата може да бъде пренесен в половата област на партньора и обратно. В такъв случай причинителят най-често е HSV-1. При допир или разчесване херпес вирусната инфекция може да се пренесе от една към друга част на собственото тяло. Заразяването от тоалетни чинии и мивки не се приема като реален начин за разпространение на херпес вирусната инфекция, тъй като вируса е неустойчив във външната среда.

Инфекцията протича пристъпно с различна честота на рецидивиране. При някои пациенти протича незабележимо и за кратко време. При други първият пристъп може да протече по-тежко и със засягане на общото състояние. В много случаи е възможно инфекцията да остане скрита за преносителя. Вродено или придобито намаление на имунитета (особено клетъчния имунитет) води до по-голяма склонност от заразяване със вируса, по-тежко протичане и риск от чести рецидви.
Клинична картина и протичане

Инкубационнят период е средно 2-3 дни (1 до 15 дни). Първоначалният пристъп, когато организмът се среща за първи път с херпес вирусна инфекция, е най-тежък и освен с кожно-лигавичните лезии се проявява и с редица общи симптоми - общо неразположение, повишаване на температурата, болки по мускули и стави, увеличени регионални лимфни възли. Степента на тези общи оплаквания е различна и зависи от съсътоянието на имунната система.

Доказано е, че ако преди инфектирането с HSV-2 е имало боледуване от херпес по устните и устата (HSV-1), то тогава първичната инфекция с генитален херпес може да протече с леки общи симптоми или изобщо без промяна в общото състояние, както и да остане латентна.

Локалните симптоми на мястото на контакта започват с парене, сърбеж и мравучкане по кожата, пареща болка и дискомфорт. Мястото се зачервява и подува. След това се появяват типичните мехурчета – групирани и изпълнени с водниста течност. По гениталиите поради триенето мехурчетата се пукат бързо и се образуват плитки ерозии и язви, които постепенно се покриват с крусти, епителизират и зарастват напълно. Процесът отнема около 10-15 дни. Обривът най-често е групиран на едно място, но по гениталиите поради контакта могат да се появят и т. нар. огледални обриви – на мястото на контакта на първичния обрив със съседни лигавици.

При мъже най-често обрива се появява по гланса, препуциума или тялото на пениса. При жени се появява по вулвата, големите или малки лабии, но може да се появи по перинеума, дупето или вътре във влагалището и по цервикса. Ако има инфекция на влагалището или цервикса може освен типичния обрив да се появи и течение от влагалището, което най-често не е гнойно ако няма насложена вторична инфекция. При локализация близо до изхода на уретрата може да се получи парене и болка, както и затруднено уриниране.

След перминаване на първия пристъп вируса се прибира в сетивния ганглий където може да остане неактивен цял живот или да причини т. нар рецидивиращ херпес.

Всеки следващ пристъп протича по-леко тъй като се образуват антитела срещу вируса, които предпазват организма до определена степен. Обикновено рецидивите се изявяват със слаби продормални симптоми на парене и мравучкане, по-малко на брой мехурчета, по-безболезнени са и протичат без общи прояви. Характерно е също така, че обривът преминава за по кратко време, около 7-10 дни.

Някой причини причини за рецидив на инфекцията могат да бъдат: травма, друго заболяване/инфекция, УВ-радиация при слънцегреене или солариум, прием на косртикостероиди или имуносупресори, емоционален или психичеки стрес и менструация при жените. Много често причината остава неизяснена.

Тежестта на симптомите, както и честотата на рецидивите зависи от имунния статус на организма. Доказано е, че HSV-2 инфекцията рецидивира до 16 пъти по-често от HSV-1 инфекция на гениталиите.


Усложнения

Импетигинизация на обривите – вторично инфектиране с друг микробен причинител.
Уретрит – парене, болки и трудност при уриниране. Всеки такъв случай (както и тези на вулвовагинит) трябва да бъде диагностично уточнен за отхвърляне на други причини за уретрит.
Проктит – ректално увреждане водещо до болка и течение от ректума.
Неонатален херпес –наличието на активен херпес или първи пристъп на генитален херпес по време на бременността трябва да се обсъди със специалист.
Невралгична болка
Херпес вирусен менингит
Дисеминация на обрива при имунокомпроментирани пациенти.
Еритема мултиформе

Лабораторни изследвания

Те не са рутинни и обикновено не се налагат. Диагнозата генитален херпес се поставя клинично. За бързо ориентиране е полезен тестът на Tzanck. Може да се изолира културелно вируса от свеж обрив или да се направи ДИФ. Най-чувствителния метод е PCR анализа. Серологичните тестове включват изследване на антитела срещу вируса, но те не са показателни и също не се прилагат руинно.

Лечение. Лечението при гениталния херпес е симптоматично. Най-ефектиивни при лечението са противовирусните лекарства, които подтискат ензими, участващи в размножаването на вирусните частици. С помощта на тези лекарства се ускорява процеса на оздравяване и се скъсява периода на обривите и другите клинични прояви. Все още няма лекарство, което може да отстрани вируса на херпес симплекс от нервните ганглии.

За облекчаване на локалните оплаквания се използват бани или компреси с антисептични средства – калиев перманганат, анилинови бои и др. При нужда или първи пристъп могат да се дадат болкоуспокояващи лекарства и антипиретици – НСПВС.

Ацикловир (acyclovir) – най-често използвания препарат с активност срещу вирусите на херпес симплекс и варицела зостер. Използва се за лечение през устата и за локално лечение. Ранното започване на лечение още при първите симптоми е задължително. Обичайната доза ацикловир е 5 пъти по 200 мг. дневно за 5 до 10 дни. Локалното лечение също е 5 пъти на ден. Нощната доза се пропуска. При чести рецидиви може да се направи профилактика с таблетки Ацикловир по схема. Други използвани противовирусни средства са фамцикловир, пенцикловир и др.

За повишаване на защитните сили на организма и за подпомагане на имунната система могат да се дадат и имуностимулиращи средства. Антибиотици се назначават само ако има данни за допълнителна бактериална инфекция
Профилактика

Няма доказан ефективен метод за профилактика. Бариерните контрацептиви и сексуалното въздържание при наличие на активна херпесна инфекция на гениталиите до преминаване на острата и фаза.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ef9a600ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Вирусът се предава и при близък контакт, различен от половия акт - при орален секс или близък контакт на кожа с кожа.

Вирусът се разпространява рядко, ако въобще го прави, чрез различни предмети като тоалетната седалка или гореща вана.
Намаляване на риска за разпространение на херпес

Хората с херпес би трябвало да следват няколко прости стъпки, за да избегнат разпространението на инфекцията по други части от тяхното тяло или на други хора.

Избягвайте да докосвате инфектираните места при активиране на вируса и измивайте ръцете си след контакт с нея.
Не правете секс (влагалищен, орален или анален) от появата на първите генитални симптоми до пълното им изчезване.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ddf23e855
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   и аз го имах. в началото не знаех какво е. тогава и за пръв път отидох на гинеколог (бях на 17), заведе ме майката на най-добрият ми приятел.
изписаха ми лекарства - Ацикловир - хапче и мехлемче. тубичката с мехлема е много малка, достатъчна е за най-много десетина използвания, като, разбира се, преди да я използваш трябва да си се измила... и хапчетата се пият успоредно преди/след намазването.
минава за няколко дни. и това беше преди четири години. от тогава до сега не съм имала такива проблеми.
след като се излекуваш не мисля, че е опасно за партньора ти. поне при мен беше така, че партньорите, с които бях след това - не са се оплаквали от такива работи.

дано съм ти помогнала някак, но все най-доброто решение е гинеколог, като за да се предпазиш от некадърност - можеш да му кажеш какви опасения имаш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fe532e60a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   При мъже - още когато мехура не е спукан поставете памук напоен с кислородна вода върху мястото с херпес. дръжте 10-15 минути. Напоявайте отново през няколко минути. Херпеса- течността вътре побелява и изчезва. Ще се очудите на резултата.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3b0bb0e4ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Здравей, когато бях на 19г. за първи път ми се появи генитален херпес. Моя гинеколог още тогава ми каза че не се лекува, но след време пробвахме с него да ми бият инжекции с този вирус(бях ме чели статия че може да има ефект) но уви при мен не.... В продължение на една година всеки месец ми биеха по една. Предложиха ми да изкарам още един курс но аз се отказах щом досега нямаше ефект не ми се вярваше че след още една година ще има. Иначе всяка инжекция тогава ми струваше по 10лев., а и докато ми ги биеха те пак се появяваха. След години се появи Ациклостат-Ацикловир и с тях съм се мазала и сърбежа намаляваше, но пак си стояха по 5-6 дни, нищо че още от самото начало дори още преди да избият ги мажех и така разбрах че каквото и да ги правя те толкоз дни ще си седят и затова вече нищо не ги правя. И сега си ги имам през два-три месеца избиват но усетя ли паренето преустановявам половия живот докато не изчезнат. На всеки мой партньор с който съм била за тези години съм им казвала за херпеса и от тяхна страна съм получавала разбиране. Между другото на мен други херпеси не ми излизат а само том долу. Сега след толкоз години не знам дали има лек за тях, а и не съм се интересувала, ако някой знае може да сподели и да пробвам. Аз съм си свикнала толкоз с тях че като излязат вече не им обръщам внимание, а само чакам да отшумят.
Ж37

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e3b5b3c30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Здравей, аз имам същия проблем от доста време :( Много е болезнено, но когато не е активен той не е заразен, а когато е активен толкова ме боли, че изобщо не ми е до секс...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 744ab576cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Все си мисля че има лек нищо че не съм чувала да има, но вярвам в билките ама кой ли знае... кого да пита човек

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0c6f868602
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Сексът по време на активен генитален хепрес е невъзможен! Болката е ужасяваща! Внимавай много при обикновения херпес - не прави орална любов и не позволявай да ти правят, разбира се ако човекът има активен херпес, защото после ще си патиш. :) През останалото време, когато всичко е нормално си прави секс по колко пъти искаш и както искаш.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 75c02efeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Аз също имам херпес. Появи ми се преди около 5 години докато бях с бившия си приятел. Лекарката ми беше казала, че се предава единствено по полов път. Което веднага ме озадачи, че приятеля ми е изневерил...
Така или иначе се разделихме. От 4 години съм с друг човек никога не съм имала рецидив, нито пък той. Единственото нещо което забелязвам е, че когато правим френска любов на другия ден веднага започват онези тъка познати по контурите на устните бодежи точно преди излизането на херпес. След като си сложа ацекловир и всичко изчезва. Явно приятеля ми е с много силен имунитет и нищо му няма. Друго което забелязвам е, че когато правя редовно кардио не ми излизат никакви херпеси по устните. За себе си поне осъзнах, че със спорт и здравословно хранене всичко отшумява или поне до голяма степен се смекчава. Успех на всички в борбата с това досадно НЕЩО наречено ХЕРПЕС :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dea6145e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   Здравейте. Аз съм на 19 и се сдобиx с това чудо преди 2 години, незнайно как, тъй като тогава бяx с първият ми сексуален партньор, а лекарите казаxа, че не е заразен... И така... Аз започнаx различен начин на живот, много по-отговорен... започнаx да ям лимони всеки ден, да пия само вода, без безалкоxолни, сокчета и т. н. за да повиша имунната си система... има напредък, преди ми се появяваше xерпес веднъж на 2-3 месеца, сега 2-3 пъти в годината... Яжте xрани с много витамини, за да подсилите имунната си система...
И аз искам да задам въпрос... може ли да заразиш партньора си, без наличие на меxурчета, но с наличие на зачервяване на зоната, малко преди появата на меxурчета?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 28741d28de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Здравейте, имам херпес от 4 години. Имах сериозен срив на имунната и нервната система. Изпих си предписаните лекарства и започнах да чета много за него. Попаднах на информацията за аминокиселината Лизин (Lysine ) и Мравченото дърво (Pau D`Arco)на NOW FOODS. Пих ги 3 месеца и от тогава не съм имала проблеми. Опитайте. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c10e157fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   За всички кожни образувания - най яката билка http://zdravjivot.org/11543/з

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 867ccbc30d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Здравейте хора!
Имам проблем със кожичката на пениса ми от 1 седмица и той е следния... след полов акт с моя приятелка (без презерватив и досега не бях имал полов контакт с нея) видях, че имам някакво протриване от вътрешната част на кожичката на пениса, след около час отново опитахме да правим c*кc, но много ме болеше... минаха няколко дена и това не зарастна оформи се раничка (прилича на малко кратерче пълна с някаква течност, която се отделя и мирише ужасно) която започна да се надува.... сериозно съм притеснен, защото четох някакви статии и малко ми прилича на Генитален Херпес силно съм притеснен! Раничката е под формата на дупка(кратер) имам и сърбеж понякога, а когато вляза да се къпя ме щипе като си оголя главичката.... Моля ви помогнете ми

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c10e157fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Същия проблем го имах и аз от години, но си направих експеримент. Всеки ден в седмицата в чашка 50мл. вода разтварям сода бикарбонат - лъжичка за кафе. Държа пениса вътре 2-3 мин. Щипе но се понася. След това върху язвичката поставям капка от билката "змийско мляко" Изчаквам да 2-3 минути и съм готов. Процедурата се прави винаги когато се появи херпеса. Содата убива гъбичката "кандида" която действа отрицателно на имунната система. В търсачката пише всичко за нея и за "змийското" мляко. http://zdravjivot.org/11543/змийското-мляко/

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7cf5164962
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   За съжаление се сблъсках с този вирус преди една година и го преживях доста тежко физически и най-вече психически. С бившия ми приятел който се появи след като разбрах че имам херпес, посетихме дерматолог за да се консултираме по какъв начин да го пазя, за да не му го предам. Отговора на лекаря беше "не го пази, правете си секс както всяка нормална двойка, просто забравете че го има". Ествествено никакъв секс и ласки когато има язвички. Момчето така и не успя да се справи с тази мисъл че съм "заразна"... Сега си имам друг приятел, с който правим секс редовно, отдаваме се и на орални ласки, дори имахме проблем с презерватива и правихме секс без да се пазим, което не беше планирано и доста се притесних, но вече мина месец и той е напълно добре след акта без презерватив и въпреки че практикуваме и орална любов. Така че съветвам всички който имат този проблем с гениталния херпес, просто да не мислят за него, но ако се появи да бъдат внимателни и разумни. Живейте живота си както бихте искали, а не в страх.. така само си вредите повече :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dcbcd6ba5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   За щастие имам възможност да правя абсолютно всичко което обичам ! ;)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: aaa70789a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Какъв секс при това положение, болката е нетърпима. Така, че първо лечение, после всичко останало.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3cbc1e0400
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Здравейте изчетох написаното от вас до сега и се зачудих дали и аз нямам подобно нещо. Причините за това са следните: първо като бях много често ми се случваше да имам бяла течност около пениса, която лекувах с бани от калиев перманганат както ми бяха казали лекарите; второ видях, че част от симптомите са зачервяване и ранички по половия орган, а като се замисля в от поне веднъж в годината ми се появява това зачервяване, а ранички обаче не съм имал от няколко години. Също така видях, че може да се появяват херпеси по и покрай устата. На мен почти всяка година ми излиза херпес на бузата в голяма близост до устата. Единственото, което не се вписва е, че тези симптоми не се появяват едновременно, а кажи речи един след друг. Ще съм много благодарен ако по запознатите споделят менени.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d0ab3a6ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Здравейте на 17 съм и имам всички симптоми на генетален херпес от година и половина съм с приятеля си и нямах такива неща спахме преди 6, 7 дни и сега вече имам херпеса.. Явно ми е изневерил преди да го направим защото аз с други не спя няма как проблема да е в мен.. Въпроса ми е колко време след половия акт се появяват признаците на заразяване... Освен това той има една раничка на главичката но само това и му казвам че е заразен но той няма други признаци освен това.. незнам много ме е страх боли ужасно особенно вечври и се чудя има ли друга инфекция която да е сходна със същите симптоми като на херпеса много се надявам като ида на генеколог да ми кажат че е друго по безопасно..

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 09548e589f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Лекарство няма но има лек от 1 до 3 години трябва да да се излекуваш но не става с приемане на едно хапче иска много упоритост воля постоянство за жалост е непосилно за млад човек иначе е безплатно

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 26e0bf8aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Здравейте,
Моето име е Сара Аник, преди шест месеца правих секс с третия човек в живота ми, когото аз бях на път да се ожени и сега имам херпес. Не можеше да повярва, защото той не е случаен човек, той е килер човек на Аз съм имал като гадже, но той е бил безкраен кошмар, тъй като. Винаги съм вярвал в Бог и да го помоли за прошка, което е иронично.
Чувствах се като се самоубия с научени от която има съпруга и семейството ще бъде доста трудно и аз се чувствах като аз не съм много в стаята, когато хората говорят. Не знаех какво да правя и доста много вика и да се моли всеки ден на Бога за помощ и гледа семейството ми с толкова много любов и чувство, че съм ги разочарова, въпреки че те не знаят. До Бог ме доведе до DR. РЕШЕНИЕ онлайн който обеща да ми помогне да се излекува болестта ми чрез билки. На първо аз не го вярвам, но за най-голяма моя изненада аз се излекува напълно от билки, които лекар също проверени, че съм излекуван. Специални благодарности на DR. РЕШЕНИЕ.
Не се обезкуражи, защото той, че го е направил за мен също ще го направя за вас и можете да се свържете с него чрез своя имейл адрес solutionhealinghome@gmail. com или му се обади по мобилния си телефон номер 2348077683109 или посетете неговия уебсайт www. healinghome. webs. com за повече информация.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 41ddb5b137
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Здравейте имам този проблем от три години бих искал да знам които са се излекували как са го направили какво лечение са направили благодаря

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: bf198a4290
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   Аз се обрязах, защото се появяваше твърде често и се почувства напрежение у дома.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 85a2cd711d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Бих искала да попитам попитам дали е вярно, че с времето започва да се появява все по-рядко?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker