Образователен разговор при първа менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Образователен разговор при първа менструация
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3613 пъти
Здравейте,

Пиша тук с една молба за помощ за една тема неудобна и леко кофти за мен...
Та, направо на въпроса: Как да кажеш и обясниш на момиче на което и е дошло за първи път.

Малко инфо за мен: не съм няк'в извратен нещастник който не знае какво да прави освен да пуска тъпи теми - НЕ! Аз съм момче което не знае как да го обясни така че да го разбере. Налага се аз да го обясня, защото родителите й не са... как да кажа... свестни хора....

Надявам се, че няма да бъда разбран погрешно. И моля момичетата, майките, жените да "ударят" по едно рамо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 673aff7f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   aми виж тук в този сaйт http://www.devoyka.info/

lg-girl

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b90ddea229
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Най-добре е да потърсиш образована жена на 25 г., която да съврши „работата“, ако не познаваш такава жена, която да вдъхва доверие на въпросното момиче, имайки предвит това, че не си момиче или жена бих те посъветвала следното
1. Купи книга на момичето, в която да са обяснени разбираемо тези неща
2. Ако не намериш - сам се образовай максимално по темата чрез интернет, разпечатай или запази на мемори стик най-добрите статии и ? го дай. Нека те пита, ако не разбира нещо.
3. Като цяло - подари ? букет с цветя и ? кажи, че вече е жена, гордееш се с нея, няма нищо плашещо и ненормално, няма нищо срамно и неудобно.
След като си се образовал сам по темата ? обясни основните понятия
- менструация - виж в Уикито
- цикъл - виж в Уикито
Менструацията са дните на самото месечно кръвотечение, а цикълът е периодът между първия ден на една менструация и първия на предишната.
Подари ? календарче, в което да зачертава винаги дните на менструацията си. Обясни ?, че първите години ще е нередовна, но това е нормално. Препоръчай ? винаги да си носи дамска превръзка и Спазмалгон. Да си има у дома шкафче с превръзки и мини-тампони. Тампони може да ползва, но от най-малките, в опаковката е обяснено какт очно. Препоръчвам превръзки - тя да си намери хубава марка. Ако не те е срем, можеш да ? купиш първите превръзки. Аз препоръчвам Always, Libresse.
На опаковката и на превръзки, и на тампони има капчици - колкото повече капчици има на опаковката, толкова повече попива продукта. За първите дни са подходящи продукти с поне 4 капчици, после с 2-3. Има и нощтни дамски превръзки. Те са с по 5-6 капчици и на опаковката е обозначено, че са такива.
Ако имаш как ? купи от поне една опаковка дневни и една нощтни дамски превръзки, както и 1 ежедневни.
Обясни ?, че е възмосно да има в различните етапи от цикъла си леко течение. То е нормално (физиологично) и поддържа вагината хидратирана. Вагината е вид лигавица и е много важно да е защитена от секрети (както е и човешката уста да кажем).

образовай се на тема „овулация“ и “ПМС“
Много е дълго за обяснение.

МНОГО ВАЖНО - в разговора да се наблегне на това, че от този момент момичето носи много голяма отговорност, защото може да забременее. Кажи ?, че е забранено за всеки да прави секс с нея, дори да я целува, ако е под 14 г. Ако някой иска нещо подобно от нея, нека не се срамува да се обади в полицията, да каже на теб.
Обясни ?, че ако все пак реши да прави секс, много е важно да ползва кондоми от самото начало на половото сношение.
Обясни ? за болестите, предавани и по полов път СПИН, хепатит С, сифилис, трипер, срами въши и т. н.
Най-добре разпечатай информацията и накратко с две думи засегни отделните болести.

И отново ти препоръчвам да се допитаташ до образована жена и да набавиш литература. Най-важното в момента е момичето да разбере, че е нормално и хубаво, че има менструация. В началото менструацията е доста болезнена. Не е вредно да вземе Спазмалгон или друг медикамент за менструални болки, но е много важно да го вземе още преди болката да се е разразила, защото после може да стане твърде късно и спазмите да са толкова силни, че да започне да повръща или да се гърчи от болка.

Успех

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c7128f14d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сам за себе си се образовай от книги и нета, но с нея идете при личния й лекар. Независимо дали е мъж или жена, бъди сигурен, че ще й бъде по полезен от твоите съвети. Освен това и ти ще имаш полза от това -ще се научиш да говориш за проблемие явно, а не анонимно. Особено когато става дума за ефествени неща

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c2488d3e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нямаш право авторе да образоваш чуждо малолетно дете! Дори родителите й да не са свестни хора ти нямаш право нито да даваш оценка на техния начин на възпитание, нито да се намесваш във възпитанието на малолетното им дете. Те ще образоват дъщеря си ако искат и когато решат, образоването на чужди деца не е твоя работа.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b90ddea229
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5 - така ли?
Моята най-добра приятелка пък беше развила диабет от силен стрес и притеснение, защото нейното семейство беше консервативно и не ? бяха казали за менструацията. Съответно на нея като ? е дошло в 4ти клас, тя си е помислила, че умира. Не е искала да плаши техните и не им е казала, а и от срам и е живяла горе-долу година с мисълтта, че умира. Днес е диабетичка и се боцка всеки ден.
Представяш ли си да почнеш да кървиш като заклано прасе от най-интимните си части и да не знаеш, за какво става дума, че е нормално?
Не само не е лошо, а и е наша задача да образоваме младите, за да ги предпазим от нежелана бременност, от болести, за да ги научим да харесват своето тяло и да се грижат за него!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c2488d3e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6 "Представяш ли си... " Сигурно мога да си го представя, защото го преживявам вече 22 години /жена съм и съм с диабет/. Твоята приятелка не е развила диабет от притеснение, че ще умре точно от това кървене. Диабет не се получава от такова переодично притеснение, той се получава от един единствен огромен стрес от неправилно хранене /пълнота/ или от генетична предразположеност. Ако твоята приятелка една година е криела, кой тогава я е научил да си слага превръзки и какво е нейното обяснение защо си е купувала превъзки, какво е това превръзки и защо съществуват или ще ми кажеш, че е ходила с кървави панталони на училище цяла година? Девойките в училище си споделят такива неща още като дойде на една две в класа, така че да говориш че девойка може да получи диабет от незнание за менструация и че една година може да крие мислите си че ще мре това са пълни измислици. Жените открай време имат менструация, тя им идва за първи път на около една и съща възраст и доста девойки не са предупредени предварително. В днешни дни има информация и девойките се образоват сами без ваша помощ. Все едно да ми кажеш че момче е получило диабет защото се уплашило, че при вида на хубаво момиче му щръква пишока.
Въобще не е ваше задължение да образовате чуждите деца, образоването е задължение на учители и родители. Ваше задължение е да образовате собствените си деца. Решенията свързани с образоване на чужди деца вземат техните законни настойници, ако те не могат да образоват детето си избират учители.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c7128f14d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   №4съм
Не просто "нямаш право", както казват и други тук, а е вжно това, че не е правилно да поемаш чужди функции, особено когато става дума за материя, за която си има специалисти, на които всички плащаме за това, а ти самият си лаик в нея. Все едно имаш кола и тук таме си чул нещо за нея (примерно, че трябва да се сменят ремъци) и вече започваш да учиш някого как се сменя, кога и защо ангренажният ремък, да речем). Дори не си наясно с това, дали не нарушаваш законови разпоредби и дали не попадаш в графата 'престъпник', предприемайки непознати за теб стъпки. Не винаги собственото усещане за справедливост се покрива със закона и обществото има механизми, с които се противопоставя на неразумните постъпки. Един от тези механизми е особеното отношение към малолетните и непълнолетни лица (децата). Тук прекалено се разпрострях, но накратко:
Заведи я при личния й лекар. Той ще уведоми родителите й, а ако трябва ще ги запознае или дори принуди(той разполага и с такива лостове) да се грижат за детето си. Твоята задача е само да й вдъхеш спокойствие, вместо да се правиш на супермен.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3f73d8e7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   АВТОРА:
НЕ, НЕ, НЕ, НЕ И НЕ! Вие в ред ли сте бе, хора? Нещо подобно може да измисли само някакви болни и извратени мозъци! Това че един човек се опитва да помогне на дете прави ли го натрапник и не знам си още какво (да не използвам други думи)? Не съм си "мечтал" за такава ситуация - НЕ! Повярвайте ми, не искам да знам чак такива подробности нооо...

Нека ви разкажа и за семейството на детето... Бащата - кварталната пияница, майката - проститутка, наркоманка и не знам си още какво! Ако някои сезира органите на реда почти съм сигурен, че ще вземат детето и ще отиде веднага в приемен дон, където никак няма да е по-добре!

Аз съм й братовчед! И като ме попит какво да кажа? "Ами върви при майка си, тя ще ти обясни" Щеше да е така при някакви други обстоятелства може и в някои друг живот!

И искам да благодаря на първите два коментара за бързия отговор ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker