Защо хората очакват да си обвързан? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Защо хората очакват да си обвързан?
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2912 пъти
Някои хора(особено от по-стари поколение) трудно приемат факра, че много млади хора са необвързани и дори предпочитат да са така. Аз честно казано почти винаги съм предпочитал да съм необвързан, освен един период от 3-4 месеца в който бях.

Това, което не разбирам е, защо на доста хора(по-възрастни) това им едва ли не пречи? Аз не разбирам, защо един човек трябва да са насилва да живее според обществото.

Мога да кажа, че като 23 годишно момче съм имал една единствена сравнително сериозна връзка. Всичко останало са били моменти преживявания(не лоши) и честно казано ми е трудно да разбера желанието на доста хора да имат връзка.
Какво е вашето мнение по този въпрос?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: e6f61e6b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубавото на сегашното време е, че всеки е свободен да живее така, както намери за добре без другите много да му се месят.
Принципно всяко едно поколение си има известен морал или норми на поведение, които намира за нормални. Едно време са се женели рано, така е било прието, имало е ергенски данък, ако не си женен до определена възраст и е естествено за хората, отраснали по онова време, това да е нормално и естествено. Сега хората живеят без сключен брак, имат си деца и това преди 60 години звучи невъзможно, а детето щеше да бъде клеймосано с етикета копеле. Мисълта ми е, че ценностите през годините се менят и е нормално едно по-старо поколение да има различни възгледи от новото. Аз също примерно сега не възприемам 12-годишните на токчета и наклепосани като клоуни, но за тях това е нещо нормално.
Не трябва да се оставяш хората да диктуват живота ти. На 23 си още доста млад. И аз принципно съм на 22 и не съм имала сериозна връзка - просто така се стекоха обстоятелствата, че вечно сменях града, в който живея, а така сериозни отношения не се градят. Имам познати, които вече са с дете - аз лично смятам, че ми е рано за брак или дете. Първо искам да завърша образованието си и т. н. Смятам, че за всяко нещо ще му дойде времето. На 23 един мъж особено е млад за женене поне според мен :) Сега не искаш сериозна връзка, защото си на тези години - след 10 може да мислиш по-коренно различен начин, така че не си слагай това присърце. Живея си живота сега, пък после му мисли - като срещнеш правилния човек и му дойде времето сам ще поискаш нещо по-сериозно. Но това трябва да е заради твойте чувства и желания, а не тези на околните.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 414689cc22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом пускаш тази тема, значи още даваш данък обществено мнение. Човече не се занимавай с глупости и си живей както душата ти иска - Аз съм с подобна дилема в момента и ми е трудно да преценя какво да правя с живота си, но бих питал приятел, отколкото някакви хора в някакъв сайт. Не се доверявай на съветите тук, защото само с прочитането всеки коментар ще ти повлияе малко или много. На всички казвам - бягайте от форуми където са засегнати дълбоки неща от живота.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b3e665073b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Автор: Аз не разбирам, защо един човек трябва да са насилва да живее според обществото.

ДТ: Не трябва. Стига да не очаква после да се ползва с облагите на обществото. Като здравеопазване, сигурност, социална система и др.

Обществото упражнява контрол върху членовете си чрез формални и ниформални санкции. Формална санкция е, да те тикнат в дранголника, ако крадеш, т. е. ако нарушаваш формалните закони на обществото. Ако нарушаваш неформалните закони на обществото, каквито са обичаите (например в даден момент от живота си да се обвържеш и да демонстрираш зрялост), обществото те санкционира с враждебно отношение. Ако се замислиш, това може да е по-страшно от формалната санкция.

Ако те интервюират за работа, почти винаги взимат предвид семейното ти положение. И не говоря за България. От съвсем практическа гледна точка, работодателите не се доверяват на несемейни. Ако не си обвързан с никого, очевидно има причина и е вероятно тя де е някакво твое неумение да общуваш. А и нищо не те задържа да си дигнеш чукалата един ден, без предупреждение и да насадиш колегите си на пачи яйца.

Номер 2: Щом пускаш тази тема, значи още даваш данък обществено мнение.

ДТ: Именно. Ако искаш да ти изхвърлят боклука, плащаш данък смет. Ако искаш да живееш в дадено общество, плащаш данък обществено мнение. Ако ли не, свят широк, намираш си общество по твой вкус.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8258f6d2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Истината е, че ти не си способен на връзка или най-просто казано : мацките не ти връзват. И сега се опитваш да изкараш друготе виновни, че очаквали от теб да имаш връзка. Просто признай провала си. Пък и всеки знае, че за малд човек е нормално да му се прави много секс, като нямаш половинка => според тях евентуално правиш по-малко секс (едва ли си толкова добър във връзките за една нощ) и на хората им се струва ненормално млад човек да не му се прави секс. Другото, което е, ако много време нямаш приятелка, а вече си на 23 и хората почват да се чудят дали пък не си обърнал резбата, че все не могат да те видят с момиче... И така, стягай се и си намирай приятелка ;)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9bae50b8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ужас, аман от такива малоумни изказвания като на номер 4.
Аз също не живея по правилата, които са отредили такива заблудени душици като четвъртия. За разлика от тях аз мисля на първо място със собствената си глава и на второ място правя само, каквото си искам.
На 23 съм жена и изобщо нямам нужда от партньор до себе си. Абсолютно самостоятелна съм, уважавам си личното пространство твърде много, независима съм, свободолюбива, свободна съм и се чувствам перфектно. Ама това другите какво правят никога не ме е интересувало, винаги си гледам себе си.
Много съм си харесала сега един мъж-той е всичко, което съм искала някога, но пак не мога да вляза във връзка. Твърде хубаво ми е да съм сама и не искам да се лишавам от това удоволствие.
Така че авторе, разбирам те перфектно. Остави овцете да си блеят, живей си живота. А той е прекрасен, когато си свободен и сам можеш да се справяш в него с всяко едно предизвикателство:)

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 97c0e8cc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ана, и аз съм на твоите години и не мисля сериозно за обвързване, но ако срещна толкова умно момиче като теб, вдигам сватба веднага.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker