Защо повечето жени не могат да правят секс без обвързване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Защо повечето жени не могат да правят секс без обвързване?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 5350 пъти
Наистина, защо? Не казвам всички, разбира се, няма как да сложим всички под общ знаменател, но болшинството от жените, за да се отпусне и да се почувства комфортно да прави секс иска да се почувства специална, желана, красива, от една страна, а от друга, да чувства, че мъжът се итнересува от нея не само като сексуален обект, а и като личност. Не съм чувала удоволствието на мъжа да зависи от подобни условия. На него не му пука тя дали го мисли за специален, щом се е навила - значи е желан, пък още по-малко има значение за сексуалното му удоволствие тя дали го оценява като личност. Достатъчно е просто тя да го привлича(а понякога и това не е условие, но да говорим все пак за уважаващ себе си мъж) и той си изкарва супер. :) Болшинството. Излиза, че ние жените правим секс, не за да се насладим чисто и просто на телесното общуване, с някой който ни харесва, ами за да се почувстваме желани, специални, личности и т. н... Сега повечето жени вероятно ще тръгнат да обясняват как това е така, защото жените сме по-извисени духовно, а мъжете са елементарни същества. Но аз пък питам - ако някой е уверен в собствената си значимост, защо му трябва някой друг да го уверява в това? Не искам да звуча обвинително, аз съм същата и често си съсипвам удоволствието заради това. Просто ми се ще да не ми пука дали съм специална за него и да правя секс, просто защото е готин и искам да получа удоволствие. В което няма нищо лошо. И така питам, защо за Бога на нас жените ни трябва непрекъснато да се чувстваме специални?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8a2045612a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има доста книги за женската и мъжка сексуалност - вземи и прочети.
Иначе, причините са чисто еволюционни - жените не можем да имаме чисто физически неограничен брой деца (за разлика от мъжете) и микс от хормони и вродени инстинкти ни карат внимателно да избираме сексуалните си партньори.
Мъжте са подвластни на тестостерона си и по принцип са готиви винаги за секс с всяка фертилна жена. Просто в по-голямата част от развитието на човека е нямало достатачно мъже за всички жени - те са умирали във войни, при лов и т. н. и останалите живи мъже е трябвало да се погрижат за оцеляването на рода. По време на ледниковата епоха човечеството е пред изчезване - само 20 000 човека са оцелели, днес сме над 7 мил. Явно е успешна тази стратегия
Както и да го въртим, сексът си е с цел размножаване. Човекът е единственото интелигентно животно, но това не значи, че не сме подвластни на природата си. В крайна сметка нашата сексуалност се е оказала и най-успешната в животинския свят...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 85dc2ac2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, че жена задава подобен въпрос е малко притеснително ;)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1b953b28ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   А защо когато едно момче/мъж прави секс е вървежен, а ако едно момиче/жена го направи е курва?
Такава е психологията на двата пола. Силният пол да е*е възможно повече, а нежния само да отказва :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bc312c58ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е точно така. Ако правиш секс с мъж, с който не би тръгнала - няма да искаш да задълбаваш. Мъжката психология е малко по-различна. Женската физика има какво да покаже и мъжете се заглеждат по това, почти на никой не му пука как изглеждаш, ако имаш готини цици или хубаво дупе. При нас жените е по-различно. Не можеш да му видиш п*шката, за да си избираш, но можеш да му видиш лицето(и тялото понякога). Ако те привлича, би правила секс с него и би искала да си с него. Особено ако си влюбчива, или външния вид за теб е важен, ако мъжа ти харесва достатъчно, би могла да се влюбиш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0399fd160c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Книжки, книжки ще ти отговорят много изчерпателно на въпроса. С две думи - мъжете са от Марс, жените от Венера - заглавие на книга, което говори достатъчно. Те за съжаление, разликите изобщо не се свеждат само до леглото, просто са и там. Направо да се чудиш как мъжете и жените остават въобще двойка при толкова различия, ама факт, че се случва.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 20ecb9ff92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   По-скоро е добър знак, че си задава такъв въпрос.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 84e9706b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тоест, номер 4, това, че той прави секс с нея, далеч не означава, че е привлечен от нея, поради което не иска да се обвързва с нея и за това няма проблем да прави секс без обвързване?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4f3bdc9b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хубава е темата и си заслужава мисленето и четенето. Авторката говори за секс, не за женитба. Това наистина е така. Номер 1 е права. Чиста биология - кодирано ни е да се размножаваме и тук имаме различни роли. Жената трябва да ИЗБЕРЕ най-добрия, силен, умен, здрав и хубав за да продължи рода, а мъжът той трябва да пръсне семето колкото може повече и по-далече. Това не можем да променим.
Но ние правим секс за кеф и тук идва драмата. Аз съм мъж на години. От дълго време се опитвам да разбера жените и още се уча. По принцип съм от мъжете които ценят оргазма при жената и се стремят към него. Демек влагам усилие, старание и търпение партньорката винаги да бъде доволна. Дори в повечето случаи ми се получава :) скромен естествено... Но във връзките извън брака, тези които са си за чистото удоволствие се оказва че не е достатъчно. "Как пък за едно кафе не намери време!? ! " се задава често или "Не мога да приема да гледаш на мен само като вагина". Тези крайно несправедливи въпроси, според мен, се появяват рано или късно. Защо ли. Та, жената, гаджето, любовницата, има същите нужди като мен. Среща се с мен точно за това, което и липсва да речем у дома. Обаче... не стига. Уж доволна и щастлива си тръгва, а пък драма... Това вероятно се корени донякъде в доверието и възможността да допуснеш някого да себе си. Пример: всяка жена тук ще потвърди, че при мастурбация свършва за 5-6 минути, а с партньор поне двойно повече. Защо? Нали с мъж е по-хубаво? Защо е по-трудно? Не се отпускаш напълно? Не го допускаш напълно? Нещо пречи. Нали? Дори с постоянен партньор. А е възможно и нещата да се коренят в религията и наслоените митове, като цитираните по-горе: мъжът който има много жени е положителен герой, докато при жените е обратното. Пак е несправедливо. Робуваме на много митове и те ни пречат. Бих желал да коментират дамите, тези две мои мнения.
Пък нека се забавляваме
Ясен 53

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 84e9706b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката: Ако приемем, че сме толкова първични, че ние жените се ръководим от това, че трябва да изберем най-подходящия за баща на децата ни, а пък мъжете искат да пръснат семето си в колкото се може повече жени, тогава защо не ни е достатъчно на нас жените той просто да ни привлича физически? Ако се ръководим от инстинктите си, на първично ниво не би ли било достатъчно това, че той привлича, за да нямаме проблеми с удоволствието? Явно просто общественият модел е такъв и винаги е бил... Ще ми се да се промени... А може би проблемът е персонално в мен. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3359a3b761
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм жена и мога да кажа, че на много жени им се иска да бъдат първични, но уви нямат смелост. Аз съм правила не веднаж не обвързваш секс и да си кажа честно беше повече от перфектно от сега когато съм обвързана. Повече ми се натоварва психиката с глупости от колкото да се наслаждавам на удоволствието. Не виждам нищо лошо да си с някой и да знаеш, че ти и той си имате личното пространство и взаймно си достатавяте удоволствие. По този начин жената добива опит за мъжете и за това кой е най-добрия за нея.

Слънчо

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f854278cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   За една к. ва един мъж и най-добрият да е - той пак е лош...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4f3bdc9b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, точно в твоя въпрос е отговора. Защото само привличането не носи мамут в пещерата. Трябва да го вържеш. Да носи всеки ден. Докато му топлиш пещерата и му гледаш децата. Това наистина е първично обяснение но според мен си е вярно и днес. За това в днешно време успешната жена по-трудно си намира гадже, щото сама си носи мамута.
А пък мъжете взеха да си слагат обеци и да се епилират. Не е в тебе проблема, но е хубаво че го обсъждаш. Моят опит показва същото. За съжаление не съм имал удоволствието да срещна дами като Слънчо, които да могат да мислят само за удоволствието си. В един момент винаги се появява някакво очакване. Е може младите вече да са го преодолели.
Ясен 53

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 99352ed29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №9,
"Ако се ръководим от инстинктите си, на първично ниво не би ли било достатъчно това, че той привлича, за да нямаме проблеми с удоволствието? "
Гледаш на нещата от своя ъгъл и затова ти се укрива лудеенето на тийнейджърки по определен мъж. Това за теб е просто актьор или чалгар, но те наистина биха му "се пуснали".
Същото е и с вървежните "пичове" в училище. Всички им се хвърлят, но от това се получава какафония, а не секс-игра. Чувствата му хващат мазоли и огорчените тийнейджърки се чудят защо са пренебрегвани.
Просто има вървежни жени и вървежни мъже. Ние, останалите им завиждаме, но едва ли бихме предпочели да отблъскваме с усилие желаещите да ни имат.
и в крайна сметка, сексът за удоволствие е една условност -всеки я възприема според вътрешното си убеждение. За едни е табу и преди и след брака, за други е просто едно от забавленията в живота, така че го правят и групово и на разменни началя (swing) и т. н. Ето затова нямам мнение по въпроса на авторката.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 84e9706b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 13, нищо не разбрах, честно! :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a09a019758
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   За мен обяснението е простичко- жената е слабият пол, нуждае се от закрила и сигурност и повечето жени се чувстват използвани ако е само секс, защото това не е достатъчно да се почувстват пълноценни, те искат грижи и внимание, искат мъж, който да бъде баща на децата им, а и като че ли една жена чувства по-силно нуждата да има дете /майчинският инстинкт/.

Мъжът се чувства сигурен, защото е силен. Силен в чисто директен смисъл, може сам да си носи покупките от магазина, сам да поправя нещо по къщата, всяка жена се нуждае от мъж до себе си, който да и помага за тези на пръв поглед елементарни неща, защото дори да е най-успялата, най-можещата, тя никога няма да има тази физическа сила, както мъжа. Няма жена, и най-оправната, която да не се нуждае от мъжка помощ.

От друга страна, мъжът също се нуждае от жената, на него пък му трябва подкрепа и насърчаване, нуждае се от друг вид грижи, от изненади, от чудесна домашна атмосфера и уют.... но той може да почака задомяването по-дълго време от една жена/и преди да търси сериозното за него е безпроблемно нешо неангажиращо/, а пък жената биологически има граница за създаване на дете, мъжът може да го направи и на 50!

Така че за мен е правилно жената да подбира партньорите
си.

Аз съм момиче на 21 години и не бих правила безразборен секс, защото сексът не единственото, от което се нуждая.

И смятам, че не е редно една жена да спи с много, защото тя би трябвало да е пример за някакви ценности, да бъде жена, която предизвиква възхищение у мъжете щом я погледнат, и да възпитава едно достойно отношение от тяхна страна. Смятам, че мъжете са ловци и те може да правят каквото си искат, но ролята на жената е гореспоменатата. И ако всички жени бяха с такова мислене, мъжете щяха много повече да се трудят, за да бъдат с една жена, и самите мъже щяха да осъзнават, че всъщност никак не им е лошо да са в сериозни отношения ако до тях има една спокойна, красива и умна жена. Но те искат само секс, защото някои жени само мрънкат и създават излишно напрежение, товарят ги емоционално, изискват от тях прекалено много внимание и тн.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 84e9706b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Жените, които си носят сами мамута по-трудно си намират гадже, но от друга страна пък на мъжете не им харесва и да им увиснеш на врата или пък ако го позволят те изпозлват доколкото си и им удобна и се забавляват и с други... Угодия няма! :D

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 84e9706b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15, но така пък се лишаваме от чистото и просто елементартно удоволствие от секса, чакайки не знам колко време да срещнем човек, за когото сме убедени, че ни оценява като специални, личности и т. н. Често срещан сценарий е след това да се окаже, че човекът е разигравал театър, тъкмо защото знае, че това е единственият начин да получи секс и ако евентуално сме изпитали удоволствие, то се вгорчава... И какво излиза? Ние жените, не можем да живеем без да чувстваме непрекъснато положителната оценка на някой мъж? !

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3359a3b761
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 12 много лесно може да се уреди това. Какво му е лошото да правиш такъв секс? Няма по хубаво от това правиш си кефа и знаеш, че нищо никой не очаква после, по лесно е. Когато се обвържеш всички става толкова сложно с излишни мелодрами.
Слънчо

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3359a3b761
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Номер 15 аз също съм жена на твойте години.
На мен не ми е на преден план да намеря бащата на децата ми. Не ми е нужно да съм обвързана с някого за да се чувствам пълноценна. Една жена може да получава правилното внимание от мъжете и без да е обвързана. Не можеш да знаеш кой е правилния мъж за баща на децата ти, ако нямаш опит с различните мъже. Не съм съгласна, че жените са слабия пол, напротив аз до сега не съм се чувствала слабия пол в отношенията с мъжете. Аз мисля, че даже мъжете са доста по слаб пол от жените в емоционално отношение, доста по ревниви са и са доста по обичливи колкото и да не си го признават. Не ми е нужен мъж за да се чувствам силна. Не съм имала нужда от мъж за да ми носи покупките или да ремонтира къщата. (сигурно в някой от предишните ми животи съм била мъж. ). Зад всеки преоспял мъж бих казала, че стой една силна жена.

Не смятам, че бройките на жените са определядящи за това да е пример за подражание. Според мен бройките не са от никакво значение за това мъжете да се възхищават на коята и да е жена. (Хората са казали каквото и да правиш да го знае само г*зати. Едва ли ще тръгнеш да обясняваш на когото и да било с колко мъже си била, както повече мъже преовеличават за бройките си, така и много жени прекриват истината. Пример за това е Джена Джеймисън, тя е една от жените на които 90 процента от мъжете и се възхищават и мечтаят за нея въпреки това с колко мъже е била. Така, че бройките не са водещи за каквото и да било.

Много мъже ще ти кажат, че к*рвата е идеалната любовница в леглото, но това съвсем неозначава, че трябва да спиш с колкото се може повече хора.
Жената не е само за да бъде майка, преди всички жената прябва да се чувства жена.

Слънчо

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 84e9706b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Авторката: Напълно съм съгласна със Слъчно, но не можах да се изразя така добре. :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8e89a14e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Така ли?!
От тебе чувам. :Д

Знаеш ли, мила моя, това, че ТИ не можеш да си доставяш удоволствия без да чуваш колко те обичКат, не значи, че всички и дори повечето са така!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: db135e0c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Не обичам да сменям.
Не обичам обвързването дори, въпреки, че съм в такова взаимоотношение, че не спя с други.
Обичам човека до мен да знае какво, как и колко обичам.

Лена

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 337ccd47f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз пък нека ви кажа една друга гледна точка. Малко нестандартна, но и в същото време толкова елеметарна, че малко хора не си дават сметка колко е просто.

Основната разлика между жената и мъжа е, не е точно в биологичните белези. Например клитора на жената спокойно може да се сравни с пенис. Жлезата на Скин - с простатата при мъжа. Мъжете си имат закърнели гърди и тн.
Това което ни раздаличава е, че мъжете възприемат света със слънчевия си сплит, а жените с гърба си. Жените имат една "събирателна точка", в центъра на кръста. Някои жени имат трапчинки там, че между тях. Какво по-дяволите е това? Ами много от вас са чували за аурата при човека. Е, входа на аурата при мъжа е отпред, а при жената отзад. Цялата заобикаляща ни енергия влиза от там. Нарича се още "точка на възприятие".

Факт е например, че жената обича мъжа да и е в гърба, създава се едно чувство за закрила. Най-възбуждащата поза и при двамата е точно и тази, когато мъжа е от зад. Факт е, че жената има едно такова 6то чувство когато някой е зад гърба й, а мъжа не се усеща осбено.
Факт е, че когато някой ги снима, жената обича мъжа да й е зад гърба, а не да се крие зад него. Тя не обича когато мъжа е отпред, но обича гърба й да се пази (за да не влезе енергия, която тя не е решила да приеме). Така е във всяка по екстремна ситуация в живота, във всяко едно предизвикателство.

При мъжа е точно обратното. Той има нужда някой да е пред него, така се чувства ползотворен и се създава у него чувство за грижа към жената. На него не му дреме какво ще се случва зад гърба му, той е този който атакува. Ако в дискотеката или автобуса, когато си преправя път той е отпред, значи е готов на бой. Това е атакуваща позиция. Но иначе му харесва в нормална ситуация да е зад жената.

Точно заради тази "физиология" обаче и жената не възприема света "лицево". Т. е. рядко е подготвена за внезапните преки заплахи и промени в заобикалящата среда. Дето го наричат хората - "слабия пол" Емоциите се палят бавно(но бавно и стихват).

Не е вярно че жената има нужда от прелюдия, просто така си мислят хората когато подхождат лице в лице към жената. Мъже, пробвайте в гръб. Така жената може да възприема всичко по същия начин както и мъжа. т. е също толкова бързо и бе увертюри. Може да се подмокри за секунди и без цветя и суетни. Така ли е, дами?

М. В.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker