Противозачатъчни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Противозачатъчни?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 4636 пъти
Здравейте, на 18 години съм. От 2 години си имам приятел и правим секс (редовно). Той никога не свършва в мен и ме пази, но понякога го правим по 2 пъти един след друг и съм чула, че така може да му е останала сперма по каналите от първото свършване дали може да хвана така? Мисля да взимам противозачатъчни, но се чудя дали на моите 18 години може би е вредно.. може ли ми навредят противозачатъчните? И как и през колко време трябва да ги приемам? а да си ги купя трябва да отида при личния лекар да се допитам за рецепта няква или? Моля ви помогнете ми, ако разбирате :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: ddea4aedb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Той никога не свършва в мен и ме пази, но понякога го правим по 2 пъти един след друг“

Авторке, това „пазене“ не е метод за предпазване от нежелана бременност, а е метод за ЗАБАВЯНЕ на забременяването. Много хора у нас го практикуват от чиста проба непросветеност, а после пълнят гражданското с бременни булки („беля“) и гинекологичните клиники с абортиращи жени. Въпрос на време е просто да забременееш от преякулата на приятеля си, от негово „изпускане“ или от останали сперматозоиди при втория път - белята ще стане, въпросът е КОГА, не ДАЛИ!

Противозачатачните през последните години са се развили много, особено са подобрили дозирането. Като всеки медикамент, и те си имат нежелани действия. При непушачките обаче не са вредни, ако обаче пушиш, този метод не може да бъде прилаган при теб и остава само ползването на кондоми.
Ако си непушачка отиди на гинеколог. Той ще ти предпише нискодозирани противозачатачни. Ще бъдеш 99. 99% предпазена от нежелана бременност, при кондомите са „само“ 97%, а при твоят метод на койтурс интеруптус (прекъснат полов акт) предпазването е само 80% (20 от 100 двойки забременяват в рамките на 1 г. ).
Прави си сметката, какво искаш от живота.
Пробвай с противозачатачни, НЕ СЕ ПЪЛНЕЕ ОТ ТЯХ вече, но може да не ти понасят на стомаха. Заслужава си обаче да се пробва. Пият се всеки ден като в дните на менструацията хапчетата са плацебо (без действащото вещество). Най-добре ги сложи при четката си за зъби, така всяка сутрин ще ги взимаш, защото няма как да забравиш да си измиеш зъбите сутрин.
Имам една приятелка, която беше пълна и дори отслабна с противозачатачни, защото ? се стабилизираха хормоните. Намаляват и риска от някои видове рак, но не трябва да се взимат по-дълго от 7 г. без почивка, защото пък увеличават риска от рак на гърдата след това. До 40 г. няма проблем да се взимат.
Предписват се не от личен лекар, а от гинеколог. Можеш да отидеш при личния, за да те насочи. Може би и той има практика да изписва, всичко си зависи от лекаря.
Казвам ти, един евентуален аборт ще бъде убийствен за теб - и психически, и физически. Имам достатачно познати, които заради това не могат да задържат плод в утробата си - забременяват си, но не може зиготата да се загнезди добре в матката и я изхвърлят до 3-тия месец. Така многократно, докато съвсем не могат да зачеват. Това става преди всичко заради аборти.
Психическите последици са също ужасно. Мисълтта да си убила детето на мъжа, когото обичаш би била ужасна - за да го изкарат през маточната шийка, лекарите трябва да го разчленят - откъсват се глава, всички крайници и едно по едно се изкарват.
Другият варянт е да раждаш, но кажи ми - ти какво възпитание можеш да осигуриш на това дете? Къде ще отиде младостта ти и няма ли един ден да го гледаш и скришно да го обвиняваш за проваления си живот?

Рискът да правиш „пазене“ не си заслужава. Този „метод“ на забавяне на бременността е много полезен, но САМО за женени хора, за възрастни, готови да гледат дете по принцип. Който си играе с огъня, той рано или късно ще се опари.
Взимай противозачатачните и живей като една модерна млада жена. Не се излагай като бременна булка или в чакалнята на гинекологиите, живеем в 21 век. Наше право е да можем да изберем, кога, от кого да забременяваме. Детето ни е до живот. Това не е куче или коте, не можеш да го оставиш и за 1 мин. и не можеш да спреш да мислиш никога за него!!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3cdb41fa1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се ходи при личен лекар, а при акушер-гинеколог. Повечето гинеколози в България отричат противозачатъчните на такава млада възраст и ги препоръчват единствено при семейни двойки. Предполага се, че хората преди брак/респ. бременност предстояща/ си правят задължителните изследвания за хламидия, стрептококи, папилома - вирус и други опасни заболявания за репродуктивното здраве на жената, които нямат симптоми при мъжа непременно и са крайно опасни. Затова на момичета и младежи се препоръчва редовната употреба на кондоми. Моят съвет като медицинско лице е да забравиш за противозачатъчните, които променят цикъла, водят до напълняване, алергични реакции, спиране на желанието за секс и мн. др. нежелани ефекти. Разбира се, не е задължително при теб да се получи точно така, но най-добре отиди при гинеколог. Ако иска бързо да си измие ръцете и да не се занимава с теб, набързо ще ти напише една рецепта и си готова. Но не ти го препоръчвам! Особено на тази възраст! ж, мс, 46г

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c4d783b40c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти си много недорасла за секс. Отиваш на гинеколог и казваш, че искаш противозачатъчни. Ще ти дадат нещо подходящо или поне да изпробваш как ще ти действат. Аз съм на 20 и вземам от една година. Приемам по една на ден по горе-долу същото време на денонощието. Когато опаковката свърши, правя седем дни пауза. Тогава ти идва нормално.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ff4d05f7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ползвай "фарматекс" вагинални глобули. Това е локално противозачатъчно без хормони. Трябва само да спазваш стриктно указанията от листовката.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 80563f3f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От Авторката!!! Искам да попитам ако го правим без презерватив и той го извади преди да свърши така няма вероятност да хвана нали?

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ddea4aedb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, най-хубавото на правенето на секс с кондом е, че момчето няма нужда да прекъсва акта - да си свършва „в теб“.
Достатачно е после само да погледнете за целостта на кондома. Ако се е спукал, имате 72 ч. да вземеш Ескапеле. На мен ми се е пукал 3-4 пъти за 10 г.
Колкото до спермицидите, препоръчани от 4 - те са добър метод за пълнолетни хора, женени хора, които при евентуална бременност могат да реагират. Не предпазват и от болести.
Просто противозачатачните и кондомите в комбинация с Ескапел (ако се скъсат) гарантират много по-голяма сигурност. Когато човек стане голям и може да отговаря за бебета, тогава може и да експериментира.
НЕ СЛУШАЙ НОМЕР 2
На Запад на момичетата още от 14 г. възраст им изписват противозачатачни. Имам такива приятелки, слабички са си и са си нормални. В последните години противозачатачните много са се променили и не се напълнява от тях. Братовчедка ми също взимаше и никакви нежелани ефекти нямаше. Ако си пушачка само са противопоказни. Противозачатачни не се ползват от семейните двойки, защото те имат спирали, а и могат да си позволят да ползват спермициди и прекъсване на полов акт преди свършване на мъжа...все несигурни методи, но за тях бебето не е проблем.
С мъжа ми сме избрали кондомите в комбинация с Ескапел и сме много доволни. Аз бих искала да взимам противозачатачни, но той не ми дава, свикнахме вече с кодном

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bf7750e86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До авторката: Класацията по степен на сигурност според мен е следната:
1. Противозачатъчни кондом
2. противозачатъчни
3. кондом
4. Фарматекс/локален контрацептив/ прекъснат полов акт...
Моят съвет е да пробваш с противозачатъчни. Аз съм ги пила от 18 годишна. Не съм имала проблем.

До №2-Много некомпетентно мнение. Особено от медицинско лице.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5a7d553e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 2 да си свери часовника, за да не дезинформира. Напротив, изписват се предимно на млади момичета, като вече има толкова нискодозирани, които се изписват на 15-16-годишни момичета дори. Аз започнах да пия на твоята възраст, проблеми не съм имала от каквото и да е естество. Най-добре е да отидеш на гинеколог, щом водиш полов живот, и да обсъдиш с него какво е най-доброто за теб. Определено обаче не те съветвам да продължаваш с този прекъснат метод, защото рано или късно може да стане белята.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f31dc80b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №6, то и противозачатъчните на хормонална основа не предпазват от болести. Ако тези глобули се използват правилно много трудно може да стане фал. Ползвам ги от години. Колкото и да са изчистени, хормоналните препарати са си хормонални препарати и изобщо не е безобидно да се започнат в ранна възраст. Най-добре е да се ползва презерватив.

№4

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ddea4aedb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 6 до номер 4
„Ако тези глобули се използват правилно много трудно може да стане фал. “
Това е така, но проблемът е, че за едно 18 г. момиче „много трудно“ не е достатачно, на него му трябва СИГУРНО, а сигурни са само противозачатачните и кондомите в комбинация с Ескапеле при фал.
Глобулите са много добро решение за порастнали жени, които могат да понесат и последствията от възможен фал. Честно казано, аз като омъжена жена нямам доверие на спермицидите и не ползвам този метод, защото не ми е сигурен достатачно, как да посъветвам едно момиченце да го прави?

Съгласна съм с номер 7 като 1 и 2 могат да си разменят местата.
Аз се предпазвам с кондоми в комбинация с Еспапел при нужда (3 пъти за 10 г. ), но поне статистически предпазването с противозачатачни е дори по-сигурен метод.
Спермицидите в комбинация с прекъснат полов акт са сигурен метод, но не е достатачно за едно момиче, може би по-късно, когато си има мъж и може да гледа дете по принцип.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2903ab8b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, израза ти "да хвана" в смисъла на "да забременея" като цяло говори за МНОГО ниска езикова и вякаква култура! ...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 59b0fd91f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бях на 17 когато цикъла ми го нямаше 2 месеца и отидах на гинеколог. От тогава пия противозачатъчни, за да ми регулират цикъла... Сега съм на 19 и се предполага, че ще ги пия, докато не дойде време за бебе, а мисля, че поне докато не завърша университета ще ми е рано.. Има много хора, които говорят без да знаят. Питайте този, който е патил, той знае най-добре! А казваш, че си медицинско лице... още по-лошо за теб. Протовозачатъчните се ползват предимно от жени/момичета, които имат проблем с месечния цикъл, и тези които имат поликистозни яйчници (поликистозата я има всяка 3-та жена, може да се предаде и по наследство, и задължително трябва да се лекува, за да не се стигне до оперция). Тези хапчета, които се предлагат по аптеките, не са като тези от едно време, да пълнееш до неузнаваемост от тях, а са направени с хормони, близки до жендкия организъм. Имат странични реакции, които не се проявяват често. Най-добре е да се отиде при гинеколог за повече инфо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker