Спирала при нераждала жена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Спирала при нераждала жена
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 8975 пъти
Здравейте,
Тъй като не искам да пия хормонални противозачатъчни търся друг метод за предпазване от бременност. Бях на консултация при гинеколог и той ми препоръча да си сложа спирала или да използвам Фарматекс. При въпроса ми дали мога да си сложа спирала въпреки, че не съм раждала, той ми каза, че нямало никакъв проблем, показа ми най-малкия размер, която била пригодена точно за нераждали жени. Но все още не мога да взема решение. Фарматекса е неудобен за ползване всеки път, а преди няколко години друг гинеколог отрече напълно спиралите и ми каза, че едва ли не били за неуките циганки, които раждали по 6-7 деца... (не искам да обидя етноса като цяло).
Заради това искам да попитам жените тук дали има някоя, която е/или била със спирала. Болезнено ли е слагането? Има ли някакви особености или странични ефекти? И най-важното- би ли попречила след свалянето й на една бъдеща бременност?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: f3c3373cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Не си слагай спирала. Тя функционира чрез предизвикване на микро инфекции в проводите, през които минават яйцеклетките и може да доведе до тяхното запушване. Затова много малко лекари у нас ги слагат изобщо.
Противозачатачните не са толкова вредни, колкото си мислиш. Те в днешно време са много ниско дозирани, намаляват риска от миома и рак на яйчниците с 90%, ако ги взимаш 5 г. последователно. Проблемът на съвременната жена е, че е твърде рядко бременна и има прекалено много оволации, които нашите предшевственички са нямали. Затова при нас рискът от ракове на половите органи е огромен! Можеш да намалиш този риск с противозачатачните, които предотвратяват оволациите.
Единствено нараства леко рискът от рак на гърдата, но ако нямаш такива жени в семейството - всичко е Ок.
Ако си пушачка НЕ ПОЛЗВАЙ ПРОТИВОЗАЧАТАЧНИ. Тромобози се получават само при ПУШАЧКИ.
Остават ти кондомите.

Моето лично мнение е също, че спиралата е предимно за неграмотни жени, които дори едно хапче всекидневно не могат да взимат или за жени, които са приключили вече със семейното планиране и не искат по принцип повече деца. Между другото - нито една циганка няма да си сложи спирала, ако не е родила поне 1-2 дечица, защото и тя има достатачно мозък, за да не рискува тръбите си и шанса си за деца. Не познавам гинеколог, които би сложил спирала на нераждала, рискът от инфекция и безплодие е огромен, докато всеки знае - след противозачатачни дори се забременява много по-лесно. Чети за методите, преди да ги отричат. Има си причина на Запад 2/3 от жените да са на противозачатачни. Не са прости, да знаеш.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a3396df7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спиралите не предпазват от извънматочна бременност. Противозачатъчните си носят рискове.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1f03522f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

3.   Сестра ми от една година някъде е със спирала и е много доволна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5e94b71596
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И не мен ми е интерсено да чуя повече мнения по въпроса. Не мога да ползвам хормонални таблетки, защото имам здравословен проблем, който прави приемът им много рискован за мен. Сексът с презерватив не е достатъчно удовлетворяващ нас с партньора ми. Не се боя от болести, тъй като връзката ни е дългогодишна и моногамна. Ако вече имах дете не бих се поколебала да си сложа спирала, но тъй като моментът за това още не е настъпил, проучвам въпроса за спиралите при нераждали жени. Ако някой има личен опит, ще съм му благодарна да го сподели.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6aae74159a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   На мен също ще ми е интересно да прочета мнения за Фарматекс и Патентекс. Кое е по добро за ползване?

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2cb8dbfdb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Относно противозачатъчните таблетки, които предизвикват тромбоза само при пушачки, искам да ви уверя, че не е вярно. Аз не пуша, никога не съм пушила, слаба съм, на 26 съм и след прием 5 месеца на най-ново поколение противозачатъчни получих тромбоза на целия крак и лежах 10 дни в болница. След като ми направиха всички възможни тестове в болницата се установи, че не съм предразположена генетически, нямам заболяване, което да благоприятства тромбоза и единствената причина са таблетките. Момичета не си рискувайте здравето от глупост като мен. Сега ме чакат 6 месеца лечение и много лишения, ключително постоянно носене на специален компресиращ чорап при всяко ставане от леглото.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1d57adeba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   н 6 е права, но само за новите противозачатачни т. н. МИНИ противозачатачни. Затова първо се пият от старите и после ако няма проблеми се предписват от новото поколение, които иначе имат по-малко странични ефекти.

В другото съм съгласна с н. 1. Аз самата ползвах кондоми за контрацепция.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e2fadcd05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако нямаш кондоми и спирала става кофти, особено като си в овулация. Може да се сети какво стана. Започнахме нормално и преодължихме в д... то.
- ж36-

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 39aeaa25be
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Спиралата е за грамотни и моногамни жени. Също и за раждали такива. По принцип не се слага на нераждали, защото наистина може да предизвика проблеми при евентуално желание за забременяване след като ти я махнат. Задължително е да си моногамна, защото спиралата има малки конци, които АГ докторът скъсява максимално, за да не дразнят главичката на члена. Но точно по тези конци се пренасят инфекции много по-лесно, ако си промискуитетна.
Да, рискът от извъматочна бременност при наличие на спирала е по-голям.
Слагането не боли изобщо! Махането е малко неприятно и има съвсем лека болка за около секунда, но и то се изтрайва.
На пазара има различни видове спирали, но наистина не знам дали ще намериш гинеколог, който да сложи на нераждала жена.
Особености: Ако спиралата е хормонална, която е и доста скъпа, цикълът ти може да спре напълно. Ако не е хормонална, може да ти се удължи като времетраене, но да намалее като количество.
Слагането на спирала беше най-доброто, което направих за себе си, за съпруга ми, и изобщо за сексуалния ни живот. Преди да си сложа спирала, имам един аборт, точно при прием на противозачатъчни. Без да съм пропускала хапче. След слагането на спирала, (вече 8 години! сменяла съм я веднъж, защото на определено време трябва да се сменя) не съм имала никакви проблеми!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 38a90f3e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ...
Ползвай капут? По-евтино, без странични ефекти, не е нужно да си слагаш спирали. Просто не го взимай от Lidl, а заложи на качествена марка.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 92e2ff5c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз съм имала две спирали-в смисъл след първата изчаках определения срок и си поставих втора. Поставянето и свалянето са точно толкова неприятни, колкото обикновен гинекологичен преглед, някаква особена болка няма. Аз съм много доволна от спиралите, никакви проблеми не съм имала. Но бях раждала, когато си поставих първата. Моногамна съм и правя секс единствено със съпруга си. След втората спирала използвах Фарматекс крем. От него съм още по-доволна и горещо го препоръчвам. Е, малко е досадно, поставя се преди полов акт, но то пък никъде няма пълно щастие. За протокола-никога не съм правила аборт. А, и да не забравя да кажа на дамите, които решат да ползват Фарматекс-след секса, като вземате душ или се миете в никакъв случай не използвайте сапун-влизал в някаква реакция и може да се стигне до забременяване. Това е от мен....

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1d57adeba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 e казала много добри неща, но да допълня, че този крем се ползва само с ПОСТОЯНЕН партньор от хора, които МОГАТ да си позволят деца, защото не е много сигурен метод (мисля беше към 85% или нещо такова). Това е метод за женени хора, за постоянна връзка. Мисля, че се комбинира с еякулация навън.
Има вече специални спирали за нераждали жени, които са по-къси и по-малки, но аз лично не бих си сложила спирала като нераждала жена.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 92e2ff5c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   №12, аз съм 11. Абсолютно си права, че кремът Фарматекс се ползва само от постоянни партньори, които си имат доверие един на друг, защото освен от бременност, той от нищо друго не предпазва. Аз мисля споменах, че нямам други партньори освен съпруга си. Но за другото ако ми позволиш, ще поспоря с теб. Аз съм го ползвала много години, винаги мъжът ми е свършвал в мен, та нали затова използваме противозачатъчен крем, за да правим пълноценен секс. Никакви проблеми не съм имала. Никого не бих подвела с невярна информация, дори в анонимен сайт....

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1d57adeba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   13, съжалявам, но тези кремове не предпазват сигурно от нежелана бременност - за глобулите Фарматекс намерих информация, че са със 70% сигурност. За вас е подходящ метод, но не и за младежи примерно, които не могат да си позволят дете. Съвсем правилно лекарката ти е изписала или препоръчала крема на ТЕБ, но за хора, които в никакъв случай не искат да забременеят има два сигурни метода - кондоми и хормоналните методи (хапчета примерно). Питай гинеколожката си като не вярваш дали би изписала този крем на младо момиче.
Между другото, при прекъснат полов акт също „само“ 20% на година забременяват, тоест ако питаш останалите 80% ще кажат, че е метод за контрацепция. Кремът в комбинация с прекъснат полов акт би следвало да дава по-голяма надеждност, но ако съм момиче или студентка не бих си играла така със съдбата, честно казано.
Всички методи, които предпазват по-малко от 95-97% обаче не се водят контрацепция, а метод за забавена бременност.
Но както и да е - няма да споря с теб. Просто не препоръчвай крема за МЛАДИ момичета без желание за дете. Предполагам, че ако ти забременееш от съпруга си няма да е кой-знае каква трагедия, но има навън момичета на 15-16 г., които не могат да си позволят подобен риск
Аз самата ползвах за контрацепция кондомите. Водих 13 г. редовен полов живот и не забременях, а и научно доказано е, че кондомите са надежден метод за контрацепция с над 97% сигурност и също предпазват от полово предавани болести, но и други неща като инфекции, гъбички и за ЧПВ намаляват вероятността от зараза. Мъжът ми след ползване на антибиотик беше хванал гъбички и аз не се заразих.
Аз съм ЧПВ негативна между другото, а когато решихме с мъжа ми да имаме деца просто известно време отлагахме като не правихме секс в „опасните“ дни (дори така отложихме с над година бременността), а след това си работихме за дете и нямах никакъв проблем със забременяването, така че препоръчвам за нераждали жени кондоми. За раждали жени вече може и спирала. Преди щях да препоръчам и хормоналните методи, но последното поколение мини антибебе таблетки водят до тромбози, така че не бих ги препоръчала вече.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a3abf8be64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Слагай само ако си раждала!
Не си докарвай беля на главата!

ж 42

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker