Менструация, спешно. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Менструация, спешно.
преди: 11 години, 24 дни, прочетена 3722 пъти
Здравейте, проблема ми е следния. Заминавам на море, но се пада да ми дойде тогава. Притеснявам се, но една моя приятелка ми каза, да сложа тоалетна хартия(вместо тампон) и да влизам с къси гащи. Не знам, дали е нормално това, но при нея подействало.
Може ли да ми помогнете?
За хапчета, пила съм и получих алергия, лежах в болница... бърза помощ.. От тогава майка ми не ми дава дори да си помисля за това, е против тампоните.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 24 дни
hash: fa1a46c497
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, в никакъв случай не си пъхай тоалетна хартия във влагалището - тя се разгражда и може да си остане там - ИНФЕКЦИИ, ПРОБЛЕМИ.
Слагай си тампони, като при ВСЯКО ВЛИЗАНЕ ВЪВ ВОДАТА сменяй тампона. Много е важно последното, защото тампонът попива и водата и мръсотията остава в теб.
Ако майка ти е против тампоните - нека да не ги ползва. Това си е неен избор. Ти си вземи най-малките тампони и ги слагай доста навътре - за първите дни имай предвид, че малките тампони не са подходящи, но извън плажа можеш да си с дамски превръзки, на плажа нали ще сменяш на всеки час тампона и няма и малък да ти протече.
Не слушай приятелки и глупости - ако ще да си пъхат ролки с тоалетна хартия барабар с четката във вагината, ти гледай своето си тяло и МИСЛИ разумно. Тоалетната хартия се разлага моментално на съставните си части и няма как да я изкараш после от тялото си. Има си тампони, дамски превръзки - ползвай ги.

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 055654515d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прави си планове за море според менструацията си. Защо си причиняваш неудобства неразбирам?

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 2bc4f619b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм на 13 г, имам менструация от година, тази година ще ходим на море, и ако се падне на датата когато трябва да ми дойде не е проблем. Ще си купя хубави къси плажни панталони и лежа на пясъка. Баща ми ако ме попита защо не влизам? Аз ще го излъжа че ме е страх от медузи, но имаме дюшек и готово влизам в морето с дюшек. Ти как можа да попиташ този тъп въпрос, като знаеш че тоалетните хартии в воа от чешмата и пробвай какво ще стане? Да де преди беше попитала тук, да пробваш тоалетна хартийка в вода и какво ще стане?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: 7ae73524bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оооох, каква тоалетна хартия бе момиче! Тя се разгражда и после като пипнеш да я намериш ще намериш 1/3 от нея!!! Взимай си едни тампони, майка ти като не ги одобрява, да не ги ползва! Само прочети внимателно листовката преди това! Аз си ги ползвам от 2 г. и съм нямала проблеми до момента.

Анастейха

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 546a2b01c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Права е номер 1, какви тоалетни хартии? ! Живеем в 21 век бе хора, мислете разумно. Използвай тампони, ако пък толкова не искаш, консултирай се с гинеколог... Може ли такава немърливост...

 
  ...


...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 3cc9254f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Божеее, каква тоалетна хартия бе момиче. И твоята приятелка е направо... не знам как може да има толкова необразовани хора. Изобщо не си помисляй да си пъхаш хартия. Не виждам какво лошо има в тампоните, точно за такива случаи са подходящи. Не слушай майка ти, а си купи една кутия и ще си спокойна, с тях можеш и да си плуваш без проблем.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: ffbadbb5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Слушай майка си, като не ти дава тампони - не ползвай. Аз веднъж така се прецаках, влязох във водата с тампон, и при това не от най-малките и когато погледнах надолу - водата беше мътна от мен. Ужас. Не си го причинявай, просто не влизай във водата. Да не говорим, че по време на мензис си по-податлива и на инфекции, по-лесно можеш да изстинеш. Изчакай да ти свърши, морето няма да избяга, важно е здравето и това да не станеш за смях.

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: b9f4b28d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хахахааааааа... №3 изби медузите с коментара си :)))

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: fa1a46c497
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От 1 до 7
Виж, не си права - майките ви нямат право да ви определят такива неща, тялото си е ваше, но да - тампоните не са предназначени за влизане във водата. Няма какво да се лъжем. Има специални тампони за плуване/влизане във водата, но аз си ги купувам от чужбина, у нас не знам къде ги има.
Предпочитам дамските превръзки, но не виждам и проблем в тампоните, ако човек иска да си ги ползва - всичките ми приятелки са на тампони, и аз ги ползвам в крайните дни и при поводи. Влизала съм и във вода с нормални тампони и затова дадох на момичето тези съвети - от опит с две думи. Да не мислите, че една нормална жена ще се отсви мензисът ? да ? провали почивката?
Най-добре е да почнат да се взимат противозачатачни преди да ти е дошло и да се спрат веднага след почивката - тогава ти идва и мензисът, но аз лично не съм правила така - слагала съм си тампони достатачно навътре и съм си ги сменяла при всяко влизане във водата, не знам какво е инфекция и гинекологично заболяване!!!

При теб, номер 7, явно тампонът е бил в самото начало на влагалището и затова се е получило така - ти практически не си имала тампон в себе си. Ако тампонът си е на определеното място, няма как да се получи гаф. Задължително е обаче ВЕДНАГА да се смени тампонът с нов и след всяко влизане във водата да се прави това. Ще отидат към 3-5 тампона, голяма работа!

По време на менструация не е вярно, че вагината е по-податлива на инфекции - менструацията идва от беленето на матката, изхвърляне на яйцеклетка и само преминава през влагалището. Самото влагалище не кърви. Важна е личната хигиена - ако не си сменяте тампоните или дамските превръзки, разбира се че ще се инфектирате, но нека да не лъжем децата си, да не им забраняваме елементарни неща, защото после ще си напъхат тоалетна хартия във вагината и няма изкарване това - само при гинеколог при пълна упойка, знам ли - с промивка сигурно, защото тоалетната хартия се разгражда на съставните си части - МИЛИ РОДИТЕЛИ, ОБРАЗОВАЙТЕ ДЕЦАТА СИ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 21 дни
hash: 86bbb9e4d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ползвам тампони в такива случай, чувствам се комфортно. Не знам на колко години си, но не слушай другите прецени си сама. За хапчета, когато имам нужда да си спра цикъла съм пила Прималут-Нор няколко дни преди датата за менстуация и ги пия всяка вечер, а когато ги спра ми идва след 2 дни. Безвредни са и не са ми правели проблеми или алергии. Сама прецени.

 
  ...

...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 8f17fe2b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Знам, че на вас подрастващите ви е супер неудобно да си кажете - в цикъл съм, обаче тва в света на порасналите хора е нещо напълно нормално. Тва го казвам по повод хрумките ви за лъжи тип "страх ме е от медузи, затова не влизам". Казваш "неразположена съм" и проблема ти приключва.
Още повече мили девойки, ако не успеете с тампона (щото има и такива случаи, пък и си спомням на мен колко трудно ми беше да си го поставя), и си сложите превръзка в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не влизайте в морето. Тва е напълно безсмислено - превръзката се отлепя и след малко ще я видите да плува до вас. И между другото това съм го виждала на морето с очите си и се чудя как може да има толкова малоумни същества? !? !? Правило е, че ако искаш да се къпеш - слагаш тампон, който след къпане веднага трябва да се смени. Ако ли не ти се пъхат тампони, си седиш на брега и си траеш. Не се излагайте, моля.

 
  ...
преди: 11 години, 9 дни
hash: e8196c12a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора.
Благодаря на всички, които ми помогнахте. За щастие се падаше петия ми ден/последен/ да е на втория от морето. Влязох за около 10 минути и излязох, а после си се къпах без проблем :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker