крипторхизъм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

крипторхизъм
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 4828 пъти
Здравейте, имам въпрос на който сама не мога да си отговоря и искам да ми помогнете. Мъжът ми,като малък е имал "крипторхизъм" правена му е операция и тестиса му е изваден (бил е в кухината на корема), е сега единия личи си, че е по-нагоре от другия и операцията си личи, но това което ме вълнува е възможно ли е да е стерилен ????
Защото от доста време сме заедно правим опити за бебе и нищо не се получава, аз ходих на лекар иследвах се и ми казаха, че в мен няма проблем, той обаче не иска да отиде на лекар не мога да го накарам щом не бил проблема в мен значи е в него страх го е. Ще стани, а ако не стани в мен е проблема мило няма какво да ходя по лекари...
Исках да ви попитам дали е възможно това да е довело до безплодие макар и да е бил малък, когато е открит (и да вмъкна, че професията му е таква, че по цял ден диша бои, ацетони, разредители и др. подобни)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2bacebe6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Шансът да е безплоден заради боите е по-голям принципно. И да се е объркало нещо по време на операцията, то е станало само с единия тестис, но с другия проблем не виждам. При един работещ тестис при мъжа или един яйчник при жената шансът за оплождане се намалява с 50%, но все пак е доста голям процент успеваемост. Не се отчайвайте, някои хора опитват с години и час след 7, 8 години става. Изчислявай си овулацията, не е точна наука, но... Мъжете са много чувствителни когато става дума за уролог. Мисля, че той е убеден, че в него е проблемът, но когато го чуе от лекар ще е сигурна диагноза и се бои от това. Просто не иска да го чува. Опитай се да му покажеш, че каквото и да става ще си с него. Че и с ин-витро може да стане и искаш дете именно от него. Това, което боите и ацетона причиняват в повечето случай е обездвижване на сперматозоидите, така че ин-витрото ще ви бъде успешно със сигурност, ако в самото придвижване до яйцеклетката е проблемът.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b3fd4bb25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Крипторхизмът, коригиран до 10-тата година не води до стерилност, ако са го коригирали навременно не това би била причината за стерилитет :).

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4cd47da68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе професията му не е толкова съществена, по-основното е, че не иска да иде на доктор. Явно се страхува, ти би ли останала с него, ако се окаже, чее стерилен? Ако да, тогава му го кажи и идете заедно, за да се види. В крайна сметка човешко е. Аз лично бих останала с такъв човек, ако истински го обичам. има толкова деца за осиновяване

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a3734b4a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей, вероятност да се развие стерилност е ако е с двустранен крипторхизъм, макар че има и редки случаи когато е едностранен и човека става стерилен. Но за да разберете задължително трябва да отиде на лекар казвам го като дъщеря на уролог.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c64efd50f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   По-скоро, професията, отколкото операцията. Ех, този вечен мъжки страх... Няма за един мъж по-убийствена новина от тази, че е стерилен. Затова предпочита да не я чува. Ако много се обичате, осиновете си детенце. Стотици са случаите, когато след това хората си имат свое.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 02a691ff6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По принцип единия е по-нагоре от другия! Левия трябва да е по-нагоре от десния. Дали води до безплодие не знам, но се съмнявам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 620f775d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ем, да си направи спермограма. Не е нищо страшно, даже е приятно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker