Като пустиня съм, зажадняла за своя дъжд избягал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Като пустиня съм, зажадняла за своя дъжд избягал
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 8055 пъти
Здравейте! На споделеното от мен по-надолу може би по-удачното място е в категорията "Любов и изневяра", но аз прецених да го сложа тук. Няма изневяра. Няма и любов. Търся я. Любовта де.

Жена съм. На 36 години. Работата, ежедневието и интернет ме срещат с най-различни хора. Ползвам скайп. Регистрации в сайтове за запознанства никога не съм имала. Не крия, че търся партньор в живота. Разведена съм от 10 години и имам две пораснали деца-тийнейджъри. По принцип не възнамерявам да се омъжвам отново, но имам нужда от сериозна дълготрайна връзка. Карам без секс от две години-направо ми е неудобно и ме е срам да го напиша.

Е, казах го. По-млада няма да стана и вероятно не осъзнавам какво изпускам, отказвайки секс-оферти. Къде е проблема? Анализирам /типично за моята зодия!/ и се концентрирам върху детайли, а може би главното ми убягва. Нямам достатъчно самочувствие. Дълбокомислена съм и зациклям! А съм хубава, с дълга тъмна /но не черна/ коса и светли зелени очи. С претенции и за ум в главата. Казват, че имам излъчване. Проблемът е в директния подход на мъжете. Пример: първа среща, повтарям първа и след това цитирам "Искаш ли да се чукаме?". Отказвам, защото зная, че няма да мога да се отпусна... Направо съм изумена, зашеметена. Аз ли съм консервативна и задръстена?

Искам отношение, внимание, цвете и не мога вътрешно да се пречупя само за едното чукане. Би ме унизило. Няма да ми е комфортно. Сексът идва спонтанно, следвайки естествения ход на нещата, когато между двама души има тръпка и взаимност... Убедих се, МЪЖЕ че масово си падате по неангажиращ секс и фелацио! Толкова ли много изисквам от един мъж?! Упрекват ме, че се правя на интересна... Не... Просто ... Мечтая за свободен мъж, с който да споделим хубави моменти заедно..., а защо не и нещо разюздано и секси :). Трябва да чувствам, че някого го е грижа за мен, мисли за мен и ще се постарае да ми е добре. Да зная, че мога да разчитам на него и той на мен... Отчитам като персонална моя грешка факта, че съм твърде емоционална и ненужно романтична. Сексът променя динамиката на една връзка... Чувствителна съм и не мога да се принизя до нивото на меркантилна курва... Един мъж би ме впечатлил с качества, чар и харизма.

Външността разбира се има значение, но не е доминираща. Тормозя се вътрешно и нямам мира... Започнах да завиждам на жени със съпрузи и любовници. Очевидно не мога да се оправям с мъжете и техния егоцентризъм, съпътстван с непреодолимо усещане за несигурност... Чакането продължава... Изгубих надежда и търпение вече... Усещам, че мога да дам много на един мъж, най-доброто от себе си... Готова съм за това. Всеотдайна съм в една връзка... Ама къде е този МЪЖ?! Да правиш секс с някого не означава след това да се скриеш на друга планета... Понякога се стартира със секс и той прераства в по-дълготрайно чувство... Знам ли... Не желая да обсебвам и да задушавам никого с любовта си... Обичам секса, обичам живота, искам да се забавлявам...да се чувствам ЖЕНА, да се чувствам жива... и задоволена. А реалността ми удря шамар-сама съм...Копнея за любов и честни, открити взаимоотношения с мъж и адекватна ответна реакция от негова страна. Не се занимавам с женени и обвързани, защото категорично не желая да се съобразявам с друга жена. Ревността е ненужен товар.

Признавам си, мечтая за дълъг и напоителен секс, с мъж, който не се страхува да демонстрира емоциите си. Най-добре за мен е секса да върви неразривно с любов. Изстрадах много предателства, вярвам, че заслужавам и е крайно време да ми се случи нещо добро. Може би съм прекалено честна, открита, откровена, директна във връзките си? Нима не обичах? Нима не бях вярна? А накрая някой мъж решава, че няма достатъчно самочувствие с мен! И грозно се гаври с чувствата ми. Изправям се и продължавам. Но боли... Боли повече от рана, посипана със сол. Писна ми да мастурбирам, въпреки че крайния резултат е гарантиран :). Ще откача. Търся изход, но не го намирам! Да не би да не търся достатъчно? Или търся на грешното място?

Толкова съм наивна, въпреки годините си! Правя същите грешки с мъжете като на 20! Старая се, угаждам, показвам на практика, че съм свестен човек. Общителна и естествена съм. Възможно ли е да се променя психиката от принудително въздържание и "безсексие"...? Благодаря на всички, които изчетохте това...и ще коментирате споделеното от мен! Приемам всякакви коментари, независимо дали са разгромително критикуващи или окуражаващи! Животът не е справедлив, но все още е добър!:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: b70d4c2d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм като теб разведена от 1и нещо а съм сама няма свесни мъже само секс търсят нищо сериозно много си приличаме с теб искам сигорност мъж на който да се облегна и да разчитаме един на друг и съм се отчаяла че няма да намеря и ще остана сама
сам да си не е лесно мъжете са гадни причиняват ни болка в моя случай но не може и без мъж гадно е да заспиваш сам и да няма никой до теб да го целунеш сутринта

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 1856f3b08d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм по-млада от теб,но разбирам за какво говориш. И на мен ми се е искало да изпитам някои неща, които ми липсват-същите като твоите, но не мога и аз да се пречупя да направя такава директна крачка и да съм с някого просто заради единия секс. Все по-малко мъже за съжаление търсят и ценят стойностните и сериозни жени, така че ще ти е трудно знам...

Съветвам те да потърсиш някого в сайт за запознанства, там ще има хора, с които ще търсите едно и също и по-лесно ще ги срещнеш. Ще има обидни предложения, простотии,но се намират и свестни хора след много внимателно отсяване!! Не се сещам какво друго да те посъветвам, просто нормалното общуване взе да се измества от виртуалното. Продължавай да търсиш, желая ти успех!
Е 25

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: efd9042579
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е вярно, че мъжете не търсят сериозни и стойностни жени. Само че, не мжеш да ги срещнеш, затова така се получава. Смени си средата, седни на кафе покрай сериозна институция, тоест, навъртай се там, където ходят сериозните и успели мъже. Ако ходиш в кварталното кафене, то е ясно , че там ще срещнеш кварталните пияници, а не качествени мъже. Разбра ми логиката, нали!:)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a49063c67d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ето мнението и на един мъж на 29 г.
Аз не съм семеен и по принцип търся жена но не намирам жена коят ода ми допада по манталитет. Всяка жена чака на един мъж да и оправи живота и да я направи щастлива а тя самата неможе да направи същото за мъжа. Неможе ти да очакваш от един мъж, финансова подкрепа, подаръци, непрекъснато напомняне че си красива, романтика, глезене и какво ли още не.
Ми мамка му, и на мен би ми било хубаво ако някоя жена прави същото с мен но уви, чакате Вие от нас това а какво ни давате в същност в замяна? И то какво ни остава да искаме друго от Вас след като не можете да ни го дадете освен едничкия секс.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: c034d4b551
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Както си я подкарала, ще изкараш още 20 години без секс, после ще свикнеш. Много си вдигнала мерника, а уж си загоряла като жътварска стомна. Случва се и след секс на първа среща да започне сериозна връзка и то нерядко. Вслушай се в тези, които ти казват, че се правиш на интересна, може и да са прави. Търсиш сериозна и дълготрайна връзка с неженен мъж - има и такива, но няма да ги намериш там, където ходиш, послушай номер 3. И номер 4 е много прав - търсиш качества и романтика, а какво предлагаш? А между другото керванът си върви...
М39

 
  ...


...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 78ac8a42f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До номер 4.
Има жени, които не търсят мъж, който да им оправи живота,а просто търсят подходящия човек.Не всички са използвачки,има и всеотдайни жени, които с някого заради самия него,а не заради финансова подкрепа,подаръци и т.н.Това,че се занимавате с повърхностни жени си е ваш проблем. Авторката май не от тях...
N 2

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: fb7bdb39ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За какво да те критикувам?! Че си жена с принципи, която вярва в любовта и приятелството. Секса за една нощ явно не е за всеки, примири се и чакай да намериш точния човек. Само че дълбоко се съмнявам той да е в сайтовете за запознанства. Просто там са за едно - чукане без ангажимент и нищо повече. И в скайпа няма да попаднеш на по-рачлични... Така че, какво да ти предложа... Жалко че не съм мъж, харесах те :)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: fd91a60bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И как ще познаеш че си намерила твоя човек, преди да сте правили секс? Щото после да не пишеш-много добър по душа ,но не може да ме задоволява..

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 05d64b3165
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 4-Уважаеми господине,не определяйте жените като цяло,защото е най-малкото нелепо.Това че сте срещал жени,които се интересуват от материалното,се определя и от средата в която се движите.Повечето жени, които аз познавам искат от мъжете да са решителни и да нямат комплекси да поемат инициативата,да са самоуверени , а не мамини синчета и използвачи ,искащи неангажиращ секс,за да не се налага да се поеме дори елементарна отговорност за връзката

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: c9cc9a9354
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 9 изтрепа рибата просто...Значи трябва да се чукаме с всичко живо за да разберем дали това е нашият човек ?! То вярно,че който подбира-мастурбира,но това май е по-добрия вариянт от колкото да се превърнеш в кварталната курва

 
  ...

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 7ca329afc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,
Приятно ми е да се запозная със теб!
Казвам се Митко и съм от Ст.Загора.На 33 години съм, живея и работя във града.В момента съм в позиция :необвързан,но романтичен и търсещ истинска ДАМА за сериозна връзка !

Поздравявам Те за много стилната изповед и наистена съжалявам за неволите Ти със мъжете..............!

Ако желаеш ме потърси в скайп със : mitivanov4
Във Facebook съм Dimitar Ivanov(Mit Ivanov)...........
Със пожелание за усмихнат ден,
Мит

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 21e2e7a207
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Леле, ако беше писано от някое 17 годишно девойче, да махнеш с ръка и да си кажеш, "Какво пък, нека помечтае, има време животът да го научи", ама то е писано от "зряла" жена? Хм, то не са претенции, не е надуване, пясъчни кули и приказни принцове. Ето няколко подбрани бисера:

Авторът: Направо съм изумена, зашеметена. Аз ли съм консервативна и задръстена?

Аха, тук е реалността, вика госпожица Вирнат нос, вече сме 21 век, да не говорим, че по-млада няма да станеш, действай, докато още се котираш, че после и да искаш, доброволци няма да има... трезви и за без пари. Хората не пеят серенади, като преди няколко века.

Авторът: Проблемът е в директния подход на мъжете.

Аха, друго си е да те изведът на ресторант, бал с маски, цветя, свалянена на звезди и след чукането бележка на нощното шкафче.

Авторът: Искам отношение, внимание, цвете и не мога вътрешно да се пречупя само за едното чукане.

Тъй тъй, има и едни други жени, които искат разни неща срещу секса, който предоставят... те са с по-директен подход и искат направо пари, тук госпожицата предпочита предметно-духовната размяна, все тая - секс без заплащане не дава. Еееех, парите малко, а жените много...

Авторът: Чувствителна съм и не мога да се принизя до нивото на меркантилна курва...

Охоо, ама можеш да искаш разни неща преди секса, а? Хич не е меркантилно, да знаеш!

Авторът: Един мъж би ме впечатлил с качества, чар и харизма.


Ако няма пари за цвете бръмчиш ли на офертата?

Авторът: Усещам, че мога да дам много на един мъж, най-доброто от себе си... Готова съм за това. Всеотдайна съм в една връзка...

Стоооооооп! Кротко, откъде знаеш, че това, което си готова да дадеш, е това, което мъжът ще поиска? Като гледам, готова си да даваш романтика, да даваш да ти целува ръка и да ти сваля звезди. Цъ. Не вървиш, ако навременно няма минет или ебане отзад няма го майстора.

Авторът: Нима не бях вярна? А накрая някой мъж решава, че няма достатъчно самочувствие с мен!

Я, я погледни по-горе. А той искал ли е от теб вярност? Дали му е пукало? Мъжете са полигамни - природен закон, ако се обричаме на моногамия ни трябва сериозна причина (да речем хубави свирки). И сама си си отговорила, ебала си мамата на самочувствието на горкия нещастник със скапаната си романтика и държание а'ла ингилишката кралица.

Авторът: Толкова съм наивна, въпреки годините си!

Е, поне си го признаваш...

Авторът: Животът не е справедлив

Не, не е. Шибана история е това животът, маце взимай, каквото ти предлага тоя живот и докато ти го предлага. Щото животът е само един и при цялата си несправедливост е безумно кратък.

Удари си два шамара, облечи се курвенски, забрави предразсъдъците си и всички розови романчета и се кефи. Ти не си Арабела Бишоп и капитан Блъд няма да доплава за да се прегърнете под розовите храсти.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 83a6a04a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Нека обърна и една друга гледна точка, понеже скоро точно това ми се случи. Няма да говоря за качествата си, тъпо би било. Но нека кажем, че се запознах с една дама, която е в подобно на твоето положение. Наранявана и излъгана от много мъже обаче. Всичко изглеждаше чудесно, НО... Започна да иска от мен да й давам цялото си възможно внимание. Питаше за момичетата с които си комуникирам. Когато кажа 'абе тя е просто приятелка', нейния отговор беше в стил 'не си длъжен да ми даваш обяснение, споко' и се фръцваше...

Това което се опитвам да кажа е да се обърне внимание на предрасъдъците, които имаше тя спрямо мен, дори след като открито бяхме заявили намеренията си един към друг. Тя вярваше, че я лъжа за почти всичко... Счепкахме се заради подобни глупости и заради 'лъжа', която беше изсмукана от нейния палец. А можеше да имаме нещо хубаво.

До авторката: доста е вероятно и ти да имаш своя букет предрасъдъци. Анализирай ги кои са, и подбирай внимателно... за да може когато дойде МЪЖА (както го пишеш с главни букви), да не го отхвърлиш, да го накараш да се превърне в безчувствена буца лед, дори да е пристигнал с друго намерение при теб.
VB

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 9b2dfdb76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Проблема си е в теб. Когато ти започнеш да даваш това, което искаш, търсеното от теб ще се появи.......типично за зодията ти ще дойде някой разсъдлив - подобното привлича подобно!

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 3ba4c6b859
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До авторката: мила, хареса ми това което си написала и бих искал да се опознаем - Емейл: speachless77@abv.bg

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: c868351b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Aз съм мъж тя иска нещо нормално аз също искам такава връзка
няма да откажа на неангажиращ секс ама попринцип искам такава връзка :) малко е ромънти4на , но всеки си има предпо4итание

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 230889ef02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Желая ти успех. В България има много успели и самотни мъже, които мечтаят за жена като теб. Аз вече съм пълна твоя противоположност- не съм романтична, меркантилна съм и действам като мъж- но така ми е добре и винаги имам успех а и не остава горчив вкус от прецакване. Преди време бях романтична и изгорях до пепел, а от пепелта съм нова и още по силна- Горното е моето предложение към теб, ако още дълго останеш чувствена и романтична самотница.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 9b07938f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   ОТ АВТОРКАТА: Така... очевидно изповедта "17 партньора много ли са за 23-годишна според вас?" предизвиква далеч по-оживени коментари. Няма проблем. Не държа на висок рейтинг, а на полезни насоки и съвети. Винаги можеш да научиш повече, никога по-малко! Никой до момента не се нае да даде мнение за принудителното "безсексие" и как то се отразява на психиката. Ерозираха ценностите в днешно време, но при мен истината никога не губи давност.

Към № 3 -определено не вися в кварталното кафене. Не пуша и обичам по-стилна обстановка. Работата ми е добра, определяна като "престижна"-около мен на работното място са все институции-НАП, Областна администрация, МВР, Община и пр.

Към № 12-Здравей, Митко! Колебая се да те потърся, защото разкрих твърде много от себе си-срамежлива и притеснителна съм, колкото и невероятно да звучи. Същото казвам и на теб-№ 16. Специално се обръщам към № 13- направил си си труда обстойно да ме разнищиш и да отделиш време за анализ на написаното от мен. Усетих злъч в думите ти. Ще те разочаровам, но няма да се облека курвенски. Името ми действително е като това на английската кралица:). Реалист съм и здраво стъпила на земята. Зная какво съм и какво не съм. Не витая в облаците и не чета захаросани любовни романи. С добро сърце съм, но с лош късмет в любовта. Бях като отворена рана-дори и да погалиш, боли...
Способностите си в секса няма да коментирам-отворена съм за нови усещания.

Към № 18-има истина в думите ти. Дълбоко в мен тлее нуждата да обичам и да бъда обичана, но до момента съм карък в любовта. Употребена. И не защото не давам-подкрепяла съм мъже всячески, без да натрапвам необходимост непременно да ми отвърнат със същото. Получавали са от мен най-доброто- и в секса и в ежедневния живот. Това е мнение, изказано от мъже, а не защото аз така си мисля. Пари назаем-помагам, готвя чудесно, а в свирките съм ненадмината-така ми казват "специалисти", твърдейки че такова удоволствие не са изпитвали. "Невероятна си!"-така казват. /Тук ми е вътрешно малко кофти от това за свирките, дето споделих./ Сега мъжете, четящи това ще се изразват и почти ги чувам-"Маце, продължавай със свирките, духането, гълтането... ха" А вие мъже все още плахо се оправяте там долу. Мда-не обичате да се гмуркате...Благодаря на всички, които коментираха към настоящия момент. Продължавайте!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 302a3d0d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Има свестни мъже , а къде са свестните жени ? На колко от жените им е ясно какво искат ? Даваш им всичко , от романтика до прекрасния секс и се появява някой и те зарязва ! Повечето жени са като котките , където е храната там са те ! А иначе миличък Обичам те ! Хайде къде са тези свестни жени , кажете къде да ги търсим . Нима мъжете не искат семейство с деца жена и тн. Към авторката : Не е вярно че мъжете не обичат да се гмуркат и тн, не само ти имаш нужда да бъдеш обичана , романтиката е нужна имаме нужда от нея , тя прави любовта цветна!

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 6f0150b60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Привет на всички, четейки човек има усещането че на този свят единствено жените са свестни и търсещи ласки и разбиране. Стига една да каже че всички мъже са едва ли не боклуци търсещи само секс, и цялото женско царство скача в аплодисменти. Е да ама не, ако и аз кажа че търся жена която да осмисля дните и живота ми едва ли ще повярвате.Да търся я, но и аз като дамата в началото не я намирам, но продължавам да търся. Падам ставам и продължавам.
Знам обаче че някъде я има и е въпрос само на време да я намеря.

Желая на всички вас ползотворно търсене и дано намерите човека на мечтите си.Имоля не ме разбирайте погрешно-не се самопредлагам. Желая ви късмет и бъдете щастливи и позитивно настроени, тогава и хубавите неща се случват.

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: e6b596fc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Тук остава въпроса ако някой мъж, провокиран от изповедта ти пожелае да се свърже с теб, как да го направи, особено след като отказваш контакт под предлог, че вече си се разкрила твърде много и ти е неудобно.

Хем ти се иска, хем се държиш сякаш имаш огромен избор!

Който подбира - мастурбира.
Otvorko, мъж на 36.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: af7fc4cab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Към Авторката:Като дъжд съм зажаднял за своята пустиня избягала.Няма мъж без рана в сърцето си от жена.Но все пак мога да кажа:Ех, жени обичам ви.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 4c972a6a21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Рибки.....какво да ги правиш :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8d4166e4d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Напълно съм съгласен с номер 4, жените освен един гол секс, нищо друго не дават. Изисквания, претенции, високи критерии, а насреща нищо. Не стига това, ами ако излезе някой по-интересен, или те зарязват, или те правят на глупак. И аз преди време търсех от жените внимание, разбиране и любов и съответно си стоях сам. Сега вече търся само голия им секс и много лесно си намирам, нямам абсолютно никакви очаквания и претенции, живея без илюзии. Нагледал съм се на ужасно много боклуци, понякога се чудя как не срещнах поне една свястна жена, за която да кажа че си обича съпруга, гледа си семейството и не се занимава с глупости.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker