Възможно ли е - цистит след секс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Възможно ли е - цистит след секс?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2197 пъти
Ровила съм доста по тази тема с цистита. Вече от година имам и до колкото знам възможностите за получаване на цистит са чрез замърсяване, изстиване или по-груб секс. Понеже до сега не съм срещала някъде да се споменава за получаване от секс с презерватив, въпроса ми е дали е възможно. Причините да си мисля за това са, че се появи 3 дена след първия ми път. В по-късен период спряхме да използваме презервативи и след известно време се пооправих и то за доста дълъг предиод предвид мъчителните месеци прекарани в изтезания. Проблемът отново се появи наскоро ден след като използвахме презерватив. Не смятам, че при мен може да важи една от трите причини, които изброих. Освен това не мисля че може да се говори за хроничен цистит.
Съжалявам за допуснатите грешки и бих се радвала да чуя мнението ви по въпроса.
Ж 17

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4efd6f7225
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Възможно е да получиш цистит след секс, но не е заради кондомите, а заради бактерии, които по принцип са анални, но при секс могат да попаднат в близост до уретерата. Обикновенно нищо не се случва след това, но при нисък имунитет или при прекалено голямо замърсяване...
При теб циститът отгоре на всичко може би е станал хроничен, защото не си се лекувала или поне не пишеш за това. Отиди задължително на лекар.
Колкото до конодмите - от тях няма как да получиш цистит, защото те са стерилни т. е. по тях няма бактерии. Кондомите могат да причинят най-много алергична реакция, ако човек не понася латекс.
От цистит страдат преди всичко жените, защото уретерата ни е по-къса. Лекувай се, но не с бабини методи вече, а с антибиотици под ЛЕКАРСКИ КОНТРОЛ. Облекчение са чайчета от аптеката на билкова основа (мечо грозде например), но в твоя случай няма начин - ще пиеш антибиотици.
Задължително преди секс партьора ти да си мие ръцете. При мастурбация важи същото.
За интимна хигиена използвай само вода и специални интимни гелове БЕЗ САПУН. Евтина алтернатива са бебешките душ гелове БЕЗ САПУН.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d11393fa45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката:
В началото пих чай от мечо грозде и уринал акут с червена боровинка. Личната лекарка ми препоръча и антибиотици, но аз реших че не искам да ги използвам. Не мога да кажа че това ми помогна особено. Когато ходих на гинеколог ми казаха, че трябва да се направят изследвания и ми изписа интимен душгел. Един лечител ми каза, че цистит се лекува като се изстискат три лимона в пет литрова вода и се пие колкото се може по-бързо. Това е общо взето каквото съм правила за лекуване и приемам много течности.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a360c65467
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами ако ръцете ви са били замърсени, когато сте слагали кондома, то тогава са попаднали във влагалището. Оттам нататък всичко можеш да очакваш! Лекувай цистита под лекарско наблюдение и спазвай хигиена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ad12527a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, възможно е. Нарича се "цистит на медения месец". Даже има хомеопатично лекарство, което е приложимо в много голяма част от такива случаи.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b388da4f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мой приятел се оплака от презервативи заразени с някаква бактериална инфекция-Склонен съм да му вярвам тъй ката е лекар.При това положение вероятно щетрябва да си излекувате и нфекцията и да ползвате от по скъпите презервативи

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4efd6f7225
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер5, ползвам от 10 г. кондоми от всякакви марки - няма как да барнеш инфекция от МЕДИЦИНСКИ продукт, напълно стерилен! Инфекцията се пипва от партньора, собствени анални бактерии, ниска хигиена.... нисък имунитет, но кондомите и като материал не позволяват да се размножават бактерии.
Е, с алергиите е друго. Не всеки понася катекс, но пъкчима и нови кондоми без лвтекс

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 541dad0a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За профилактика - винаги веднага след секс отивай да пишкаш. Възможно най-скоро след акта. Не се шегувам. В уретрата, често по време на секс попадат бактерии, на които не им е мястото там. Най-лесния и естествен начин е да ги изкараш като уринираш веднага след акта. Така си спестяваш много потенциални усложнения и проблеми.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cbd6b12b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ходи до тоалетна всеки ден. И моята жена беше така и то години наред, пробвавхме хомеопатия, рушвети по специализираните ни клиники, доктори специалисти(включително и Токуда) и най-накрая в Англия една лекарка и каза да ходи всеки ден до тоалетната. Сега вече цистита не е проблем.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f470340864
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не вярвай на лекарката, продължавай да ровиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker