Противозачатъчни на 16? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Противозачатъчни на 16?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 4827 пъти
Здравейте аз съм момче на 16г. и имам няколко въпроса към вас.

Имам си приятелка, която също е на 16 години. От 6 месеца сме заедно, а от 1 месец насам вече правим и секс - с презерватив разбира се.

Но миналия ден така си говорихме, че може би ще ни хареса повече ако го направим без презерватив, но понеже сме неопитни, все пак се въздържахме.

Искам да знам вредни ли са по някакъв начин за здравето тези противозачатъчни - особено за 16 годишно момиче и дали ще има странични ефекти ако започне да ги използва постоянно? Трябва ли преди това да се отиде на гинеколог? Ако смятате, че няма проблем от кои ни бихте препоръчали и бихте ли ни обяснили подробно как се използват? Скъпи ли са? Ще й направят ли проблем ако отиде да си ги купи от аптеката, понеже е непълнолетна? Друг метод освен противозачатъчни?

За мен тя не е просто момиче с което да си направя кефа и да я изритам след като ми омръзне. Обичам я наистина, убеден съм че тя също ме обича. Предложението дойде от нейна страна и реших да науча всички подробности преди да действаме. Бяхме девствени и двамата не сме имали други партньори смятам, че е малка вероятността да се заразим с някакви венерически болести.

Общо взето е това, ще съм ви благодарен ако ми дадете съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: cbd2b7f8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има доста методи но имат недостатъци и предимства,в интернет има всякаква информация..

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2e13a9a617
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти явно си образовано и малко влюбено момче, но си го написал добре. Учудвам се, че търсиш съвети в анонимен форум. Това би следвало да се говори с родители или семейния лекар.
Пртивозачатъчните средства са хормони които "имитират" менструален цикъл. В тази връзка те са подходящи само за жени, които поне 1-2 години не са имали проблеми с цикъла си. Освен това те трябва да са здрави от други болести- например щитовидна жлеза, сърдечни проблеми, повишено кръвно налягане и т.н.
Макар на 16 да не е проблем, комбинацията от такива хапчета с пушене на цигари е доста вредна. При възраст 35 и нагоре изобщо не се препоръчва.
И най-важното за вас- хапчетата не ви предпазвае от болестите. Никога не се знае какво е правила приятелката ти предната вечер. Ако искаш да си здрав слагай си презерватив.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f462c3bc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Никоя аптека няма да ти продаде противозачатъчни без да са предписани. Момичето да отиде на гинеколог и да каже, че иска да взема противозачатъчни. Мисля, че няма да е никакъв проблем да взема! =]

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f53ba393f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   След като обичаш приятелката си, не я карай да се тъпче с боклуци. Разбира се, че трябва да се изпишат от лекар. Но дори и изписани от лекар не значи, че са безвредни.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a1aa840236
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тя няма проблеми да пие на 16 г. противозачатачни, но ТРЯБВА да са предписани от лекар-гинеколог.
Съвременните противозачатачни са много ниско дозирани и нямат негативните страни, поснати от миналото (напълняване например).
Само, ако момичето е пушачка, е противопоказно заради риск от тромбози. Ако не е пушачка дори има позитивни страни - лекува се Предменструалния синдром и обилната менструация, характерна за възрастта, намалява се и дори се изключва рака на яйчниците и матката, ако една жена 6 г. непрекъснато е пила противозачатачни, дори се отслабва, ако момичето до сега е имало хормонални проблеми...
И все пак - виж дали си залужава. Ако не правите често секс, кондомите са по-доброто решение. Не си мисли, че сексът без кондом е кой-знае колко по-добър, между другото, освен това кондомите внасят известно разнообразие и предпазват не само от полово предавани болести, а от инфекции, които без да искаш можеш да предадеш - бактерии, гъби, херпес и тем подобни.
Съвет - ако ТЯ ИСКА, нека взима противозачатачни да види как ще ? се отразят, но имай предвид, че те струват към 25 лв. месечно, докато кондомите са в пъти по-евтини, което на вашата възраст може би има значение.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0fafff2471
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Роди си бебенце, миличка. Няма по-голяма радост!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9262eed51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В днешно време противозачатъчните не се използват само като средство за контрацепция. Много момичета ги пият за лечение на различни хормонални проблеми, дори има такива които ги използват за изчистване на лицето от акне например, без дори да водят полов живот, което показва, че изобщо не са толкова вредни. Аз съм на 17 пия противозачатъчни от 4-5 месеца, предписаха ми ги за регулиране на МЦ. Съветвам приятелката ти да ги пие освен че предпазват от бременност има още хиляди положителни ефекти, които са споменати по-нагоре. Щом сте си заедно и си сигурен, че няма как да те зарази с някоя болест, не виждам нищо лошо в това да минете на хапчета :) Нека си запише час при кадърен лекар, той ще и изпише подходящи хапчета и ще и обясни как да ги пие. Не са толкова скъпи моите струват 13-14 лв

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2706a5bc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Да, трябва да отиде на лекар, има доста препарати, затова нека ? предпишат. Там ще ви обяснят и за странични ефекти, доколкото ги има. Няма да ? направят проблем в аптеката. Важно е да не пропуска приема, защото дори и един ден да забрави, може да забременее. Най-лесно сутрин като стане, първо хапчето и после всичко останало, това бързо се превръща в навик. И е добре да ги носи в чантата си, че на 16 не е сигурно, къде ще замръкнеш :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 41011c3c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мненията относно противозачатъчните са противоречиви, форумите са пълни с подобни теми :) Има жени, на които им понасят добре и нямат оплаквания, на други пък не и изпитват всичките им странични ефекти. Моето мнение за тях, без всъщност да съм ги пила, е, че те са синтетични хормони, които насила влизат в женския организъм с някаква цел и така или иначе оказват влияние. Може да е леко, може да е по-сериозно, на 16 години не бих ги пила. Разбира се, приятелката ти трябва да посети гинеколог, който най-добре ще може да отговори на тези въпроси, а и да я прегледа. Хубаво е да ходи от време на време, след като вече води полов живот. Лекарят евентуално ще предпише противозачатъчни, като подбере най-подходящите за нейния организъм.
Искам да ти кажа, че много ми хареса как си написал темата - съвсем грамотно, подредено и смислено, за разлика от много, много други, писани от хора далеч по-големи от теб. Освен това, те поздравявам, че ползвате презервативи и не оставяте нещата на съдбата, така трябва да бъде на вашата възраст, а и на всяка друга! Успех :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f07fb1c0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Няма никакъв проблем да пие противозачатъчни на 16, обаче задължително трябва да иде на лекар, едно че само лекар може да определи, кои са най-подходящи за нея, друго че тези хапчета се продават с рецепта и в аптеката няма да и ги дадат просто така. Иначе има различни видове, но цената не е непоносима, моите са около 8 лева опаковката. Другото много важно е, че трябва да е много стриктна в приема им, защото всеки пропуск крие сериозен риск от забременяване. За това трябва да се взимат всеки ден в приблизително един и същ час. За да не забравям в началото дори си бях нагласила алармата на телефона да ми звъни в определения час и да ми напомня. Сега вече се сещам и без аларма, ама ги пия от няколко години. А и последно, крайно желателно е да не пуши ако взима противозачатъчни. Ами в общи линии това е, ако има други въпроси може да пита лекарката и да си прочете листовката към таблетките. Няма нищо сложно, а имат куп положителни неща. Освен, че предпазват от бременност, регулират хормоните и помагат за намаляване на акнето, освен това цикълът става редовен и болката в онези дни намалява. Лично аз съм много доволна и съм нямала никакви проблеми, обаче пак казвам трябва да се предпишат от специалист.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bc362852ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като всички медицински препарати и противозачатъчните помагат за едно, а вредят на друго. Освен това не понасят добре на всички жени. Аз съм пила противозачатъчни 1 година и ми при мен се проявиха 2/3 от страничните ефекти - мигрени, депресии и какво ли още не. По-добре използвайте презервативи.
ж 23

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6a2dee3ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Всяко хапче си е вредно според мен. Избягвам да пия хапчета за каквото и да е. Има други методи за предпазване и просто можете да се поинтересувате за тях от интернет. Там има подробна информация или отидете в някоя младежка организация, която се занимава с безопасния секс. Там ще получите информация от специалисти, които могат да ви обяснят добре за какво става въпрос.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker