Как да се преборя с навика да мастурбирам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Как да се преборя с навика да мастурбирам?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 9926 пъти
„Започнах да мастурбирам, когато бях на осем. По–късно разбрах какъв е Божият възглед по въпроса. Чувствах се ужасно всеки път, когато се поддавах на слабостта си, и се питах възможно ли е Бог да обича човек като мене. “ (Луиз)

КОГАТО влезеш в пубертета, сексуалните желания стават много силни, поради което може да развиеш навика да мастурбираш. * Много хора твърдят, че това не е кой знае какъв проблем и че не вреди на никого. Но има основателна причина да бягаш от този навик. Апостол Павел писал: ‘Умъртвете онова, което е земно в частите на вашите тела — сексуалните страсти. ’ (Колосяни 3:5) Мастурбацията не умъртвява сексуалните желания, а ги подхранва. Обърни внимание на следните мисли:
? Мастурбацията насърчава егоизма. Например, когато някой мастурбира, е изцяло погълнат от усещанията на своето тяло.
? Този навик кара човек да гледа на представителите на другия пол просто като на сексуални обекти, като на средства за сексуално задоволяване.
? Егоистичното мислене, което се развива чрез мастурбацията, може да пречи на удовлетворяващите сексуални отношения в брака.
Вместо да прибягваш до мастурбация, за да се освободиш от натрупалото се сексуално напрежение, се стреми да развиваш самоконтрол. (1 Солунци 4:4, 5) За тази цел Библията препоръчва да избягваш обстоятелства, които най–вече биха ти подействали възбуждащо. (Притчи 5:8, 9) Но какво да правиш, ако вече си развил този навик? Може би си се опитвал да го прекратиш, но без успех. Лесно е да си направиш заключението, че си безнадежден случай, че не си способен да живееш според Божиите стандарти. Така гледал на себе си Педро. „Когато се поддавах на слабостта си, се чувствах ужасно — казва той. — Мислех си, че никога няма да мога да изкупя вината си. Беше ми трудно да се моля. “
Ако и ти се чувстваш така, не се отчайвай! Не си безнадежден случай. Много младежи, а също и по–възрастни, са се преборили с този навик. Ти също можеш да направиш това!
Как да преодолееш чувството за вина
Както вече беше споменато, онези, които са развили навика да мастурбират, често изпитват вина. Несъмнено ‘това, че си натъжен в съгласие с Божията воля’, може да те подбуди да се пребориш с този навик. (2 Коринтяни 7:11) Но прекомерното чувство за вина може да има обратния ефект. То може толкова да те обезсърчи, че да искаш да се откажеш от борбата. (Притчи 24:10)
Затова се старай да гледаш уравновесено на проблема си. Мастурбацията е вид нечистота. Тя може да те направи ‘роб на различни желания и удоволствия’ и подхранва нездраво мислене. (Тит 3:3) В същото време мастурбацията не е сериозна неморалност като блудството. (Юда 7) Така че ако имаш такъв проблем, недей веднага да мислиш, че си извършил непростим грях. Тайната на успеха е да устояваш на желанието и никога да не спираш да се бориш!
Лесно е да се обезсърчиш, ако си се поддал отново на нечистия навик. В такъв случай си спомни думите от Притчи 24:16: „Ако праведният падне дори седем пъти, пак ще стане, а злите ще се препънат в бедствието. “ Временният неуспех не означава, че си лош човек. Така че не се предавай! Вместо това анализирай ситуацията, за да разбереш какво е довело до нея, и се опитай да не повтаряш същите действия.
Отделяй време да размишляваш върху любовта и милостта на Бога. Псалмистът Давид, който също имал моменти на слабост, казал: „Както баща проявява милост към своите синове, така и Йехова проявява милост към онези, които се боят от него. Защото той добре познава нашия състав, помни, че ние сме пръст. “ (Псалм 103:13, 14) Да, Йехова помни, че сме несъвършени, и е ‘готов да прощава’. (Псалм 86:5) От друга страна, той очаква от нас да полагаме усилия да се променяме. Какви стъпки можеш да предприемеш, за да се пребориш със своя навик?
Анализирай развлеченията си. Дали гледаш филми и телевизионни предавания или посещаваш уебсайтове, които действат възбуждащо? Псалмистът мъдро се молел на Бога: „Отвърни очите ми от безполезни неща! “* (Псалм 119:37)
Стреми се да мислиш за друго. Уилям, който е християнин, съветва: „Преди да си легнеш, чети нещо, основано на Библията. Много е важно последната ти мисъл за деня да бъде духовна. “ (Филипяни 4:8)
Сподели с някого за проблема си. Може би се срамуваш и ти е трудно да говориш по този въпрос. Но това ще ти помогне да се пребориш с навика си! Същото разбрал един християнин на име Дейвид: „Разговарях насаме с баща си. Никога няма да забравя думите му. Усмихвайки се утешително, той ми каза: ‘Гордея се с тебе. ’ Той знаеше, че ми е струвало много усилия да започна този разговор. Никакви други думи не можеха да повдигнат повече духа ми и да ми вдъхнат по–голяма увереност.
След това баща ми ми показа няколко библейски стиха, за да ми помогне да разбера, че не съм отишъл твърде далече, и после още няколко, за да се увери, че осъзнавам сериозността на поведението си. Той ме посъветва да се постарая да издържа известно време, след което пак щяхме да поговорим. Каза ми да не се отчайвам, ако се поддам на навика, просто следващия път да се опитам да издържа по–дълго. “ Какъв извод си направил Дейвид? Той казва: „Най–голяма полза ми донесе това, че и друг знаеше за проблема ми и ми помагаше. “

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 763609f753
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Ха-ха, що за глупости? Библията е писана преди 2000 г., особено ми цитираш Стария Завет, който за християните няма значение, а евреите живеят като луди по него и събота дори не могат да си пуснат ток-а.
Християните вярваме в Христос, ти си вярвай в Йехова като те е зарибила някаква секта (май Свидетелите на Йахова ще са)
Аз вярвам в НОВИЯ ЗАВЕТ, в това, което Христос е правил и е говорил - да обичаш и да не съдиш хората.
Християнската църква и затоа я има - тя тълкува библията, защото животът се променя и да няма буквално възприемане като при теб, за да не се претрепят хората с камъни и да почнат да си вадят очите, защото в Стария завет писало „око за око“.

Мили хора, мастурбирайте на воля -не противоречи на ХРИСТИЯНСКАТА религия и модерния начин на живот - напротив, добре е за тялото и душата и ви предпазва от необмислен секс.
Не се оставяйте секти да ви определят живота, падате на нивото на другите ненормалници като Ислиамска държава и тем подобни ку-ку ненормалници с девиците в рая.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5d254d8f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Аз съм православен християнин. Не знам авторът на темата какъв е. Подкрепям коментар номер 1 до някъде. Да, мастурбацията е грях, макар че всички го правим. Тъй като повечето от хората в днешно време са атеисти няма смисъл да пиша за това на какво ни учи Светата Православна Църква. Но нека да дам и аз съвет за това как да избягваме мастурбацията. Като ученик вече 12-13-14 годишен започнахме да излизаме смесени компании - момчета и момичета. Тогава беше и първият ми полов контакт. Но като цяло аз бях по-срамежлив, по-кротък и по-слаб физически дори от другите момчета. Постепенно започнаха да ме мачкат. Срещах нови момчета и момичета, но вместо да се развивам в мен се появиха доста комплекси. Това ме принуди, да се затварям повече в нас, започнах да гледам доста порно, представях си познати момичета, мастурбирах на снимките им. Така се уморявах, чувствах се смазан, без самочувствие, негативно настроен, не ми се учеше и т. н. Но поне си останах силен ученик. Започнах да спортувам и така до ден днешен. Спортът помага да изразходвам негативна енергия, връща доброто настроение, прави те спокоен. Също е хубаво, човек да си поставя задачи и така ще бъде съсредоточен в тях, а няма да мисли за чекии. Така до края на училищните години имах периоди на доста мастурбация и по-светли периоди. Но до 12 клас с момиче не съм бил повече. Станах студент, живях в общежитие с две момчета. Бях доста зает с университет, а и с нови запознанства. А пък като си бях в стаята естествено няма как да мастурбирам пред момчетата. Пак спортувах. Именно този начин на живот - заетостта ми помогна. Като не мастурбирам, задържам повече тестостерон, ставам активен, инициативен и смел, лесно се запознавам с момичета. Никое момиче не иска умърлушен чекиджия. Разбира се и тогава имах периоди на засилена мастурбация най-вече през сесиите и ваканциите, когато си бях в нас. Не на един изпит се провалих заради чекии и порно, та ходих по два пъти на поправки. Имах няколко приятелки. Но все пак и до ден днешен не съм много добър с момичетата, защото още не успявам да се отърва от своите комплекси, че съм по-малко стойностен от другите мъже и заради това, че пак понякога мастурбирам доста. Моят съвет е: за да се отървете от редовното мастурбиране понякога и по няколко пъти на ден, просто се занимавайте с нещо смислено, намирайте си непрекъснато занимания, ако трябва просто излезте по улицата и се разходете, погледнете някое момиче, усмихнете и се, пък може и да се запознаете, тренирайте нещо и т. н. Аз до голяма степен успявам, макар че понякога имам моменти на отчаяние, мързел и започвам да мастурбирам, което още повече утежнява положението. Но съм сигурен, че в крайна сметка ще успея! Някои хора не разбират този проблем, защото си мислят, че е нормално един мъж да мастурбира. Нормално е, но не е нормално да го прави всеки ден и то по няколко пъти и това да води загуби в личен и професионален план!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: aa125be763
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Значи моето мнение по върпоса е че това не е нищо специално. ВСЕКИ абсолютно всеки го прави днешно време тайче и да си в кюпа ...всички сме там

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6dc604c8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Много хубава постановка и разсъждение по темата. Поздравления. Първия коментар е писан от безбожник, защото само такъв би твърдял, че мастурбацията не е грях и е полезна. Господ Иисус Христос казва : " Не пожелавай жената на ближния си". Дори и момичето да не е омъжено, с фантазията си ние правиме любов с нея, ставаме една плът в ума си с нея, без да сме благословени от Бог, което ни прави автоматично блудници. Лъжа е, че Господ Иисус Христос отхвърля Старият Завет. В словото си, Новият Завет, Той е цитирал над 300 пъти от Стария. Законът не е отменен, корегиран е на места, но само това. Йехова значи Бог на Силите и Той е същият наш Бог Отец. Не е вярно, че Бог обича всички човеци. Той обича тези, които Му се боят, страх да не Го наскърбят, и следват примера на Господ Иисус Христос. Обича грешниците, които от сърце се покайват пред Него и оставят греховете си. Специално по темата бих препоръчал богоугодната книга "Чиста младеж" на д-р Тихамер Тот. Качена е в нета. Тя ми даде много сила и смея да твърдя, че от 5 г. се боря успешно с ръкоблудието. Бог да ви помилва! Мъж 30г.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 97289ef180
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Уоу, ще се опитам да бъда полезен с коментара си, моят съвет е: включи се в реалният живот тук и сега, остави религиите, сектите и разни подобни излишни глупости настрани. Живей си живота:) Божия воля, притчи, псалми...стига, моля те:)

Мастурбацията е полезна за тялото и организма. Не ме интересува какво пише в разни "свещени книги" :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 763609f753
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   N1 е жена и не мечтая за жените на хората, изобщо не мисля като мастурбирам за жени или мъже, а за кефа си в момента
Християнството е любов, не да съдиш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 71f4e7d0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не само мъжете го правят,жените също,даже при тях е по засилено.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 320d1700bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   Природата ни е дала тези тела, за да се грижим за тях, да ги глезим и да им се наслаждаваме. Доказано е, че мастурбирането е полезно и отпускащо, отделят се т. нар. "хормони на щастието" и ни помага да опознаем тялото си и реакциите му на различни видове стимулация, както и фантазиите и желанията си. Също така е начин да се разтоварим от стреса и да се освободим от натрупалото се сексуално напрежение. Това са съвсем естествени нужди на тялото ни.

Логиката "избягвайте всичко, което може да ви възбуди" просто кърти! Защо!? На мен ми е приятно да се радвам на красивите, млади, мускулести тела на някои от съучениците ми, докато се преобличат за физическо, приятно ми е да гледам филми и сериали със секси актъори (a и актриси :D) и обожавам секссцените, приятно ми е да си говоря с приятелите и съучениците за секс фантазиите ни... Защо по дяволите да се лишавам от това!?

Има много проучвания и научни изследвания, посветени на мастурбирането, и всички са единодушни, че това е естествено и полезно за тялото (и психиката). И съвсем не пречи на "удовлетворяващите сексуални отношения" с партнъор, даже при жените е точно обратното - жените, които мастурбират, изпитват повече удоволствие от секса и по-често получават оргазъм (може би защото знаят къде и как им е приятно да бъдат докосвани)Защо да вярвам на книга, писана преди 2000 години от разни изкуфели пророци, вместо на съвременните учебници по биология и анатомия?
И да, атеистка съм - плюйте ме колкото искате. ;)

Животът е кратък и без това, така че защо сами да се ограничаваме и да си вменяваме вина и срам, вмесно да се наслаждаваме на възможностите, които тялото ни ни предлага?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e0f4fd007e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Номер 12 ще ти кажа защо коментара ти е най-меко казано глупав.
Ти не знаеш ли и изобщо ли не си и чувала дори, че мъжкият и женският оргазъм се различават МНОГО.
При семеизпразване мъжът губи жизнено важна енергия т. е. силата му изтича със семенната течност и в резултат се чувства отпаднал.
А с това, че Библията е писана от изкуфели пророци тотално показваш колко си далеч от нещата-там са написани вечни истини.
П. с. ти да не си на 12год. Щото мисленето ти е много детско.
НЕКА СЕ ВКЛЮЧАТ ХОРА С ИДЕИ КАК НАИСТИНА ДА СПРЕМ МАСТУРБИАНЕТО НИЕ МЪЖЕТЕ.
Sprite
м27

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b5c09e1e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Търкайте клиторчетата и не се бойте.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e469f69134
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   кажи 100 пъти отче наш

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6dc604c8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 12, именно защото живота на земята е кратък, тялото умира, но душата ще бъде съдена. Навличаш си проклятия, като говориш против пророците. Последните са предсказали над 300 пророчества за Господ Иисус Христос, Божият син, които са се изпълнили да едно. Бог е жив и ни наблюдава всяка минута и записва мислите, думите и делата ни, по които ще бъдем съдени, след като краткият ни животец тука премине. Страстите на тялото са противни на Светия Дух.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 789fd25ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 16, Бог е преди всичко любов - ти много четеш Стария Завет, много малко четеш думите на Христос, който е измил и целунал нозете на не един грешник.
Иначе, що за глупости - Господ не ни гледа как си мастурбираме, не вредяйки на никой, а какви ги вършим - например съдейки другите, злобеейки срещу ближния.
Мастурбирайки човек не върши никому нищо лошо и само сектантки и крайни ненормалници от Средновековието са осъждали това нещо, за да контролират и тормозят народа с глупаво чувство за вина, а в случая на Католическата църква - да пребират парици за опрощаване на греховете

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 71f4e7d0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Вижте сега, ако нямаше мастурбация нямаше да има и хора, как щяхме да се научим да правим секс, да знаем кой са ерогенните зони за да изпитаме удоволствие от полвият акт, мастурбацията е генерална репетиция за бъдещият полов акт, Господ ни е създал така да го правим и няма да ни съди за това.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fdbd1e14ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 13, ето ти една идея - с редовен секс!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7e20455021
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Абе я се осъзнайте.... религиозни фанатици и психясали сектанти!

Няма нищо лошо в маструбацията. По-добре ли е да не можеш да ходиш от болка в ташаците, вместо да си доставиш удоволствие и облекчение сам?
Като сте толкова отворени - какво мислите за секса преди брака? Трябва ли да се прави секс за удоволствие, или само в изпълнение на "съпружеските задължения"?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6dc604c8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Здравейте,

Според мен по темата трябва да пишат по-улегнали мъже и жени. Какво мнение може да има един ученик, примерно, по въпроса, че и да спори с опитните. Аз, като човек поозрял, на 29г., лъскал доста и в последствие спрял, не съм женен и не блудствам с жени, категорично твърдя, че това нещо е вредно за мъжкото физическо и психическо здраве. Защото познавам и двете положения, и дори да се абстрахирам от Христа Живият, защото Той е вечен, без Когото не бих могъл да спра това, с опита си ще оборя всеки лъжлив доктор, който развращава неулегналата младеж. Право е твърдението, че след като спреш, след време сънуваш мокри сънища, да си го кажа право, чисто еб..е, при мен най-често с жени, които не съм и виждал, и чувството е страхотно, чувстваш се лек като перце и весел, не умърлушен, като след лъскане. Тези сънища се случват на 2-3 седмици, месец, дори и на 2-3 месеца чак. Когато се събере количеството за изхвърляне. Ползите от въздържанието за тялото са безспорни, но не по-малки са те и за душевното и психичното здраве, най-малкото мноого по-спокоен станах. Това от мен, поздрави, весело посрещане на Рождество Христово!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2f3c11b87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Номер 26 при мъжете мокри сънища означава ли че свършвате на сън?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c370dccba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Здравейте, Номер 27, от Номер 26

Не винаги се свършва при мене, явно когато се е събрала много семенна течност. Помня, че когато редовно мастурбирах, това явление беше изключителна рядкост. Помня също така, че след като свършвах след лъскане, отивах да пикая след няколко минути, но трудно ставаше, парене и болка около канала, бодежи и лек дискомфорт в простатната жлеза, докато тръгне урината, след като тръгне, много слабо налягане първоначално, след което си се нормализира, болки в левия тестис понякога. При семеизпразването по време на сън, тези неща ги няма. Тогава също съм сънувал такива сънища. Нещата зависят и от възприятията на очите и ушите. Примерно, когато срещна красива жена и възбуди чувствеността ми, тя е в съзнанието ми, мисля за нея, нощта е много вероятно да сънувам мокър сън. Същото се получава и ако гледам голи жени по телевизията, примерно. Ето защо човек трябва да се въздържа и да пази погледа си от изкушения. Когато пазя погледа си, тези сънища се случват по-рядко, но напълно естествено. Забелязал съм, че ден преди това, или два, тялото ми сякаш отделя хормони на щастието, на сърцето ми е леко и весело. След което сънувам, предполагам, че сте жена, затова ще се изразя подобаващо, че правя любов, като при самият сън чувството си е направо като реално, събуждайки се, чувствам се изключително добре. Самото изживяване е далече от ръкоблудието и е доста по-близко до реален полов контакт. Което, аз, като християнин, не търся умишлено, искам да подчертая, но Бог е създал в телата ни саморегулация, която да ни пази от похот.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c370dccba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Пак Номер 26,

Забравих да спомена, че от прекаляване с мастурбирането бях получих варикоцеле или хидроцеле, което изчезна, слава Богу, след като спрях да си издевателствам над тялото. Честито Рождество Христово, бъдете благословени.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 53a78401cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Имал съм периоди, в които съм си биел чикии по 3 пъти на ден.
Като тинейджър, най-наивно приписвах това "умение" на високото ми либидо.
Като по-възрастен, но все още младеж вече осъзнавах, че нещата се дължат на бушуващите хормони през пубертета.
Сега обаче, като дъртак в 30-те си години и все още способен да врътка по три чикии на ден, вече знам защо се получава така. Не е защото съм егоист - егоизмът се определя от възпитанието на родителите и емпатия, т. е. да можеш да се поставиш на мястото на други хора. Нито е защото гледам на жените просто като на сексуални обекти - това също зависи от възпитанието, но също така и от интелекта, а и в немалка степен - от културата, в която си се родил. Дали си сексист или егоист въобще не зависи от това дали си дърпаш пишката за 5 минути от време на време! Тези вредни светогледи идват от другаде.
От личен опит съм установил, че по-честото мастурбиране от един път на ден идва най-вече от заседнал начин на живот. Ако си седиш на гъза по цял ден и нямаш нищо за правене, рано или късно ще посегнеш към половите си органи. Тялото на всеки човек е зависимо - изпитва нужда от всекидневна доза допамин. А допамин се отделя при физическа активност - упражнения, вдигане на тежко, тичане и т. н.... но също така се отделя и от сексуални действия. Ако не може от първото, ще търси от второто! Това е.
Номер 3 съвсем ясно я демонстрира тази зависимост - обаче не като да кажеш, че заради мастурбацията се затворил вкъщи. Напротив - затворил се вкъщи, и затова започнал да мастурбира. Депресията не идва от всекидневната мастурбация, а от други фактори в живота ти. Поне при мен е така. Депресирам се, но от нещата които все още не съм постигнал, или от нещата, които желая, но няма как да придобия в близкото бъдеще. Въобще не се депресирам от мастурбацията, даже напротив, откривам че съм се депресирал, когато НЕ ми се мастурбира.
Така че моля, научете се да идентифицирате причините на проблемите си правилно. Че иначе става като оня виц с Чапай и Петка, където изпили по две каси бира и една каса водка, а на следващата сутрин, когато не могли да станат от махмурлук, Чапай казал: "Казах ли ти, Петка, а? Казах ли ти, че сельодката е развалена! "

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f7ba5b6129
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Айде стига глупости с тези религии! Ранните християни произлизат от сектата на кумраните. Това са били само мъжки общества, живеещи далече от светския живот! Е какво са правили Христос и другите идиоти-светии - лъскали са бастуните или са си бъркали по гъзовете!
Не е необходимо да се преборваш, бий си чекии на воля!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8a95b3923c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Първо се извинявам, че не го прочетох целия текст ама от няколко реда и ми стана ясно г/д.
Според мен е най-трудно да оставиш мастурбирането за първите 5 дни, след това може и по месец без да мастурбираш та и повече. От опит го казвам това.
Иначе, почни да тренираш, хвани си приятелка и го остави това тъпо мастурбиране... Няма смисъл от него, колкото и да ти говорят че било полезно и такива глупости.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8104d84344
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   От номер 27 до автора, благодаря за отговора. Да жена съм :), при мен много рядко има сънища с мъже, сънища, които са като реални, като чели наистина мъжа прониква в мен, не му виждам лицето и веднага се събуждам защото ми става неприятно чувството как някой влиза в мен. Изплашена съм след това, като от кошмар, сигурно защото съм девствена и не знам точно какво е усещането за истински пенис в теб. Това нормално ли е? Да ми е било неприятно усещането?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 71f4e7d0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Здравей №27, автора съм не съм ти задавал въпрос, все пак благодаря за коментара.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1eb691f5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Масторбацията е един вид самозалъгване. Мечтаеш за жени които никога няма да имаш, или си имал някога но сега нямаш шанс тях. Умножете това по броя на годините от зрелият си живот, и онези където смело съветват "дейстайте" ще ви се видят...
Това е страхливият избор, защото от липсата достатъчно смелост и оригинално мислене се хващате за....
Абсолютно подкрепям примерите от Библията, не е случайно че повдигате тази тема точно около празниците. Когато повечето хора са с любимите си хора. Колко мъже, които правят достатъчно, редовно и хубав секс сте чули да дават подобни съвети.
:D посъветвайте ги да дейстават и ще ви цитират с години във вицове.
Колкото по-рано осъзнаете че трябва да ограничите фантазиите толкова по-бързо ще започнете да си давате рационална оценка за случващото се със и около вас.
Иначе винаги ще има хора които ще оправдават мастурбацията, но тук всички сме анонимни. Без авторитет, защото не знаем какъв живот водят другите... делата, делата...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e469f69134
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Отдай се на удоволствието без притеснения - навика е полезен и приятен
Жана, 38

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 722b2ec8fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   От един месец не съм се самозадоволявал и се чувствам по-добре. Благодаря на номер 26 за споделения опит, защото се колебаех дали продължителното въздържане е нездравословно.
Мъжът има нужда от жена до себе си, а не от ръка или вагина. Същото се отнася и за жените. Удоволствието от маструбиране е кратко и влияе подобно на наркотик, заблуждава те, че е за хубаво. Като възрастен е повече по навик или поради пристрастяване отколкото по желание и необходимост. Ако човек осъзнае това не е трудно да се въздържа, стига да избягва гледки, които водят до сексуални желания и възбуда. Примено ограничение на сайтовете с еротично съдържание От полза е също да имаш някакво занимание за свободното време. Не знам как ще е пролетта и лятото.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 95138a0450
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   . аз съм жена и се самозадоволявам почти всеки ден в който не съм правила секс и понякога дори да съм. Нормално да имаш сексуално желание-млад си, здрав си. Бившия ми беше на 38 и въпреки това ми е казвал, че когато се е налагало заради работата да сме разделени се самозадоволява през ден/два, (макар че аз никога не съм имала проблем с това да се чука и с други жени). Не съм забелязала на никой от мъжете ми мастурбирането да е навредило с нещо, напротив секса след това даже е по-добър и по-продължителен. Не се срамувай от себе си и нуждите си. Секса е нещо прекрасно когато е с правилния човек и всичко което ти доставя удоволствие е правилно.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 97289ef180
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Аз само не разбирам защо трябва да се ограничавам от приятни еротични гледки и мисли? И какво толко я мислите тази мастурбация... вредна ли е, не е ли, пък чак се въздържали... сериозно е положението :))))

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ea52d6b3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Получила се е интересна дискусия. Аз се питам не е ли важното за един мъж да бъде честен, човечен и коректен в поведението си към околните, да може да се разчита на него, да се отнася към жените с уважение? Защо превръщате мастурбацията един вид в мерило за ценностите на мъжа? За мен по-важни са нещата, които изброих по-горе. Ако мъжът не мастурбира въобще, но е да речем груб с останалите, отнася се лошо с жените, лъже и вреди на хората, по-морален ли е?
В днешно време има много млади мъже, които поради стеснителност, неумение да контактуват с жени на ниво интимност и ред други причини са трайно сами. Мастурбацията при тези мъже е начин да превъзмогнат стреса и да не прибягват до услугите на компаньонки. Ако мъжът по никакъв начин не освобождава натрупаното напрежение, това не е ли вредно за здравето и тонуса му?

Млад мъж

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 71f4e7d0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Аз мастурбирам от малка, правя го всеки ден по няколко пъти, след първия оргазъм започвам нова стимулация на клитора като се напрягам, напъвам и така свършвам многократно, стигала съм до десетина оргазма един след друг. Не е вярно че ние момичетата го правим по малко, напротив правим го много повече защото можем да свършваме многократно.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0d79ddb62f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Не им вярвайте на тези жени. За да имаш топки трябва да ти стиска. Има ли нужда да обеснявам колко жалки се чувстваме след поредното порно. Момиченцата които ви убеждават че нищо лошо нямало просто много добре знаят как се командват мъжете. Докато той мастурбира в банята и тя му пуска когато реши, той никога няма и крачка да направи извън къщи без нейно знание.
Сега си представете другата крайност, с достатъчно интелект и въображение може да имате повечето от хубавиците в мола.
Но трябва да ви стиска.
Но когато месеци не си виждал гола жена, достатъчно е всяка по хубавичка да ти се усмихне, и вече си готов да я заговориш.
Много хора сварят напрежението с мастурбация. Това същи е погрешно. Защото няколкото минути след свършването се чувстваш като тотална отрепка. Самозалъгвайте се колко искате че било нормално, но така никога няма да стигнете до гола жена.
Всичко тръгва от неудържимото желание да имаш една жена. Напълно ви разбирам в училище умниците винаги ни мислеха за outsider-и, красавиците бяха при готините , отворените. Тогава е нормално човек да си посегне към.... Но сега нещата са други, вероятно онези са се превърнали в отрепки пропиляли живота си, а вие самоуверено знаете какво искате и как да го постигнете.
Ако продължавате да се държите като шушляци, и не намерите вътрешен самоконтрол самотните ви нощи ще са безкрайни. Всеки мъж сам трябва да осъзнае това, или си остава момченцето смачкано от нещастниците някога в училище.
На кого ще се усмихнат момиченцата ?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ec0e0cad5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   На номер 47 трябва да му се издигне паметник! Напълно прав е за всичко. И аз като всички се ровя в нета да разбера дали тази проклета мастурбация е вредна.

Така е да, вредна е даже става още по - вредна когато е комбинирана с порно. От 9 годишен досега лъскам и никаква полза ( на 24 съм).

Прочетох много изказвания на Орлин Баев, който е психолог и в неговите думи открих себе си. А имено : слаб, затворен, плах, негативен, срамежлив. Обаче пичове има оправия.

Според Орлин, ако спрете чикиите и порното за 2-6 месеца, страха се заменя с увереност и човек става прероден. Спрях чайките от 10 дни и няма да се барам нито порно, нито нищо.

Даже от миналата година ми се появиха некви сърдечни хлопания, но сега разбрах, че това е от тревожността в мен, която е произлязла от чикиите. Всички хора са различни и някой, ще ми каже " абе кво, ще ти стане от 1 чикия и малко порно" Затова не знам, но винаги съм си блъскал по 3-4 злобарки на ден и то откакто съм открил това занятие.

Порно с часове съм гледал. Знам, че е болно състояние, но сега вече спрях. Имам потенциал, и ще се справя! Даже сега се осъзнавам, че преди като имах приятелка я лъжех, че ме боли главата само и само да не правим секс. А това го правих, защото преди това си бях лъснал една чайчица и бях уморен като сопол. НИКВИ ЧИКИИ И НИКВО ПОРНО! ЗА ПО СЛАБИТЕ ДА ГЛЕДАТ ПО - РЯДКО!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 57937a3c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   няма отърване...
мъж на 40

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 128f0d284f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

50.   Не мисля, че мастурбирането пречи. Съвсем естествено е един човек да има сексуална енергия, която трябва да се освободи. Явно се чустваш виновен, че това не става с жена. Срещай се с нови хора, млади хора, запознавай се. С едни няма стане, с други нещата ще се развият. Проблема с общуването няма как да е само с жени. Според мен, ти липсва дисциплина и затова се отдаваш, вероятно съвсем несъзнателно, на най-лесното.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b06cecbcce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Тук сте докарали нещата до крайност. Аз имах около 10 годишен сериозен проблем с порно зависимостта, която успях да преборя слава на Господа.
Но не съм съгласен, че мастурбацията е вредна. Знаете ли какво нещо е било мастурбацията в миналото когато почти е нямало порно - ами нещо, което е правил всеки младеж и с времето са спирали да го правят, защото са усещали колко е безмислено. В днешно време обаче никой не иска да спре поради порното.
Хора запоменете - нещото, което ни пречи на нас мъжете е порното, а не мастурбацията.
Трябва да се има в предвид обаче, че ако сте дълбоко нагазили в тази зависимост както аз бях - единствения начин да се справите е не само да спрете порното, но и всякаква мастурбация за ПОНЕ 3 МЕСЕЦА, най-малко!
След като успях да преборя порното, почнах да мастурбурам с фантазии. В това не намирам нищо ненормално, но просто след всяко свършване все повече разбираш колко е безмислено, така че най-вероятно и това ще спра да правя след време. Но не се самонаказвам като вас, мастурбацията с фантазии е нормална, не бих я препоръчал, но не мога да кажа и че вреди. Истински опасното нещо е порнографията, стойте далеч от това, ако искате да сте щастливи мъже, с ясно съзнание, да привличате жени и да успявате в живота.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 71f4e7d0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Изобщо не е вярно че мастурбацията вреди, по вредно е ако не го правиш, натрупва се сексуална енергия и ставаш нервен, за жените пък, започват да се навъртат окло мъжете, всеки им се струва симпатичен, привлекателен, представят си еротични сцени с тях. Ако нямаш партньор си е полезно да сваляш напрежението, става лошо ако само това правиш иначе от време на време си нормално.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e50e9bf0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   , , Пази окото си чисто, защото то е прозорец към душата ти.. '' Медик съм, прекомерната мастурбация е в следствие на прекомерна стимулация от сексуален характер, с две думи порното в днешно време е навсякъде дори в един поп-клип или уж безобидна реклама, която може да събуди повик за мастурбиране. Избягвайте, колкото е възможно виртуалния сексуален живот, най-малкото защото е свързан с откъсване от реалният такъв. Второ: За мастурбацията тепърва почнаха да излизат реални данни и те нямат широк достъп, поради факта, че могат да съсипят бизнес за милиарди- порно индустрията. В нормален полов акт, участват мускулите на малкия таз, те стимулурат простата при ритмичните движения на таза, влагалището не оказва свръх натиск и, придърпване, върху пениса, добре увлажнено е и нежно. Съвсем друго нещо е мъжката силна ръка свита в юмрук в прекомерна възбуда, непомръдващ таз, който събира кръв и се кръвонасяда, стискането при семеизразването, продължителното опъване на кожичката на пениса особено в основата и към тестисите, честото провисване на единия тестис след мастурбиране. Сами преценете! Най -опасно е кръвонасядането на простатата, защото всъщност напрежението в нея не се преодолява, а се акумулира, затова често след мастурбация, веднага има желание и за повтаряне потретване, това води до допълнително помпане и на хормони, а те не са никак безобидни преминат ли определени нива. Отделянето на мускус характерния индивидуален секрет в човешкото тяло, който реално не се усеща, но витае и има за цел сексуално да възбуди партньорки от определен тип, генетично подходящи за хас отива директно изстрелян във въздуха. Това обяснява и защо повечето онанисти, рядко всъщност са желани за любовници и дори собствените им съпруги ги отблъскват. Помислете си добре!!! На една ръка растояние, не винаги е най-доброто решение!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 79241b9791
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Това за таза ме разби отвсякъде! При мастурбация също има свиване на тазовите мускули. Това за простатата също не е вярно,ако няма изпразване или то е отложено тогава е вредно,иначе мастурбацията е полезна за самата простата,има хиляди проучвания на лекари,който доказват и препоръчват особено в по напреднала възраст практикуването и за да се избегне зболяването от рак на простатата.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e50e9bf0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Има проучвания, които наистина говорят за това и прокламират мастурбацията. Но тук говорим за прекомерната такава, за удължаването, повтарянето, потретването гледайки порно. А иначе специално малкия таз, особено ако си седнал дори дълго време е вредно, кажи ми колко пъти си чукал седнал на стол прегърбен над компа и ще повярвам, колко е здравословно. Парене, болка от някоя от страните в посока тестисите, болка при дефекация, понякога вследствие на продължително мастурбиране. Обясних, защо не се шуми за това нещо по официалните сайтове. Но има информация и тя е там, потърси.... Все пак аз съм медик, както ти казах и съм виждал реалните оплаквания в практиката ми, в съчетания с домашната ракия, в една определена възраст, гарантиран простатит. Ако искаш вярвай на американските колеги, но и те не са единодушни да знаеш...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 79241b9791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Дори и да не е прекомерна, пак се отразява негативно, прави те сънлив, нямаш тонус, не ти се занимава с нищо. Според мен не трябва да се прави, само в краен случай, когато дълго време не си имал контакт, на две седмици може по един път, просто няма смисъл практикуването и.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker