Противозачатъчни за редовна употреба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Противозачатъчни за редовна употреба
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2698 пъти
Заглавието си казва всичко. С приятелят ми искаме така да се каже да преминем на друго ниво. На 17 съм, майка ми знае и дори говори с личната ми лекарка. Тя препоръча Ескапел. Но приятелят ми живее в Англия и идва само за две седмици. А Ескапел не трябвало да се пие повече от веднъж на месец. Кондомите са ясни, с тях, разбира се. Но аз искам да съм сигурна, майка ми също, затова ако някой знае противозачатъчни, които да може да се пият да кажем всеки ден или през ден, нека напише.
Мерси

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9e264db1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ясмин ти препоръчвам аз, в блистерчето има 21 таблетки и си има обозначение кога да се пият. Като свършат, не трябва да ги пиеш една седмица и после почваш пак :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 37c8d86f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И да ти кажа противозачатъчни, те са само с рецепта и се изписват само от гинеколог. Личната лекарка не знам с кой акъл ти е изписала ескапел. Той е за спешни случаи и ти обърква хормоните. После не знаеш кога ще ти дойде. Противозачатъчните имат и много странични ефекти и не се пият повече от няколко месеца. Аз след като ги спрях имах смущения в цикъла една година и половина. Да не говорим, че ако случайно повърнеш или пропуснеш ефекта им не се знае дали ще го има и е рисковано. Защото забременееш ли ще се наложи задължително аборт. А вие до колкото разбрах и презерватив ползвате, а противозачатъчните са като допълнителна мярка. Това според мен е излишно и вредно за теб. По добре си правете с презерватив и го карай да свърши отвън. Няма да забременееш гаранция. Дори презерватива да се спука, той като не е свършил в теб шанса е нищожен. И все пак имаш алтернатива ескапел, който се продава без рецепта. Според мен не пий противозачатъчни.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c9023e2c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аааа, никакъв ескапел няма да взимаш. Ескапел се взима само при спешни случаи, когато е станал гаф по време на секс. Ескапел е хормонална бомба и не бива да се взема ей-така. По-добре с майка ти да отидете при един добър гинеколог. Ще ти изпишат подходящите хапчета и всичко ще си е наред, ще трябва да ги взимаш всеки ден, там ще ти обяснят как става. Има всякакви - Жанги, Ясмин и т. н, но трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ти ги изпише гинеколог и после с рецептата всеки месец си ги купуваш. Не се притеснявай, за такова нещо нито ще те преглеждат, нито нищо, просто отивате двете с майка ти и му казвате, че искате да ти изпише противозачатъчни. Той ще прецени какви и ще ти обясни как се взимат. Само не взимай Ескапел, той е само за след секс, при който е имало някакъв гаф, като например скъсан презерватив или неизползването на такъв... Ако стане нещо такова, тогава ще взимаш ескапел, иначе не, опасничко си е, особено, ако стане редовно. Може би личната ти не е разбрала за какво става въпрос или не е много компетентна...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8dbdb7540b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моят съвет е да не взимаш никакви противозачатъчни. Те ще ти направят пълна бъркотия с хормоните. Мама ми разказа за една нейна някогашна приятелка, която приемала такива лекарства, и започнало увеличаване на окосмяването - мустаци, космати ръце и крака.. подобни неща. Поразрови се за информациянотносно страничните ефекти.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2a44f98bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Благодаря, хора, страхотни сте :) Радвам се, че не се извъдиха разни критици, дето да ме хокат за това, което съм писала. Ще говоря с мяйка ми и ще отида на гинеколог, та да видим. Все пак бих искала да чуя някое друго мнение :) Мерси
Авторката

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c9023e2c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм пила противозачатъчни - жанги - около две години, после ги спрях и никакви смущения в цикъла нямах, всичко си беше наред, идваше ми пак през 33 дни, както преди да започна противозачатъчните.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2a44f98bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи тези препоръчвате? Ще питам като отида на гинеколог
Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 69ae7cda93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се трови. Вижждал съм с очите си отрицателните последствия от противозачатъчни, при това предписани от гинеколог.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c9023e2c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   От номер 3: и според мен не е нужно да взимаш противозачатъчни, ако той си идва рядко. Ако обаче го правите често, тогава бих препоръчала. Но иначе няма лошо да се пазиш, ако това те успокоява и те прави по-сигурна. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2a44f98bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Точно това е причината, Номер 9. Той си идва за малко и гледаме да се възползваме максимално хаха. Ще видя какво ще ми предпише гинеколога

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 44ecaab486
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами аз съм на такива от няколко години. Обаче те не се продават без рецепта, за това задължително трябва да идеш на лекар и тя ще прецени, кои са най-подходящите за теб, защото има различни. Освен това е задължително да не пушиш и най-важното да ги пиеш редовно в определен час. За да не си забравям хапчето аз съм си сложила алармата на телефона да ми напомня всеки ден.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b27dd3363f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ескапел има много странични ефекти като гадене, виене на свят подраняване или закъсняване на цикъла и е вреден и за черния дроб. За противозачатъчните те също по някога имам странични ефекти и при дълга употреба после може да имаш проблеми с бременността и детето ако имаш намерение да имаш такова по късно. Просто използвайте презервативи Ескапел в краен случай само ако презерватива се е скъсал.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2a44f98bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да не пуша? Това как би попречило?
Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4f9af1c534
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не мога да повярвам, че има лекар, който ти препоръчва редовно да си пиеш Ескапел.. съветвам те да смениш личната си лекарка час по-скоро :D Както вече ти казаха, това хапче е действително хормонална бомба, ударна доза, която разбърква всичките ти хормони и цикъла ти. Можеш да го вземеш в краен случай! Ако съм на твое място, ще разчитам на презервативите, които са си надеждни, безвредни, разнообразни и лесно достъпни. Моят приятел свършва навън, докато е с презерватив, за да сме сигурни, че няма да се получи някой гаф и проблеми не сме имали никога. Що се отнася до противозачатъчните, не ти ги препоръчвам. Това пак са си хормони, които променят естествените нива на твоите хормони и могат да ти се отразят зле. Някои жени са доволни, други пък разказват ужасяващи истории за горчивия им опит с противозачатъчните, относително е, но аз не бих рискувала. А пушенето е абсолютно забранено, ако приемаш противозачатъчни, защото в комбинация с хапчетата, рискът от тромбоза се увеличава значително и е много опасно. Така или иначе, отиди си на гинеколог, задай всичките си въпроси и той ще те ориентира най-добре. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a7a0df56b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   При пушачки, които приемат противозачатъчни има риск от тромби. За това всеки лекар, преди да ти изпише хапчета ще те пита дали пушиш или не.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker