Кондиломи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121265)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Кондиломи
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2153 пъти
Здравейте!
Имам проблем, който не знам откъде ми дойде на главата! Изчетох всичко и нищо не ми е ясно.
От 8 години имам постоянен партньор - моят съпруг. Никога не съм изневерявала! За него съм почти сигурна - работим заедно, спим заедно и не сме се разделяли и за минута. През целия си живот не съм имала интимни брадавици. Имах по ръцете като малка.
Миналата година бях в чужбина. Къпах се в чуждо джакузи. Живеех при едно семейство. Ползвах им тоалетната и банята. Месец след като се прибрах в България, забелязах кръв, която не беше менструация. Появяваше се по около един път в месеца. Не се появяваше директно след секс, както е при кондиломите. А просто така без причина. През пролетта кървенето беше по-силно, а нали тогава се засилвал пустият папилома вирус. Тогава дори не подозирах какво имам. Бях на гинеколог, каза, че имам две огромни кисти и затова кървя. Предписа ми противозачатъчни. Всичко се оправи на първия месец - а казват, че кървенето, което се оправя с противозачатъчни, няма общо с кондиломи. Както и да е.
Три месеца след това забременях без да усетя - от един път. По време на бременността в началото веднъж имах кървене, след седмица бях на преглед и забелязаха огромен кондилом във влагалището ми. Четирима от четирима доктори (включително гинеколози и дерматолози) не можеха да определят дали това е кондилом с просто око, а навсякъде чета, че се установявал с с един поглед. Не знам дали съм го имала преди, не знам дали кървенето е било от него. Само знам, че съм много уплашена. Резултатът от хистологията показва: екзофитен островърх кондилом. Не са правени изследвания за наличие на вируса, но навсякъде чета, че 100 % кондиломите са резултат от хюман папилома вирус. И че почти 100 % се предава по полов път. А аз не съм била с друг в последните 8 години :) моят човек се надявам, че също не е бил, освен ако не се е скрил някъде, когато е казал, че отива до тоалетна. ;) Той няма брадавици. Аз нямам много. Само една. Огромна. Вече не знам какво да мисля. Просто ми казаха, че е доброкачествено образувание, да не се страхувам и ще се лекувам след бременността.
Възможно ли е тоя вирус да е спал 8 години? Знам, че спи с години, но най-много се проявява между няколко седмици и три месеца след акта. Аз не съм имала такива с други в последните 8 години. Възможно ли да съм го хванала във ваната на чуждото семейство? Аз по принцип никога не ползвам чужди бани, басейни, сауни. Имам изключително слаба имунна система и много стрес! Възможно ли е това да не е кондилом, колко точна е биопсията и кондиломът да не е резултат от този вирус? Възможно ли брадавица от пръст или око да зарази генитална област?
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: b623e01222
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, първо си поеми въздух и се успокой!

По принцип вероятността за предаване на ХПВ и по-специално типовете отговорни за гениталните брадавици е най-голям при полови контакти. НО и пак казвам НО, тези вируси са навсякъде около нас, така че когато този вирус попадне в организма и при слаба имунна система може да се развие. Така, че си мисля, че това се е случило при тебе.

По тази причина се взимат препарати за засилване на имунната система. Лекарите ще ти обяснят.

Сега да ти отговоря за биопсията. Това е един от най-точните начини за поставяне на диагноза в ежедневната практика. Дори всяка диагноза се потвърждава с биопсия. Клетките/материала, който са ти взели се гледат под микроскоп.

Това, което можеш да направиш е да занесеш самия препарат (стъклото) на друг патоанатом за второ мнение, в случай че имаш някакво съмнение. А другото е, да ти се вземе отново материал за биопсия, но все пак твоите лекуващи лекари трябва да преценят дали е подходящо.

Твоите лекари ще преценят и ще ти обяснят, как да се отстрани самата брадавица.

Най-важното е засега да си спокойна!!! А бремеността ти как протича?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 58a77bc79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря, че ми отговори. Бременността протича съвсем нормално, нямам оплаквания, нито кървене. Но съм спряла и всякакви сексуални контакти, което ме убива. Всички изследвания са ми отлични. Кистите са изчезнали в действителност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker