Не иска да използваме презерватив! Как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29763)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18587)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Не иска да използваме презерватив! Как да постъпя?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 3051 пъти
Здравейте!
С приятелят ми сме заедно от почти месец, но още не сме правили секс. Когато заговорихме на тази тема, аз повдигнах въпроса относно предпазните средства. Оказа се обаче, че той е върл противник на презервативите, а аз от своя страна секс без презерватив не правя. Обясних му, че моите притеснения са на база не само нежелана бременност, а и болести предавани по полов път(дори и двамата партньори да са напълно здрави, рискът съществува). Той ми предложи да ми представи пълни изследвания, за да съм спокойна относно болести и да започна да приемам противозачатъчни, тъй като така е процедирал и с предишната си дългогодишна половинка. За мен обаче това не е ОК на този етап... И двата се уважаваме и държим един на друг, но и сме доста упорити.. Моля Ви, дайте ми съвет. Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: e094ce2ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, поздравявам те, че не позволяваш секс без контрацептиви, но във вашия случай мисля, че противозачатачните дейстивтелно са най-доброто решение, ако не си пушачка или нямаш други противопоказания. От новото поколение не се напълнява със съвсем различни хормони са, има риск само от тромби, но ако не пушиш, здрав си и поемаш много течности и това не е проблем. Има и друга позитивна страна на противозачатачните - причината за рак на яйчниците и матката (миоми) са многото овулации на съвременните жени, защото не сме непрекъснато бременни и имаме стотици овулации в повече от предвиденото от природата. Ако една жена взима 6 г. без прекъсване противозачатачни, тя може да анулира всякакъв риск за рак на яйчниците и миома, които са много агресивни и водят почти винаги до смърт.
Така че... лесно е всеки да дърпа килимчето в своята посока, но компромисът е труден. Обикновено за съжаление го правим жените, защото ние носим и основните рискове от секса и колкото и да го въртим е най-добре ние да контролираме контрацепцията. Имай предвид, че някои мъже не могат да достигнат ерекция или им спада заради кондомите и ако е такъв случая, твоят партньор не може нищо съзнателно да предприеме.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a427ac4fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не разбрах как хем двамата ще са здрави, хем ще се заразят едни други с болести. Аз също смятам, че противозачатъчните, съпроводени с изследвания и разбира се доверие, са много по-добро решение от презерватив, щом искате да имате сериозна връзка. Не знам правила ли си го без презерватив, но ако пробваш един, няма да искаш повече с такъв. Просто разликата е огромна като удоволствие и преживяване. Той де факто го прави с презерватива, а не с теб (от физическа гл. т. разбира се). А и за теб ще има огромна разлика.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 11231da650
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стига сте ги рекламирали тези противозачатъчни!
Момиче не слушай глупости и си пази здравето!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c3f0872e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По тая тема може дълго да се спори. И едното решение, и другото имат плюсове и минуси, така че трябва да прецениш кое е най-изгодно за теб, не за него. Все пак при евентуална грешка, последиците са за теб. Ако взимаш противозачатъчни, не можеш да пушиш, за алкохола не съм сигурна, но най-вероятно намалява действието. На мен ми бяха предписали, но впоследствие реших да не ги взимам, а да ползваме презервативи само. Ако забравиш хапче, взимаш на следващия ден, но задължително седмица (или колкото пише на листовката) трябва да ползваш и презерватив заради пропуска си. За намаляването на този вид рак, от горния коментар е вярно, но пък на листовките пише че рискът за друг вид рак бил по-голям. Иди ги разбери тези статистики после... Също така, вие сте само от месец заедно, аз с моя приятел съм от 2 години, и още не сме го правили без, което признавам, че може да е малко крайно, но просто на мен не ми се рискува да забравя да си пия хапчето и да направим някоя глупост. Но дори и да сте напълно здрави, гъбични инфекции могат да се образуват ако го правите без, дори и напълно здрави.
А това какво твоят е процедирал с дългогодишната си предна половинка, теб въобще не трябва да те грее, здравето ти си е лично твое, не на другиго. Още повече че това, което ти е признал за воденето на полов живот без презерватив преди теб, би трябвало да те откаже от противозачатъчните, а не обратното... тъй като той потенциално може вече да е заразен с нещо.. което да се разбере дори след години, тъй като венерическите болести не излизат на показ отраз. Той едва ли не ти е казал, че е бил с куха лейка, която ти дава за пример. Не желая да обиждам момичето, но по това, което ти е казал, едва ли не те подценява и се опитва да те убеди като ти дава за пример предишната, която му се е вързала. (което може и да е лъжа дори) Честно казано като пиша това, осъзнавам колко против съм тези хапчета, тъй като освен предпазване от бременност, нищо друго не правят за момичето. Дори после като искаш да забременееш, може да ти създадат усложнения.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fb157db425
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не му се връзвай. Най-сигурната защита е с презерватив. Все пак здравето е на първо място, не прави така след време да съжаляваш за една моментна глупост.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fe22d195b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, на твое място твърдо бих отказала секс ако не ползва презерватив, защото болестите са си болести, ама ако забременееш после ти ще си търпиш последиците. Противозачатъчните са добър вариант само при дълга връзка, обаче с приятелят ти сте заедно от скоро, освен това не си му първата и винаги има риск от някоя болест. Така, че поговори с него, обясни му, че за сега държиш на презервативите, пък по-нататък, ако връзката ви се задълбочи, вече може да обмислите варианта с противозачатъчните. Ако наистина те обича ще разбере, ако обаче мисли само за собственото си удоволствие и не го е грижа какви могат да са последиците за теб, то тогава този човек просто не е за теб. Знам, хубаво е да си отдаден на партньора си и да се стараеш да му доставиш удоволствие, обаче това не трябва да става с цената на твоето здраве. Защото дори и да не те зарази с някоя болест, абортът също е нещо ужасно и ще ти остане като кошмар до живот.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a4f4cf0f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   За да си сигурна в здравето му трябва да си направи тестове, след месец месец и половина пак, като между тях не трябва да е имал полов контакт (инкубациония, или скрития период на СПИН, Хепатит и др са около месец. Това значи, че ако се е заразил с нещо преди 10 дни и направи тест, той може да не го отчете, защото няма да хване антителата. Същ така, да се зарази 4 дни след теста и пак си е кативен. Тъй, че... аз лично без презерватив не спя с никого!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7975f06421
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не прави никакъв компромис - ако този човек си струва, няма да ти поставя такива условия. Това казвам и на дъщеря си. № 9 е абсолютно прав. Важно е твоето здрави и твоето спокойствие - специално за болестите, предавани по полов път винаги го отнася по-сериозно жената поради анатомията си.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 33ad82f3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторката: Благодаря на всички за коментарите! Тази вечер мисля отново да говоря с него по темата, доста по-задълбочено от предишния път, и се надявам да стигнем до консенсус. Дадох му време да обмисли ситуацията и се надявам да е успял да промени мнението си. Стискайте палци! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a72fba450c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Този е луд за мен! Как може да рискува така здравето си? ! На мен жена да ми каже да не използвам презерватив, веднага ще и откажа секс, а той нашият гледай какви ги върши. Разбира се, че трябва да го натиснеш, как така ще правите секс без предпазни средства? ! Абсолютно си права, остави бременността, ами полово предаваните болести?

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e524394f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Има различни видове секс - част от тях са безопасни. Практикувайте ги докато се опознаете и си повярвате

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 871ab94a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мисля, че НА ТОЗИ ЕТАП ( може би и за в бъдеще) ще е най-добре с презервативи. Всъщност това е единствения начин за мен да сме сигурни с партньорката и дори и тя ДА НЕ ИСКА, аз няма да се съглася, ако ще и да не правя секс! Правил съм го преди, докъде момичето не разбере за какво говоря. Трябва хубаво да си поговорите преди да действате, но според мен и за двамата това ще е най-добре. Освен това те не вредят на здравето, тук не говорим само за болести, а за отношението към човека с когото си. Cъщевремено има доста богата гама от избор на марки, модели и т. н. Ако не ви допадат едни ще пробвате с други!!! Безопасен секс

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1b49708942
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Ако продължава да настоява ти да се тровиш с хапчета за сметка на неговото удоволствие ти предлагам да го оставиш. Този човек не те уважава щом поставя своето удоволствие пред здравето ти!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 50534dc395
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ползвай го. Не може иначе без него : D

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9022a915b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Няма как да забременееш, ако той не свърши в теб, а принципно моя приятел усеща, кога ще свърши и за това няма проблем. Първия път трябва да е без презерватив, за да влезе по-лесно. По-добре е да слагате след първия полов акт, нама да е същото чувство, но по-добре така, защото сте заедно и от скоро не се знае какво може да направи.
Успех

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 74c73ebf56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Мирисала ли си цвете с противогаз? Ресала ли си се с каска? Чесала ли си се през палто?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 33ad82f3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторката: С малко закъснение се включвам отново! В крайна сметка при втория разговор с приятеля ми той каза, че за него е най-важно аз да се чувствам комфортно и добре, че наистина държи на мен и ще сложи презерватив. Така и стана :) Имам му доверие, но въпреки това мисля да продължим да се пазим.
Има нещо, което ме притеснява и ще се радвам да споделите мнение. Винаги по време на вагинален секс изпитвам огромна болка, почти нетърпима в началото на акта. Научих се с времето да я понасям, но така не мога напълно да се отпусна. Била съм на множество прегледи при гинеколози, уж най-добрите, и всички ми казват, че нямам физически проблем, а всичко е на психическа основа. Но и при предишния ми партньор и сега, положението е същото. И съвсем не е защото не съм се отпуснала. Един лекар дори ми каза да си пийвам преди секс, но аз не съм фен на алкохола, а и ми се струва несериозно.. Help! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker