Защо първият път е толкова важен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Защо първият път е толкова важен?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 3927 пъти
Ами и момичетата, и момчетата много му се впрягат. Според мен е прекалено да чакаш "идеалния" ; "идеалната". Все пак това е секс като секс. Не знам защо за всички е толкова важен. Аз лично съм момиче, не съм уличница - да спя с всеки срещнат, все още съм девствена, но нито се страхувам, нито имам очаквания кой знае колко големи. Просто за момента нямам гадже. Ако си хвана сериозно гадже, естествено, че ще правя секс с него. Не знам защо другите момичета и момчета го смятат за най-скъпоценното нещо. Вие какво мислите? Все пак това е просто една девственост, защо е толкова скъпа за хората?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4016954aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първия път не е важен, защото го правиш с идеалния, а защото ти оставя впечатление от сексът като цяло. Ако не ти хареса първия, втория и третия път, може да решиш да обърнеш резбата, което не е желателно.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9365ef2485
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първият път наистина е доста емоционален за някои и трябват доста приготовления за него - повечето от психологическа страна. Първият път също така влияе и на психиката на човек. Например ако за някое момиче болката е ужасна психиката и ще запомни, че сексът е нещо много болезнено и ще я бъде страх от повтаряне, а психическите травми се лекуват трудно.
Разбира се, че ако имаш сериозен приятел ще го направиш с него. Все пак той ще те обича, ще те "гали с перце" и ще гледа максимално да те подготви и да не те боли много в началото. Тези, които не биха пуснали на сериозния си приятел вече са просто параноични. Ако не го направиш с най-близкия си човек с кого де? :Д Сексът все пак прави една връзка по-силна. (Личен опит. )
Пък за въпросният "идеален"... НЯМА такъв. Това е някакъв етикет лепнат сигурно от някоя реклама, филм или западна глупост :Д. Остави ги тези дето се филмират толкова много само да привлекат внимание.
Иначе те подкрепям с две ръце. Наистина няма смисъл да се страхуваш. Няма да умреш ;д Също така много добре правиш като нямаш големи очаквания, защото накрая ще останеш разочарована. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bfb69f14da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ми той хич не е важен, даже обикновено е доста конфузен и неприятен, ама хората нали така са си втълпили... Суеверие, един вид - ако първият път е идеалния, то и всички следващи ще са такива, едва ли не. Като полееш вода - винаги по вода ще ти върви, нали така?
Според мен 20-я път е много по-важен: от една страна защото човек вече знае какво прави, как да го направи, какво да очаква от тялото си и от това на партньора/ката. И вече има значение как ще се представи, за да им е хубаво и на двамата. А и може да направлява в някаква степен цялата ситуация.
Първият път - хех, момченцата се оплякват още в гащите, или само като опрат своето нещо до топла момичешка котарана. А момиченцата са сухи, спечени, шашкат се и ги боли.
Така че на първия път му турете пепел и гледайте по-нататък как ще се развивате. Спомнете си как е било първия път когато сте се качили на велосипед, или сте пробвали да подкарате автомобил, или да свирите на някакъв музикален инструмент, и от това можете доста добре да си представите как ще бъде първият ви път в леглото.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 08266e855e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първият път е важен дотолкова, доколкото при всички положения ще помниш човека, с който си бил, дори след това да спиш с още 1000. Ако ти станат много бройките в един момент ще загубиш и точната им цифра, а дори и да се разминете по улицата няма да може да си познаеш някои от креватните партньори, но първия ще ти се запечата завинаги. Това важи и за мъжете, и за жените.
Все пак не е лошо, ако наистина си го направиш малко по-специален, и дадеш този миг на някой, който не ти е съвсем безразличен. С течение на времето 99, 9% ще се разделиш с този някой, но поне ще ти остане сантименталният момент, че си била не с кой да е на сефтето ти.
Но разни приказки, че първия път можел да ти повреди психиката, ако не се получи добре - пълни измишльотини. Да, ако е пълен провал може в следващите месеци, дори година-две да имаш известни проблеми от такова естество, но с годините и/или опита всичко това минава. Имай предвид, че първия път на почти никой не е бил нещо различно от по-голям, или по-малък провал, а хората не спират да правят, искат и търсят секс, така че...
В заключение искам да кажа, понеже попита кое пък е толкова ценното на някаква си девственост - има морална и сантиментална стойност за притежателя й, независимо от какъв пол е той, макар че за мъжете тази стойност е доста ниска. С течение на времето ще имаш предмети в живота си, които на пръв поглед няма да струват и 1 лев, но ти ще си ги обичаш, защото за теб ще имат сантиментална стойност. Е, с девствеността е горе-долу същото - реално наистина не е кой знае какво, но за всеки си има някаква стойност, за кой по-голяма, за кой по-малка вече е отделен въпрос.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b85f9174d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първия ми път горе-долу мина добре, а втория ужасно. Имам някакъв страх. Отчаях се от секса :( Не знам какво да правя май на ръчна ми е по-добре

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bfb69f14da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   5, защо? Да не те пердаши каката, че не си я задоволил?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c9ebd65d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Важен е :) След време ще видиш, че ще го помниш и ще остави отпечатък върху психиката ти за някакъв период от време. Намери "идеалния" и тогава ще разбереш защо тия без идеалния, са се минали... или по-точно са ги минали... жена си... сексът с идеалния и е*****о са 2 неща, които си нямат нищо общо и повярвай ми...

Успех и малко повече търси красивите неща в живота :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3316e84305
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пълни глупости. Първия секс обикновено е скучен. А секса преди 20 няма нищо общо със секса след 25-30. Аз моя първи мъж го помня разбира се, помня и втория и всеки мъж в живота ми, но първия с нищо не е специален за мен. Голямата ми любов дойде по късно в живота. Дори на първия не му казах, че е първи, за да не се мисли за много специален. И той не разбра.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: aedcad7b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   разбирането за първия път е различно при всеки. При мен лично не протече добре. Първите няколко пъти винаги е така, защото все още се учиш и опознаваш партньора си. Но всеки следващ път е по-добър от миналия. Разбира се зависи от чувства и прочие. Като за възрастта си съм сменяла няколко партньора и при всеки е различно. Но в момена съм много доволна от сексуалния си живот, може би защото намерих точния човек, не просто някаквъв :Д. Така, че кой когато сметне за готов да се впуска в сексуалните си преживявания, при някои този момент настъпва доста рано, а при други обратното. Не очаквайте първия път да бъдете очаровани.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b85f9174d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от 5 към 6, не , просто съм неопитен и ми е трудно да се отпусна.Като се сетя за секс и ми става лошо

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 63f20de462
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Важен е, защото споменът остава завинаги. И ако си го направил с неподходящия човек обикновено съжаляваш. Да не говорим, че понякога е такъв провал, че има хора, които намразват секса и после им трябват години за да преодолеят този проблем. Ето за това е важен. Защото от това как е протекъл този първи път зависи как ще се развие сексуалният ти живот. Ако го помниш с усмивка е прекрасно, но ако спомените ти са само от някаква болка грубост и лошо отношение от страна на другия, който само е гледал как да задоволи собствените си желания без да го е грижа за теб, то тогава ще има доста страх когато решиш да повториш. А както ти казах, ако е било наистина стресиращо преживяване, тогава травмата може да остане за години напред.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3cefcba315
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   н 11 вярно

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bbf59535c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   за мене беше важно да бъда сигурна , че човекът с който ще правя секс няма да си подиграе заради това което съм . Всичко друго са глупости

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 25eb636bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Девствеността е порок отстраним. И досада.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2f4f205114
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   За мен не беше чак толкова важен, аз също не казах на момчето, че съм девствена, бяхме пили повече, той не разбра, не съжалявам. Следващите пъти с него ми беше хубаво.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3a7910ba9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз загубих девствеността си на 16 години- осъзнавах, че искам да правя секс и го направих с момче, което се появи в подходящия момент- интелигентно, забавно, внимателно, по-голямо (не много, но определено имаше опит) беше влюбено в мен, аз го харесвах, но не съм го обичала. Не бих казала, че беше толкова специален моят първи път, просто избрах правилния (към онзи момент) човек и нещата минаха добре. Постъпих по-скоро прагматично, отколкото емоционално и не съжалявам, защото избрах човек, който със сигурност щеше да внимава и даже да се зарадва на това, че съм девствена.
След като срещнах най-голямата си любов и започнах да правя секс с това момче, не съм се сещала нито за първия си път, нито за първия си мъж.
Чакането на идеалния момент и партньор винаги крие рискове от разочарования заради пренавиването. Моят съвет към повечето момичета и момчета е да не го мислят чак толкова много и да се оставят на течението.
matrixx

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker