За или Против презервативите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

За или Против презервативите?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 5873 пъти
Здравейте на всички :D

Първо да подчертая - на 25+ години съм (бъдещ мъж :D)
Много пъти съм се смял на хората, които казват, че секса с презерватив е най-безопасното нещо. Да, безопасно е от към гледна точка на болести. Но, забременяването? Никой ли не се е замислял над това, че може презерватива да се скъса и тогава да се забременее?
Много мои приятели са ми споделяли по темата, че когато свършват - дори не го вадят. Как искате после да няма нежелана бременност?
Имах един колега, пицар. Казваше хубав лаф за секса и работата - "Хляба се вади преди да изгори" - та и аз така.
За краткият си сексуален опит от 5+ години (търсех "единствената", но намерих "поредната :D) съм имал що годе достатъчно сексуални връзки, че да придобия опит с който малко или много да се гордея със себе си. А през това време... НИКОГА не съм ползвал презерватив. Дори първият път, когато бях с момиче, тя си мислеше, че съм я излъгал за своята "девственост" :D
Винаги съм подхождал по този начин, да пазя момичето с което съм. Да не бързам, да не претупвам нещата и най-вече... да вадя хляба от фурната на време.
Е, до сега татко не съм станал... а и винаги съм имал доверие на партньорката си за интимната хигиена.

А Вашето мнение какво е? Коя е по-сигурната мярка против забременяване и изобщо трябва ли да се осланяме на една псевдо-компания произвеждаща малки "предпазни средства", които в повечето случаи ни изиграват лоша шега?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7ea07c0dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не смятам, че ти (бъдещ мъж? ) си в състояние да прецениш това, за което говориш.
При секс с кондом не се изважда пениса преди еякулация. Ако беше правил изобщо секс с кондом, щеше да знаеш, че няма начин човек с кондом да забременее. Правя от 15 години секс и ползвам кондоми - не съм забременявала нито веднъж нежелано. Когато исках да забременея, за да си родя децата, спирах да ползвам кондоми. Три пъти ми се е късал кондом при хиляди полови актове със съпруга ми и съм взимала Ескапеле без проблеми.
Кондом да се скъса е така или иначе много трудно. Всички са тествани електронно. Късат се най-вече при суха вагина или ако са закачени или сложени неправилно, а се изхлузват при загуба на ерекцията, но тези неща са толкова рядки, че можеш да вземеш хапче за спешна контрацепция или да прекъснеш навреме акта.
Ти, че си сексуално непросветен и робуваш на митове и легенди си е твой проблем.
Прекъснатият полов акт пък изобщо не предпазва от бременност. Моят гинеколог нарича дори този метод „Най-сигурният метод да станеш баща за 1 година“.
Това, че ти за 5 г. не си разбрал колко аборти са правили твоите момичета е твой проблем. Освен това не знаеш дали не са взимали противозачатачни.
Разбирам, че ти дава лъжовното чувство за сигурност, защото си въобразяваш, че контролираш нещата, докато при кондома се доверяваш на производителя, но човешкият фактор е много по-вероятен за грешки (а и не можем да контролираме всичко в телата си) от това една машина да направи грешка.
Кондомът дава 97% сигурност. Всъщност сигурността е 100%, а останалите проценти са си запазили производителите, за да не ги съдят в Америка до дупка като някои шматки не знаят как да ползват кондома. А и имаме Ескапел - веднага се вижда един кондом дали е фирясал.
При прекъснатият полов акт като жена не знаеш дали е бил прекъснат навреме (то и като мъж не знаеш), а и не знаеш какво се е отделило по случайност...
Съпругът ми като много млад също е практикувал прекъснат полов акт с доста момичета. Две са забременяли и са правили аборт, макар че той не е свършвал в тях. Като цяло при кратка връзка или „сложна“ връзка никога няма да разбереш дали не са абортирани няколко деца от теб.
Жените сме си просто такива, а и това е едно от малкото неща, които зависят на 100% от нас.
Много хора у нас обаче твърдят, че са забременяли въпреки кондом, но не е вярно. Мои 3 приятелки забременяха на 19-21 г. и всички твърдяха, че им се бил скъсал кондома, защото ги беше срам да си признаят, че са правили секс без предпазно средство.
От собствен опит знам, че подобни твърдения са глупост и всички се правим, че им вярваме, за да не ги унижаваме допълнително с въпроси как може човек да е толкова прост да се остави да го ...без предпазно средство. Останалите, които се пазихме си родихме планирано.
Кондомът поне за жената е най-доброто и щадящо предпазно средство.
Ако си от мъжете, които не можете да пазите ерекция при ползване на кондоми, просто нека партньорките ти да взимат хапчета, но не си мисли, че ги пазиш с прекъснат полов акт - кой знае колко ембриони от теб са завършили на боклука. Твоя работа.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e5208c11f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Презервативът има 2 основни функции:

1 - предпазва от болести

2 - предпазва от нежелана бременност


Реплики от рода на "Имах един колега, пицар. Казваше хубав лаф за секса и работата - "Хляба се вади преди да изгори" - та и аз така. " ги оставяме на вниманието на разни учили-недоучили общаци, които не могат да ни бъдат пример в живота.

Освен това момента, в който свършваш усещането е много по-интензивно за жената, така че вадейки го, я лишаваш от пълноценно усещане.

Факт е, че самолетите падат, удрят ни мълнии и презервативите се късат. На мен за няколко хиляди секса с презерватив ми се е късал точно 2 пъти, като единия още не бях свършил, така че нямаше проблеми. Иначе, аз винаги си носех опаковка ескапел, така че ако стане фал, да мога веднага да предложа на партньорката ми.

Не споря, сексът без презерватив е по-хубав (за мъжа) от този с презерватив. Но аз лично като удоволствие слагам сексът с презерватив, при който свършваш в жената, преди този без презерватив, където си постоянно нащрек и трябва да си го вадиш точно, когато ти е най-хубаво.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9a652bbdf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Абе, тя белята веднъж става! Всеки се мисли за много готин и си вярва, че точно "на мен няма да ми се случи", ама истината е, че никога не знаеш. Така, че не се хвали много, пък и сам си написал, че презервативът предпазва и от болести. Е, не вярвам да си карал всичките си приятелки да се изследваш преди да спиш с тях, така, че... тя може дори и да не знае, че е носителка на нещо и накрая да има неприятни изненади. Така, че на твое място не бих била толкова самоуверена, че никога няма 100% гаранция, че няма да стане от играчка-плачка. Да, не е много готино да ползваш презервативи, но по-добре с тях отколкото после да треперя да не съм лепнала някоя болест.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 607f9d77cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никакъв опит нямаш ти. Та нали ако се скъса презерватива ще видиш и ще пие жената хапче. Ако е без презерватив, как ще знаеш че някой сперматозоид не я е оплодил? Прави си секс ти, ще видиш някой ден как ще станеш баща.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 895e0065ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   :D:D:D Ти го изкара, че като го вадиш, гаранцията да не забременее момичето е по-голяма от тази с кондом. Абе ти чуваш ли се какви ги говориш. Ако за 5 години наистина нито едно момиче не е забременяло, или пусни тото, или спермограма ;)

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d76beecdb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   №1, поздравления за коментара. Хубаво е, че такива хора като теб пишат тук, понеже невежеството на съвременния българин (българка) е страшно. То затова сме все в челните позиции по брои аборти, което не е нормално за съвременни хора, имащи достъп до информация и контрацептиви.
Авторе, съжалявам, че и аз ще го кажа, но на 25 да разсъждаваш така не е много добре. Има и нещо, което се нарича прееякулат, така че айде вече прословутите Пазители да спрете с глупостите, щото необразованите патки ви вярват и после става спешната контрацепция - аборт.
То нали големите ебачи все им пречи кондома, голЕмата гордост, понеже, както казва манго "не ми е гот с гумата".
Един отговорен мъж е сто пъти по-горе от "тия дето пазят".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3aadf772bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, разбирам гледната ти точка, но тя не е единствената. Аз лично съм правил секс с кондом точно 3 пъти и два от тях се скъсаха, от тогава правя секс без кондом, и от 4 години, с едно и също момиче, нямаме проблем. Съмнявам се че се късат от необразованост, като се има предвид, че бяха от скъпите, по същата логика мога да кажа, че тези, които забременяват от прекъснат акт, го правят от необразованост. Аз лично мисля, че ако ти е писано нещо, то ще се случи, колкото и да се застраховаш. Единственият сигурен вариант е вазектомия.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c873787327
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И какво по дяволите значи "на 25 години съм (бъдещ мъж :D)"...

Ти на колко години трябва да станеш, за да се осъзнаеш като мъж??? Сега какво си, дете ли??

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2e699196ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   100% против! Толкова десетки хилядолетия хората само с презервативи са се помпали... Сега за 50-ина години нова мода ще въвеждаме, като тая на бръснатите задници и предници.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e790817b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Искам да изкажа мнението си по въпроса, без, разбира се, да ангажирам никого. Жена съм. В началото на сексуалния си живот съм правила секс само с презерватив. Не мога да кажа, че ми беше приятно-никак даже! Независимо, че нямах мярка за сравнение. Просто не се чувствах комфортно. С мъжа си съм от 15 години. В началото на връзката ни ползвахме презервативи, но и на двамата ни беше кофти. Е, след като установихме, че не страдаме от никакви полово предавани болести, решихме да се пазим по метода, за който пише автора. Никога не е ставал гаф, никога не съм пила Ескапел. Забременях точно тогава, когато и двамата го желаехме. Според мен си зависи от мъжа и неговият опит. Чувала съм за жени, които са забременяли, независимо от употребата на презерватив. Не съм била там, да им светя, така че не знам дали наистина се е късал презерватива. Може и така да е, а може и не. При мен неупотребата му беше свързана единствено и само с дискомфорта, който ми причиняваше. И то само с мъжа ми. А след като се запознах с него, не съм имала други партньори. Да, знам, че има и други методи за контрацепция, като противозачатъчните, например, но те са ми забранени по други здравословни причини, които не смятам да споделям. Има и глобули (Фарматекс), но те не елиминират напълно възможността за забременяване. Та, авторе, склонна съм да ти вярвам. Но те съветвам единствено да внимаваш с полово предаваните болести.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b6fb170b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Презервативите предпазват от болести, иначе не са за препоръчване като предпазно средство от бременност, аз ползвам презерватив и пия противозачатъчни. Може да ви е смешно, но след забременяване от скъсан презерватив вече взимам повече мерки.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fdc4dcb9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм момиче и искам да попитам за тези глобули Фарматекс. Някъде четох, че почвали да се разпенват и още не знам си какво. Вярно ли е това и причиняват ли някакъв дискомфорт преди или по време на секса? Всъщност какво точно става след като си сложиш? Моля за отговори.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5c9916d519
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   От Автора :

№1, хубаво ме понахрани... Благодаря за което :D
Най-обичам критичните мнения.
Както спомена №6, съществува "прееякулат", който доста мъже пренебрегват. А ти като жена, мисля, че не можеш да разбереш, какво е чувството ни "преди да свършим". Всичко се усеща.
Още преди да се осъзная дали ми харесва с презерватив или не направих най-важното нещо за един мъж - да опозная тялото си. Знаех кога, как да реагирам и в какъв момент да се отдръпна от партньорката си, а не да рискувам "още няколко тласъка" за своето удоволствие. Точно този риск се оказва неоправдан в повечето случаи и стават 9 месечните бели :D
За своят "кратък и мизерен" опит бих казал, че презерватив съм ползвал единствено в началото на връзките си с партньорка или "за една вечер" (все пак тогава нямам доверие на никой, а и никой не си ходи с изследванията по клубовете :D ). А до сега нито една моя партньорка не е ползвала дори Ескапел, нито път е правила аборт. И съм сигурен в това, защото винаги са били или близки или по някакъв начин са оставали в живота ми :)
Просто исках да споделя мнението си, че тази "мода" на предпазването е чиста глупост с цел продажба. Ако си мъж на място и имаш малко акъл в главата, ще се усетиш какво да правиш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 431898c8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз искам да попитам, ако се използва презерватив и мъжът свърши навън, сигурна ли е защитата от бременност?
Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b29dbd88c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Не се изказвай неподготвен повече!
Тази тема, за какво я пусна да агитираш тинейджърите? !
Не стига, че повечето от тях имат ниска или никаква сексуална култура, че дай сега и да правят секс без презерватив.
За каква "мода" и акъл говориш, момче. Тук не е мястото да парадираш, че си големия е. ач и че много ги разбира нещата " бъдещия мъж", защото лъха на дървена философия!
Ако за теб използване на презерватив се свежда само за предпазване от забременяване и си нямаш идея за СПИН, гъбички, херпеси, ЧПВ и тн.... ЖАЛКО.
Твърдо за презервативите при нови, случайни, предишни... партньори.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2e699196ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   За мен лично използването на презерватив говори само негативни неща както за двойката като цяло, така и за всеки от участниците в нея поотделно.

За да ползва някой презерватив:

1. Трябва да не е сигурен в партньора си, в себе си или да е със случаен партньор;
2. Трябва да не познава календарния метод и/или прекъснатия коитус;
3. Или има нередовен цикъл;
4. Няма сериозни намерения към партньора си, т.е. изхожда от консуматорската страна на нещата;
5. Трябва да не иска да поеме никаква отговорност, ако случайно (1 на 2-3000) се получи забременяване, което от своя страна произхожда от (4) или от (1);
6. Да правиш секс с презерватив е все едно да ближеш захар през стъкло, а както видяхме от горните коментари, той на свой ред не предпазва напълно нито от забременяване, нито от болести.

И в заключение: познайте в процеса на естествения подбор наследниците на кои индивиди ще оцелеят - на тези, които ползват презервативи или на тези, които не ползват?

Колкото застраховката (за-страх-уловката) ви спасява от нещастията, толкова и презервативът ще ви спаси от неприятностите след секс, ако ви е писано те да ви се случат.

Иначе да - за по-глупавичките консуматорчета са ОК. Такива като "модерния" и просветлен пич от коментар №2...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fb4635a801
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Много ясно, че без кондом е най-готино. Прекъсвания на акта, следене на календар не е ли е много шано метод? До колкото съм чел всеки мъж изпуска предеякулатна течност по време на секс. И на мен ми се прави секс без кондом обаче ме е страх въпреки, че съм мъж.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a2a27d18ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   "Колкото застраховката (за-страх-уловката) ви спасява от нещастията, толкова и презервативът ще ви спаси от неприятностите след секс, ако ви е писано те да ви се случат. "
Абе ти ненормален ли си? Това е все едно да ми казваш да карам пиян, защото ако не ми е писано, нищо няма да ми се случи...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 66938aa882
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Авторе, не бъркай прееякулатът с преждевременната еякулация. Прееякулатът е неволево изпускане на течност, няколко минути след започването на половия акт и е много преди същинската еякулация. Тя съдържа сперматозоиди и може да се предават чрез нея полово преносими болести.
19, само глупости наръси, но пък с такава увереност, че...
1. Презервативът, при двойките, които си имат доверие, е средство, чрез което можем да имаме планирана бременност, а не нежелана.
2-3. При календарния метод и прекъснатия полов акт се разчита съответно на това, че жената е запозната кога е в овулация, та именно тези дни да се избягват (необходимо е поне 6 месеца да се следи менструалният цикъл, а и човешкият организъм не е часовник, пък и слабо се съмнявам, че пиклите, дето не знаят елементарни неща, ще си направят труда да проучат нещата. А и "... средната продължителност на живота на сперматозоидите в женските полови органи е 3 до 4 дни, но живи сперматозоиди са намирани там и 7 дни след еякулацията, без да е известно дали са запазили оплодителната си способност.
... "), както и на "майсторството и самоконтрола" на партньора, а както знаем досега не се е родил на света такъв, който да е сгрешил :)))
4. Няма сериозни намерения? Но пък вероятно се пази, понеже говорим за контрацепция, а не за планувана бременност, обаче ползва прекъснат полов акт или календарния, а не презервативи, защото не е "консуматор", и логиката е... Процентите на успеваемост, ако търсим аргумент, са в полза на презервативите, вазектомията и оралната контрацепция. Да не говорим, че те не са нова марка перилен препарат с намаление, а нещо необходимо като спринцовките, аналгина, антибиотиците.
5. Звучи като трябва да има мир по света. Трябва, но не би. На теория всички можем да сме отговорни хора, а дали така е на практика?
6. Любимото изказване на един определен етнос, който обаче не е пример за отговорност и цивилизованост. Първосигналността не е аргумент. Носенето на дрехи при 35 градуса не е естествено, но има причини, довели до изобретяването на тоя и всички други изкуствени, неестествени за животинския свят предмети.
Тука не можем да говорим за естествения подбор, защото това е противоположния въпрос - кои хора създават по-голяма популация - а ние си говорим кое е най-доброто средство за контрацепция. Малко е ни в клин, ни в ръкав. Ако си говорим обаче чии деца водят по-качествен живот и оцеляват е друго (2 от 2 оцеляват при развитите страни, 3-4 от 10 при развиващите се, като част от тях се ползват с достиженията на първите, но пък заплашват Земята от пренаселване. Стабилна популация може да се поддържа и от първите съвсем спокойно при 3-4, но тука вече имаме други фактори като промяна на ценностите, отношението към брака и т. н, които обаче са временни. От гледна точка на качеството на живот, стабилността на обществото и прогреса, същите тези водят и определят пътя, по който върви планетата).
За-страх-уловката не може да те предпази от връхлитащ автобус на 100% при пресичане на кръстовището, но ще снижи риска да ти се случи в сравнение с това да пресичаш на червено по 20-30 пъти на ден. Тия лексиконни мъдрости можем да ги подминем поради младостта ти, но пък тя не може да бъде оправдание, защото тука става въпрос за сериозни неща като абортът и риска от болести.
И въобще как свърза консуматорството с предпазването от бременност? Сега ако включиш и конспирация как големите компании са го измислили, за да ни превърнат в роби на нови, безсмислени продукти, ще е супер.
Въобще тука, по нашите ширини се бърка безотговорността с някакъв майсторлък или смелост. Колко си изпраскал без презерватив, колко носиш на алкохол... абе, балканската история.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 496875a6dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   До №14 - овулите предпазват на 100% от забременяване, но само ако се ползват правилно. На листовката си пише как. Да се разпенват по начин, който да ти прави дискомфорт - не. Трябва де се поставят достатъчно дълбоко във влагалището. Възможно е да се усети леко парене, но не е задължителен ефект. Продават се и на бройки - купи си и пробвай! Това е контрацепцията, която прилагам от години.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2e699196ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   21, май ти не си наред! Как можеш да сравняваш липсата на презерватив с наличието на алкохол? И двете са външни, изкуствени за човека неща. По-скоро можеш да сравняваш наличието на презерватив с наличието на алкохол или обратното - отсъствието на презерватив с неупотребата на алкохол. Мислиш ли нещо друго, значи си в голяма грешка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 932fcb4eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Абе правете го без презерватив, който иска. После има аборти, хапчета. Пък ако решите да имате бебе, да не се окаже, че изведнъж си сменяте мнението и не искате да сте с този човек повече...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8447661620
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Искам да напиша най-краткото и адекватно мнение по темата: НОСИ ПРЕЗЕРВАТИВ!!!

всичко друго са страхотни простотии, с които да лъжеш тийнейджърки и може би себе си...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2d092a3f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   И баща ми се изцепи наскоро "секса без презерватив е по-сигурен"- шашнах се! Значи няма проблем, ако по погрешка стане дядо.
И за и против съм... Ако знам, че човека не спи с всяка ,спазва добра лична хигиена и може да се контролира- за!
Но ако е някой, който не знае кога ще свърши, кога не- няма да коментирам повече...

Лена

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2e699196ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Номер 2, забравяш третата и най-важна функция на презерватива - да трансферира финикийски знаци от твоя джоб в джоба на производителя! Но ти побеже си "със стабилни и високи доходи" и си "над тия неща", и си много голямата работа - това тебе не те касае...

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: dd319e82e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Като жена предпочитам без и съм правила без. Не знам сърби ме от презервативите и освен това свирка с презерватив е ужасно. Поне за мен беше ужасно, много ароматно и мазно лепнещо. Бременност не ме притесняваше - едно че виждах, че той няма желание да създаде дете баш на мен и това е достатъчно за да му имам доверие. Пък ако стане неволно какво толкова ще си го отгледам все пак е създадено, ако не от любов, то поне от желание. Няма да съм нито първата, нито последната самотна майка на света. Болести също не ме интересуват и без това някой ден ще умра, пък и партньорът ми изглеждаше такъв че си държи на здравето

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7b3cae442b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   29, а финикийските знаци даваш ли ги за почерпки, като искаш да топнеш чушката? А за хубави парцалки? А за нет, откъдето да си теглиш филмчета за възрасни примерно?
Бахти селтащината, да ме извиняват хората от село, ама такъв е израза.
Абе, хора, какви са тия тия мнения от типа "презервативите са създадени единствено с цел печалба за производителя"?
Явно живеем в най-забутаното кътче на Земята, щом младите и, предполага се, информираните смятат, че продуктите на съвременната цивилизация са нещо излишно, извращения на гнилия Запад :)))
Виж за тИлифони, "бели бури" и кръчми не ви се свидят паричките.
Лошо е, че цяло едно поколение израсна в Чалгария и ето го резултата. Скоро май абортът ще се брои за най-сигурното средство за нежелана бременност. Какво толкова, правиш си кефа, па после тъпата патка отива да я изчистят, и пак наново.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a21c97cce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Сещам се за едно ЗА - забавят края при мъжете

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3d3fc3d5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   струват стотинки, явно е много беден!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6fec9a4961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Нито на мен, нито на любимия ни е хубаво с презерватив, но методът на прекъсването също не е нито сигурен, нито приятен. Хапчетата са ми забранени по медицински съображения. Затова сме фенове на 69. Ще ми се да имаше наистина безопасен метод за предпазване извън презерватива...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7ea07c0dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   н34 - ами кондомът ако не е действително безопасен начин ...друг няма. Друг е въпросът, че вие не искате да ползвате кондоми. Жалко, защото е много готино и разнообразява секса. В секс шоповете дори има много интересни, японски кондоми, които специално за жената са доста стимулиращи.
Съгласна съм с мъже, които твърдят, че с кодном им се намалявала чувствителността, но за жената няма особена разлика. Май твоят човек се кефи повече на свирките и те е убедил на 69. лошо няма, но се самозаблуждаваш, че оралната любов може да ти замести секса - тук за мъжа е по-удобното и по-стимулиращото, но за жената? ти си правиш чист петинг и нищо повече.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6fec9a4961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   35, наистина не обичам презервативите. Не са ми приятни на допир и самата идея, че има някаква гума там... не знам как да го обясня, но определено не съм фен. Е, правим го с презервативи, но само заради него от време на време. Аз не изпитвам никакво удоволствие при този вид секс.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7ea07c0dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   36 - всичко е до психика... жалко все пак. Последният СИГУРЕН НЕхормонален метод, за който се сещам е спиралата. Има НОВА на пазара МИНИ спирала, която е за нераждали жени. Питай гинеколога си. Вече и материалите са други, изобщо има възможност и за НЕраждали жени да си сложат спирала. И още - ако сте хора с професии, доход, сериозна връзка и така нататък може да практикувате и прекъснат полов акт и като станете родители да си гледате детето - в крайна сметка затова е и сексът, затова имаме и сериозни връзки...
Успех

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9a652bbdf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   И ЗА и ПРОТИВ! Когато си с някой отскоро съм твърдо ЗА, защото не се знае какви неприятности можеш да си докараш. Умни хора сме, всички знаем поне по 5 болести предавани по полов път. Ако обаче си във връзка с някой от години и си имате пълно доверие, т. е. знаеш, че не си изневерявате, тогава съм ПРОТИВ, защото наистина преживяването, е с презерватив не е съвсем същото, но пак казвам здравето преди всичко, защото не си струва заради една прекрасна вечер да страдаш с години. Така, че вие си знаете, но лично аз в моя живот винаги съм спазвала този принцип и до сега, да чукам на дърво, проблеми не съм имала. Разбира се, вече съм омъжена и с мъжът ми презервативи не ползваме, но в началото на връзката ни си беше абсолютно задължително.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 40f02baeb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Против презервативите съм, защото не харесвам усещането, когато членът на партньора ми е в мен. Просто без презерватив е много по - приятно. Аз имам доверие на моя партньор и нямам притеснения, че може ненадейно да се окажа бременна. Освен това, ако все пак свърши в мен има хапчета и така мога да се предпазя от забременяване. Същото така не е изключен и факта, че може презервативът да се скъса и пак да се наложи да пия Ескапел. Друг е въпросът дали правиш безразборен секс с непознати или само с партньора си. Ако правиш секс с повече от един партньор е добре да използваш презервативи, за да се предпазиш от разни болести и възпаления по гениталиите ти. Общо взето презервативите не случайно са създадени и се купуват като топъл хляб. :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2e699196ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Точно така, №38, всяко едно средство трябва да се употребява точно там, където му е времето и мястото! Разпалените пропагандатори на презервативите са също толкова безнадеждно зле, колкото и пълните им отрицатели! Презервативът няма никакво място между двама обичащи се и уважаващи се дългогодишни партньори, нито пък трябва дори и един единствен път да се пропуска употребата му при случайни контакти. Това е положението!
И аз съм твърдо против презервативите, най-вече като усещане, там където има разумно основание и условия те да не бъдат употребявани.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 175cca626e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Имаш нужда от психиатър.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7ea07c0dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Номер 42, ако от употребата на кондоми зависеше уважението в една връзка...
ВСЯКА двойка има правото и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да избере подходящ за нея метод за контрацепция. Липсата на уважение във всяка връзка е да не ползваш контрацепция и особено безотговорно е към жената, защото тя е застрашена от бременност, а и по-застрашената да се зарази с ХИВ и други болести.
Дали една двойка ще ползва дългосрочно кондоми не говори за уважение или липса на такова и не е от значение за обществото.
От обществено значение е, когато хората правят аборти и се заразяват с разни болести, защото тези две причини са номер 1 за стерилитет, което е от обществено значение, а лечението на ХИВ и другите полово предавани болести струва скъпо докато този, който ползва кондоми нищо не струва на обществото и дори внася 20% ДДС.

Свободата на единия свършва там, където накърнява интересите на обществото.
Затова съм ЗА ползването на кондоми.

У нас най-много аборти например се правят от жените в брак или на семейни начала. Ако техните мъже ги уважаваха, те щяха да ползват кондом. Ако ТЕ се уважаваха, то щяха да пият противозачатачни или да сложат спирала.
И двамата са винаги виновни за нежелана бременност, но ФАКТ - последиците са само за жената. При хапчета и спирала пак жената носи рисковете (тромбози, възпаления)

Затова и джентълменът винаги ще използва кондом, така че жената сама да може да реши дали да взима противозачатачни, спирала и сама да прецени рискове и ползи. Инициативата трябва да дойде от жената, защото тя носи и риска. Това е цивилизованото поведение на един УВАЖАВАЩ господин.

Простакът - егоист няма да иска да ползва кондоми на първо време и или ще ти обещае да те „пази“ (на кукуво лято), или ще те принуди да пиеш хапчета или спирала.

На мъжете мога още да кажа, че КОНДОМЪТ е ЕДИНСТВЕНИЯТ СИГУРЕН МЪЖКИ МЕТОД за предпазване от нежелана бременност.
Жените може да носим риска, но имаме и последната дума, така че като не ползвате кондоми може да направите НЕЖЕЛАНО родителите си баба и дядо или просто да разберете, че приятелката ви тайно е абортирала ВАШЕТО дете - т. е. е дала да го разчленят и изкарат част по част от тялото ѝ и вие нямате право на дума.
Всъщност 2/3 от мъжете искат абортираните деца, но нямат думата!!! Повечето дори никога не разбират, че жените им са правили многократно аборти от тях, докато не пожелаят дете и ...ами не задържа вече жената. ДРАМИ и хайде пак - обществото да плаща за ин витро.
Отидете просто пред един кабинет, в които се правят аборти - все жени над 35 г., все жени в брак или сериозна връзка и много рядко момичета или млади жени.

Правете си сметка дали си заслужава да НЕ ползвате кондом дори с приятелката си.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2e699196ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   До 44 от 42.
Хайде, хайде, не ми развивай чак такива философски теории - и без това много добре разбра какво исках да кажа. Че и интересите на обществото намеси чак...
От 15 години не ползвам(е) контрацептиви и никога не е имало фал. Ха пък да видиш сега!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3092c6f0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Чела съм тази тема много пъти, защото просто някои коментари искрено ме забавляват. Първо, искам да кажа на презервативофобите, че жената може да забременее по всяко едно време, дори когато е в овулация и не е задължително да свършвате в нея, за да стане белята, тъй като има и предсеменна течност, ако не ви е известно. Шанса вече е друг въпрос, но аз лично не бих рискувала. Дори шанса да е 0. 001%, кой ми дава гаранцията, че аз няма да съм точно в този 0. 001%? Гаранции няма за нищо. Дори да приемем, че партньора ни е здрав и няма да ни натресе някоя болест, неползването на презерватив е крайно безотговорно. Имах един случай с мъж, който забележете (! ), следваше медицина и ми обясняваше как с всичките си гаджета го е правил без презерватив и нито една бременна или заразена нямало, а когато стигна до секс с мен, държах на презервативите и той сложи, но по средата на секса го свали без всякакво предупреждение и видях чак накрая, което е страхотно неуважение, особено предвид факта, че го направи ВЪПРЕКИ че му казах, че аз секс без презерватив няма да правя. Не му казах нищо, пих един Ескапел за всеки случай, защото това се случи в дните, в които бях фертилна, но си направих изводите за него и повече не му пуснах. Така че, мъже, ако искайте ползвайте презервативи, но не се сърдете на жените, когато откажат да правят секс с вас. Напълно съгласна съм с 44, 38, 31, 28, 27, 22, 17, 6, 4, 3, 2 и 1.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7ea07c0dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   н 45, няма какво да виждам, освен че просто не сте от най-фертилните хора, но не важи това за всички. Има много потентни мъже както и има много бързо забременяващи жени и това, че ХУ двойка 15 г. не забременявала нищо не значи. Има си статистики и НАУЧНИ изследвания с хиляди двойки и специално при коитос интеруптус (прекъснат полов акт) е ДОКАЗАНО, че 20% от двойките забременяват в рамките на 1 г. ОК. 80% не забременяват, но кажи го това на тези 20% бременни жени. Това е твърде малка успеваемост. Един метод, за да бъде контрацептивен ТРЯБВА да има над 98% защита. Кондомите имат тази защита, а противозачатачните хапчета са дори при над 99% защита. Спермицидните гелове в комбинация с коитос интеруптус са също що-годе някакъв метод, но признати за концтрацептивни методи са кондомите, противозачатачните и другите хормонални методи и спиралата. Всичко останало се води метод за забавяне на бремеността.
Иначе в природата има и двойки, които никога не забременяват без какъвто и да е метод - наричат се двойки с репродуктивни проблеми, но слава Богу са твърде малко и се надявам ние да не сме сред тях и затова си ползваме контрацептивите и сме си доволни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker