Как са правили любов /секс/ бабите и дядовците ни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Как са правили любов /секс/ бабите и дядовците ни?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 10471 пъти
Здравейте! Скоро прочетох в един вестник статия на жена, която си задава същия въпрос и помислих, че тук можем да обмислим заедно с вас... или някой да разкаже какво знае от баба си (примерно), защото тук се събираме хора от всякакви възрасти.
Всички знаем, че сега сексът не е табу, т. е. всеки свободно говори за него - в предавания, вестници, на улицата между приятели, споделя опит. В миналото не е било така. И нашите баби и дядовци са правили секс, но може би са се крили по-умело. На дали те не са стенели от удоволствие! А как са го правили след като са живеели по 10 човека в една къща?
Ще се радвам ако някой може да коментира и да разкаже нещо или поне да предположи варианти :)

Ще е радвам ако и на вас ви е интересно :) Желая на всички много усмивки и всичко най-хубаво :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 007d5004b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

1.   Ми... не са го правили! Ти не знаеш ли, че сексът е измислен през последните 30 години - малко преди електричеството и малко след топлата вода? До тогава - милиони, милиарди години - никакъв секс! Да не говорим пък секс без презерватив...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b117dc82c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Питай ги.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 22a7673816
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Аз си ги представям в мисионерската под завивките, даже мисля че съм виждала нашите като малка под завивките. Бяха прегърнати и се целуваха и нещо шаваше там. Искам и аз така. Не ми харесва да ме мушкат като крава в различни пози, без нежност и чувства. Да се чекна като циркаджия, това ми е смешно. Секс не правя, само любов. Май съм старомодна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d0e5ec02b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Разбира се, мен винаги ме е било срам да питам баба си за това, но имам някаква идея. Значи първо когато са се оженили на по 24 години и баба ми и дядо ми са били девствени и както подочух от баба ми и двамата нямали много идея какво да правят, та първата брачна нощ било голям ужас. Тя каза, че даже по едно време се разплакала от притеснение. Технически подробности не знам, но предполагам, че са го правили предимно в мисионерската поза и при това са гледали да са много тихи, че както казваш са били не знам колко човека в апартамента. Освен това, предполагам, че са го правили рядко и то само с цел баба ми да забременее. И сигурно след това 9 месеца не са си и помисляли за секс. Това, разбира се, са си мои предположения, както казах до края на живота си баба ми си беше доста консервативна на тази тема и когато аз, вече на около 20, и пуснах порно филм умрях от смях! Не заради филма, а заради реакциите на баба ми! Горката жена така се притесни, а то си беше съвсем стандартно, даже леко скучно, филмче, нямаше камшици и такива неща. Ама горката ми баба, явно така и не е разбрала какви неща правят хората по света. За нея сигурно са си съществували 1-2 пози, в живота си е имала само един мъж (дядо ми) и най-вероятно е приемала секса не като удоволствие, а като задължение (това го предполагам, няма как да знам). Ама баба ми и дядо ми са се женили 1951, така че жената нито е знаела, нито е била чувала за сексуална революция. Да не говорим пък, че по думите на другата ми баба и презервативи е нямало много много, та си се е знаело, че а си легнеш с мъж, а си забременяла. Та за това си мисля, че ако не са искали да имат още деца бабите и дядовците ни не са се отдавали много често на креватни подвизи. Пък и от наша гледна точка си е било скучно, а като прибавиш и това, че свекърът и свекървата спят в другата стая... какъв ти секс! Изобщо радвам се, че живея в 21 век, а не в средата на 20 и добре, че баба ми няма как да види съкровищата (разбирай 3-те ми вибратора) скрити в гардероба, че... горката първо ще умре от срам, а после ще се отрече от мен и ще ме обяви за аморална и пропаднала! Пък аз просто си разнообразявам нощите когато мъжът ми не е на кеф :)) Обаче това, което написах не важи са всички. Другата ми баба е доста по-разкрепостена. Да е жива и здрава, но дори на тази възраст не се притеснява да говори за секс, разказа ми (е без подробности) какви са ги вършили с дядо ми на младини, каза ми, че след като останала вдовица си купила вибратор и подозирам, че дори и сега си има приятел, въпреки че е на 80. Разбира се, не съм им светила, ама те си знаят. А аз много и се радвам, че има желание да живее, вместо да се затвори вкъщи и да гледа турски сериали по цял ден. Та такива ми ти работи с бабите и дядовците ни. Всеки си е бил различен, един е бил по-консервативен, друг по-отворен, но поне пред обществото са спазвали някакво поведение, пък какво е ставало в спалните им, само те си знаят.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a989934512
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Един ден внуците ни ще се чудят абсолютно същото за нас... Нашите баби и дядовци са хора като нас и не смятам, че има някаква разлика в това как са правели секс... Вярно е, че не са го говорили толкова, колкото нас, но надали в изпълнението е имало някаква разлика.. Секса си е секс, без значение за кое поколение говорим или век, ако щеш. А, тези, които са живеели в къща с 10 човека, просто са били по- тихи...

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 007d5004b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   4, искам да се запозная с тебе. И аз съм такъв. Разнообразието е хубаво нещо, но не и когато се превръща в самоцел. А и както казваш, трябва да има какво да изразяваш чрез секса - чувства, любов, за да го правиш въобще. Иначе чисто механичното ръчкане хич не ме привлича.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d2bf9cce2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   На поляната, ливадките и горичките. И разбира се - у дома. Как са го правили - да ти кажа технологията не се е променила много, намаляло е обезкосмяването само. :D

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1a5b9838f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   От прабаба си зная, че мъжът й си е искал всеки ден и тя съветваше да сме дашни, че да си стоят мъжете удома. Повече подробности от нея не знам. Другата баба, родена през 40те беше доста сексуално активна жена и от нейните разкази потвърждавам, че и пози е имало, и мераци (неосъществени) за 3-ки и фелацио и т. н. Сексът/любовта е нещо толкова естествено, силно и спонтанно, че едва ли чак в днешно време е разцъфтял. Наскоро гледах снимки на пещерни рисунки, на които са изобразени множество пози. Хората дори и тогава са си разбирали от работата!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aa2bea8bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

10.   Било е в началото на миналия век-30-те години някъде, на село.... Баба ми се е оженила на 16г, а дядо ми е бил на 19г. Излишно е да казвам, че и двамата са били девствени... Та то се знае, защото ако баба ми не е била такава щяли са да я върнат на родителите и на едно магаре седнала обратно назад под присмеха на съселяните. Недевствена или нечестна мома(т. е. обезчестена) си е било голям срам за онова време- голям срам и позор. Да се пие блага ракия(пиело се след като младоженците си легнели и се разбере, че момата е честна/девствена, иначе не). Свекървата простирала един кенарен чаршаф(ръчно тъкано памучно платно) на леглото на младоженците и булката е трябвало да си свали премяната и по риза да легне отгоре, а след нея в стаята влиза и младоженеца.... След известно време чаршафа се взима и се изнася навън и се обявява, че момата е харна т. е. честна... и пият блага ракия. Ако не е такава, няма блага ракия и сватбата дори може да се разтури... и това за семейството на момичето е голям резил.
Иначе младите са се харесвали на хорото, на чешмата, крили са се в плевнята.... Момичетата не са се "давали" толкова лесно, че иначе после срама е за тях. Като се харесат и са се уговаряли да пратят да я искат и първата им брачна нощ си е била баш на сватбата.
Една баба ми викаше:"Може да даваш всичко на ергена.... да стиска да мачка... само п. т. а да не даваш, че после резила е за теб. Пък ако вземеш и да заченеш-вашите ще се поболеят от мъка.... "
Майка ми пък ми казваше:"Ако се случи да паднеш от някъде и да ти потече кръв "от там"да ми кажеш да отидем на лекар да ти даде бележка, че е станало вследствие на злополука, а не на нещо друго(разбирай на секс)... че има лоши хора, да не ти се подиграват, че не си девствена и да те изгонят един ден от дома си свекърите.... "

Но иначе по наше време момчетата си знаеха-целувки милувки и до там. Изпраща те вечер, може да те целуне и толкова. Ако иска нещо повече-трябва да ти предложи брак, така е редно... и не са настоявали за нещо повече. Момичетата се пазеха девствени за мъжете си-това се знаеше и се спазваше... почти. Имало е и изключения разбира се, но рядко и такива случаи ставаха повод за клюки в квартала, после ги женеха(особено ако е забременяла) да не се разбере за срама им.
За секса се е считало, че е нещо срамно и не се е коментирало публично. Нямаше го и явлението "живот на семейни начала"без брак, както и деца родени не в брак т. е. извънбрачни-считаше се се за пропаднало и аморално. Да се каже за някое дете-"то е извънбрачно" си е беше голям позор за жената и родителите и, а и за самото дете. За това и някои такива жени оставяха децата си в дом-защото обществото не го приемаше това.

Иначе за начините на секс- мисионерска поза.... оралния секс се считаше за нещо извратено... за други неща въобще и да не споменавам.

А едно време са живеели и по няколко семейства в една къща и леглата са били едни скърцащи, с пружини... не смееш да мръднеш, че ще се чуе и ще се досетят какво правите. Не е било лесно.

Ж.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ed3bb62ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ето какво казва проф. Б. Димитров по един друг повод:, , Историците и археолозите знаят, че средновековните българи са драскали по камъните на крепостните стени, по стените на църквите и дворците надписи-графити. Повечето са с „мръсно” съдържание. Текстът им е приблизително следният: „Аз Пено Овчар слязъх на реката за водопой на овцете. Там Пена переше ризи. И аз клецах Пена (клецах е старобългарски глагол, еквивалент на днешния е…х, б. а. )., , А аз знам че като са имали по много деца са ги оставяли да се приспиват, а те са ходили, , понавън, , до плевнята. Младите моми често са бъркали в потурите на момците и по седенките, само дето е имало яко, , вуна, , .

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0769cc9d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

13.   Номер 8 ме уби :D

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d656bd78a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Мисля с половите си органи
Поне се надявам да е така

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b97ed3e90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   От автора: Благодаря за изчерпателния коментар на номер 5. И аз мисля, че всичко е до разбиранията... лично от моите баби не съм чувала и думата секс, а камоли да ми разказват. Нашата хазяйка е на 80 /както бабата на номер 5/, гражданка от как се помни, но винаги подхвърля нещо, когато сме заедно и разказва по някоя мръсна история или виц, но не ми е удобно да я питам такива неща! Относно използването на презервативи е ясно, че са били много назад, но... са се научили /след 4, 5 дете/, че ако не искаш повече деца, ще се спи по отделно хаххаха.
Сексът е необходимост /мисля, че особено при мъжете е най-голяма/. Жената докато веднъж не усети удоволствието от него, имам чувството, че цял живот може да не разбере, че има нещо такова, докато мъжът не я научи. Това разбира се е мое виждане, разбиране за първото познаване на толкова сладкото чувство.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a146593e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Природата е съвършена, няма нужда да си информират за секс. Кой учи животните, как да правят секс? Когато хормоните забушуват в тялото, те го напътстват какво да прави. Баба ти като се е разгонела бяга в плевнята, а дядо ти я догонвал. Там без думи ставало каквото ставало. Мъжкият куплунг се пъхва в женският и на това са казвали секс тогава. Сега и в уста и в г.за, все секс му викат. Баба ти е била същата палавница, като тебе, защо не можеш да си я представиш, а питаш глупаво?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 72e801302e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Това са вицове от 70-те години на 20 век, нека авторката сама си прави изводи с какво се е различавал секса.

Туй сегашните млади – срама си немат. Натискат се по трамваите, цаливат се по входовете... , абе срама си немат! А едно време що беше, ей... Чекам яз да се мръкне, па да заспат старите. Па после тихо отворим вратата, па се изсулим наповънка, па прибегнем до плето. Па Вуте – он доде от другата страна. Па я кат се обърнем и дигнем полите, па Вуте пусне потурите, па срам, срам, срам! А то туй сегашните млади – срама си немат!


Eдна 95 - годишна бабичка ще умира. Две други бабички я пазят. Камината запалена, свещите горят и двете бабички си приказват. Едната вика: - Гинче, знайш ли Дочо пъдаря кво парче вади? Педя, педя и два пръста! - А - а - а, Доче, ми ти пък ако видиш дядо поп - по - голям от тая главня! И тази дето умира: - Подигнете ме да видя главнята!


Жена влиза на бегом в църквата и вика
- Отче Инокенти аз съм согрешила.
- Е кажи душо що си согришила.
- Ами както съм си пошла из горо и ме срешнал един добър юнак и ми намигнал с око. Отчето почнал да разгръща и си приказва
- Намигнато око, намигнато око.... Намигнато око, а те го те. 1 ден пости и ша си опростена. На другия ден пак идва.
-Отче како съм си пошла из горо ме срещнал един добър юнак и он ми го турил в …
Отчето почва да търси и повтаря на всяка прелистена страница: турил й го в... , турил и го в...
-Два дена пости и шаси опростена.
На третия ден.
- Отче Инокентий како съм си пошла из гору ме срещнал един добър юнак и ми даде да му джвакам курец.
- Брей, како, че му джавкаш курец, ма. Е са ша видим кво пиши из закону. Джвакан курец. Жвакан курец. Жвакан курец Епа немаго. Чекай да видем да не съм го пропущил. Жвакан курец. Жвакан курец. Е немаго ке питам клисаро он е старо коце. Клисаро е на другия край на отсрещната тераса на манастира. Инокенти се провикнал:
-Ей, клисаре що даваш за джвакан курец, бре.
- Ако е лепо жвакан и 100 динара давам.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e8be3d3af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Някой няма ли по-сериозни отговори?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3c9f87ead4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Лятнaтa вaкaнция при бaбa и дядо, нa мaйкa ми родителите.
Те сa 5 децa и кaто се съберяхме всички внуци, стaвaхме множко зa къщaтa. Aз и сестрa ми спяхме в стaятa при бaбa и дядо. Тричките нa леглото, той нa дюшек нa земятa.
Бях нa 13-14 г. чaкaх дa зaспят и дa се измъкнa, бяхме се уговорили с други хлaпетa от мaхaлaтa дa се събирaме нa площaдa. Зaтворилa съм очи и се преструвaм, че спя. По едно време дядо се нaдигa от подa, пресягa се през мен и бутa бaбa по рaмото.
- Aнче... Aнче мa...
- шшт, ще събудиш децaтa, лягaй си
- Aнче, aз ще излязa, ще те чaкaм до крушaтa
- лягaй си бе, вчерa не ти ли стигнa
- Aнче, не могa дa зaспя, отивaм aз, ще те чaкaм
И се измъквa тихичко дядо. След мaлко бaбкa много внимaтелно се нaдигa и понеже е по средaтa между мен и сестрa ми, се плъзгa лекичко нaдолу и се измъквa от долният крaй нa леглото и нaвън.
Ееей, aмa кaк се обидих и ядосaх aз. Тaкa знaчи, нa крушaтa. Същият ми кaзвa дa не късaм круши, че още мaлко трябвaло дa узреят. Уж много ни обичaт, уж много ни угaждaт, пък ходят по нощите дa се крият и дa си ядaт круши сaми. Aхa, aмa aз сегa ще ги изловя нa място и ще ги рaзобличa.
Стaвaм и aз след мaлко, излизaм, отивaм зaд къщaтa и мa пръсти към крушaтa. Подпрял дядо бaбкa ми с гръб към дървото и си се обичкaт. Сaмо дето нa мен ми трябвaше време дa включa кaкво в същност прaвят тaм и кaто викнaх " aхa, не били узрели крушите, a " :)))
Другите ми бaбa и дядо спяхa в отделни стaи. Сигнaлът нa дядо дa влезе при бaбa, когaто сме били тaм беше- тихо почуквaне нa врaтaтa веднъж, пaузa, три бързи почуквaния, пaузa, още две почуквaния. Веднъж бaбa сподели, че преди дa се оженят тaкa и чукaл нa прозорецa през нощa :). Бяхa тихички, но дядо почуквaше поне по три пъти в седмицaтa. Дaa, броилa съм ги.
Понякогa си мисля, че сa били по- добре от нaс. Не сa имaли нуждa дa прaвят aкробaтики кaто зa съревновaние с евентуaлни други хорa, просто сa се нaслaждaвaли нa сексa. Днес от толковa комплекси и стрaхове от възможнa конкуренция, стaвaме кaто циркови aртисти в леглото, много aкробaтики, които не остaвят толковa възможност просто дa се нaслaдим нa "нaшето" си.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2e96793073
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аз съм номер 8 - какъвто въпроса, такъв и отговора. Надали са го правили по някакъв друг начин. Според мен дори нещата са били силно ограничени и бръснача под лицето не е мърдал нито при жените, нито при мъжете. Чел съм, че жените тогава се обезкосмявали само до където им стига полата. Аз смятам, че живеем в много по-добри времена.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a986564b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Има по-сериозни отговори. Човечеството се възпроизвежда откакто съществува. Животните също. Това не става без секс. А само който не е правил секс не е изпитал удоволствието от него. В 60-те години на 20-ти век хипитата не са открили топлата вода със сексуалната революция. Просто са започнали да говорят свободно за свободния секс. Който пък векове наред не е бил нищо ново - нито за вавилонците, нито за древните гърци, нито за римляните - та боже мой - там е било разврат, не просто секс. Тогава защо питаме за нашите баби и дядовци? Същите хора като нас, със същите вълнения, тръпки и пеперуди! Имало е някакви норми, които са спазвали, но под завивките са били същите като нас днес. Нима телата и хормоните са различни? Малко момиченце е пуснало темата и си мисли, че като баба му е на 60 или 70 никога не е била на 16. Еле пък дядо му :))))

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 58b295997a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Преди християнството хората са били по-сексуални и от днешните, защото всичко свързано с продължаването на живота се е издигало в култ. През последните две хилядолетия хората са си били същите - някои "по-отракани", други не. Нищо в секса не е открито от съвременния човек.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4935d4e1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Книгата "Декамерон" е писана през 14-ти век. Прочети новела X (ден трети). За улеснение: http:// liternet .bg /publish1/ bokacho/dekameron/3-10. htm

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 651ab7db5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   И двата начина не ми харесват, не ми харесва как е било преди, сега също не ми харесва. От коментара на 10 осъзнавам някои неща за себе си, а именно, че и преди и сега хората са си еднакво "развратни" в нелошия смисъл на думата, обаче се губи красотата на нещата по този начин. Сега като прочета това и "Може да даваш всичко на ергена.... да стиска да мачка... само п. т. а да не даваш" ми звучи грозно, особено от жена, при това баба.
Преди искаш не искаш са те женили, нямал си избор, нямал си свобода, живял си с 10 човека в къща, единственото хубаво е ако е имало любов, но се съмнявам в над 50% от случаите да е било така, по-скоро вследствие на дългия брак се е появявало харесване и уважение. Също, кофти, че легнеш си с жената и вече 2 малчугана ти правят маваши гери от корема на майка им. За скърцащите легла и притеснението да не те чуят свекъра и свекървата няма да коментирам.
Обаче и тука има някаква грозота. Имаш предпазните мерки, "клецаш" на воля, но вместо един сладолед, ти имаш избор между 10, всеки по-хубав от другия, със сироп, ягодов, ванилов, смесен, с няколко вкуса и колкото по-голям е избора, толкова по-голямо е и объркването кое реално да избереш. Имам чувство, че сега превес има интереса, не материалния, а примерно от чисто сексуален аспект. Важи и за двата пола, с пълна сила. Имаш интерес да си с някого, не защото го обичаш, а защото сексът върви, а когато спре сексът и почват да валят теми от рода на "с мъжа ми/жена ми рядко го правим, да си търся ли любовник, ще се оправи ли? " ами тука според мен няма любов. Не казвам, че интереса е лош в днешно време, който иска да си "клеца" на воля да си го прави, има си предпазните мерки, няма да има нежелани малчугани, но и тука ми се губи красотата.
Бях гледал някаква статия за женена млада двойка, при която мъжът катастрофира с мотор, но жена му не го изоставя дори след месеци, години(забравих точното време) на рехабилитация ей това вече е красиво, тука има нещо повече от харесване и от секс... та проблемът е, че не ми се блъска с кола или мотор за да проверявам кой става, обаче не ми се живее нито като преди, нито като сега... Вие как мислите? За мен и преди и сега е едно и също...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 39dba983c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   От автора: Номер 23, много благодаря за коментара! Преди няколко години бях чела Декамерон в училище, но не го разбирах! Може би сега съм пораснала достатъчно, за да осмисля нещата? ! Беше ми ного интересно :) Мисля да прочета цялата книга отново! А относно посланието на коментара ви - разбрах ви много добре :) ~

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c9ee3649b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Подкрепям номер 4. :) Сексът нe e табу, да, но едно време е било еднократно, колкото до сложат началото на майките и бащите ни. :) Що се отнася до отношението на половинката, харесвам новостите, пък и малко по-грубият секс, но всичко си има граници, обичам целувките, галенията, погледите. Не се смятам за старомодна, но трябва да се влага любод в секса.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6cd48e787b
гласове:
1 2 3 4 5
  (60 гласа)

29.   По принцип в България е липсвала градска култура поради турското робство и заради това българите са живели в православно-християнска простотия, двоен морал и тъпи патриархални предразсъдъци. Така че какъв ти секс, като това което днес разбираме под секс. Всичко е било примитивно чифтосване. Жената трябва да е девствена до свадбата, след това да е смирена, да уважава свекъра и свекървата, които постоянно и натякват и не са доволни, да е робиня, да не вдига глава от къщната работа. Съответно тя е много доволна от мъжа си, ако не я бие, защото ступването и домашното насилие са били обичайна практика. Мъжът вечерта отива в селската кръчма и съответно се налочва като свиня, е може и като малко прасенце, зависи от апетита му. После се прибира, ищаха му вече дошъл и ако не е толкова буфкан, че може да го вдигне, сбутва жена си с думите "ой, мари", няма котенце зайченце, любима и пр. глупости, тя безмълвна си вдига ризата с която спи, защото е срамно да спи гола и мъжа и да я гледа гола и се надупва. Нашия си разкопчава учкуря, измъква хуя си и и го натърква в поза кучешката, най много да и бръкне под ризата да и постиска ненките (ако не е плоска) и го търка докато се изпразни, при което изгрухтява няколко пъти, обърсва си го в ризата и`, обръща се на другата страна и захърква като дъскорезница, като от време на време пуска звучни пръдни. Това оргазъм за жената, са неизвестни работи, ... и след 9 месеца поредното дете. Така е било поне в края на 19 и първата половина на 20 в. по селата, където е властвала простотията. При по-богатите граждани, вече са започнали да навлизат западните мурафети.
По време на социализма, секса си беше нормален и редовен, но по-скрит, не беше прието да се говори за тия неща и не се приемаха извращенията (хомовски гнусотии, шавене на путки и подмишници, минети, путколизане и пр. В България се щавеха само туркините и то не всички! ). Помня че като ученик открих в нещата на моите родители, една папка с материали написани на пишеща машина, за оргазма, различните пози и пр. сексуални техники. Първата книга по въпроса беше "Мъжът и жената интимно" на Зигфрид Шнабл. По-нормално си беше, сега е отврат, мислите си че разбирате от секс, като копирате разните американо-заданряски простотии, ама сте много зле, разните му тъпанари и тъпанарки, уродливи рожби на "димукрацията" ЕС и НАТО!

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 37a99d84f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   Като прочетох въпроса и коментарите, веднаха се сетих за разказа на Николай Хайтов 'Дервишово семе'. С това четиво доста неща от онова време се изясняват, препоръчвам го :)

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9a3aa17b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Соц. Кукувици, неподмивани по седмица-две имаше, особено по уч. бригади, където нямаше топла вода

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1836f79494
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Ами всичко си зависи от бабата и дядото. Едните ми баба и дядо си бяха по-освободени, другите, особено баба ми, си бяха по-традиционни във всяко отношение. Е, не съм си говорила много с тях точно на тази тема, но предвид, че когато бях на около 19 пуснах порно на "по-традиционната" си баба и тя остана потресена, а си беше съвсем класическо порно без никакви ексцесии, е, смятам, че това ми дава някаква представа какъв сексуален опит е имала. Най-вероятно на тъмно, под чаршафите, тихо да не се чуе, че цял живот е живяла и с други хора и в мисионерската поза.
Виж другите ми баба и дядо...е, там историята е доста по-различна. Ще кажа само, че когато дядо ми почина, баба ми си купи вибратор и изобщо не се притесни да ми го покаже, по това време бях тийнеджърка. И изобщо не се притесняваше да говори по въпроса, да ми разказва за "приятелките", които дядо ми имал докато работил в чужбина, как още 60-те години с дядо ми, разбира се в чужбина, ходили в специално кино да гледат порно филми и на стриптийз бар и изобщо, това че беше родена през 1935 изобщо не си личеше и отношението и към любовта и секса беше като на млада жена. Впрочем това се отнасяше за целия и стил на живот. До края на живота си ходеше гримирана, с дънки, равни обувки и изобщо изглеждаше като на 60, а не на 80.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ac30cd3987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Светът не започва от нас! Има рисунки, статуи в храмове и подобни, където всичко е нагледно. Народът винаги си е прекарвал добре със секса. Не се парадираше и не се развяваха органите по всички телевезии и вестници. И сега има много хора, които живеят в тесни и жилища и не могат да се отпуснат. И сега има хора, които са незнаещи, притеснителни, религиозни и т.н, които не са много разкрепостени.
За недевствени моми също има лекове, не мислете,че не са измислени отдавна.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7acd378a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Номер 29, а ти какво знаеш за секса?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker