Петна от грим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Петна от грим
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2199 пъти
Здравейте!
Тенът на лицето ми е много неравномерен, затова използвам фон дьо тен, но... но след час, два фон дьо тенът попива и става на петна, нанасям го с пръсти. Използвала съм ок. 5, 6 различни вида фон дьо тени, както по-скъпи така и по-евтини, но ефектът е един и същ- петна, слагала съм база (основа) за грим и крем, но нищо не помага...
моля кажете нещо по въпроса... ако нанасям фон дяо тена с гъбичка така ли ще е, от кожата ми ли е този проблем.. дайте ми някакви съвети, защото не издържам всеки втори да ми казва че грима ми е на петна...
Моля, проблемът ми да бъде публикуван..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: dee9cc7bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Вероятно фондьотенът, който ползваш не е съобразен с типа кожа, който ти имаш. Има фондьотени за мазна, както и за суха кожа. Това не е обозначено на опаковката. Трябва да разбереш какъв тип е твоята кожа. Ако кожата ти седи по-мазна трябва да търсиш матиращ фдт. Ако кожата ти е суха, трябва да ползваш по-овлажняващ и мазен фдт. Аз много се ровя в интернет, в различни блогове на български, ако разбираш английски-може и на английски блогърки. Там дават мнения за различни продукти, добри ли са, струват ли си и т. н. Ако си с комбинирана кожа през Т зоната или пък мазна и фдт ти е леко покривен или пък също е мазен е нормално да изчезва от лицето. Лятото особено е страшно.
2. Опитвала ли си да нанасяш пудра върху фдт? Винаги, дори при матиращите фдт-ни е хубаво да се нанася пудра с четка за пудра. Пудрата фиксира фондьотена и го задържа на мястото му малко по-дълго време. Има различни видове пудри на пазара, има цветни и прозрачни. Цветните добавят леко покритие, но понякога има ефект на утежняване, въпреки, че матира, за това аз обикновено търся прозрачни пудри.
3. Щом го нанасяш с ръце, най-вероятно проблема е в това. Мажеш ли го? Фдт, когато се нанася с ръка не се маже по лицето, защото се получава неравномерно покритие. Нанася се с четка, като качествените четки за фдт са от 20 лева нагоре. Но не плоските, тип бояджийски! Те правят черти по кожата. Търси така наречените buffing четки. Продават се евтини имитации на оригиналния beauty blender за по 5-6 лева от различни марки, както и има едни триъгълни гъбички от Джъмбо. Те са 8-10 в опаковка и са около 1 левче, качествени са. Такъв тип гъба се ползва като се намокри хубаво на чешмата и после се изстиска много добре, за да не капе вода от нея. Така ефекта на лицето е по-добър и не попива много от фондьотена в гъбата, т. е не се хаби. Но внимание! За фдт не може да се използват онези кръглите плоски гъби, които се продават. Те са предназначени само за пудра! Гъбата за фдт се пере след всяко използване, иначе задържа бактерии. Ако пък не можеш или не искаш да отделиш никакви пари за някакво средство за нанасяне тогава продължавай с ръце. Но не се маже, а се потупва върху лицето. Така се получава равномерно покритие, не толкова, колкото с четка, но пак по-добре отколкото с мажещи движения. Влез в ютуб и напиши на български език "Как да нанасяме фондьотен" И отвори клипа на Боряна Стефанова. Много е информативен. Аз не съм професионалист, но повечето неща, които знам ги знам от нея. Тя има и клип "Как да изберем фондьотен" Надявам се да са ти полезни! Проблема ти може да е както от неправилния начин на нанасяне, така и да идва и от неправилно подбрания фондьотен за теб.!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0052c20273
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами не се притеснявай, тена на много жени е неравномерен и ако не ти е твърде необходим фон дьо тен просто не използвай или слагай само на зоните на които мислиш, че изглеждаш по добре с него. Щом толкова бързо попива, може би кожата на лицето ти е дехидратирана, пробвай когато махнеш фон дьо тена да намажеш с крем лицето си и виж след това ще попива ли пак. :))

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c84d1aad06
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Първо фон дьо тенът и кремът за лице трябва да са на една и съща основа - маслена или водна! Така че чети съдържанието внимателно. Второ кой ти каза, че се нанася с пръсти???
Върху гъбичка слагаш малко от фон дьо тена и разнасяш по лицето. Хем ще е равномерно, хем няма да натрупваш излишни слоеве по кожата! ;))

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 317960c52d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Според мен проблемът е в кожата ти, но може да пробваш с пудра за лице-разбира се, ако не си опитвала.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 317960c52d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен проблемът е в кожата ти, но може да пробваш с пудра за лице-разбира се, ако не си опитвала.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 12ac966d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

6.   За да не ти стои гримът на петна има няколко трика. Първо, 1 път седмично прави пилинг на лицето си в домашни условия. Ей, така купуваш си скрап за пилинг, намокряш лицето и разтъркваш продукта. Това маха мъртвите клетки и изравнява тена. След това изплакваш. Преди да нанасяш фон дьо тен винаги слагаш крем съобразен с типа кожа и отгоре основа. Това подготвя кожата за гримирането и задържа продукта на мястото му вместо да се разтече. Третото важно нещо е да се стремиш да нанасяш фон-дьо тена на много тънък слой и с потупвания. Много е грозно като се напласти и стане като маска. Изобщо колкото по-естествено изглежда лицето, толкова по-добре. В общи линии това е, но ако след всичко описано от мен фон дьо тенът ти пак става на петна, просто го смени с друг, защото явно този не е подходящ за твоята кожа. Освен това понякога, ако кремът, който ползваш е много мазен и фон дьо тенът също е мазен е възможно да не си взаимодействат добре и да се получат въпросните петна и разтичания. А и още нещо, ако искаш по-дълготраен грим, като нанесеш фон дьо тена, накрая можеш леко да го фиксираш с пудра (нанасяй с четка, а не с гъбичка, че иначе ще размажеш фон дьо тена и ще стане ужас). Толкова от мен, дано съм била полезна! И експериментирай смело с гримовете. С времето ще откриеш най-подходящия начин за гримиране за теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bed0c95096
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей :)
Според мен проблемите в грима са два:
-самият ФДТ
-това, че го нанасяш с пръсти
Гледам страшно много влогърки (американки, британки, българки) и съм забелязала един ФДТ, който се води "дръгстор" (евтин) и те буквално го боготворят. https://www. beauty. store. bg/p154770/fon-dio-ten-lasting-finish-25h-za-estestveno-izlychvane. html срещала съм го и с 2-3 лева по-евтин в ДМ. Казват, че за цената е много добър и предпочитат да използват такъв вместо много скъп ФДТ. Виждала съм го нанесен на лице и наистина е много хубав. Аз не използвам ФДТ, но ако решиш да го използваш си купи четка, а не гъбичка. Нанася се по-лесно и добре с четка :)
Надявам се да съм била полезна

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e0f2e0d488
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Значи послушай ме, слагай през ден на лицето си маска с мед и лимон и дръж за около 30 мин. Много помага, изсветлява петна и белези от акне и прави кожата много хубава. Взимаш една супена лъжица лимон, една супена лъжица мед, смесваш ги и нанасяш. Държиш между 30 мин-60мин (ти си решаваш)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker