Трябва ми помощ - ж15 (160/50 кг.) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Трябва ми помощ - ж15 (160/50 кг.)
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1354 пъти
Здравейте!
На 15 съм и съм 160/39кг.
Миналото лято бях 157/50кг, ядях си всичко и спортувах, бях щастлива, никога не си бях помисляла за диети или ограничения.
Докато една от най-добрите ми приятелки която по принцип си е слаба не ми каза, че имам нужда да сваля ако не искам да заприличам на още по-голямо прасе.
Не излизах много време, седях си вкъщи и плачех.
Реших, че това ще се промени и аз ще бъда слабата приятелка.
Първоначално ограничих вредните храни и спортувах повече. Постепенно спрях сладкото. После започнах да ям само определени видове храни и да приемам по 700кал на ден, които изгарях. Накрая ядях само плодове и тренирах около 10 часа на ден. Сега тренирам постоянно, купувам си най-различни фитнес уреди за вкъщи, за да тренирам по всяко време и карам само с по 1 кафе на ден, защото иначе не мога да стана. Исках да стана 47кг, после 45, след това 42, уж последно исках 40, но сега искам 38, ще стигна 35 и стига толкова...
Не забелязвах, че имам проблем, харесваше ми всички да ми се възхищават и да ме питат как съм отслабнала, сега обаче започнаха да се притесняват, казват ми че трябва да ям и всички се опитват да не накарат. Ставам раздразнителна, когато някой ми предложи нещо за ядене, постоянно се карам с приятелките ми и родителите ми, защото ги е грижа..
Постоянно ме боли глава и ми е много студено, започна да ми излиза мъх по тялото..
Успехът ми в училище рязко спадна, не мога да се концентрирам. Имам чувството, че вървя по облаци, анемията ми се влоши, постоянно ми се вие свят и чувам хората сякаш са много далеч. Причернява ми, нямам енергия, не мога да спя или пък спя почти цяло денонощие.
Вече знам, че имам проблем, но не искам да го призная пред хората..
В огледалото винаги виждам, че има какво още да сваля, но понякога на снимки се виждам като скелет..
Знам, че съм слаба, но не съм слаба достатъчно...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: c22875be4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен всичко е в главата ти. Ти си с поднормено тегло сега, преди си била с нормално, дори идеално тегло. Според мен трябва да качиш килограми. Дори според френските стандарти килограмите ти трябва да са равни на височината ти минус 110.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f1e3ea2043
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами снимай се докато още изглеждаш що-годе добре, ще е необходима снимката за некролога ти. Ако искаш да те запомнят твоите познати като "ходещ" скелет, помоли родителите си поне да те снимат в последните ти мигове сред живите, въпреки, че в този момент само за това няма да се сетят, оплаквайки те. Не се притеснявай, отслабвай си смело и не си мисли, че само ти си най тъпата самоубиица на този свят, имаш последователи... е, ако това те успокоява, де.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 26fe452ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не искам да те плаща, но май анорексията здраво те е хванала в капа на си! Веднага тичай при психолог и почвай лечение, че нещата са сериозни! Прочети какво представлява анорексията и сама ще се убедиш! Дано успееш да се справиш с проблема, преди последиците да са необратими! Защото нямаш представа как този системен глад ти уврежда цялото тяло и после дори и да почнеш да ядеш ще имаш сериозни здравословни проблеми. Прочети в интернет историята на Изабел Каро и сама ще разбереш накъде си се запътила!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e1ba80631a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм сигурен какво точно трябва да ти кажа, анорексията е деликатно състояние, често думите на околните могат да причинят големи проблеми на страдащия от това състояние, без значение с какъв умисъл и значение са изказани. Често става така че хората около анорексика му казват че има проблем че трябва да яде, но тези думи обикновено предизвикват точно обратния ефект върху него. Някак на пук той още повече спира храната. Аз няма да ти казвам да ядеш, това си е твой избор. Ще ти кажа само това, направи списък на всичките ти приятелки които изглеждат слаби и ги попитай всяка от тях колко тежи, след това сама си направи изводите. Предполагам идеалното тегло би трябвало да е средно аритметично от всички.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 61f9023c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Колко килограма си в момента? В заглавието пише 1. 60/50килограма, което според мен не е никак слабо. След това споменаваш някъкви цифри 47, 38??? На твоята височина 45-46 килограма са си ОК. Не мисля, че ако си толкова кг трябва да имаш проблеми като анемия, ниско кръвно. А за тези 38кг ти нормална ли си... Когато станеш толкова анемията и кръвното ще са ти най-малкия проблем. Просто се храни здравословно(това не означава ограничения) и спортувай 1-2 пъти седмично

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 69409ef49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Мила моя.. Имаш АНОРЕКСИЯ! Като мен... точно заради най-добрата ми приятелка и аз попаднах в капана на хранителното разстойсво! Моля те повярвай ми не си дебела (знам, че се виждаш дебела)... Живота е един разбери, наслаждавай се, анорексията, булимията и тем подобни хранителни разстройста ще те убият! Не исакш ли след време да имаш деца, да бъдеш ЗДРАВА и ЩАСТЛИВА? Не искаш ли? Аз искам и ще се боря! И ти трябва.. повярвай ми.. Хич ама хич не е лесно. Искам да се свържа с теб, за да ти помогна, но тук не дават да се пишат данни... За това искам да помислиш и да живееш! Това едни тъпи КИЛОГРАМИ, НИКОЙ не е перфектен! Всеки си има своя чар, и някой ще те харесва такава каквато си!
Е. 15 :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1231c231c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче, правилно са ти казали, че имаш анорексия. А т. нар. твоя най-добра приятелка хич не ти е приятелка, искала е да избие комплекси за твоя сметка. Качи поне до 45-48 кг. Стомахът ти навярно се е свил и не можеш да ядеш, затова, ако имаш сокоизтисквачка, започни да приемаш сокове от морскови и цвекло, поне ще си набавяш витамини. Ако нямаш сокоизтисквачка у вас, купи си цитрусова преса от някой магазин за 1 лв., най-евтините са по 2-3 лв. и започни да си цедиш портокали, пак ще ти помогне. Надявам се, че осъзнаваш, че се разболяваш и накрая можеш да умреш? ! Опитай се да похапваш поне по малко, добави въглехидрати в храната си, например варени картофи - те не дразнят стомаха и лесно се възприемат от организма. 700ккал са много малко и ти на практика гладуваш, а и кой знае какви са тези 700ккал - най-вероятно "празни" калории без хранителни вещества. 50 кг на ръст 160 см не означава прасе, особено за човек, който тренира! Аз съм висока 177 см и тренирам, тежа към 70 кг, но никой не може да ми ги даде, защото всичко е мускул. Преди да тренирам тежах между 62 и 65 кг и талията ми беше по-голяма в сравнение със сега. Колко тежиш си знаеш единствено ти, а "доброжелатели" винаги ще има. Момичетата си завиждат помежду си, приятелката ти просто е искала да те накара да се чувстваш зле и да си покаже, че е по-хубава от теб. Не дръж такива хора около себе си или ако го правиш, възпитай у себе си по-силна психика. Ако някой ти каже, че е хубаво да скочиш от мост, пак ли би го направила? Същото е било и с отслабването, просто не си го забелязала. Храни се здрависловно, продължавай да спортуваш и качи поне 7-8 кг, защото в момента сигурно наистина си ходещ скелет!!!
Ако трябва, разговаряй с психолог. Анорексията е преди всичко психическо заболяване. Потърси помощ и от родителите ти, те са хората, които истински те обичат и действително биха ти помогнали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker