Проблем с обувки - кървящи крака - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Проблем с обувки - кървящи крака
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1905 пъти
Здравейте. Пуснах тази тема за да разбера дали и други хора имат същия проблем като моя.
Проблема е там, че повечето обувки, които обувам ( кецове на платформа, понякога обувки на висок ток, пантофки с лека платформа) ходилата ми кървят. Особено, ако съм без чорапи през лятото като нося пантофки и се прибирам с набрана кожа на кутретата и кръв. Най-често кожата ми кърви първо отзда на кокалчетата. Ужасно е. Това се е случвало много пъти, и после не мога да излизам, защото ме болят ходилата. Скоро ми се случи да изпитам дискомфорт и от ботушите ми на платформа(5см), които са адски удобни и никога не съм изпитвала неудобство с тях. До кръв и чак такава болка не се стигна, защото бях с чорапи, но самите ходила отдолу ме боляха. Хубавото е, че болката отмина бързо. Обаче през лятото и пролетта каквото и да обуя, изпитвам дискомфорт. С ниски обувки без платформа, понякога имам същия дискомфорт, но тъй като не харесвам равни обувки, винаги нося обувки и кецове с лека платформа.
Много обичам обувките на висок ток, но тях изобщо не мога да ги нося. От тях за един час ми се набира кожата и кърви, като първо започва да кърви кожата на кокалчетата отзад. Завиждам на жените, които могат да вървят на висок ток и се чувстват комфортно, и ходилата им след като ги сабуят са в перфектно състояние.
Интересно ми е, има ли други момичета със същия проблем? Има ли изобщо лек за това? Писна ми да се лепя с някакви лепенки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: e3fb07856a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ходила ли си на лекар?Може да имаш някакъв проблем със самата форма на ходилото или с начина по който стъпваш...не знам.Може и да е от обувките...другото което е важно е самия терен по който ходиш,понеже едно е да ходиш вътре в офис или заведение-друго от вън на счупени плочки и разкъртен асфалт.
Може и да е от самите обувки.На мен ми се е случвало примерно кецове или маратонки да ми правят рани отзад на крака или пък имам едни боти с които вече две зими ходя и ги обожавам,един ден едвам се прибрах с разранено кутре,а преди това и след това пак никакви проблеми...още се чудя тогава какво стана!Случвало ми се е да си купя обувки на ток и едната обувки ми разрани крака от страни,а другата ми беше напълно удобна и пак не знам,защо стана така не беше изкривена или подгъната...нямам обяснение!Ако имаш пари и ти се занимава иди на лекар да види ходилата ти,ако имаш неправилна походка или друг проблем и за теб ще е добре да го открият.Другото което ми хрумва е да пробваш да си купиш силиконови подложки за обувки,те ще ти вдигнат и преместят крака малко и може да се чувстваш по-добре, не са скъпи до десет лева са някъде и се залепят на обувката,за да не се разместваш докато ходиш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 06545819c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно имаш някаква деформация. Обърни се към ортопед и той ще те насочи какви обувки да носиш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 62797ab89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Вземи да прочетеш до какво води носенето на високи обувки.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7b0b2e9aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обувай това което ти е удобно, не робувай на моди, не си заслужава да се инквизираш. Не вярвам, че жените на високи токчета се чувстват комфортно. Мъчи ги мания за височина, само затова се самонаказват, а може и някаква мания, да се покажат, че са модерни и съвременни. Ако са били удобни високите токчета, щяха да ги въведат и в миналото. Но тогава жените не са били толкова вманиячени в модата.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d9fc983b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Според мен ходиш неправилно, в смисъл някак си си изкривяваш крака докато ходиш и ти се получават рани, но най-добре вместо да ни питаш нас (защото не сме специалисти) ходи на ортопед.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 26f0ac56b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторката:
Не мисля, че ходя неправилно или имам някаква деформация.. Възможно е да имам проблем с кожата, примерно да е прекалено изнежена и чувствителна към такъв тип обувки. С равни обувки нямам проблеми, освен може би в началото, но на платформи, дори леки, винаги се появява дискомфорт и ми се зачервява кожата на различни места /отдолу, на кутрето, или на кокалчето отзад/ и ми се появяват мазоли, или малко кръв. Възможна причина за това, може би е това, че са прекалено по крака ми. Аз мразя обувките да ми хлопат или да са ми големи с 1 пръст, за това ги купувам точно по крака ми.
Майка ми също има проблем като моя и дори лятото от най-обикновени чехли и излизат мазоли.
Една вечер рискувах да изляза боса с новите ми кецове на платформа и едва се прибрах от болка. Сложих си лепенки на двата пръста по пътя и куцах до вкъщи. Вече никога не слагам кецове без чорапи, макар че се е случвало и с чорапи да изпитам дискомфорт, но по-малко неприятен. А за обувки на висок ток да не говорим... яд ме е, че имам толкова много, а навън изобщо не мога да ги нося, повече от минути. Краката ми измаляват, появяват се мазоли, боли, кърви... И това е...
Ако отида при ортопед, навярно ще ми каже просто да не нося високи токчета и платформи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c0fcfa8c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От неудобни обувки /токчета и платформи/, тесни, които
притискат крака. Това е, какво друго да ти има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker