Да започна ли да тренирам пак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Да започна ли да тренирам пак?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1298 пъти
Здравейте! Момиче на 14 съм и искам да започна да тренирам плуване. Тренирала съм преди, започнах да упражнявам този спорт на 6 години. Тогава бях в едно малко басейнче още наричано локвичка. Бях най-малката в отбора, другите деца бяха на около 8-9 години, но въпреки това бях най-добрата. Веднага грабнах погледите на треньорите и те поискаха да ме прехвърлят в големия басейн. Бях много малка, не знаех за какво става въпрос, уплаших се и се отказах, което беше голяма грешка. След време се записах отново в друг отбор, бях на 10 години, но треньорът ми беше много строг с мен, крещеше ми постоянно пред другите деца, по едно време започнах дори да се страхувам. На една тренировка пръстите на краката ми се схванаха от голямото натоварване, спрях по средата на коридора, защото чувствах, че не мога да продължа. Естествено треньорът ми се разкрещя отново пред всички и реших да се откажа. Обещах си, че няма повече никога да плувам, защото унижението беше огромно. С плоскостъпие съм, често получавам крампи в краката и ми се схващат прътите при по-голямо напрежение (това важи и за плуването). Този спорт ми е страст, никога не съм го мразела, човек съм, който знае да плува, но съм изгубила форма, тренирала съм отдавна (все пак не съм дебела и се храня здравословно) и вече и не съм от напредналите плувци. Объркана съм... Хем искам да започна отново да тренирам, хем съм леко наплашена, че ще се повтори същото-ще ми крещят и ще ме излагат пред другите, пък и аз съм вече голяма, изгубила форма. Тъпо ми е, че ако се запиша в отбор всички ще бъдат по-бързи от мен а и трудно ще създам нови контакти. Особено с този мой проблем в краката... не знам как ще стане, не знам какво да направя... Искам пак да усетя тръпката да плувам. Моля да дадете съвет как да постъпя и какво да правя с плоскостъпието ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 01e63284c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отивай веднага да плуваш. Всеки си има пътека в живота, по която да поеме. Въпроса е да избере правилната. Ти вече имаш опит в този спорт, дори и талант, просто оттук нататък тренирай усърдно, за да се усъвършенстваш в тази дисциплина. По-лошо би било да се събудиш един ден (недовплна от животаси) и да съжаляваш, че не си продължила да тренираш и България е изгубила страхотен талант. Аз съм на 28 и ти го казвам от собствен опит и съм нещастен, но искам други да не повтарят моята грешка. Успех мило момиче.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 33ff5d4fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче, много хубав коментар ти е написал номер 1.
Аз мисля по същия начин като него. Казвам ти момче на 21, което сега съжалява ужасно че навремето не съм се занимавал по-сериозно със спорт. Като дете и в последствие ученик, бях пълен и тромав и в нито един спорт не ми вървеше. Майка ми настояваше да се запиша точно на плуване защото то е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезно за развитието стройна фигура, както за мъже, така и за жени, освен това е и много благоприятно върху дихателната и сърдечно-съдовата система. Аз обаче поради някакви вътрешни комплекси на малоценност не го направих и така до завършването на гимназията израснах с много ниско самочувствие и някакъв вътрешен страх да тренирам нещо, особено с други хора. В последните години в университета като виждам мои приятели, разбирам каква ужасна грешка съм допуснал.
Сега успях с помощта на приятели да превъзмогна комплексите си и да се отпусна, започнах да ходя на фитнес, разбира се на любителско ниво. Това ми помогна много да подобря външния си вид и да добия някаква издръжливост.
Написах ти всичко това, за да ти вдъхна увереност да не се отказваш и да се върнеш максимално бързо в най-хубавия спорт. Не повтаряй моята грешка. На мен единственото което ми остава е, някой ден да се науча да плувам. Това е може би задължително за един мъж.
Не се оставяй на емоциите да те ръководят. Ако преди си попаднала на неподходящ треньор, сега поправи това. Потърси и ще намериш, както се казва в Библията. Животът е пред теб, дори да не станеш професионална състезателка, със сигурност ще ставеш много добра плувкиня. Само на 14 си, помисли си колко много време имаш...
Поздрави

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker