Отслабване при тийнейджър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Отслабване при тийнейджър
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1488 пъти
Здравейте, драги читатели! Аз съм момиче, на 17г. Поставила съм си за цел да сваля около 18, 20 килограма до края на месец юни. Бихте ли ме посъветвали какъв хранителен режим или направо казано диета да спазвам. Смятам да тренирам активно 4, 5 пъти в седмицата и да вечерям най-късно в 18:00 часа. Благодаря предварително за предложените съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 7f179afda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пробвай 90 дневната диета, за 40 дни аз свалих 10 кг. и желая ти успех! :) Ж 29

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d4f37596e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто махни или намали до минимум въглехидратите и не яж сладко.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 426c1e7cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Започни 90 дневната диета. Наистина ефикасна и без йо-йо ефект. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: bf83f0ca83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като започнеш да употребяваш българската дума "девойка", вместо английската "teenager", ще свалиш поне 2 кг в кратки срокове. ;)

Не прибързвай със строги диети, защото рискът след това рязко да напълнееш още повече, е особено голям. Имай предвид, че при диетите, тялото се освобождава най-вече от течностите и застоялата с дни храна в стомаха (т. е. изпражненията, които чакат своя ред да бъдат изхвърлени), така че бързото сваляне на няколко кг с диета е заблуждаващ ефект. По-добре се погрижи за хранителния си режим, като последното ти ядене за деня е не по-късно от 18:00-19:00 ч., и най-малко 2-3 часа преди лягане, за да може стомахът ти да усвои по-голямата част от храната, а не да е зает да работи нощем, докато тялото ти има нужда от отпускане и спокоен сън. Не стой до късно вечер или след полунощ, а лягай по-рано, за да ставаш също така рано на сутринта. Премахни, или поне направи опит силно да намалиш употребата на тестени изделия, и за сметка на това яж повече боб, леща, ориз, варени и печени картофи, варени яйца, риба, салати (но не руска салата). :) Пий вода само от филтър за пречистване (сложена на крана на домашната чешма или в кана за пречистване, остави всякакви газирани напитки, освен газираната вода - тя е полезна за стомаха, ако пиеш по чаша на ден преди обяд. Но сутрин след ставане на гладен стомах задължително пий топла вода (не газирана). Още по-добре ще сториш, ако водата е загрята до 44-45 градуса и я смесиш добре с 1 чаена лъжица готварска сода и 1 супена лъжица мед - това унищожава раковите клетки и причиняващите рак гъбички! Следобед пий чаша топла вода (този път без сода и мед) с 1 капка кислородна вода, но внимавай да не слагаш повече от 3-4 капки от последната, защото в по-големи количества е вредна и дори опасна, ако са над 10 наведнъж! Яж пресни ядки от кайсия - те също унищожават раковите клетки и подобряват храносмилането. По възможност, хапвай и малини - те са особено полезни за работата на сърцето. Ако ядеш домати, краставици и моркови, задължително премахвай обвивките им, защото са напоени с пестициди и нитрати от оранжериите, където са ги пръскали.

Пий повече вода, ако почувстваш глад. Тя ще притъпи донякъде глада. Хапвай ядки (стафиди, бадеми, орехи с мед) и резенчета сушени плодове (продават ги в магазините и под названието "ошав"). Те засищат много, а твърдостта им уморява челюстта и създава допълнително усещане за по-голяма ситост. По-добре да ядеш по 5-7 пъти на ден, на малки порции, отколкото 2-3 пъти по много храна наведнъж. Ядките и сушените плодове затова са отличен избор. Последните даже са сладки и ще ти донесат така необходимата порция захар за организма, без да изпитваш нужда да приемаш истинска захар.

Никакви наркотици, цигари и алкохол, по възможност и без кафе. По-добре приемай зелен чай. Използвай за подслаждане Стевия или кафява захар, а не бяла захар или изкуствени подсладители (докарващите рак и Алцхаймер "Аспартам" -Е951, "Ацесулфам"-Е950 и т. н. ).

Избягвай мазането с кремове и всякакъв тежък грим, т. нар. "шпакловка" по лицето и тялото, защото кожата ти има нужда да диша спокойно и да изхвърля отровите от себе си. Това важи и за дезодорантите против изпотяване, чиято функция е вредна, защото запушват порите на кожата и потта, заедно с отровите в нея, остават в тялото ти. Къпи се всяка вечер преди лягане, също и след ставане сутрин (не е нужно да мокриш и косата).

Носи удобно обувки, а не с прекомерно високи токове, също и си мий зъбите след хранене, защото петите и зъбите са пряко свързани с нервните окончания на сърдечно-съдовата система и това се отразява на дишането и сърцебиенето ти. Препоръчвам ти да се сдобиеш с устен душ, за да почистваш междузъбното си пространство по-добре. Върши чудеса, повярвай ми, а и ще имаш свеж дъх и по-добро настроение! :)

Започни да се движиш повече, без за целта да е необходимо да се преуморяваш. А и тялото ти няма да свикне на рязката промяна с повишено натоварване и може да се откажеш рано-рано. Достатъчно е да вървиш пеш поне по 2-3 км на ден, по възможност и да катериш някой хълм (поне тук в Пловдив е идеално за целта). В допълнение, и ако имаш паричната възможност, може да караш ролери или велосипед по още няколко км на ден, освен ходенето.

И, разбира се, колкото и да звучи нетипичен съвет за някои по-целомъдрени хора, ако имаш любим човек, се любете повече, защото освен леките, но чести движения на цялото тяло, така организмът ти ще произвежда особено ценните хормони на щастието, които подобряват цялостният тонус и са предпоставка за ускорен метаболизъм. :) Но това не значи, да се метнеш на първият срещнат, само и само да има човек до теб. Когато има взаимна любов, нещата сами си идват на мястото. А ако си сама на този етап - имаш нежни пръсти и знаеш как се действа.

м35

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker