Как да преодолея притеснението по време на футболен мач ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да преодолея притеснението по време на футболен мач ?
преди: 8 години, 18 дни, прочетена 2173 пъти
Здравейте, искам да ви разкажа за проблем, който ме мъчи от доста дълго време. Аз съм на 16 години и обичам да играя футбол, тренирам сериозно, твърд титуляр съм в отбора, но имам проблем с притеснението по време на мач. Когато получа топката веднага се подкосявам и забравям всичко, което съм научил на тренировка, правя неща, които на тренировка или пък на мач с приятели никога не бих направил, винаги предпочитам да подам назад или встрани, а не както аз обичам - да тръгна напред и да играя 1 на 1 със защитника. Така губя своя стимул за игра и играя много по-смутено и консервативно, страх ме е да изостря нещата и изобщо ме е страх да сгреша. Като че ли най-много ме интересува това, което другите мислят за мен и гледам да угодя на тях отколкото да правя това, което аз искам! Не мога да намеря ритъма си на игра и това ми пречи излключително много. Този проблем изчезва на тренировки, играя много по-добре, по-остро- така както аз обичам. Не ме е страх да сгреша, играя с настроение и не ме е страх да изпробвам нови трикове и т. н. Имам чувството, че играя на мачове не заради това как играя на мача, а заради това как играя на тренировка.
Много хора забелязват разликата в това как играя на тренировка и как играя на официален мач. Не говоря само за съотборниците ми, а и за треньори, фенове и т. н.
Много ще се радвам, ако някой се опита да ми помогне, защото футболът е едно от най-любимите ми неща в живота и не искам някакъв психически проблем да попречи на способностите ми на терена. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 15 дни
hash: d96db53428
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Реши се един мач да играеш по-рисковано, каквото и да става. Дори и да изгубиш някоя топка, продължаваш без да му мислиш. Ако на 16 години не го направиш в младежкия отбор, то кога? Сегашните ти мачове са само тренировка за бъдещето. Така, че представяш си, че си на тренировка. И най-добрите футболисти нямат 100 % ефективност. Работата е там от множество опити да се получи нещо, а не всеки път да трепериш да не сбъркаш. Като мине тоя мач тогава анализирай. Най-вероятно ще разбереш, че си е струвало и притеснението ти ще отпадне.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 2e3cc5a7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега аз съм бивш футболист. Имах страхотен талант и винаги бих помогнал на момчета като теб. Проблема ти е в публиката. Игнорирай я!!! Ти си там, за да играеш и играй както ти харесва. Фокусирай се върху топката и съотборниците ти. Постави си за цел, че си мн добър и си там да мачкаш. УСПЕХ!! Пробвано...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker