На фитнес с личен треньор? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

На фитнес с личен треньор?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1631 пъти
Здравейте. Момиче съм, на 16 години и свалих от 70 до 48 килограма за много кратък период от време. Звучи хубаво, но въобще не изглежда така - кожата ми, разбира се, е отпусната. Мазнини - навсякъде. Като че ли 70% от теглото, което свалих, са били мускули. Та, тежа малко килограми за 165см, но съм отпусната и въобще не ми личат(като торба с вода).
Та това, което искам да питам. Някой от вас посещава ли фитнес с индивидуален инструктор? Защото имам голямо желание да започна да се занимавам лятото, но нямам никаква информация в тази област. Скъпо ли е? По колко пъти на седмицата е препоръчително да се посещава? А храненето? Изготвя ли се някакъв хранителен режим? (другото, за което се чудех доста, понеже наскоро реших да стана веган, а до колкото знам фитнес треньорите май са доста против това?? )
Та, ако получа някой отговор от човек, запознат с тези неща, ще бъда много благодарна. Горе-долу да ми разясни как стоят нещата, да знам какво да очаквам.
А до модераторите - никога не сте публикували никоя от историите ми, но този път е наистина важно за мен, така че бих се радвала да пуснете тази. Мерси предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 37854f5657
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Индивидуално е, както и хранителните режими се правят конкретно за дадения човек. Принципно за момичетата е достатъчно да ходят и по-малко, зависи отново от целта ти. За веганството - фитнес треньорите са против, тъй като най-важното вещество за изграждането на мускулите е протеина, който се набавя основно от месо. Ако си се решила на такава стъпка е по-добре да станеш вегитарианка. Фитнесът ще ти помогне. Спорт е, нови контакти, а и ще се чувстваш по-добре. Треньорите са малко скъпи (в моя фитнес 1 тренировка с треньор е 15 лв. ), но след като ти покаже всички необходими упражнения, научиш ги и си достатъчно уверена, няма да ти трябва повече. Успех. :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4d0e591569
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мускули не можеш да "свалиш". Щом сваляш бързо са предимно течности и по-малко мазнини. Не-знам на какво си подлагаш тялото, но щом "си решила да станеш" веган, определено имаш от помощ от специалист.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2daac713a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не виждам проблем с веганството, аз съм вегетарианка, но съм против подобни крайности. Все пак на пазара има много видове протеин, за да си го набяваш допълнително. Водораслите също са богат източник на протеини. Аз лично съм пила протеина на Арнолд Шварценегер много е вкусен с шоколад! Харесва ми повече от тези с вкус на ягода, които съм опитвала. Съдържа около 70% протеин, но на теб не ти и трябва повече, лично мен пиенето на протеини ми допада -вдига тонуса на организма ми и се чувствам по-добре.
Не мисля, че има от какво да се притесняваш -просто обясни на треньора си, че си веган и той ще ти помогне дори по-лесно тялото ти да свикне с този начин на хранене.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 18ab4aaff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Естествено, че се свалят мускули. Те първи си отиват при гладуването без спорт особено. И понеже тежат шишковците са много горди като свалят много кила с глад. Да, ама не. Те са махнали онова, което гори мазнините. После кой ще гори сланината? Кокалите или кожата? Е, мозъкът гори много, но и той като тялото иска неговия спорт в големи количества. Вземи и се запиши на фитнес задължително с инструктор. Ще ти порасне малко мускул, ще се научиш да се храниш и накрая сланинките няма да останат, а само атлетичност, здраве и прекрасно самочувствие. Важно е да започнеш и да си постоянна. Макар и резултатите да не закъснеят, знай че се искат месеци. Важното е да се запалиш по спорта.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 07c8b0848d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей! И аз съм 165 висока и за 6 месеца успях от 87 да стана 65 кг. Но от началото ходя на фитнес и нямам проблеми с увиснала кожа.
Препоръчвам ти да започнеш да ходиш на фитнес поне по 3 пъти на седмица за 1-2 часа.
Треньор ако искаш през цялото време - скъпо е. варира от 10 лв до 50-60 лв на тренировка, зависи.
Изготвянето на тренировъчна програма от инструктор, която ти я дава и ти си я спазваш също ВАРИРА. Моята струваше 7 лв, а на една приятелка в друг фитнес - 150 лв. Зависи от фитнеса, поинтересувай се.
Иначе си заслужава.
Остностно фитнеса има различни цени. Моя например е за 1 месец, 20 тренировки - 18 лв, а фитнеса е много добър и оборудван, в други фитнеси картата за месец може да ти е 50-100 лв

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c28e96a965
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 2, стига глупусти. Когато си в отрицателен калориен баланс сваляш първо мазнини, след това и мускул. Хайде, отвори бб теам форума и да те видим. Смешни роботи дрънкате, само и само, за да не заспите. Може ли да ме "светнеш", културистите какво свалят, за да се изчистят? !? !
По темата-работа с тежести, клекове, мъртва тяга, дъмбели, леко кардио и т. н. Трябва да си изясниш целите. За храната трябва да четеш. И знай.... кантарът не винаги е критерии за добро тяло. Виждаш хората по 60-70 кила (мъже) са увиснали като торби. А мъже по 90-95 кила са... три километра над тях. Силен от първия ден не се става.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 42eb25888b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами какво да ти кажа? ! Аз съм мъж на 29, пробвал съм да ходя на фитнес сам, използвах една програма от интернет. Но ми липсваха допълнителни умения как да изпълнявам правилно упражненията, с каква интензивност, колко да почивам между повторения. Все неща, които е добре някой с опит да ти ги обясни. Не, че нямаше някаква полза от тренировките, все пак се натоварвах.

Обърнах се към една фитнес-инструкторка. Тя обаче ме караше да правя упражнения на уреди, а не със свободни тежести. На по-късен етап прочетох, че всъщност трябва да е обратно, защото уредите са много праволинейни. Но май така й беше по-удобно, казваше ми "на този уред 3 по 12 повторения, тук 4 по 10, айде аз ей сега ще се върна" и така си плащах, за да чувам таблицата за умножение. Ако я запитах дали правилно ги изпълнявам, ми казваше "аз ще ти кажа, ако сбъркаш" и най-често нищо не ми казваше. Останах с впечатление, че или не разбира от работата си, или нарочно не иска да ми казва, за да не се науча да си тренирам сам. Е, да, но тогава и в двата случая за какво да й плащам? !

И като цяло, ми се струва, че инструкторите в залите не са мотивирани да ти помагат. Те имат сметка да имаш по-бавен напредък, за да ти продадат повече индивидуални тренировки, тренировъчни програми и др. Имат и различни клиенти, едва ли могат да преценят поотделно всеки, да работят отговорно с тях. Разбира се, сигурно има и добри фитнес-инструктори, но как да намериш такъв при положение, че ти самият не разбираш? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker