Какво да правя с тялото си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Какво да правя с тялото си?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1888 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 15г, висока съм 1, 66 и тежа 74кг :(
До преди една година бях слаба, но не знам какво ми стана напоследък, постоянно мисля за храна и постоянно ям. За една година съм качила 15кг :(
Не знам какво да правя никога не съм била толкова пълна.. самочувствието ми е на нула, не мога да се гледам и дори ме е срам да излизам навън. От горе на това в началото на месец август ще ходя на море и ми трябва спешен начин да сваля поне 10кг до тогава.. моля ви дайте ми съвети знам че е нездравослоно, но трябва да отслабна... :( Нямам корем, но имам
паласки, големи бедра и целулит по тях..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 45457ebada
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, мисли дългосрочно. Не как да отслабнеш сега за някакво море, а как да живееш здравословно и да се храниш пълноценно.
Започни балансиран (да са влючени протеини, мазнини и въглехидрати) хранителен режим и тренировъчна програма. Могат да се намерят в интернет (пример за такъв сайт е фитнесинстуртор. ком).
Въпросът е да се научиш с какво да се храниш. Преди време бях започнала такъв план и се оказа, че дори количеството храна, което поемам е повече отпреди.
Нездравословните храни са много по-калорични, но това са празни калории, които само се трупат по тялото ти под формата на излишни килограми...
Много важни са и тренировките, тъй като ако спазваш хранителен режим без движение, се топят не мазнини, а мускули.
Така че храни се правилно и се движи и ще видиш резултати. Дори да не са десет килограма за месец, което е много, пак ще изглеждаш и ще се чувстваш по-добре.
Успех :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cd4f949c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това за бързото отслабване го забрави, че ще ти излезе да не казвам през кое. По-добре си отиди дебела на море, но вземи мерки за бавно и постепенно отслабване. Започни да спотруваш и да намалиш леко храната, без да прекаляваш.

А това за рязкото напълняване може да се дължи на хормонални проблеми. Изследвай се. Може и да е от стрес или емоционални проблеми.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b710f014e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   10 кг. сланина са 70000 килокалории. Разходът ти на ден е 1000-1500 ккал. Значи ще ти трябват 50-70 дни, за да ги изгориш, без нищо да ядеш. Това е невъзможно, планирай си дълготрайно и разумно отслабване, вместо стресови диети. От стрес се пълнее, защото организмът интуитивно се презапасява за неблагоприятни условия. Намери алтернатива на чревоугодничеството.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: eeeb0b4a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш, че е нездравословно, но все пак искаш. Не си го причинявай за едното море. Може да качиш двойно килограмите и от 74 да станеш на 84. Тогава как ще се гледа? И то не, че може, а даже е почти сигурно - нарича се йо-йо ефект, за който съм сигурна, че си чувала.
Работата е с тренировки и по-малко ядене на тестени храни и да намалиш плодовите сокове от магазините и газираното /ако пиеш такова, разбира се/.
С много спорт и здравословно хранене ще отслабнеш. Мога да ти дам пример с една позната, с която ходихме на едни и същи спортни танци - момичето за две години е свалило около 30-40 килограма с много спорт и нов режим на хранене, а преди това си беше доста не пълно, а направо мога да кажа дебело.
Няма да стане бързо и определено няма да е готово тялото ти до август, но поне ще остане нещо трайно и няма да повредиш здравето си.
Знам, че това не е отговор, на който си се надявала, но използвай главата си - не си струва за едно море трайно да съсипеш тялото и
здравето си. Ще ти е кофти по време на почивката, но по-добре тогава, отколкото в близките години постоянно да си казваш защо ли ми трябваше това.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 711ef49739
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Стой си вкъщи още малко и килограмите сами ще изчезнат!

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0ffcef9118
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Яж по-малко. Не знам защо й питаш излишни въпроси

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3af780dbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каквото и да правиш, не отслабвай СПЕШНО. И не отслабвай САМО за морето.
Като цяло е доста кратък срок за сваляне на 10кг. Не само защото, както сама си казала и знаеш, че е нездравословно, ами просто в случая е и невъзможно. До началото на август имаш само 3 седмици и даже и само на вода да си, едва ли ще свалиш много, защото тялото ти ще се заинати и ще си стиска килограмите.

За съжаление се качва доста по-бързо и лесно, отколкото се сваля. Има доста теми тук с добри съвети. Накратко, промени стилът си на хранен в дългосрочен план, а не се подлагай на диети и ограничения, още по-малко екстремни.

Тъжно, ама ще трябва да си платиш за удоволствието през миналата година докато си си хапвала сладко и сега ще си ходиш дебеличка на море. Но така пък тъкмо ще се мотивираш и с малко воля до следващото лято може да си най-готиното момиче на плажа :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker