Проблем заради татуси! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Проблем заради татуси!
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2684 пъти
Здравейте. Момиче на 18 години съм. Много харесвам татуировки на жени, особено така наречените "ръкави". Бих искала да си направя, имам много идеи, които биха изглеждали страхотно върху ръцете ми. Бих си татуирала или и двете, или поне едната - от рамото до китката. Просто това ми харесва, затова спестете си коментарите какво ще стане като остарея, какво мога да хвана (човекът, при който ще отида е сигурен) или че е грозно. Проблемът ми по-скоро е от друго естество. След като завърша гимназия (предстои ми да съм 12-ти клас), ще се явявам на курсове за професионален пилот. Искам за в бъдеще да пилотирам пътнически самолети и това да е моята професия. Няколко човека обаче ми казаха, че за професии като пилот, полицай, пожарникар, социален работник, в която и да е страна не разрешават да имаш големи видими татуировки или поне ти влияе зле на имиджа. Тоест хората няма да ме взимат на сериозно като професионалист в повечето сфери, дори в някои ще ми е забранено да работя заради татусите. Вярно ли е това според вас и лоша идея ли е в крайна сметка да си правя татуировки? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: cead55cdd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "До сега нямам татуировки.
В главата ми мастилен океан.
-Обещавам си: Всичко ще се помни. "

Нещата наистина стоят така в сферата и средите към които си се насочила.

Помисли два пъти и разбери дали това ще те удоволетворява дълго или просто е куха, естетическа, модна тенденция.

Нагона и желанието ти към татусите ме водят на мисълта, че си в известна степен човек на изкуството. В тези общности, нарисуваното тяло, няма да ти е пречка - дори противното.

Просто е. Следвай сърцето, желанието и таланта си, докато се бориш със социалните стереотипи, догми и предразсъдъци. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1bec873844
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е много относително. Защо не пробваш в цирка? Там всички шарки са интересни.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9e69d3f39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не знаех, че пилот на пътнически самолет се става само с курсове. Съмнявам се да е така, но това е друга тема.

А колкото до татуировките в която и да е професия се гледа лошо на тях, просто защото е несериозно зрял човек да има видими татуировки. Хората са скептични за сериозността на такъв човек и с право. Има си определен дрескод и начин, по който да изглеждаш.

Ти ако си шеф, как ще погледнеш на някой метал със кожено яке, дълга мазна коса и синджири? Това е горе-долу същото, макар че ти не го приемаш така, но отстрани изглежда почти същото.

На мен също сте ми много странни такива и аз като ръководител на отдел със сигурност не бих наел такива като теб на работа дори ако говорим за офис работа, а какво остава за полицай или пилот. Това просто накърнява имиджа на професията.

Знам, че няма да ме послушаш, но за твое добро ти казвам да не си правиш никакви татуировки, няма да са ти полезни с нищо, най-много да те злепоставят в решителни ситуации. Сега си на такъв акъл, ама след няколко години няма да си такава и може да съжаляваш. Ти си на такава възраст, че тепърва ще се променяш във всяко отношение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 34a8a1135b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направи си, щом искаш, но наистина забрави за всички по-горе изброени професии, както и за още някои. Просто нямаш никакъв шанс.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: aafa5b4f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Не трябва да са на видно място. Това е условието.
И като искаш толкова направи си, но не до китката, а преди това.
За да може като си с дълъг ръкав и се отдръпне да не си личи.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1d0a356982
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мисля, че Vichy имаха някаква серия, която става за покриване на татуси - пиши в гугъл vichy tattoo cover и прочети, че не говоря от опит.
А за останалото те съветвам да си избереш дизайн за татус, да изчакаш поне няколко месеца и ако още те кефи - действай :) Също добре разпитай за професията, към която си се ориентирала как седят нещата, за да си абсолютно убедена какво точно се има впредвид. Успех! :]

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4a34f7d20c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вярно е, че хората имат предразсъдъци относно татуировките. Помисли дали това е толкова важно за теб, че не дай Боже да стане пречка за бъдещето ти. Баща ми например е с дълга до средата на гърба коса, винаги е бил, и ми е казвал, че в бизнес средата, в която работи (той е в IT сферата и е работил за няколко големи компании), не са гледали на това с добро око и дори няколко пъти са се опитали да го накарат да се подстриже. Е не го е направил. Но ми е казвал, че хората все още са доста ограничени и едно такова нещо, което е личен избор, себеизразяване, може да се окаже пречка за кариерата на човек. Тъжно е, но е факт.
Може да си направиш татуировки, които да са по-дискретни - или да са на такива места, които няма да се виждат, когато си облечена за работа, или да са видими, но да са малки. Гадно е, че трябва да се съобразяваш с това, но все пак помисли за мечтите си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 10a2f5e3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Единствено и само в армията са забранени със закон. Като правило, избягвай шията и главата и всико ще е наред.
Зависи много, от компанията в която ще кандидатстваш, но доколкото съм запознат, повечето авио компании още живеят в 50те години. Т. е - Никакви татуси, еднии същи прически, жените са за да се усмихват и да чистят пода. Само 3 процента от пилотите са жени. Имам позната, която работи в SAS (Шведските авио линии). От нея знам, че изискванията към хората, са като тези в армията (с изключени на факта, че може да пътуваш навсякъде почти за без пари и понякога, те настаняват безплатно в доста добри хотели). Ако пилот има татус, се изисква да го покрие, пилотите, които тя позйнавала, са си направил татуси, едва след като са имали няколко години опит в компанията. Разбира се, винаги може да се обадиш и да ги питаш. Не ти коства нищо.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ac0f8b8538
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз работя в сферата на транспорта, жена съм, имам ръкав и ДА лятото с летните ризи се вижда. Не съм имала проблем. Винаги можеш да сложиш дълъг ръкав, никой няма да те съблича преди да те назначи на работа.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f0dc164411
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Работила съм като стуардеса и да, забранено е да имаш видими татуировки. Не съм виждала и пилоти с татуировки. Ти решаваш, но по-добре не го прави, че да не си саботираш кариерата.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: adba7ccb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Не знам дали официално е така. Но ще ти кажа, че съм си мислим много пъти- добре, че нямам татуировки. Представи си отивам на среща, където се сключва договор за няколко милиона евро. Изтупвам се с костюм на 40 градуса жега, обувки, часовник. Наема се някаква хубава кола, не, че ми дреме, но не върви да идеш с нещо смотано. И на цялата тази ситуация като си махна сакото, отдолу нарисуван целия- не върви. А в такава ситуация може да попадне всеки, който се издигне малко нагоре, не е нужно да си собственик на компанията. Ще съжаляваш за това си решение според мен. Рано или късно всеки поратсва. Тогава ще ти пречи. А и мечтите са едно, дано ти се получи, но реалността може и да е друга. Ако зависи от мен и ми дойде някоя изрисувана, да ти кажа честно ще ми направи кофти впечатление, ако не работи с клиенти директно бих я взел, но иначе- абсурд.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6182726797
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Честно казано не знам дали е забранено, но аз не могат да взема насериозно човек с татуировки. Може би това има общо, че преди само затворниците са си правили татуировки, преди да се разпространи масово тази мода. Има си някаква стигма. Аз не казвам, че хората с татуировки са лоши, но лично аз като видя такива са ми с една идея по-разхайтени, не знам защо просто си я имам тази нагласа и не ги имам за много сериозни хора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: df58238a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Твоето тяло е твоята визитна картичка - не драскай върху нея!!!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e057bae867
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Имаше един крем за прикриване на татуси-много беше добър. Пробвах го само веднъж от една позната и бях впечатлена покри ми перфектно цветен-червено и синьо, татус от рамото до лакътя. Дермабленд е фирмата. Аз просто исках да видя наистина ли е такова чудо, каквото съм чувала и се мацнах. Срещу сумата от 30 евро за тубичка, можеш да ги скриеш. Въпросът е защо да го правиш? Аз не си крия татусите на работа, работя с хора, но професията ми е креативна, така че ми е простено малко екстравагантност. Истината е, че само този татус ми се вижда, иначе имам още пет по тялото, но рядко се виждат -трябва да съм много, , оголена". Все пак мястото няма такова значение, ако е татус който желаеш и обичаш ще му се радваш навсякъде. Имай предвид, че за човек който няма други татуси, цял ръкав е малко... Абе, трябва да си много сигурна, защото е огромен, няма махане, няма скриване... можеш цял живот да се мажеш, но той ще си бъде там! Ясно, че сега ти харесва, но сигурна ли си, че го искаш винаги -до гроб?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker