Мургавата кожа секси ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Мургавата кожа секси ли е?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 6617 пъти
Всички са тръгнали по солариумите,пекат се,мажат се с някакви работи за изкуствен тен,а аз се чудя как може да се харесват по този начин? Имам тен по рождение и го мразя.В чужбина може и да е супер модерно,но в България ако си по-тъмен веднага те оприличават на циганин. Въпреки,че българите като нация са си по-мургави повечето,на хората не им пречи като ме видят с тъмните ми очи и мургавата ми кожа веднага да ме вземат за циганка.Не искам да звучи расистко,нямам нищо против циганите,но не ми е приятно да ме вземат за такава,при положение,че не съм.Кожата ми през зимата изглежда горе-долу по този начин http://images.wisegeek.com/woman-with-olive-skin.jpg
А сега лятото като направих няколко плажа станах така https://kontrolgirlmag.files.wordpress.com/2014/12/nude-makeup-for-olive-skin-tone.jpg
Вярно е,че тъмната ми кожа си има и плюсове,но въпреки това не се харесвам.Толкова обичам да ходя на море и на плаж,за да се къпя,но много почернявам,а аз не искам това.Брат ми е като мен,мургав,но пък има зелени очи и изглежда по-добре.А моите са тъмно кафяви,косата ми също.Понякога имам чувството,че съм типична циганка,като тръгна по улиците,само ми липсват отворените чехли с шарените чорапи. Вие какво мислите,изглежда ли добре мургавата кожа? Аз винаги съм си мислела,че по-белите са по-красиви.Ако срещнете човек като мен,минава ли ви макар и само през ум,че прилича на циганин или че е грозен? Моля,споделете и бъдете искрени в изказването си,дори и да не е това,което ми се иска да чуя. Благодаря,че прочетохте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 15d37470ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   70% oт българите са мургави и не виждам какъв ти е проблемът. Мажи се със защитни кремове и няма да почерняваш. За всеки влак си има пътници. Аз лично съм светла и харесвам светли мъже, но пък съм забелязала, че повечето български мъже харесват тъмнички момичета като теб. Просто не се гримирай много, не ставай дебела, не си изрусявай косата или нещо подобно и си ОК. Успех
За да си циганка се иска преди всичко да имаш цигански корен, цигански черти на лицето и да живееш чергарски. Много от циганите в днешно време не можеш да ги вземеш за такива. Стига си набивай глупави предрасъдаци, а се радвай на живота и като искаш да се печеш и да плуваш в морето - печи се! Който ще те харесва, той ще те харесва такава какват си!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 10abe82471
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И aз кaто н 1 съм бялa, нa всичкото отгоре естествено русa. Но сме изключения тaкивa. Повечето сте мургaви, не виждaм кой и зaщо ще те нaричa цигaнкa, освен aко не избивa собствени комплекси някaкви. Явно нaистинa все се стремим към товa, което нямaме. Нa мен ми се ще дa бях мургaвa, но не съм.
Обaче си се хaресвaм и тaкa, нaй- мaлко пък ме интересувa чуждото мнение. В товa ти е проблемът нa теб. Ето и тук си зaдaлa въпросa си зa чужди мнения според тях може и ти дa се хaресaш или не, но и в двaтa случaя ще е временно, зaщото не ти е вътрешно усещaне.
Женaтa от вторaтa снимкa впрочем имa стрaхотнa кожa и тен. Aко действително е тaкaвa твоятa си зa зaвиждaне.
Хaресaй се ти, нямa знaчение кaкво ще говорят други зa теб. Всеки имa свое мнение и нямa зaщо дa е същото кaто нa всички остaнaли, не сме овце. Нaй- много време прекaрвaш със себе си, нaй- вaжно е твоето мнение.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 115ac1829c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Хейй, и аз съм мургава, но както брат ти съм със зелени очи. В моя град има една циганка, която изобщо не прилича на такава има руса коса, сини очи и светла кожа. И аз не харесвам моят мургав цвят и наистина понякога се чувствам като циганка, но пък самите българи са си мургави и това си ме успокоява :Д всъщност да и аз съм искала много пъти да съм светла блондинка със сини очи, но не става. По-добре се приеми каквато си, мажи се със голям фактор слънцезащитен крем за да не почерняваш много много и си готва <3 просто няма смисъл да губиш самочувствие, защото си малко по-мургава :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 107ac2fa8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   И аз съм така незнам защо дори още не съм ходил на море и съм доста черен иначе като си махна тениската защото съм се изпекал на тениска кожата ми е бяла като сняг а иначе лицето и рацете ми почерняват много и съм баш като цигане защо така става незнам :Д направо се дразня кожата ли ми е много чувствителна незнам така е винаги

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8ece2be328
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Циганите освен, че са черни, също така смърдят на мърша и са комплексирани до болка. Много е гадно да ти кажат, че приличаш на циганка :(

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 30fc531bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Всичко зависи от човека. Най-често ми харесват момичета със светла кожа, почти млечнобяла. Но на някои жени или по природа са си тъмни, или им стои добре да са с тен. Разбира се, има и такива, които е очевидно, че са се пекли и са станали оранжеви, това е грозно, но като че ли рядко се вижда.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4448bfe4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък не препоръчвам да се печеш. Това е много вредно, може да ти донесе рак на кожата, както и преждевременно остаряване. По-добре не се излагай на лъчи.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d752c58fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   кой българи са мургави бе я ела в мойто семейство, аахахахах... Не е секси определено мургавата кожа!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0d444c5bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз съм момче на 23г. И не мисля, че мургавите момичета са секси. Просто ми идва повече като видя някоя с някакъв тъмен загар на кожата с розово потниче и нагримирала се... Моята кожа е бледа, дори повечето хора като ме видят ме питат дали съм добре. Имам участъци(най-вече на гърба) с нарушена пигментация и там кожата ми е направо бяла. Харесвам нормалните момичета, които са си естествени. Все пак не бих съдил човек по кожата и бих проявил нужното уважение към него. Не ми харесват изкуствените неща и маските, които някои момичета си слагат, за да са "по-вървежни". За мен е важен характера и интелекта на човека, а не външния му вид

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9a53d04b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Това за 70% е пълна глупост. В България има мургави хора, но са много далече от тези стойности. Аз им давам 20-30% макс. Повечето българи сме си бели. Не бъркай кафявата коса и кафевите очи с тъмен тен.
За авторката: всичко е бомба. Циганките имат много специфични черти на лицето и се различават от нас. Носа, скулите им, всичко. Всичко ти е наред, не се притеснявай.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 01bd94fc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Аз съм една идея по-светла от теб на кожа, но съм черноока. Естествено, с тъмна коса. Като тийнейджърка се чувствах по същия начин като теб. После... прочетох "Тютюн" и всичко на Димов. Този човек, с неговите описания на великолепни мургави жени и мъже, ме научи да се харесвам както ме е създала природата. А нали знаеш, че ако ти се харесваш, ще те харесват и другите. Звучи изтъркано, но си е точно така. Наслаждавай се на младостта си и на лятото, че бързо минават:) Самоуверената и поддържана жена е секси във всякакви разцветки и формати. А и нали знаеш колко мека става кожата ни, особено през лятото:)

Alpha, ж. 26 г.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 132dfd50ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки иска това, което няма. Ти не се харесваш мургава, аз пък лятото се чудя как да хвана малко тен, че да не приличам на призрак. Че особено зимата ставам една бледа... абе, ужас!
А и спокойно, не всички мургави хора приличат на цигани. Има много красиви мулатки, които са доста мургави, ама никой няма да ги сбърка с Айшето от Столипиново! Така, че просто не се притеснявай за това, а се приеми по-скоро за латино тип жена, красиви и горещи. И бъди горда с тена си, защото ние пък светлите си умираме за тен като твоя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9a67652634
гласове:
1 2 3 4 5
  (137 гласа)

13.   Номер 1, съжалявам, но е пълна глупост, че толкова българи били мургави. Обратното е, повечето българи са със светла кожа, но имат тъмни коси и очи, има голяма разлика. И имаш много посредствен поглед върху нещата, някои мъже не се интересуваме от това пълна ли е жената или слаба, а дали има акъл и добра душа. Но ти едва ли ще разбереш...
Сега, към въпроса на авторката. Тъмната кожа е красива и екзотична. Привлекателна е точно, колкото и светлата, няма какво повече да сравняваме. Виж колко красиви мургави жени има - италианките, испанките, латиноамериканките, и всички те са на почит! Какво има да се чувстваш зле? Започни сама да се харесваш първо! Пука ти някой какви асоциации си прави!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2e46fdab73
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Авторката. Темата по грешка съм я пуснала в категория секс и интимност, извинявам се за което.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c8a2aa422e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Нещото което най ме отблъсква е именно тъмната кожа. Очи, коси, вежди мога да понеса, ама тъмна кожа - ГНУС БРАТЧЕ! И като си представя какви са и зърната и путката и направоооо

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cd38278689
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   И моята кожа е мургава точно като на снимките. Дълго време, особено в тийн годинте много се мразех. Какво ли не пробвах да стане по-бяла, кремове разни, на слънце не излизах изобщо.... Но времето някак се научих да се възприемам. Ако можех да избирам и сега вероятно бих предпочела по светла кожа, но с подходящ грим и цвят на косата и ние мургавите сме си супер! Освен това сме по-защитени от рак на кожата! Секси или не секси се определя от това дали си поддържана, слаба, стегната.... само по тен няма как да се каже секси или не. И не, на циганка никой не ме е оприличавал, те имат други черти на лицето, не само тен. Между другото- има и тонове на русото, които на нас ни отиват. Сивкаво и платинено ще ти стои добре, само гледай да няма жълти тонове. С червена коса също ще си много хубава, изобщо- екпериментирай!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d00a72584b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   С тази информация си типичен български социолог.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c65dc74dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Аз съм на 16г. И аз съм мургава, но не е някакво прекалено, по-скоро матова. Като бях малка мрязех кожата си и завиждах на момиченца бели като сирене. В момента обужавам кожата си и даже искам да почернея още малко лятото. Мургавия тен е супер секси. Няма от какво да се срамуваш и притесняваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 398971cd73
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Леле умирам за такъв тен :Д Печа се вкъщи на двора дори, само и само да почернея малко. Обожавам тъмните хора. Аз самата съм бяла и изобщо не се харесвам и постоянно се пека и дори използвам лосиони за изкуствен тен. Който каквото няма това си иска! :Д

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7e11d05b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

20.   Аз съм много бяла. Нистина болно бяла, с естествено бяло- руса коса и много светло сини очи. Не харесвам много тъмни кожи, но ми харесва здравословния тен. Когато отида на солариум излизам розово-оранжева, а на плажа ако не съм с фактор 50 изгарям. Повярвай ми по-добре като теб, отколкото да си бяла като мъртвец като мен.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 15d37470ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   н. 10, поне статистически погледнато 70% от българите са с кафяви очи, тъмна кожа (за бялата раса сме от по-тъмничките просто) и кестенява коса. Ние сме южен народ все пак. Близки сме по генетика с хърватите, а във вените ни тече повече тракийска кръв и на другите древни народи от нашите земи от славянска кръв. Хубав микс сме си и страдаме по-рядко от генетични болести от несмесените народи.
Не е вярно иначе, че е вредно да се излагаш на слънчеви лъжи. Вредно е да изгориш, но излагането на слънчеви лъжи БЕЗ КРЕМ е много важно, за да синтезираш собствен Витамин Д. Самият процес на синтез те пази от рак на кожата дори. Ако си тъмна можеш по-дълго да си навън без крем. Лятото се печи, за да се заредиш с витамин Д, който се складира за зимата. 20 мин. излагане на слънце БЕЗ КРЕМ ти правят 10 000 IU витамин D! Това е много важно. Просто отиди по-раничко на плаж към 9-10 ч., не се мажи с нищо до 11 ч. да кажем, после се намажи или прекъсни плажуването или се печи след 15 ч. някъде пак без да се мажиш поне за 30-60 м.
Можеш да намажиш лицето, раменете от началото, но е важно големи кожни участъци да се изложат директно на слънцето.
Кремовете са супер и са възможност, но не забравяйте, че тялото ви има нужда от слънце и не случайно пекането на слънце ни прави щастливи.
На Авторката мога да кажа да се научи да се харесва каквото е. Ако ти не се харесваш, никой няма да те харесва. Дори човек да е от цигански произход, това не е престъпление. Важно е как човек живее, кой си и какви ценности имаш, не произход, вид и така нататък. Тъмната кожа не те прави циганин, дори циганският произход теоретично не те прави такъв. Важно е човек като какъв се самоопределя, как живее!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker