Трудна ли е за поддържане боядисаната коса? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Трудна ли е за поддържане боядисаната коса?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1380 пъти
Здравейте хора! Естествената ми коса е тъмно кестенява, но от много време искам да я изсветля. Смятам да го направя сама вкъщи, а не при фризьор, защото мисля, че и сама ще се справя. Няма да я правя руса, а просто светло кестенява. Само че не знам дали ще се справям да я поддържам, трудно ли е? Косата ми е до кръста и предполагам ще ми трябват 2 кутии боя, което си е скъпичко, при положение, че тази, която ми препоръчаха и възнамерявам да използвам е 15 лева. Освен това всеки месец трябва да купувам по 1 кутия боя, за да си правя корените, а и шампоана, балсама и маската, които използвам сега са доста евтини и обикновени. Принципно не съм претенциозна към продуктите за коса, само хвърлям по едно око да нямат някакви страхотни вредни съставки вътре. А тези, които са специално за боядисана коса едва ли са с особено изчистен състав, отделно от това са и по-скъпи. А в момента шампоана, балсама и маската ми заедно едва ли струват повече от 10 лева. Мислех си за балаяж или омбре, за да не изискват ежемесечна поддръжка, но ги отхвърлих, защото искам косата ми да изглежда естествено кестенява и да не си личи, че не е моята коса и моят естествен цвят. Та към тези, които се боядисват-да започна ли и аз? Трудно ли се поддържа? Скъпо ли излиза? Ще се радвам да ми отговорите! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: c5c7377e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според зависи. Аз съм светло кестенява и се изрусявам - лесна ми е поддръжката, защото русото не пада или поне не личи, правя си само корените, боята веднага хваща върху естествено светлата ми коса, НО ако нямаш сега пари за хубава боя и продукти, просто остави.
Освен това кестенявото не е като русото, а то трябва да се поддържа ако не всеки месец, то на всеки 2 месеца цялата коса, защото като падне остава оранджево! С две думи забрави, че ще правиш само корените.
Съвет - не се занимавай. Познавам много хора, които просто не успяха да се справят.
Ако все пак решиш да се боядисваш - вземи винаги 1 тон по-светло от това, което целиш. Препоръчвам боите на Лореал и ако ти е скъпо - Гарниер, амонячни.
Не докосвай дори бг. бои, немските също не са много добри, но по-добри от бг. боите. все пак.
Не пипай безамонячните, но перманентни бои, така както и 10 минутните бои и какви ли не тем подобни експерименти - горят косата дори повече!
КАКВАТО И БОЯ ЩЕ ПОЛЗВАШ, ТВОЯТ ЕСТЕСТВЕН ЦВЯТ НИКОГА НЕ МОЖЕШ ДА СИ ГО ВЪРНЕШ ОСВЕН С ИЗРАСТВАНЕ. Така че внимателно вземи това решение.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7b1a9a0c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом нямa дa е рaдикaлнa промянa в цветa опитaй с природни продукти. Тaкa нямa дa имaш нуждa и от скъпa шaмпоaни и т. н.
Нaпример с чaй от лaйкa, след всяко къпaне впръсквaй в косaтa и мaлко по мaлко ще я изсветли. Освен товa и ще подхрaнвa косaтa. Също медът изсветлявa, и други имa. Виж из нетa нaтурaлни продукти зa изсветлявaне и пробвaй.
Инaче не е трудно, но е досaдно и трябвa дa е редовно.
Aз също съм с дългa косa, но ми "изяждa" 3 бои, a aко искaм хубaво, щедро дa си я боядисaм и 4 кутии не ми стигaт.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c19b6aa4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не, ако имаш желание, изобщо не е трудно. Не се занимавай с фризьори, защото те ползват много силни бои и обичват да прецакват, за да отидеш пак при тях. Сама можеш да се оправиш. Моят естествен цвят беше почти черен, но се боядисвам умерено русо от години. Изсветлявах косата в продължение на 3 месеца, докато достигна нюанса (без блондори и обезцветители, само с боя) и накрая се получи. Сега си купувам по 2 бои на Лореал, излизащи ми общо 20 лева, които ми щадят косата и я правят бляскава и хубава. Ползвам кристали за около 5 лева, домашна маска - и без глупави балсами и купени маски, които повече отежняват положението. Ако искаш повече информация, само кажи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dd133f8997
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зависи от теб и нуждите ти, дали е скъпо, аз се боядисвам от години и на мен вече започна да ми излиза скъпо, но не мога да се откажа, защото имам няколко бели косъма точно отпред над челото. Аз използвам боя-Лакме като купувам по две опаковки всеки месец. Понякога си взимам оцветяващ шампоан-на същата фирма, който е около 20 лева някъде и стига за доста време, защото не го използвам непрекъснато. Понякога ходя на фризьор, ако искам някаква промяна в цвета-придържам се към червените нюанси, но понякога искам по кестеняво или пък рижаво.
Единствената боя, която никога не бих ползвала отново е Сайъс, преди да мина към Лакме си бях купила от тази боя и имах зверски обрив по лицето, заради нея, а и цветът изобщо не стана.
За да не ми се изтощава косата вече започнах да си купувам професионални продукти за коса и за това и косата ми започна да стува много. Но, си заслужава, поне аз съм много доволна вече почти гоидни използвам само професионални продукти и виждам разликата в косата си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c609a2e14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката съм. Здравей номер 2, пробвах с чай от лайка, но промяната в цвета беше доста малка и не ме удовлетворяваше особено. Иначе не ме мързи редовно да я боядисвам и поддържам, просто ме притеснява това да не ми излиза скъпо, нещо от сорта на 30-40 лева всеки месец, защото ще ми е малко трудно да заделям толкова. Мисля да си купя боя на Лореал, много хора ми казаха, че не са прекалено агресивни. За фризьорите съм чувала, че ползват агресивни бои, а и вероятно би ми излязло по-скъпо, отколкото да се боядисам сама. До номер 3-аз маски си забърквам домашни, купешки почти не ползвам. Става дума, че шампоаните и балсамите за боядисана коса са една идея по-скъпи от обикновените, предимно ги гледам, че са от 10 лева нагоре. Ако ти знаеш хубави и достъпни такива за боядисвани коси, нещо до 5-6 лева бих се радвала да ги споделиш с мен. :) Благодаря на останалите за коментарите и съветите, все още не съм се решила, но много ми се иска. Ще продължавам да следя темата за нови коментари!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7b1a9a0c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зa шaмпоaни и бaлсaми поне ще ти излезе по- евтино от специaлизирaн фриз. мaгaзин дa си купувaш в големите бутилки по/ нaд лутър.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker