Искам да отслабна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да отслабна
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1471 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче, на 17. Висока съм 180 см и тежа 85 кг.
Искам да отслабна, но не знам какво да правя.
Скоро тръгнах на фитнес, но не знам какви упражнения да правя. Не мога да питам фитнес инструктора, преди да сте предложили това.
Моля ви, дайте някакви съвети, диети, хранителни режими и най-важното упражнения, които да правя.
Искам да сваля килограми и да стегна тялото си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: c2dbd42449
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   като за начало важно е да четеш. https://aestheticbyscience. com/

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b2cb3eff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   хей, момиче на 16, почти 17
първо си избери фитнес, удобен за теб като цена и оборудване
и ако се притесняваш, 1вия път можеш да отидеш с приятелка за покдрепа и да помолите инструктора да ти покаже някои неща, и оттам вече ти можеш да прецениш какви упражнения да правиш, според мен тренировка с фитнес инструктор и изготвяне на фитнес програма е мн скъпо и не винаги удовлетворяващо, но ако усещаш нужда, да ти напише програма, но знай, че тя се сменя през 3 месеца и пак трябва да даваш едно 50 лв :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 974df1a436
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Започни 90 дневната диета. Това всъщност е разделно хранене. Провери в интернет за повече инфо. В момента съм в 44 ден и съм свалила 8 кг, не съм гладувала, даже някой път съм нарушавала дни. Тежах 72 кг, 165 см, сега съм 64 кг. Ходя на фитнес 3 пъти седмично. Отначало съм на велоергонометъра, степер, уреди за бедра, пътека, гирички... Това е моята тренировка. Във фитнеса съм около час и 30 мин. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 61436581bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, що за финтес зала е това щом си плащаш и не можеш да питаш фитнес инструктора, той нали за това е сложен там. Смени залата или ако те е страх просто се престраши, това е съвсем нормално нещо. Трябва да правиш правилните упражнения заедно с режим, за да не стегнеш места където не трябва...
Мога да ти препоръчам 3 режима, от които аз съм страшно доволна и благодарение на тях свалих 25 кг и все още и ги поддържам.
Първият е 90 дневната диета. Свалят се до 15 кг без проблем, ако човек е стриктен. Лека е, не натоварва човек и се пазва неусетно. Като при всеки режим след това човек трябва да се захрани правилно, за да не върне килограмите.
Вторият режим е този на доцент Байкова, който е в 3 етапа по 14 дни - от него можеш да свалиш около 10 кг. Това е любимият ми режим, с който ако кача някое кг и веднага си го свалям с нея. Доста по-ограничаваща е обаче откъм храна и се иска доста воля да се направи.
И не на последно място съм си поръчвала и режим от диетолога Ипократис Пападимитракос, от който също съм много доволна. Там нещата стават по-бавно около 4 кг на месец, но за сметка на това е режим направен специално за теб и това, което обичаш. Имаш и свободен ден всяка седмица - можеш да хапваш каквото ти се иска.
Който и режим да избереш, заедно с тренировки няма да сбъркаш и за няколко месеца ще си нов човек.
Не ти дадох режимите, защото не знам дали тук е разрешено, а и като напишеш в интернет ще ти излязат всичките, заедно с доста информация за тях.
Успех!
Darkmoon

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f72e1496ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Лесно е - спри хляба, но се храни разнообразно и пълноценно, защото на тази възраст организмът ти има нужда от много полезни вещества витамини и пр., които си набавя чрез храната. Прави разумни диети, които да не изтощават организма ти, защото ако не се храниш пълноценно, можеш да се разболееш, да получиш срив на имунната система. НО! Да си дебел също не е хубаво - преливащ от тлъстини млад човек... Не се сещам за по-отблъскващо нещо. Подигравки зад гърба ти... Повечето хора с наднормено тегло не са дълголетници. Преди три години изгубих близък роднина, който страшно много обичах. Почина преждевременно, сравнително млад, от инфаркт - през целият си живот почти не е спортувал и беше с наднормено тегло. Аз от три месеца не ям хляб - откриха ми глутенова непоносимост. Отслабнах много. Така че, моят съвет е: Спри или намали хляба и тестените храни!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 12b98648f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на твоята възраст, ще ти разкажа накратко моята история с килограмите. Висока съм 175, тежала съм от 65 до 92, като най-комфортно съм се чувствала около 69 - 72кг.
Първи период 92 - 72:
Това се случи преди две - три години. Една вечер просто реших, че трябва да променя нещо и да отслабна. Тогава бях по-малка и не съм се интересувала толкова от външния си вид. Не съм гладувала, спрях да ям късно, и се ограничавах малко. Възрастта, хормоните и първите чувства също допринесоха за бързо отслабване. В този период дори аз самата не осъзнах как отслабнах, сякаш се случи от самосебе си. Така от 92 станах 86, а след това стигнах до 72 - 68. Свалих тези килограми трайно, и си стоях толкова повече от година.
Втори период 72 - 85:
Най - безразсъдния период. По-миналото лято след като бях отслабнала влязох в болница поради необясними причини. Никой доктор в страната не разбра точно какво ми е. Имах ужасни болки в цялата коремна област. Бях стресирала и себе си и близките си и реших да спра за момента с всички процеси на отслабване. И започнах да ям... много. Качих тези килограми основно от безразборно тъпчене в продължение на година. Ядях какво ли не, а на моменти започвах глупави диети от по няколко дни, през които стигах около 80 кг, но ми писваше и пак започвах да ям. През пролетта се опитах да стана вегетарианка и да спра месото. За два месеца без месо отслабнах само четири килограма. Но болките отново започнаха и пак ми се наложи да спра.
Трети период 85 - 76
Преди малко повече от месец с лице цялото в пъпки и напълняла тяло, си казах, че аз съм хубаво, високо момиче, мога да постигна много, ако реша, а не да съм като някой гигант до приятелите си. Отначало започнах с два три дни глад, за да се пречисти организма ми. След това сама започнах да измислям режима си за деня, наблегнах на морковите, рибата, доматите. Направих и нещо като диетата на Ваня Червенкова, от която не свалих толкова, колкото се твърди, че се сваля. След това спрях с измислените диети от интернет. Започнах да се вслушвам в организма си. В началото почти не съм консумирала въглехидрати, само много месо и зеленчуци. Пия много чай и вода. Също консумирам много мед и пчелен прашец, щастливка съм, че имаме кошери. Медът по магазините често е просто глюкоза или захар. Намери био, домашен. Преди седмица бях на почивка, където се поотпуснах малко, хапвах сладко и тестено, но имаше страшно много изкачване и движение и ми трябваше тройна доза енергия. Затова не успях да кача килограми, въпреки яденето. Продължавам си все така да отслабвам, без да се лишавам до припадък. Ако умирам за парче шоколад си взимам парче шоколад, а не изяждам целия шоколад. Взех си модерен кантар и метър, за да следя изкъсо теглото и обиколките си. Започнах да правя упражнения в домашни условия. Лицето ми се изчисти и пъпките изчезнаха. Трябва сама за намериш кои храни работят най-добре за теб, за мен това са зеленчуците, месото и царевицата, наистина, въпреки, че е въглехидрат. Храня се най-късно в осем часа. И така продължавам да си свалям, без да гладувам, без да се изтощавам, без да ми стърже корема и да си мечтая за нещо сладко. Трябва също да намериш кое те мотивира. Все пак това е твоето тяло, ако отслабваш, за да се харесаш на някой, просто няма смисъл. Въпросът е ти да се харесаш и да се обичаш.
Моите грешки:
Гладуване - в един момент организма се изтощава и започваш да се храниш, а тогава започваш да трупаш всяка калория, заради стресът от глад.
Вманиачено броене на калории - това само стресира и накрая на човек или му писва или става непоносим в манията си. Трябва да знаем колко енергия да приемаме, но не е толкова страшно, ако надвишим с десетина калории.
Интернет, измислените диети, опити за вегетарианство - всеки организъм е различен. Трябва да се съобразяваме с храненето си според индивидуалните си нужди. Една диета може да сваля при някой много, а при други нищо. Затова трябва да експериментираме и опитваме, а не да се отчайваме. Например, аз, след трите си опита да спра месото, защото се твърди че от него се пълнеело и било вредно, свършвах със страшни болки и осъзнах, че аз не мога без месо. Сега го ям редовно и дори отслабвам с негова помощ.
Отчаянието - дори кантарът да покаже с няколко грама повече на сутринта това не е причина да се нахвърляме и утешаваме с храна. Днес е нов ден, утре също, ще продължаме да опитваме.
Сега като по - голяма и зряла в мисленето си нямам причина да спирам. Защото правя това за себе си. Не се мразя, не се сравнявам, аз съм си аз и се опитвам да дам най - доброто, което мога.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker