Себеизразяване чрез дрехи. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Себеизразяване чрез дрехи.
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1640 пъти
Имам голям проблем що се отнася до дрехи, аксесоари, и съчетаване. За мен дрехите не са просто парцали, които човек да навлече, а начин, чрез който може да се изрази и да излъчва това, което иска. Проблемът при мен е, че не мога да излъчвам това, което искам чрез избора ми на дрехи. Не само че не ми стоят добре дрехите, ами изглежда че нямам никакъв вкус, защото не умея въобще да ги съчетавам. От скоро следя модни блогове, но не съм намерила нещо, което да ме изразява като същност. Всеки път, когато се облека по един начин /който за мен е хубав/ и се погледна в огледалото - не изглеждам така, както искам. Примерно, ако съм видяла човек, облечен по този начин и ми е харесало, на мен изобщо не ми стои така, и ми стои нелепо. За мен най-важно е излъчването на човек, а дрехите, аксесоарите и обувките са невероятен начин чрез който да се изразиш - стига да имаш вкус и хубаво тяло.
Има ли някой друг с моя проблем? Какви дрехи носите? Кой е вашия любим стил на обличане?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: e986ee261b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпреки, че съм мъж, дрехите са моя страст и съм минал през същото положение, знам за какво говориш и начина за справяне с този проблем е само един - да експериментираш!
Опитвай! Всичко, което ти хрумне! В един момент ще разбереш и напаснеш свой собствен стил.
Само като се замисля колко дрехи съм купувал и съм ги обличал за по няколко минути и съм изпадал в същото състояние като теб... Ужас!
Но придобих ценен опит и сега само с един поглед преценявам дрехите си и тези на другите.
Любимият ми стил на обличане е... моят. Просто в един момент осъзнаваш разликата между себе си и другите хора.

Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fff0da2c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е малко странно. Сигурна ли си, че подбираш дрехи, подходящи за твоята фигура? Примерно аз имам малък бюст и ще е много смешно да тръгна с някаква изрязана блуза, която би стояла добре на жена с по-пищни форми.
Помисли какви цветове предпочиташ; по-официален или по-небрежен стил; тесни или широки. Отиди в магазините и пробвай, пробвай, пробвай. Разгледай вторите употреби също.
На 28 съм и едва в последните години открих моето нещо, което винаги съм харесвала, но не знаех как и къде да търся. Затова преминах през купища дрехи и все не бях доволна. Особено като по-малка майка ми ме водеше по някакви лелченски магазини и пазари, които изобщо нямаха моите номера и се обличах безобразно. Нямаше кой да ме насочи, а и в Б-я нали всичко идва със закъснение...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c1c947c07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нормално е да се чувстваш, това различни хора има на който различно им стоят дрехите, а и винаги има по-високо ниво. Просто може би не си открила правилните дрехи, гледай в огледалото повече, как ти стоят отколко модните тенденций. Има доста дрехи, които външно ми харесват, но не стоят по-начина, които си представям затова пробвам и такива, който смятам, че не са толкова шик, но ми пасват на фигурата и стоят великолепно. Една дреха, която ти пасва стой по-добре, отколкото една която е мега модерна, а не не ти стой по мярка.
Обичам различните стилове небрежен, спортно елегантен, официален, спортен зависи от средата в която съм и начина по който искам да се представя в обществото.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0a6ea2e3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен себеизразяването чрез дрехи и аксесоари, така да се каже личният стил, се корени в симбиозата между това, с което разполагаш (тоест физически данни), и това, което искаш и харесваш да носиш (дрехи, бижута и т. н. ), и не на последно място бюджет (средствата, които имаш възможност да отделиш за облекло и аксесоари). Трябва да съчетаваш дрехите си не само според цветове, материи и стилове, които ти допадат, а и да вземаш под внимание дали съответните кройки и десени ще стоят добре спрямо формата и пропорциите на тялото ти. Просто трябва да се съобразяваш не само с вкуса си за дрехи, но и с природните си дадености, за да успееш правилно да подчертаваш това, което харесваш в себе си и това, с което се отличаваш.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b03c44b201
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Става само с пробване и оглеждане. И на мен ми се е случвало да си купя нещо, което после никога да не сложа, защото се оказва, че не е моето. Когато тръгна да се обличам, не мирясвам докато не се харесам в огледалото. Преди ми отнемаше повече време, сега не бих казала. Когато купувам дрехи вземам в пробната всичко, към което почувствам импулс, без значение от цвят и модел. Така съм откривала прекрасни неща, които ми стоят страхотно. Не подценявам нито един магазин, редовно преглеждам и вторите употреби. Никога не се знае от коя трънка ще изскочи заекът:) Като стил се придържам към класическата, женствена елегантност, без да забравям да я освежавам с някое свежо хрумване, което обаче да не натежава. По природа имам усещане за баланс и мярка, което много ми помага. Иначе Коко Шанел съветва винаги да махаш последния аксесоар, който си си сложила:) Не бягам от никой цвят, там съм на периоди. Важното е цветовете да си отиват помежду си и да не се прекалява с тях. Лично аз се старая да нямам повече от три цвята едновременно по себе си и балансирам ярките с пастелни или неутрални. Също така много държа на качествени обувки, чанти и връхни дрехи, защото ако някой от тези елементи не е добър, това страшно разваля визията. Старая се да нося естествени материи като памук, лен, коприна, вълна, естествена кожа. Избягвам старателно синтетичните дрехи (полиестер, вискоза) и т. нар. имитационна бижутерия, включително прехвалените камъни Сваровски. Винаги се съобразявам с особеностите на фигурата си, не нося обувки, с които не мога да ходя, колкото и да са хубави и се обличам подходящо за метеорологичните условия. За изграждането на вкус трябва време, пробване и никакво отчаяние:) По-добре не се опитвай да наподобяваш други хора, защото сама си видяла, че резултатът не съвпада с очакванията ти. Слушай вътрешния си глас, пробвай много и смело, не се ограничавай предварително с мисли от типа "това никога няма да го облека", оглеждай се и пак пробвай докато не се почувстваш едно цяло с човека в огледалото. Успех!

Alpha, ж. 26

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker