На прав път ли съм с отслабването? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

На прав път ли съм с отслабването?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2277 пъти
Здревейте:)) Не съм дебела, но ми се искаше да сваля около 5 килограма, за да се чувствам по-добре, защото сега съм 50 при ръст от 156 см. Принципно съм много лакома и не мога да спазвам диети, та реших, че няма да съм на диета, а просто ще се ограничавам и от 1 седмица следя какво ям и кога го ям. Гледам да ям на всеки 2-3 часа, когато ми се доядат пържени яйца ги варя, вместо 2-3 филии хляб в момента ям по 1-2, но проблема е, че ям хляб на всяко хранене и ми е трудно да се заситя без него, а и яз обикновен бял хляб. Купих си пълнозърнест, но не ми харесва, едвам го изядох и няма да си купя повторно, просто защото не мога да го ям. Преди не закусвах, но сега започнах да ям сутрин и днес примерно закусвах 2 варени яйца с 1 розов домат и 1 филия хляб. Вчера ядох за закуска 2 препечени филийки със сирене, мисля си че не е много, спрямо това което ядях преди, сега направо съм си като на диета, намалих порциите си почти наполовина. За съжаление пържените картофи ми е много трудно да откажа, но ги ограничих. Преди ядях почти всеки ден, сега ям по веднъж на седмица и то по-малка порция. Единствено изпитвам по-сериозни затруднения с това да не ям нищо след 19 часа вечерта, защото си лягам към 1 или 2 часа и до тогава съм изгладняла като вълк, все пак това са 7 часа без ядене :D Газирано също почти не пия, аз никога не съм му била голям фен. С фитнеса много не ми се получава, защото съм много мързелива, единствено скачам на въже всеки ден за по 20-30 минути, а сега като тръгнем на училище всеки де ще минавам пеша 5 километра, понеже училището ми е почти на другия край на града, а аз не използвам градския транспорт. Но пък от друга страна когато съм в училище ще ми е трудно да си спазвам режима на хранене, някак не си представям да си занеса в една кутия салата и варени яйца, сигурно ще ми се смеят. Забравих да спомена по-горе, че съм вегетарианка. Та исках да попитам хората, които са по-наясно дали ако продължавам това ще отслабна или всъщност не правя нищо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9bcbdae2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не си на правилния път с отслабването. Може на кила да си го доказала, но не знаеш колко % мазнини имаш и освен това фактът, че си била „лакома“ само говори, че непрекъснато има в твоето тяло „игра“ на инсулина - ядеш прекалено често и то хляб - няма разлика за тялото дали ще ядеш 3 филии хляб или 1 вафла (няма значение от вида хляб, пълнозърнест също! ) - хлябът се преработва изключително бързо и разбива на захари - да, хлябът си е вид захар. На тялото му е все едно как ще я ядеш захарта - под формата на хляб или като лъжички захар. Кръвната захар се покачва, което е токсично за тъкъните и тялото, панкреасът отделя инсулин, който кара определени рецептори в тялото да се активират и да почнат да изкарват захарта от кръвта ти. Черният дроб е едното място, където захарта вече под формата на глюкоген се съхранява. Още в мускулите се съхранява, но забележи - имаш само 400 гр. „склад“ за захари. Всичко останало ВЕДНАГА се превръща в НЕтоксична мазнина и отива в мастните клетки.
Затова на английски се казва, че въглехидратите са fataning - затлъстяват.
Непрекъснатият ти глад не е нормален и е само доказателство за това, че диетата ти се състои предимно от въглехидрати -хляб, картофи, ориз, сладки неща, сладки плодове може би.
Спри всички тези неща от раз, спри всичко от пшеница, царевица, чипсове, всякаква фаст фуд и обработена храна, спри картофи и ориз и яж зеленчуци, месо, включително тлъсто, яйца, зеленчуци и 1 път дневно плодове.
Яж 2 пъти на ден в прозорец от 6 ч., не яж без глад, не „гледай„ да ядеш 6 пъти на ден, а слушай мъдростта на баба ти - 2-3 пъти на ден се яде. не повече!

И още - и 20 км на ден да ходиш, това са ти 200 изразходени калории - нищичко.
В училище недей яж, нищо няма да ти стане. Яж у дома, хем ще си спестиш парите за това. Купи си кафе и вода в училище и ти стига това. Не се тъпчи без да си гладна, само защото някой друг се тъпчил
Идеята да си носиш 2 сварени яйца е също добра, но не носи салата, а нарежи зеленчуци - практична е сурова чушка, краставица, че не се разтичат, но реално не си длъжна да ядеш в училище - 2-3 пъти на ден яж, с твоите чести ядения се угояваш на практика.

...и още - не яж хляб и пшеница като цяло. Ще се почувстваш чудесно. Няма да си навредиш, защото хората ползваме пшеница едва от началото на цивилизацията - има сума ти народи, които и днес не ядат нищо пшеничено и са си живи и здрави.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b45302e110
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тренирай!! Изгледай този клип https://youtu.be/0z5Ar-Cvynw и другите в канала й и ще черпиш идеи. Тя мисля, че има и сайт Fitnesinstructor. Там ще намериш полезни идеи.

Диета за тийнейджъри взета от нейния сайт:
Храни, които можеш да консумираш:
– мляко кисело и прясно
– сирене
– кайма – само, ако родителите ти мелят месото вкъщи, не яж готова купешка кайма, защото не е ясно какво съдържа. Месото, което се мели да не е тлъсто/мазно.
– риба
– не мазна шунка
– зеленчуци
– варива – боб, леща, грах.

Храни, които да консумираш с внимание, най-добре намали тяхното количество наполовина от това, което ядеш в момента:
– хляб
– пържени картофи (макар че 1 път седмично не е проблем)
– пица
– спагети
– плодове – те са здравословна храна, но съдържат доста захар и затова не яж повече от 1-2 плода на ден.

Храни, които да се избягват:
– всички сладки неща, ако има сладък вкус не го яж или само го опитай.
– всички тестени неща – кеск, сладкиши, солети, банички, кифли …
– пържено – приготвяй храната печена или варена
– панирано.

~Иа~

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bb7faf0bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Препоръчвам ти на разгледаш сайта на Йоанна Върбанова :) Не мога да се съглася с номер 1. Кафе и вода за 6-7 часа, в които и в даскало!? Това е изключително вредно... пийвай вода с лимон, яж преди училище, салати например, много салати(без тежки дресинги) и погледни рецептите на Йоанна. Успех ти пожелавам и не намаляй храненията на 2 пъти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c9fb3f2d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На прав път си! Правилното отслабване с трайни последствия е когато промениш навиците си на хранене и сваляш например за твоите стандарти по килограм на месец. Няма нужда от зверски диети за кратко време и след тях пак тъпчене по старому. Аи фитнесът не е задължителен, ако нямаш възможност, важното е да се движиш.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5b209dd17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като човек отървал се от доста излишни килограми мога да ти кажа, че определно действаш правилно. Аз промених храненето си по сходен начин и не съм изключвала нищо изцяло. Просто бях по-внимателна с някои храни, точно като теб.

Ако това, което си написала е вярно и си ограничила количеството храна спрямо преди, както и се стараеш да подменяш пържения вариант на някои храни с алтернативни такива, определено ще има ефект.

Сто пъти по добре е от диета и ограничаване, само дето резултатите идват доста по-бавно. Може би поне 6 месеца или година, за да имаш по-значима разлика в теглото.
Но ти така и така нямаш нужда от бързо отслабване и този вариант за теб мисля че е супер. Важното е да го приемеш за стил за хранене, да си свикнеш и да не се връщаш към старите навици.

Няма нужда да спираш изцяло хляба. Все пак си го намалила три пъти от 3 на 1 филия е напълно достатъчно.

Не е нужно да живееш като психар, взирайки се в "химичния състав" на всяка храна, за да поддържаш желаното от теб тегло.

Едно време всички се кълняха, че се дебелее от мазнините, сега се кълнат че е от въглехидратите, та вече даже препоръчват да хапваш мазно. Като понапредне още науката ще вземат да излезнат с нова теория дето да отхвърли и първите две. Така че не приемай нищо на доверие.

Желая ти успех :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c23e144016
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пробвай с гръмотрън - това е билка която намалява апетита. Но на мене направо ми го уби и ядях на сила и затова я спрях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c23e144016
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 1, авторката много ясно е написала че е вегетарианка!
Така на сляпо не се отслабва - измери се на кантар, въведи във калориен калкулатор ръста и теглото си , както и активността и той ще ти покаже с колко калории поддържаш килограми. От тези калории вадиш 500 калории - нарича се калориен дефицит. Храната ти не трябва да надвишава тези калории. За да ти е по-лесно да смяташ калориите избери две три максимално прости ястия и ги редувай. Това за яденето на често е мит и така е по-трудно да си следиш калорийния прием. Яж два пъти на ден, бавно и дъвчи добре. Яйцата са супер засищаща храна и те съветвам те да са в основата на диетата ти, пък и съдържат белтъчини, които градят мускули, които пък разграждат мазнини. Не е нужно да спираш хляба и въглехидратите. Това също е мит. Въглехидратите са енергия. Да, по-добре е да консумираш пълнозърнести въглехидрати защото много повече засищат, но щом не ти харесват не се насилвай. Яйцата и гръмотръна ще ти намалят достатъчно апетита. Друг начин е когато прегладнееш да хапнеш парченце чер шоколад, но не го гълтай веднага, остави го да се разтопи. И много вода, особено преди хранене - тя изпълва стомаха и засища.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8ff8d50791
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   То хубаво ядеш, ама каква работа си свършила за това ядене? Нали занеш поговорката - Който не работи, не трябва да яде? Като събереш неработене с преяждане и се получава надебеляване. Трябва ти режим и култура на хранене. Даже на всички ни трябва, защото в днешно време има голям избор на вкусна храна и сме станали чревоугодници.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9bcbdae2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   n 4. Tи откъде реши, че е вредно да не ядеш 6 ч.? Да не направи научно изследване за това? какво ще ти стане от 6 ч. неядене по-лошо от това да махаш пици, банички и дюнери?
Аз не съм яла закуска по време на цялото си учене 12 клас, защото си пестих левчето от закуски за речници и книги. Тогава бях слаба. Не ми е попречило - винаги съм била отличничка, първа в класа по физическо...Първото ми хранене за деня беше в 14 ч., а последното в 19-20 ч. и съм била винаги стройна.
Хората не сме направени да ядем непрекъснато. Да не мислите, че нашите предци по цял ден са махали и са чудили с какво да се натъпчат? Преди е имало НЕДОСТИГ на храна, храната е била ценна. На никой не му е идвало на акъла да яде 6 пъти дневно като сега.
Слушайте бабите си - те не са били дебели - яло се е винаги не по-често от 3 пъти на ден. От скоро почнаха разни глупави пропаганди да се яде едва ли не непрекъснато. В училище се продават само гадории и много нездравословни неща - без тях е по-добре с пъти от с тях!
Който иска да отслабне, той трябва да се храни от собствените си тлъстинки, а като непрекъснато се тъпчим, ние непрекъснато поддържаме тялото си в усливие „наядено“ и с високи стойности на инсулина - така не могат да се горят мазнини.

ДОКАЗАНО са неефективни нискокалоричните, бедни на мазнини диети.

Аз обожавам Руми от фитнесинструктор. Правя упражненията ѝ, платих ѝ да ми направи диета, но не се получи с диетата - непрекъснат глад, отслабнах само с 1-2 кг. , а имах да свалям 10.След като в началото отслабнах, почнах да напълнявам и прекъснах тази диета, която спазвах строго, включително си теглих храната

С ниско въглехидратната, богата на мазнини диета отслабвам 1 кг. НА СЕДМИЦА! Само първите 2 седмици се чувствах зле, докато тялото се чистише от инсулина, но от тогава се чувствам супер. И имам енергия! Имам енергия нон стоп. Сега мога да правя упражненията на Руми, които ме зареждат много, а с нейната диета нямах сили да се мръдна от дивана

От 30 г. светът прави ниско калорични диети, бедни на мазнини и ДЕБЕЛЕЕ.
Американците са най-тлъстите, а ядат най-много лишени от мазнини продукти...

Значи хляб, пържени картофи да се яли „умерено“, а истинска, естествена мазнина да не ядем?

Моята прабаба беше винаги слаба и слагаше половин бучка масло във всяка манджа!
Живя до 95 г.
Другата ми прабаба ядеше всеки ден по 8 яйца, защото ѝ беше лесно да си ги готви - 97 г.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5373b4d17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами аз горе долу съм на мнението на номер 10. Много е полезно да не се закусва а първото ядене да е след обяд а последното ядене да е много малко като количество и да е нещо от рода на месо със зеленчуци, яйца или сирене или кашкавал. Въглехидратите е най-добре силно да се ограничат а тези продукти които са направени с брашно, захар и растителни мазнини да се изключат. Когато сутрин не се храниш тялото ти изгаря телесни мазнини, това освен, че е много добре за стройна фигура е много добре и за здравето и за дълголетието - от проучвания става ясно, че почни всички дълголетници не закусват. Аз ти препоръчвам да ядеш едва когато се върнеш от училище яйца, сирене, кашкавал, месо, зеленчуци. Гледай да наблягаш на животинските продукти богати на белтъчини и мазнини и ограничавай силно въглехидратите.

Джон

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6bf0805556
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Fataning? Няма такава дума на английски.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 48dfcf7455
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ох тва да не ядеш след 7 е пълна глупост. Аз винаги ям към 8-9 и е нещо леко, освен ако не съм била преди това на тренировка. Никак ама никак не е хубаво да си лягаш на гладен корем. Тъй че ако много си гладна хапни примерно ядки ( аз ям бадеми) или кашкавал... А и в училище не е лошо да си носиш някаква кутия с храна. Можеш да я изядеш гд по всяко време. Аз си варя ориз, слагам и пиле, домати и понякога и червен боб и отгоре го поръсвам с пармезан. Толкова е вкусно че вече изобщо спрях да си купувам глупости от магазина. Само понякога ям активия с белвита бисквитите ( супер вкусно е). С правилното хранене и тренировки ( както ти казаха и по-горе е важно не само ходенето) ще постигнеш резултати.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker