Да преследвам ли мечтата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Да преследвам ли мечтата си?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1397 пъти
Здравейте анонимци. Пише ви момче на 14 години. Както прочетохте вече в заглавието, въпросът ми е дали да преследвам мечтата си- а тя е : от 6-7 годишен играя футбол ( не тренирам в отбор). Без съмнение си ''разбирам от работата'' - ходил съм на няколко училищни състезания с отбора и имам 4 награди - най-добър нападател, голмайстор, все такива. В същото време съм и отличник- завърших с 5. 89 учебната година ( тази година ще получавам стипендия). Да продължа по същество. От малък мечтая да тренирам футбол ( да се развивам и да продължавам по нагоре) и тази година ми се откри такава възможност- гледаха ме от един отбор на последното ни състезание и ме искат в отбора им. Всичко до сега е нормално, но идва ред на майка ми. Тя не иска да тренирам ( иска да продължавам с учението си, което и според мен и важно, но... ), казва че не може и това. Знам, че нямам никакъв шанс да стана професионален футболист, но защо пък да не пробвам. МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ. Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 93ddb0f7af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз съм момиче на 14 години. Моят съвет е да преслвдваш мечтата си. Не е казано, че като пораснеш трябва да станеш футболист. Приеми го като хоби и обясни на майка си, че ще играеш за удоволствие и няма да спираш с ученето си. Като станеш на 18 вече може да си се отказал от футбола, затова учи, но ако имаш бъдеще в този спорт може да продължиш да се занимаваш. Ако ли пък не, да риташ с приятели може да ти остане хоби за цял живот :)
~Иа~

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2c233a5f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами пробвай!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 23ebecf251
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма майка, няма баща, тука говорим за нещо много по-голямо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f3fbea4ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай, защо човек винаги трябва да избира сигурното и перспективното, пред това да следва това, което наистина иска??? Поне ще знаеш, че си опитал. А и ако имаш талант, защо да не успееш? Ако се разсейваш по евтини жени, алкохол и наркотици (като Божинов и Михайлов например), то е ясно, че няма да успееш, но я виж Бербатов, който по цял свят го знаят. Упорит, целесутремен!

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 77b7d16d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пребори се с майка ти, добре е да тренираш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 15a6bbebb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей! Според мен ти ще можеш да съчетаваш футбола и ученето, стига наистина да си мотивиран, да полагаш много усилия (наистина много, не е лесно повярвай ми), да си сериозен о отговорен. Аз съм момче на 15, имам двама приятели от училище които тренират футбол в София и единия е пълен отличник, взима стипендия плюс ходи на олимпиади по физика, математика и т. н. и там има успехи, а другия е със слаби оценки, има успехи сред момичетата, но и те не го харесват много- много, щото искат интелигентно момче, а не такова на което училището му е безразлично! Поговори с майка ти и се опитай да я убедиш ако наистина смяташ че ще съчетаваш двата занаята :) Пожелавам ти всичко да ти върви и да имаш и късмет, щото без него нещата не вървят!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 15a6bbebb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Според мен ти ще можеш да съчетаваш футбола и ученето, стига наистина да си мотивиран, да полагаш много усилия (наистина много, не е лесно повярвай ми), да си сериозен о отговорен. Аз съм момче на 15, имам двама приятели от училище които тренират футбол в София и единия е пълен отличник, взима стипендия плюс ходи на олимпиади по физика, математика и т. н. и там има успехи, а другия е със слаби оценки, има успехи сред момичетата, но и те не го харесват много- много, щото искат интелигентно момче, а не такова на което училището му е безразлично! Поговори с майка ти и се опитай да я убедиш ако наистина смяташ че ще съчетаваш двата занаята :) Пожелавам ти всичко да ти върви и да имаш и късмет, щото без него нещата не вървят!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c93c41d352
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако те искат в отбора, задължително пробвай.
Според мен майка ти в случая не е права. Не трябва да изпускаш този шанс. Говори пак с нея. Това, че ще тренираш не значи, че ще зарежеш образованието. Двете неща могат да се съчетаят.

Браво и за добрия успех, но знай че по принцип училището няма да те научи да мислиш и няма да ти даде почти никакви практически познания в нито една област на живота. За съжаление материала там е само за зазубряне и след години няма да ти е от полза за нищо. Ще ти трябва само дипломата като хартийка, но трябва да я имаш.

Иначе като футболист ще можеш много по-добре да уредиш живота си, пък и като си завършиш и нещо паралелно с това след време да работиш и друго. В момента университетите са пълна скръб и не изисква никакви усилия да ги завършиш, така че няма да ти пречи на футбола :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1122e9f2cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко съмнителна история... няма умен футболист. А и тук в българия няма как да станеш професионален футболист, да печелиш колкото Роналдо, да си известен и да играеш на световни първенства. Мисля, че майка ти е права - ученето на първо място. Да, ти можеш да продължиш да си тренираш, спортът е здраве и също е важен, но успехът на Уейн Руни и парите на Меси няма как да ги постигнеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0a4cdcc327
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имаш шанс да станеш професионален футболист! Трябва само да си упорит и да не слушаш никой, дори и ваще! Ако вярваш в себе си всичко е възможно. В България спорта е на ужасно ниво за това тренирай си тука до 18 години и после отивай в чужбина. Гарантирам ти че ако наистина искаш това ще се случи. Успех и дано да съм ти помогнала! :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6f0e4fb5ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, разбира се !!! Следвай мечтата си, не слушай майка си. Това е твоят живот, трябва да послушаш сърцето си - ако наистина футбола е това, за което си мечтал - ДАВАЙ ! Мисля, че дори и да ходиш на тренировки, ще ти остава време и за ученето. Не се притеснявай, щом ти се отдава такава възможност, възползвай се от нея. Късмет и винаги слушай единствено себе си ! :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 866b0f3f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей, да майка ти е права, че е трудно човек да пробие без връзки и без да разполага с много пари(особенно в държава като нашата), но не и невъзможно. Повечето ДОБРИ футболисти са почнали точно така. Затова мнението на майка ти не бива да пречупва ентусиазма и волята ти. Живей живота, който искаш. а не този който родителите ти желаят. Товаче майка ти не те подкрепя говори само лошо за нея. На първо място 1 родител трябва да помога на дететото си и да го насърчаава да следва мечтите си, а не след време да обвиняваш нея затова че не си опитал. Щом са ти предложили пробвай. Никой футболист не е почнал да играе в най-хубавия клуб. Дали ще ставаш футболист, доктор, адвокат и тн. ВИНАГИ трябва да се стремиш да си най-добрия, за да успееш и за да те забележат. Самият ти трябва да вярваш в себе си и съмнението на околните да те мотивира още повече, за да успееш. Тренирай усърдно, влагай цялото си свободно време в това. Докажи на родителите ти, че наистина го искаш. Ако след това отново не те подкрепят седни и поговори с тях. Кажи им, че това е твоят живот и че ти сам решаваш как ще се развие. Че искаш да следваш мечтите си. Сподели им, че за теб е вжно те да те подкрепят и да се радват за предложението, което си получил. Напомни им че след някоя година ставаш пълнолетен и отношенията ви ще охладнеят ако нямат вяра в теб и в таланта ти. Замисли се щом се мешат в избора ти, вместо да се радват, че от 14годишна възраст си се насочил( има младежи които в 12 клас решават какво ще учат след това) след време какво ще стане? Сигурно и жена ти те ще изберат. Понякога човек трябва да приеме даден факт в името на щастието на тсвой близък. Така трябва да направят и те. Да те подкрепят и мотивират. По написаното от теб виждам. че имаш воля, дисциплина и талант, така че знай -АЗ ВЯРВАМ В ТЕБ. Късмет!!! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker