Защо не е хубаво да се яде вечер? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Защо не е хубаво да се яде вечер?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 3181 пъти
Здравейте,
от няколко дни се опитвам да се ограничавам, за да поотслабна малко, но ми е много много много трудно да не ям вечер, наистина не доумявам как има хора, които могат да ядат в 19ч. вечерта и повече да не сложат нищо в устата си, не изпитват ли глад? Аз цял ден уж все внимавам да не ям пържено, чипсове, боклуци, ама вечерно време към 9-10 като ми закаркорят червата не мога да не хапна нещо, просто няма да заспя от глад, толкова е тежко положението :D Вчера стана така и към 21:30 вечерта не издържах и си намазах филия с крема сирене и си нарязах 1 малък домат. Но после се замислих, защо не е хубаво да се яде след 19ч вечерта? Не е ли, защото храната не може да се преработи добре, преди да си легнеш да спиш? И си дадох сметка, че ако съм яла нещо в 22ч. вечерта, и си легна в 2 (както се случва всяка вечер), то това са 4 часа организма ми да преработи храната. Има хора, които се наяждат като прасета и веднага след това се пльосват да спят, тогава се дебелее, но при мен не е такъв случая. Ако хапна нещо леко и се помотая още 3-4 часа преди да си легна да спя, това повлиява ли негативно на отслабването ми? И още нещо, пак свързано с отслабването- чаша топла вода сутрин на гладно влияе ли на килограмите? И колко топла трябва да бъде, гореща като за чай или по-хладка...? Със или без лимон? Наистина може да звучи тъпо, но хич не съм в час. Надявам се някой да ми обясни и да не ме хейтвате много много, знам че не разбирам и въпросите са малоумни, но... надявам се да ми помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6de336efa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Всъщност такива диети с липса на хранене не са много успешни.
"... и си намазах филия с крема сирене и си нарязах 1 малък домат"- хляба е евтина алтернатива да се нахраниш. Спри тесто, то те наяжда и държи сита, но организма ти се нуждае от повече полезни хранителни вещества.
Намали въглехидратите на двуцифрено число / в грамове/. Тоест без сладки неща и високо захарни плодове.
Общо взето това е кето диета(ако искаш да отслабнеш). Никой не предполага, че хапването на мазно и протеини ще отнеме тегло.
/поразрови в нета за кетото и също така множество научни изследвания и факти, които доказват ползата му. /

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7a97858b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Няма никакво значение в колко часа се храниш, ще отслабваш ако приемаш по малко калории от колкото изразходваш без значение колко пъти на ден се храниш или в колко часа.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f868166eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Защото преди масово си лягахме 22 - 22. 30 часа, от една страна имаше само два телевизионни канала, които спираха до към полунощ, нямаше интернет, а от друга - трябваше да се става рано на другата сутрин, да се пътува за работа или училище. А обилно хранене и пиене точно преди лягане натоварва сърдечносъдовата и другите системи и пречи на заспиването, като този ефект се увеличава с напредването на възрастта. Ти ако лягаш в 2 часа, може да ядеш в 23. 00, за да не прималееш от глад. Друг е въпроса дали това късно лягане не е по-вредно и да си преосмислиш денонощния режим.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6de22c804a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ох, каква е тая глупост дето пишеш? Като искаш да отслабнеш трябва да ядеш, не обраатното. Въпроса е да ядеш месо, яйца, плодове, зеленчуци и ядки. И някоя манджа. Сладко по малко е добре също, но не трябва да ядеш много такова или пък чипсове и подобни глупости. Също така избягвай пърженото и спортувай. Звучи сложно, но е много лесно.

Отделно... аз ям и в 00:00 но съм си слаба, чувствам се свежа и всичко ми е наред.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e1784a1a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей,
вечер трябва да се яде, както сутрин се закусва и на обяд се обядва. След вечерята просто не яж нищо. Воля.
Сутрин е добре да се пие топла вода на гладно, но ако хапнеш и една лъжица мед е още по-добре, перфектно е и резен лимон.. най-добрият вариянт е: чай с мед и лимон всяка сутрин на гладно.. след това закуска.. и ако си от хората дето не могат без кафе- чак тогава пиеш кафето.
Поздрави :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 42bfe40e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   А, защо да не е хубаво? На мен ми става много добре, като хапна вечер.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9e0b58915b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това с чашата вода наистина си прозвуча тъпо... и то много. Да знаеш.. от вода (с калорийна стойност от 0) се надебелява... (съркастично казано).
Глупост... а вечер, не е ххубаво да се яде ако искаш да отслабнеш, независимо дали лягаш или не. Щом залезе слънцето, мозъка започва да отделя хормон, който намаля хабенето на енергия в тялото и го подготвя за спане. Това значи, че независимо дали стоиш до 2 или 3, тялото ти няма да изгори калориите, тъй като не хаби толкова енергия колкото през деня. Също така искам да добавя, че ако искаш да отслабнеш, добре е да лягаш рано 22:00-23:00. Първо, че няма да огладняваш, второ че спането влияе на глада и на много функции в организма. На кратко -
Лягаш късно = тялото полудява и се стресира
лягаш рано = влизаш в нормата, тялото се стабилизира.
Ядеш късно = допълнителни калории, стресираш стомаха
До всеки некомпетентен, който ще прочете коментара ми - КНИГИ, ПРОЧЕТЕТЕ КНИГИ НА ТАЗИ ТЕМА!
1 прочетена книга = по-компетентен
1 прочетен сайт = объркване възможност да се научат грешни съвети.
живи и здрави.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b7ee71e589
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

8.   Недей да ядеш преди да си легнеш. Тея хора дето ядът за последно в 19 си лягат в 21. Ако стоиш до късно може да ядеш до по-късно. Не знам дали има много общо с отслабването, но не е добре да имаш храна в стомаха като спиш, защото тя не се храносмила толкова.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9c77440e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз пия чай от коприва за пречистване на организма защото имам друг вид проблеми, но съм чувала че сутрин при някой хора им действал като разхлабване. Ами аз се тъпча вечер предимно, слънчоглед, сладко все ми се прияжда, а като се има на впредвид че вечерята ми не е оскъдна... и пак не мога да кача много, но дано да успея все пак. Казвали са ми че топла вода(поносимо топла) с лимон на гладно ставала за сваляне на коремчето.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 750b3c27d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виждaм че хорaтa понятие си нямaт от здрaвословнa диетa....
1 Чaшa топлa водa с лимон нa глaдно, половин чaс преди зaкускa, пречиствa оргaнизмa и помaгa зa освобождaвaнето от токсини и ненужни течности (които предизвиквaт целулит и подувaне, тоест 1-2 килогрaмa отгоре)
2 Вечер не е хубaво дa се яде тежкa и мaзнa хрaнa зaщото се смилa трудно и кaлориите които погълнеш нямa кaк дa ги изгориш, нaли ще спиш.
Нaй-добре хaпвaй повечко нa зaкускa, солиден обяд, нaблегни нa протеините (месо, яйцa). И вечер aко си глaднa, хaпни нещо леко-сaлaдкa, обезмaслено кисело мляко, corn cake (евтини, зaсищaт те и имaт сaмо 28 кaлории). Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0b3d667fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   След сън винаги съм зверски гладен. 10, как става този номер, ако не се горят калории по време на сън?!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker