Как да се покажа навън - лицето ми е ужасно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да се покажа навън - лицето ми е ужасно
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 3036 пъти
Здравейте! Преди известно време публикувах няколко теми относно бръсненето и проблема ми с пъпките в следствие от него. Обобщено: смених множество продукти, самобръсначка, кремове, гелове, сапуни, лекарства - НИЩО не помага. Не знам как да се покажа навън, цяло лято си намирам поводи да не излизам, просто ме е срам. Цялото ми лице на нищо не прилича, пъпчасал съм целия и това само защото реших да почна да се поддържам, да махна мустака и най-накрая да заприлича на нещо. То каква стана.. по-добре да бях ходил брадясал.

Прилагам линк за снимка на лицето ми в много близък план: http://prikachi.com/images.php?images/49/8903049J.jpg

Сами виждате за какво става въпрос. Ходих на лекар по въпроса, изписа ми куп лекарства, които тепърва ще започна, но едва ли ще има ефект, а дори и да има - както и при толкова прехваления Акне Аут ефекта ще е временен. А и то всъщност е логично да е така - аз на действието на лекарствата противодействам със всекидневното бръснене.

Вероятно най-червените "пъпки" са врастнали косми. Бръсна се основно по посока на косъма, но просто пак си остават и за да ги премахна колкото се може повече минавам и веднъж на контра. На всичкото отгоре участъците, които бръсна в областта на бакенбардите са някак си потъмнели, кожата ли е протрита не знам, но искам да си изравня "цвета" на кожата. Там е някак си потъмнели, отдалеч изглеждам все едно съм брадясал.

Този път сметнах за нужно отново да пиша, защото мисля проблема за много сериозен. На родителите ми не им пука и смятат това за нормално, многократно съм се обръщал с молби към тях, но те нямали вяра на лекарствата и обикновено предпочитат домашното лечение. Карат ме да се мажа с мед, сода, какви ли не глупости, които вероятно още повече ще ме влошат. Поисках да направя и някаква диета, те пък са против, трябвало да се храня стабилно, бил съм подрастващ. Чел съм тук в Spodeli, че хранителният режим е много важен. Трябва да изключа всякакви мазни и сладки неща, но ТЕ все повтарят НЕ, НЕ, НЕ и пак НЕ.

Благодаря предварително за споделените съвети. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5c8394ee30
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип с възрастта проблемът ще се израстне, но моят братовчед беше като теб и се оправи, след като спря хляба, сладкото, сокове, напитки, фаст фуд и почна да тренира за мускули. За 1 година възмъжа и нямаше вече и пъпки
Спри особено горните продукти. 21 дни се храни така и виж какво ще стане. Ако не се оправиш допълнително спри и мляко, млечни продукти и виж какво ще стане, дай време и на медикаментите да подействат
Много помага да отидеш на козметик. 35-40 лв. е процедурата, но много помага за момента.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0dedcb47a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами аз съм жена и мисля, че може би трябва да започнеш да си правиш някакви почистващи маски за лице.
Може би порите ти се замърсяват прекалено бързо и надълбоко и за това стават така лесно пъпките.

Друго не се сещам какво да предложа, дано да пишат хора решили вече такъв проблем.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b5242e3a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай с кислородна вода. Има вълшебно действие.
ИБР

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9fde968496
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Точно диета е решението или поне важна част от него. Мазилата само ще вкарат проблема навътре. Избягването на отрови не означава непълноценно хранене. Егати специалистите! .
Освен това, не се бръсни, а си подстригвай ниско брадата с машинка.
Бих ти препоръчал д-р Пашкулев като диетолог.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6dde27bc8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Спри веднaгa всякaкви мaзилa съдържaщи химия!
Спри всякaкви "лекaрствa" фaрмaцевтични.

Витaмин В комплекс. Пий всеки ден поне 3 месецa.
Нaтурaлно кокосово мaсло ще мaжеш след всяко миене нa лицето
Вечер прaви мaскa с aспирин- стривaш 2-3 aспиринa с мaлко топлa водa или кокосово мaсло, нaмaзвaш зaсегнaтите учaстъци или цялото лице и поне пъреите дни остaвяш мaскaтa зa цялaтa нощ.
Сутрин след измивaне, почиствaй с водкa, ( не мирише ) a после с няколко кaпки кокосово мaсло втрий и го остaви, попивa бързо и не стои мaзно.
Преустaнови бръсненето поне зa седмицa докaто зaпочне дa се "хрaни " кожaтa тaм.
Никaкви химии под никaквa формa освен aспиринa зa мaзaне.
Бъди търпелив, ще минaт поне две седмици докaто видиш ефект, но ти около 3 месецa докaто се изчисти и оздрaвее нaпълно кожaтa.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6b024ec5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   запознай се с високо мазнинното хранене.. или на английски LCHF (Low carb High Fat). Въгледирахите имат възпалително действие в тялото, щото клетките използват захар.. мазнини са приятелите на човека :) Много има изписано по темата, но тепърва се разбира истината.. ако въглехидратите бяха основният източник на храна, нямаше хората да са толкова болни и фарм. компании да правят трилиони.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d4670746de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Имах същия проблем.Гледам ти години не си писал на колко години си, вероятно тинейджър.
Купи си машинка за подстригване, върши работа и за брада не е като контрата, но е в пъти по-щадящ метод за бръснене особенно когато имаш такива проблеми.
Мазила има бол, чети и избирай.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9c3bd97460
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз съм мъж. Вече има тема за акнето и там публикувах моят опит с него когато имах акне. А иначе при тебе има два варианта. Единият да нямаш проблеми или поне не големи с пъпките ако не се бръснеш, и другият вариант е да си имаш акнето и със и без бръсненето. Ако си с вторият вариант за него е приложим коментара ми в темата за акнето, а ако си с първият вариант тоест проблемите да се появяват само в следствие на бръсненето то тогава бих те посъветвал да си вземеш електрическа самобръсначка Филипс. От най-евтините, без акумулатор, само на кабел, към 50-на лева са. Мега изгодна инвестиция в бръсненето. Толкова струват само няколко модерни ножчета Жилет, при това без самата бръсначка, които си заминават за броени месеци, а с електрическият Филипс ще се бръснеш десетилетия. Супер равномерно, без пяна, без нужда от автършейв даже. Само се измиваш лицето с топла вода преди бръсненето за да е по-лесно бръсненето, подсушаваш го добре и минаваш с електрическата. Никакво рендосване на повърхността на кожата, невъзможно порязване, никакво затъпяване и обръщане на косъма, раздразнението е в пъти по-малко от с ножче. В твоят случай ще е добре и да обтриваш бръснещите глави със спирт преди ползване.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1e0b8bfd34
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първото което ми изниква в главата е хранителен режим, както е казал номер 1 спри боклуците и започни хранителен режим - намали въглехидратите като цяло.

Второто за което се сещам АЗ(не знам дали ще проработи на теб, но при мен работеше) е да ги мажа с ракия/водка изобщо някакъв спирт

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5655753690
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Здравей!
Споделям с теб една изпробвана от много хора, а и от мен самата рецепта: Купуваш си от аптеката Салицилов спирт 1% (не повече от 1%, защото изсушава кожата хлорнитромицин на капсули. ) Разтваряш 6 капсули в спирта и разклащаш. Трябва да разклащаш съдържанието и преди всяко мазане, тъй като хлорнитромицина се утаява. Хубаво е да се мажеш с разтвора сутрин и вечер на чисто лице, като може да го мажеш и с тоалетно мляко, за да омекотиш кожата (преди да започнеш да мажеш с разтвора). Салициловия спирт струва около 1 лв., а хлорнитромицина (който всъщност е антибиотик), струва не повече от 2 лв. Определено помага много!
Успех!

Ж 23

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a339ba4ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво, че разсъждаваш така правилно. Не се затварят вкъщи, приеми се такъв какъвто си. Съветвам те да посети д-р Карабахчиев. Много добър кожен лекар. Работи в София; 7 ма поликлиника. За хр. режим наложително е. Има едно предаване по тв. канал ТУК "Болница за лечебно хранене". Там имаше такъв слумай, много по тежък от твоя. Човекът беше посетил много лекари, течение гной ужасно. Само с подходящо хранене за кратко време, беше видимо по-добре. Разломи се из нета. Много е интересно. Другото което е при ползване на бръснарски принадлежности, дезинфекцияай преди това и ползвам само ти. Същото важи да кърпата. Не се лекуват с измишльотините на вашите, остават белези.... Не пишеш на колко си години. Взимай сам решенията си е почни с прочистване на организма. И не се срамувай, ИЗЛИЗАЙ!!!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 80a13dffc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Послушай номер 1. Изключително важно е какво приемаш като храна. Вземи си масло от чаено дърво. Мисля, че се разреждаше 1:1 с базово масло, може и с вода. Има много силно антибактериално действие, дори се използва и при бактериални инфекции. Имаше и едно лекарство, май се казваше Зинерит - ама е за тежки случаи, провери го и него. В него има цинк, а той потиска някакъв хормон, който съдейства за образуването на акне... абе трябва да прочетеш. Също сребърната вода помага наистина, трябва да си "мажеш" лицето с нея, може и да я пиеш - има супер силно антибактериално действие.
Последно да допълня, че чаеното дърво помага страшно много - от личен опит знам.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 21a5774d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Пускай брада, сега е модерно.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: befcbb86e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Гледай сега, тоя проблем е много специфичен.
Пъпките ти са възпаления. За да ги има, значи хигиената ти не е много добра. Ползвай лична самобръсначка и я дръж на чисто място, ако трябва я почиствай със спирт след и преди употреба.
За да се успокои кожата ти, тя трябва да е в покой по-дълго време. Зарежи бръсненето за един-два месеца.
Щом имаш врастнали косми - ексфолирай. Най-добре е да го правиш с утайка от кафе, сигурно някой вкъщи си прави на машина. Ако нямате, провери в нета за натурални маски.
Ексфолирането става всяка сутрин, и не се прави преди космите да са почнали да поникват. Почвай да го правиш веднага след като почнат да поникват.
После се мажи с масло от пшеничен зародиш (на фирма Икаров, има го в аптеките). То успокоява кожата. Дръж го 15тина минути и почисти лицето с розова вода.

Ако спазваш тоя метод, зарежи всякаква скъпа медицинска козметика, тя работи само докато я ползваш. Ползвай само натурални продукти, ако искаш траен ефект.

И храненето - наистина спри газираното, джънк фууда, спри тестото и сладкото, и спри млечните продукти. Това са основните причинители на кожни проблеми. Ако не можеш да ги спреш за постоянно, спри ги за 6 месеца, после просто ги намали.

През кожата избива всичко лошо, което се случва с психиката и тялото ни. Успех!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: dea18f760d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Авторът: На почти 15 съм, скоро ще ги навърша. Тази тема написах, защото наближава заветния първи учебен ден и все някак трябва да ходя на училище, а мен ме е срам да излизам в такъв вид. Търсих нещо, което да ме оправи бързо още от юли месец насам, но каквото и да пробвах все не действаше, а оставяше след себе си лющеща се и суха кожа. Знам че принципно всички продукти против акне - домашни или медицински имат изсушаващ ефект, а точно това ще ме довърши.

Относно бръсненето - бръсна се от март месец насам. Тъй като имам приятели, които също като мен се бръснат и ги виждам, че са със супер гладка кожа, търсих всякакви възможни начини и аз да го постигна, НО НЕ става. Ползвам гел за бръснене на Жилет за чувствителна кожа и против раздразнения и техни самобръсначки, всеки месец вече се изръсвам по 20 лева за техните продукти, тъй като гледам да съм редовен със смяната на самобръсначките. Като за моя случай ме посъветваха да ползвам такава с едно ножче по възможност, обаче аз на Жилет не намерих такава, към момента ползвам Blue 2 съответно с 2 ножчета. Сменям ги в началото на всяка седмица, не искам допълнително да си дразня кожата. Обикновено първо минавам по посока на косъма и след това контрирам веднъж, за да постигна нужния резултат. Напоследък покрай "вманиачаването" ми да ги премахна тези пъпки спрях с контрата и съм само по посока на косъма.

За храненето - не съм много по диетите, но в ежедневието си гледам да се храня здравословно. Точно това, което най-много обичам трябва да го спра - млечните продукти. Абе, не можах да разбера - един живот живеем на тази планета и трябва да се лишаваме, за да постигнем даден резултат. Изключително тъпа история. Та, общо взето трябва да изключа всички храни от менюто си. Само плодове и зеленчуци, вода и евентуално ако е позволено да си правя сок сам с помощта на сокоизстисквачката вкъщи.

Ужасно е всичко, което ми се случва напоследък. Знам, че не съм единственият на този свят, но пък защо да не бях от изключенията, които почти нямат акне/пъпки.

Към номер 1: За съжаление аз съм от прекалено заетите ученици, които отделят доста от времето си за подготовка на домашни, уроци и проекти, старая се да съм сред отличниците и до тази година винаги съм успявал, надявам се и занапред. Това го споменавам, за да обясня защо не мога да си позволя да изляза да потренирам и аз малко. Пуснал съм леко коремче, незабележимо. Разбира се, че искам да го няма и да съм част от "плочкарите", но няма как просто. На този свят изглежда не можем да имаме всичко и ако искам да успявам в училище, то трябва да забравя за външния си вид донякъде.
Мои приятели почнаха да тренират усилено, но за сметка на това зарязаха училището и ходиха на поправителни, които пак едвам изкараха. Искам най-доброто за себе си, като всеки друг, но образованието ми е на първо място. Бая труд хвърлих, за да успеят да ме приемат в 8 клас и по-точно "системно програмиране" за тази учебна година и не смятам да съсипвам усилията, направени досега.

Благодаря на всички за съветите, ще ги прегледам внимателно, ще си запиша и ще изпробвам колкото се може повече от нещата. Смятам да променя начина си на живот, защото не понасям хората да са вперили очи в мен, не защото съм супер красавец, а заради обратното. :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: befcbb86e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Прочете ли коментар 15? Там имаш доста добри съвети ;)
А за млечните не го мисли - обичаш ги, защото в тях има съставка, която те кара да го правиш. Не е, защото просто си падаш по тях ;)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fe67f15aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторе, ти изобщо не попиваш, каквото и да те посъветваме!!! В другата тема го доказа нееднократно, сега си дошъл и тук. Очевидно си се омазал яко с неадекватните си действия и категоричен отказ да приемаш съвети. Сега трябва да спреш да си бръснеш мъхчето за известно време, така че кожата ти да може да се поуспокои. След това ползвай КРЕМ (КРЕМ! КРЕМ! КРЕМ! ), а не гел!!! Насапунисай хубаво с ЧЕТКА!!! Изчакай няколко минути, мъхчето да поомекне! И след това бавно минаваш и не биеш контра!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b142a625f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

19.   Използвай линията на Здраве Акне Стоп. Прави чудеса.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker