Косопад след отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Косопад след отслабване
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1782 пъти
Здравейте. Накратко, винаги съм имала проблеми с косопад. Последните два месеца отслабнах с 15 килограма и косопада ми се засили. Препоръчайте ми витамини и шампоани. Ако приемам витамини за коса това ще засили ли окосмяването по тялото ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 28ae4a202a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако винаги си имала проблем с косопада, то това не е от диетата, а заради хормоните. Провери си женските хормони.
Освен това 15 кг. за 2 месеца са прекалено много, освен ако не си над 100 кила или нещо такова. Сигурно не си променила нито начина си на живот, нито начина си на хранане, а просто си гладувала - не знаеш какво е полезно и какво не и ще се върнеш на изходно положение. Йо-Йо то ти е в кърпа вързано, освен ако не почнеш да спортуваш редовно и да минеш на режим с истинска храна - яйца, месо, риба, пълномаслени млечни продукти, масло, мноооого зеленчуци и умерено плодове. Без фаст фуд, без сладко, без чипсове, без глупости.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 89c63b8276
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си гладувала нормално. То от гладуване и зъби падат, и тялото страна и всичко :)...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0ac86db98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От авторката до номер 1 - въпросът е там, че не съм гладувала, месо и сирене ям абсолютно всеки ден със салати и плодове, ям и сладко, храня се нормално, но има моменти, в които неконтролируемо започвам да отслабвам от само себе си и всеки си мисли, че гладувам, а не е така. Също докато бях на почивка се храних до преяждане с месо, сладко и тестени изделия. От друга страна почти нямам време да се застоявам, непрекъснато съм в движение. На 17 години съм. А косата ми е руса, чуплива, тънка, беше се възстановила след подстригване преди месец, но отново се започна явно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 28ae4a202a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, ако ядеш сладко и тестено и отслабваш се изследвай за диабет тип 1.
Всеки здрав човек, който яде сладко и тестено пълнее. Някъде 1 кг. на година се слагат - малко звучи, но затова хората на 40 г масово са дебели, а на младини са били слаби.
С годините и без това отслабва възможността ти да отговаряш на захарните атаки от консумацията на горните храни....наблюдавай се, ако имаш диабет в семейството, веднага се изследвай, защото от тип 1 се отслабва много без причина и се умира без лечение.
Не си пишеш годините - може да си в период на растеш и затова да не пълнееш, но едно да знаеш - ако продължаваш да се храниш по този начин, не само косата ще ти окапе, но и още млада ще развиеш диабет. Сладко - 1 път в седмицата ако нямаш проблем с теглото, тестено, хляб просто не яж най-малкото заради глутена и другите боклуци в него.
Ако си слаба може с мярка да ядеш картофи и ориз, плодове 1 път на ден и внимавай с банани и грозде.
Падането на косата може да е на хормонална основа, но и може да е точно заради отключено автоимунно заболяване.
Направи си следните изследвания
Инсулин и кръвна захар
Щитовидната жлеза а се види,
ЖЕНСКИ хормони - естроген и прогестерон.
Ако имаш поликистозни яйчници е голям проблем.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e1ba764889
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   №4 е писала пълни глупости, диабетът е нещо което се усеща, особено този тип 1. Ако авторката имаше такъв проблем си нямаш на представа как щеше да припада по улиците като се натъпче с хляб и сладко.
Но от друга страна състоянието на авторката напомня за глутенова алергия.
Авторке иди в лаборатория и си направи изследване за алергия към глутен. Алергияята към глутен пречи на организма да възприема витамините от другите храни, съответно това води до необяснимо /изведнъж/ отслабване и косопад в моментите когато алергичният се пренасити с глутенови храни.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0ac86db98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Нямам проблеми с яйчниците, инсулина и нямам алергии. Имах предвид, че веднъж след като съм свалила килограмите, дори да ям повече през някои дни, не е толкова лесно да напълнея отново. Иначе никога не съм била чак слаба - от 70 до 90 килограма варира теглото ми, при ръст 176. Преди две години бях отслабнала по същия начин 20 килограма без особени усилия, в следствие на което също ми падаше косата. Но за две години успях да кача половината тегло, което сега пак свалих по същия начин - бързо и лесно, без да припадам от глад. Глутенови храни винаги съм яла. Разбира се логично е, че ако човек се върне към тъпченето с вредни храни ще напълнее отново. Точно това се опитвам да избегна - искам да си отслабвам и да се храня здравословно, всеки ден ям зеленчуци, месо, мляко и млечни продукти, яйца, ядки, но косата ми опадва. Всъщност, преди да отслабна преди два месеца, бях пълна и ядях всичко, но косата ми също падаше страшно, тогава се подстригах и беше спряла за около две седмици и пак се започна, но-още по-усилено. Косата ми е руса, с тънък косъм, чуплива, не я третирам по никакъв начин, и от дълго време се опитвам да открия правилния шампоан като съм опитвала от евтини до скъпи и прехвалени марки. И в резултат осъзнах, че пада най-малко когато я измия само с вода, но не е решение тъй като се омазнява бързо. За маски или лосиони да не говорим - пада много. Бих си взела витамини, но се опасявам, че от тях ще напълнея отново.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: eaf1341193
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Моята ситуация беше същата, докато гладувах. Косата ми беше една такава мазна, тънка, рядка. Ама след като напълнях с 5-6 кг. , знаеш ли каква хубава стана? МНОГО по-гъста, мога 5 дена да не се къпя и пак не изглежда мазна (не че го правя де), много по-здрава. Всичко е заради отслабването, особено ако си се ограничава много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker