Зъбни импланти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Зъбни импланти
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 3096 пъти
Здравейте. Пише ви момиче на 17 г. От няколко месеца ходя по ортодонти заради кривите ми зъби, но при когото и да отида ми казва, че дори и с брекети не е 100% сигурно, че ще се изправят и, че лечението с брекети ще излезне много скъпо и продължително и с майка ми решихме да потърсим други опции. Разглеждахме в интернет и попаднахме на така наречените "зъбни импланти"и "зъбни фасети". Цените им наистина са високи, но това за нас не е голям проблем. Искам само да попитам, ако има някой, който си е сложил зъбни импланти или зъбни фасети да ми отговори на следните въпроси, защото за мен е много важно.
1) Могат ли да се слагат зъбни фасети на криви зъби?
2) Когато ми се извадят зъбите, трябва да стоя няколко месеца без зъби, за да ми се поставят след това имплантите или се слага временна коронка или нещо подобно, което да имитира самите зъби?
3) Има ли шанс да се разклатят или да паднат самите импланти?
4) Колко време би продължило лечението? и възможно ли е за 1 ден да се извадят зъбите и да се сложат новите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: c2abb3f431
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, зъбни импланти и зъбни фасети са 2 коренно различни неща! При имплантите става дума за изкуствен зъб, когато твоят зъб е паднал. Не ти го препоръчвам на твоята възраст. Това е решение за хора без свой зъб, крайно решение. Завинтва се импланта в челюстта и може да причини големи проблеми в челюстта. Не е за млади хора, освен ако не си си загубила зъбите и няма друго решение.

Фасетите са обличане на твоя зъб с керамика. Също е за по-възрастни хора, защото това е много драстична интервенция - изпилва се твоя емайл на практика. ОК, 10-15 г. ще изкарат такива зъби, може и 20 г., но теб какво те топли? Ти си на 17!
Това е решение за хора с болни зъби, със зъби с наранен емайл. Може отделни зъби да си направи така човек, но не и цялата уста, не и на твоите години. Не е толкова скъпо - до 450 лв. на зъб, а имплантите са 1500-3500 лв., но пак ти казвам - не е заради парите, а ти просто ще останеш без зъби.
Който зъболекар се пробва да ти продаде горните две решения за криви зъби е за мен престъпник.

Въпросите ти също са тъжни - искаш да си изкараш ЗДРАВИ зъби и да ги замениш с винтчета?
Природата с милиони години е направила за теб идеални зъби, ти искаш да ги замениш с нещо, което съществува от 10 г. и не се знае колко ще съществува още
След 30 г. ще има съвсем други технологии, но ти може да нямаш челюст за зъби вече, когато ще ти трябва...

Като човек, които имаше криви зъби ще ти кажа да си вземеш или шина, или брикети. Аз на 16 г. сложих шина за смешните 150 лв. навремето, която ми регулира и дълбока захапка, и зъбите ми изправи.
Да, иска се търпение, да, сърби и боли, но резултатите са уникални и трайни.
Не всичко се купува с пари, миличка. Пази си решения като импланти и фасети за когато ти потрябват, за старини.
Щом имате пари си вземи най-хубавите американски брикети, има и прозрачни, носи ги 1-2 години и ще забравиш за проблема си.
Може да се наложи да се изкарат 1-2 зъба ако нямаш място, но до тук.
Тъжно ми е, че има такива ортодонти, които просто искат да приберат парите на хората, а после да си ходиш без зъби.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 022efe789e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле мале кой ви е заблудил така? На 17г да си вадиш здравите зъби или да ги съсипваш с фасети е абсурд!! Отиваш при друг ортодонт и слагаш брекети. Аз съм зъботехник, послушай ме. В никакъв случай не си съсипвай зъбите. Ще ти се оправят с брекети. В краен случай, ако няма място да се подредят правилно зъбите се изваждат два.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0336bd08ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей.

Преди време проучвах въпроса за импланитите, който те вълнува и теб.

Най-добре опитайте със скоби или брекети. Скобите могат да са както двойни, за горните и долните зъби, така и поединично, като може да се работи първо над горният или долният ред а после и на следващият по ред.

Успеха с имплантите може да се каже че е 50/50. Всъщност, ти си млада и ако имаш здрави зъби, не е удачно да ти се вадят. Това ще ти го каже всеки съвестен зъболекар. Имай в предвид че има и случаи в които имплантите биват отхвърлени от организма, така че не ги приоритизирай на първо време.

Фасети може да се сложат, но ако зъбите са ти криви, дори с импланти, пак ще останат такива.

Фасетите и имплантите биват виждани като превантивна мярка предимно от възрастни, които си губят зъбите по една или друга причина. Според мен опитайте със скоби. Аз също носех шини като бях по-малък, сестра ми също. Плюс това няма от какво да се срамува човек независимо дали носи брекети или скоби, дали на вън или само в къщи, защото това всичкото е за добро. Даже ако те притесняват подигравки, накрая ти би излязла със хубави зъби и усмивка, а други биха имали криви зъби. Има хора и които нямат и възможности да си оправят зъбите, но искат.

Най-добре говорете отново със зъболекаря. Това със имплантите е прекалено според мен, за твоята възраст. (Казано със замисъл защита на зъбите ти). Фасети могат да се сложат както на импланти, така и на самите зъби.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 75ca52471a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам имплант, защото се наложи да ми извадят преден зъб. При здрави зъби не се препоръчват. Може да не срастне с костта, може да направи възпаление по време на срастването, изобщо не е без риск. Всеки метал в устата е рисков. Трябва да се види дали венците и костта са здрави, ако не да се лекуват или да се изгражда кост.. Но дори при добри предпоставки пак не може да се елиминира риска, колкото и да е малък.

Процедурата отнема около година. Първо се вади зъба, на теб сигурно ще го умъртвят преди това, не знам. Чака се мястото да зарастне - 3-4-5-6 месеца, колкото е необходимо. През това време си с временна коронка. После се пробива костта с бормашина и в нея се вгражда импланта, венецът се зашива, пиеш антибиотик. Слагат ти временна корона, ако може, защото понякога чакат да махнат конците първо - 4 дена до една седмица. После ходиш с временната корона докато не срастне импланта, около 4 месеца. После ти правят постоянната коронка и я циментират. Всяка коронка е опасна за устата, защото рано или късно между нея и венецът се образува процеп, в който се задържат хранителни остатъци и се образуват вредни бактерии. Вечни коронки няма, все ще се наложи да я смениш. Ти си млада, в най-добрия случай два пъти в живота си ще я сменяш. Това са нерви, пари, време.

Също не трябва да пушиш с имплант и да поддържаш перфектна устна хигиена. Не само сутрин и вечер хубаво да миеш без да пропускаш, но и редовно с конец хубаво и професионално почистване минимум веднъж годишно (още разходи).

Пробвай с брекетите. Ще ги носиш 2-3 години и ще ги забравиш. С импланти и коронки ще се разправяш цял живот.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 032f205039
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Няма значение дали са ти криви ако си ги поддържаш.

мъж, 23

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8252e621ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Вадили са ми зъб. Продължи половин час и след това два дена бях като умрял.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 95e0addca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честно казано не съм много запознат със зъбните импланти, но ако съм научил нещо от лошия си опит със зъбите е че трябва да се стремиш максимално дълго да запазиш естествените си зъби, защото по здраво от тях няма. Малко съм скептичен дали зъбен имплант ще изкара 50 години(ако искаш на 67 да имаш зъби), докато за естествения зъб съм сигурен че с правилната грижа ще ти изкара до старини(има хора по на 40-50 години без кариеси! ). Пък и лечението с брекети ми се струва доста по безболезнено(при имплантите ако искаш да ти сменят всички зъби се правят 4 дупки в челюста и се слага цяло изкуствено чене, което си е една реална операция с възможни усложнения). Аз на твое място бих си сложил хубави брекети и бих ги поносил 1-2 години преди да помисля за импланти.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2850aadfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От авторката: А, ако си сложа зъбни коронки? При тях не трябва да се вадят зъбите и съм чувала, че може да се слагат и на криви зъби и цената им не е много висока

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0f5d5aa7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Импланти??? Да си извадиш здрави зъби и да си сложиш импланти на 17 години е ненормално! Казва ти го стоматолог...
За фасетите също трябва да ти се изпили здрава зъбна тъкан, което не е добре! Само на 17 години си, момиче!!!! Всеки естествен зъб е по-добър и от най-скъпия имплант

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 846b67adb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вие коментиралите сте ненормални или по скоро неопитни! Аз съм момче на 19г преди 4 години ми се случи инцидент паднах от колело и ми паднаха три предни зъба, сложих импланти и се чувствам много добре. И за ваше учудване съм жив, здрав и с красива усмивка, дори харесвам имплантите повече от собствените зъби, имплантите не болят не чувстваш проблем с топло и студено питие и в никакъв случай не се притесняваш да се усмихнеш.
Ако сте стоматолози е нормално да си мислите че е добре тя да запази няколкото криви зъба които има, мислите за професията, ако има хора с зъби вие ще имате работа, но като стоматолози вие не мислите за нейната психика. Как се чувства това младо момиче с няколкото криви зъба, дали тя може да се усмихне искренно, дали може да се зарадва изцяло без да мисли за неправилната си усмивка.
Съветът ми към авторката е, отиди на специалист питай въпросите си. На мен лично всичко стана за около три месеца. И не ходих без зъби. Като млад човек и раните от извадени зъби по бързо зарастват и всичко бързо минава. Спри да питаш по форуми а питай специалисти, отиди с точните въпроси в стоматологична клиника и питай.

Зъбни импланти - цени
 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker