Внезапна липса на мотивация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Внезапна липса на мотивация
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1395 пъти
Тази пролет и есента започнах да тренирам почти всеки ден и се хранех здравословно. Бях спрял всякакви боклуци и ми беше супер. Обаче точно преди да почне училището и в момента изобщо не ми се тренира, и се тъпча с боклуци. (Не съм качил кило, все пак не се тъпча буквално). Опитах се да тренирам, но сякаш съм поотслабнал и ще ми отнеме време пак да свикна всеки ден. Не знам сезонно ли е или...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 724045e5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дай повече информация - възраст, цели?
За отслабване специално 80% от резултата е от това което ядеш (по-скоро което НЕ ядеш), 10% е ген, 10% само е спорт. Прекалиш ли със спорта, си прецакваш целия организъм. Спри със спорта ако се чувстваш зле!
Всеки ден не се тренира, тренира се с акъл - високоинтензивна интервална тренировка за само 30 минути и то 2-3 пъти седмично, аеробично кардио 1 път седмично, спринтове 1 път седмично - това е. Най-много 2-3 часа НА СЕДМИЦА. Не се тренира като не се чувстваш добре!
Спането е по-важно. За 8 часа задължителни ако искаш да отслабнеш, защото само по време на сън се отделя хормон на растежа.
Също не пишеш какви „боклуци“ ти се ядат - ако са чипсове и солени боклуци, просто си се обезводнил - вземи си Магнезии 400 мг. и го пий 2 седмици, 4 дни поне пий всеки ден 1 чаша вода с лимон и 1 чаена лъжица сол. Така ще си набавиш най-критичните минерали
Ако ти се ядат сладки и тестени неща, значи от самото начало си ял грешните неща и не гориш мазнини, а само глюкоза - тоест отслабнал си вода и толкоз, но не си се научил да гориш мазнини. В такъв случай спри от раз всички прости въглехидрати - хляб, всичко от пшеница, картофи, сладко, ориз. Алкохол така или иначе.
Ако ти се яде богата на белтъчини храна (месо) ЯЖ!!!
Мазнини ако ти се ядат, значи може да имаш проблем с черния дроб.
Храни се с ИСТИНСКА храна - месо, вътрешности (дробчета), пиле С кожата, ЯЙЦА!!!! , истински млечни продукти, пълномаслени, риба, гъби, зеленчуци, салати, ферментирали храни като кисели краставички и зеле и така нататък, айрян 1 път на ден също е супер. Изхвърли маргарина и олиото и ги замести с масло и маз при готвене, а за салата - висококачествен зехтин.
2/3 от чинията ти трябва да е пълна със зеленчуци, шарени заленчуци. Внимавай с плодовете, защото съдържат глюкоза и фруктоза, а второто дори по-опасно, защото води до омазнен черен дроб. 1 път на ден плодове, сезонален плод, български плод за предпочитане, при възможност от село. Плодовете са все пак богати на витамини и фибри, но в мярка - не яж банани и грозде ако искаш да отслабваш. 1 път на ден плод. Не яж по-често от 2-3 пъти дневно и не похапвай!
Това е.
Не е голяма философия. И не брои калории, а просто яж ИСТИНСКА храна!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d5f699695e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за детайлния отговор. Лятото един месец карах на ниски въглехидрати, но уви мисля, че промяна освен на цифри нямаше, а пък без въглехидрати изобщо нямах желание да тренирам. Не мога и да схвана защо някои казват че е по-добре да се тренира повече, но да речем по 10-20 мин, а други по-рядко, но за 30-40 мин. Сега може пак да спра въглехидратите, но тъй като идва сезонът на болестите, това ще ме направи ли по-уязвим на болести, тък като нямам много опции за храна, когато нямам въглехидрати? Но все още не съм сигурен, мислех зимата и есента да натрупам малко мускулна маса, а пролетта и лятото да чистя. Плодове не ям много, освен банани, с рях мога цял ден, но знам че не е хубаво толкова много, но пък засищат а и сякаш спа по-добре. ПС: Забравих основното, 15г, (61 кг) целта ми е да си стегна и оформя тялото, а не толкова да отслабна, защото вече мисля, че съм почти в единиците за поднормено тегло (а и нашите ми казват че съм слаб, но съм си нормално изглеждащ)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 45e25e67b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хем е сезонно, хем може да е свързано с училище. Когато времето се застуди тялото естествено иска повече въглехидрати, за да се подготвя за зимата. От друга страна ако училището те депресира, тялото ти ще иска да изпита удоволствие чрез яденето на бързи въглехидрати, които вдигат нивото на серотонина.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker