На 12 съм и имам стрии! :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

На 12 съм и имам стрии! :(
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1453 пъти
Здравейте!
Проблемът ми е такъв, на 12 съм и имам стрии. Намират се в задните ми части и малко по гърдите. Забелязах ги това лято, но дори когато ходих на плаж банският ги покриваше и не се забелязваше. Споделих на вайка ми и тя каза, че е от сладкото. Така де намалих сладкото до минимум и проблема е, че нямаше промяната която си представях, че ще има. Започнах да ги мажа със ситно разбито кафе докато се къпах имаше малка промяна, но с времето спрях защото нашите казаха, че съм цапала много банята. Ужасно много ме е срам от това! Премисляла съм темата много пъти като повечето от тях са завършвали със сълзи.
Висока съм 1, 63 и тежа 52 килограма. Чела съм, че се появяват от рязко отслабвани или напълняване, но тогава нямах нито едно от двете. Преди месец започнах да се мажа с някакъв лосион за тяло след къпане, но не бях редовна и разбира се нищо не се промени значително. Наумих си, че ще го правя редовно и от близо една седмица го правя. Не очаквам рязка промяна, но скоро идва зимата и се надявам поне до следващото лято да има промяна. Натъкнах се на един "душ гел" против стрии и целулит в Фейсбук и видях, че много жени пишат, че са доволни, мислила съм да го поръчам до края на месеца.
Винаги съм си мислила, че когато стана вече голяма жена и имам мъж до себе си и като дойде времето той да се запознае с моето тяло, а аз с неговото, той да ги види и да се погнуси до толкова, че да избяга от мен. Наистина много ме е срам от себе си и най вече от тези "гадове" ако мога така да ги нарека. Моля ви в коментарите да напишете дали знаете някой по ефективен начин за премахване на стриите, мислела съм да се консултирам с лекар, но все още ме е срам. Съжалявам за правописните грешки и моля без хейтване в коментарите и без това е достатъчно гадно! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: b16240b3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, правилно си спряла сладкото, защото то е вид отрова, която ти прецаква и кожата, отнема ти от важни хранителни вещества и действително за твоята височина не бива да напълняваш повече. Стриите в твоя случай са в резултат на бързия растеж. Това е тъкън като при белезите - тя не изчезва за 1 седмица, но ще избледнеят с времето и тялото ти отчасти ще ги разгради
По-важно е да не допускаш отново да се случва това.
Два фактора са много важни - витамини А, С, Е и достатачно полезни мазнини в храната, а като мазило не давай пари за глупости, а просто се мажи с бебешко олио, с чиста маз на това място, но най-много помага мазането с кокосово масло. Скъпо е у нас, има го в био-магазините, но онлайн бурканче от 200 мл. е 10 лв., което е ОК, защото ще го ползваш дълго време, но ако не можеш да намериш друг вид масло естествено - може дори зехтин.
Също повиши мазнините в диетата си - яж много масло, защото е богато на витамин Е, които пък е витамин, важен за кожата. Зехтин яж, но и кажи на вашите да ти вземат от аптеката рибено масло - то за деца на твоята възраст и без това е препоръчително и майка ти като дете го е взимала, защото през комунизма са го давали дори в училище. Витамин Д3 през зимата също, витамин К, витамини А, С, Е, но чрез храната трябва да си набавяш, зехтин яж, мажи се дори с него, но гледай да е висококачествен. Маз чиста ако можеш да намериш (тя е бяла на цвят), няма мирис и се мажи, защото това е най-близката до човешката мазнина и ще попива там, където ти трябва - в дълбоките слоеве на кожата, не случайно бебетата ги мажат с маз.

Кафето за стрии се ползва, но няма ефект също.
Също е важно да не пълнееш повече, а да се стегнеш със спорт, така че ако мързелуваш или се извиняваш от физическо, използвай поне това да се стегнеш и се запиши на някакъв спорт задължително

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b77ca01abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила аз мисля че бях на 11 когато ми се появиха стрии. Сега заради рязко напълняване имам НАВСЯКЪДЕ стрии и въобще не ми пука.
Да не ти пука и на теб, момчетата няма да го забележат толкова бъди спокойна :) (сега съм на 21)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 47c02be3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Причината за появата им при теб е бързия растеж, както е писала н. 1. И наистина не прекалявай със сладкото, че не е хубаво, но ти със сигурност и сама го знаеш това.
Майка ти просто е искала да използва да те сплаши с това, та да хапваш по-малко.

Лошата новина е, че стрии не се махат с нищо. Поне за сега медицината не е напреднала достатъчно. Има разни измислени методи включително и процедури с едни иглички с ток, но ефектът е минимален и краткотраен. Не давай напразно пари за скъпи продукти с лъжливи обещания.

Каквото и да мажеш, ще си останат, така че свиквай. Сори, че ти го казвам, ама е така. успокоението е, че много момичета ги имат, така че бъдещият ти мъж/гадже едва ли много ще се впечатли.

Пък ти да не мислиш, че на мъжете телата и кожите са им перфектни. Я се огледай следващия път като си на плажа или на басейна, какви грозници има. Някои са толкова бели, че им прозират вените, други имат разни белези, трети с шкембета или с косми чак по гърба и т. н. Може и момчето да се притеснява ти да не се погнусиш от него :)

Но хич да не ти пука, това не е най-важното в любовта. Който те обича истински няма да "избяга от теб" по никаква причина, а още по-малко заради този твой "проблем" :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b16240b3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   н. 3, не е точно така - стриите с времето избледняват и почти изчезват. Също има много голямо подобрение ако човек ги маже с течен витамин Е и после отгоре с кокосово масло (попива много дълбоко и дърпа витамин Е). Това ако го правите поне веднъж в седмицата и често, ще се разгради тъкънта, която е като белег и ще се замести с нормална кожа. И нищо да не прави човек ако е здрав и има достатачно колаген в храната, с времето ще поразгради стриите и ще избледнеят много.
Не забравяйте, момичета, да ядете мазнини, за да можете да усвоявате нужните за кожа, коса, нокти мастноразтворими витамини. Също яжте белтъчини и колаген (кожа на пилето примерно), за да имате градивни частици за нови клетки за кожа, коса

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: eda307308e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз също имам, по гърба и задните части. Бях на кожен лекар и ми каза, че е от растежа и да играя възможно най-малко по физическо. Още не са се оправили, но избледняват.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 331d2c49fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никой мъж няма да те отхвърли заради стриите. Всички имаме несъвършенства по кожата и това е ок. Един ден като се влюбиш в някого и той в теб, ще видиш как ще се наслаждавате на телата си без да ви пука, но за това се изисква зрялост и освободеност, които на 12 е нормално да нямаш.
Не се притеснявай и бъди уверена такава, каквато си. Спортувай и се храни правилно, но не се вторачвай в малките неща. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker