Лошо ли е да се носи естествена кожа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Лошо ли е да се носи естествена кожа?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 3222 пъти
Какво е мнението ви за хората, жените по - конкретно, които носят естествена кожа. Става въпрос за елеците, които са хит в момента, направени от естествен косъм. Харесах си едно от сребърна лисица, което е черно - сиво. Но след като видях клип как мъчат животни и им дерат кожите ми стана изключително зле. Аз обичам животни и не знам, не мога да се пречупя да ги нося. Имам обувки от велур, но като се замисля за този елек ми става доста зле.
Вие носите ли и какво мислите? Дали тези клипове не са с цел от природозащитниците, някаква манипулация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: abe22f2db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тези клипове няма как да са манипулация по простата причина, че няма как без да убиваш дадено животно да му одереж кожата нали така?


Според мен тази кожа ще стои много по добре върху една сребърна лисица(както природата е отредила), а не върху теб.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f409bc282e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Невинни животни биват избивани, за да се правят дрехи. Ако не се купуват тези дрехи, няма да се избиват и животните с тази цел. Има прекрасни имитации. Потърси. Не ставай част от тази кървава индустрия.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7094efa0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Манипулация? !? Ти чуваш ли се какво изобщо говориш? !? Насилието над живи драни същества е манипулация? !?
Знаеш ли какво слънчице-имаме една такава фермичка в Стара Загора за норки ако не се лъжа-там правят такива елечета, палтенца и други боклуци за да ги носиш ти например-отиди там и издръж една работна смяна!!! После се върни тука и се напъни да напишеш колко гот ти е било там и виж ти природозащитниците как манипулирали хората-ма как не ги е срам. Облечи си кожите и излез на улицата да ти се смеят и гаргите-защото за един боклукчив елек са умрели от няколко до няколко стотин според вида-куче, котка, лицица, норка!!!
Ти виждала ли си я тая манипулация, кдето дерат куче, свличат му цялата кожа с кожодерски нож и то живее до 5 минути след това? !? Мога веднага да ти дам линк-за да видиш манипулацията в очите на това животно, което можеше само да мига!!! Настръхнал косъм да си чъвал/а? !? Затова ги дерат живи-за да е настръхнал косъма и да се котират елеченца, като това което искаш. Мога още куп подробности да ти кажа, но-отиди, купи си боклука и си го носи!!! Това си е твоя избор!!! Но не си позволявай да разправяш за манипулации!!! Дано админите ми одобрят коментара, защото има доста заблудени по темата тука

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: cd33e7cb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Толкова ли си безгръбначна, да търсиш одобрението на група непознати, повечето да не казвам какви... (погледни коментарите) Търсиш си тук някакви извинения, че да си вземеш и ти (или да не си вземеш) Да животни като лисици, биват убивани, заради кожата им. Някои пък ходят просто да ги ловят. Други пък ги изтребват, защото са вредители.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9c2444d55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Природозащитниците не са лоши хора. Те не мислят само за природата и животните, но и за хората. Забавно е... как ще затрием и себе си.

Не знам как ти го ражда главата това, че е манипулация. Ти как мислиш, че се случва всичко? Същото е и за месото и за гримовете, които ползваш и за много други неща. Хората са превърнали животните в роби за собствените си облаги. Аз въобще не бих се чувствал нормално и добре, ако нося нещо такова. Разбира се, като съм мъж би било странно, но общо казано. Мисля, че ще го преживееш и без това "прекрасно елече". Вярно е, че така няма да върнеш животното, но поне няма да носиш кожата на животно, което до преди да кажем месец е било живо и се е радвало на живота си както теб и както мен. Обаче после някой е решил, че хората обожават да носят чужди кожи, защото е "красиво, елегентно и меко" и го завлякъл... и невинното животно умряло по най-жестокия и болезнен начин. Разбира се нали за това са създанени животните?? Ако носеше кожата на някой съсед обаче, вероятно нямаше да издържиш да я носиш.

Преди някой да почне да филосовства - мнението ми не е такова, защото е модерно или прочие. Не съм веган.

Животните винаги са били част от живота ми и най-голямото ми щастие.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 686dfba845
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Разликата между елеците и обувките е, че все пак обувките са някак по-малки и не са толкова "явни" и показни като цялата топка косми, които си слагаш на гърба. С това в никакъв случай не казвам, че кожените обувки са нещо приемливо, но коженото палто просто лъха на смърт отвсякъде.
Моят съвет е да послушаш съвестта си, защото тя не бърка. Носенето на естествена кожа е гнусно, грозно и крайно просташко. Не стига, че влиянието върху природата ни е пагубно, ами и толкова открито да демонстрираме глупостта си, е прекалено. Моля те, не спонсорирай тези жестокости! Когато спре търсенето, ще спре и предлагането.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b55494646d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз обожавам животните и точно за това не ям месо и от години бойкотирам дрехите, обувките и аксесоарите от естествена кожа. Да, по-красиви са от тези направени от разни имитации, ама като си помислиш, че някое животинче е било убито само за да мога аз да парадирам с нова чанта и то за да я захвърля само след няколко месеца, защото модата се сменя... е, не си струва!
По-добре да си купя някоя чантичка от изкуствена кожа и да не да ме гризе съвестта, че заради моята суета някое животно е платило с живота си.
Особено ми е мъчно за дивите животни, защото хайде да кажем кравата като я убият, поне я и ядат. Ама да убиеш лисица или дива котка само заради кожата е престъпление! Да не говорим, че броят на дивите животни намалява и накрая заради глупавата ни суета ще ги гледаме само на картинка.
Така, че който иска да ме оплюва, но аз съм твърдо против носенето на каквото и да е от естествена кожа.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4fc804de18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И аз обичам животните,за това и не нося неща от естествена кожа.Елеците и на мен ми харесаха на пръв поглед,но...тези които са от еко кожа изглеждат зле(поне за мен),а кожа от лисица и дума не може да стане да облека.
Въпросът е,че тук всеки споделя мнението си.Аз не бих носила,но за разлика от повечето природозащитници не мразя хората които го правят.Не мисля,че е редно да си натрапваш мнението и вкусовете на другите хора...Наистина е дразнещо!И да,природозащитниците са лоши хора.От всичките ми месоядни приятели не се е намерил един,който да критикува и обижда решението ми да не ям месо или да не нося кожа,но пък почти всеки веган или вегетарианец се старае да обиди колкото се може повече различни от него.
Като сте толкова загрижени за околната среда,защо не слезете най-накрая от автомобилите си?Идете в планината-изчистете някое местенце!Засадете някое дърво!Кастрирайте котките пред блока,за да не се размножават и да произвеждат още тонове бездомни бебета.Свършете нещо полезно,вместо да плюете по форумите!

Лекарствата също се тестват върху животни,зарди фармацевтичната индустрия се изсичат тропическите гори...Като се разболеете -си стойте болни,не си купувайте лекарства,хвърлете медикаментите на баба си в коша!Като сте почнали с радикалната глупост, поне продължавайте с пълна пара!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 31ce31741b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Дaли би било мaнипулaция aко видиш лисицa облеченa в човешкa кожa? По един много лицемерен нaчин е подaден въпросът ти.
Прaво кво си знaеш, но имaй в предвид едно- плaнетaтa може дa оцелее без теб, без животните- НЕ! Дори природa не може дa имa без тях. A товa колко ще и е било приятно нa лисицaтa дa я дерaт, че ти дa се нaкичиш с "модерен елек"...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0b417f04a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Индустрията много напредна, има вече изкуствени кожи, които добре имитират естествените. Най важното е, че не се скубят. Едно кожухче от естествена кожа, щеше да ме превърне в хулиган. В заведение си вечеряхме, на съседната маса дойде дама с такъв кожух. Като го събличаше, такива космарлаци се разпръснаха, че ми напълни вечерята с косми. Идеше ми да вдигна скандал, но сервитьора подмени порцията. Не си вземай дреха от естествена кожа, Господ е дал на жените приятна естектвена кожа, не ви трябва друга.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5739b28829
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   ако ти харесва елекът, си го купи, ако имаш морални или други съображения срещу това, недей. ако питаш за моето лично мнение, бих си купила (жена съм).
не разбирам обаче какво те бърка мнението на някакви непознати от нета. убиването на животни е свързано с много индустрии - за храна, дрехи, чанти, колани, обувки, лекарства, козметика... далеч не са само естествените кожи. просто сега е модерно да си еко-био активист и да скачаш срещу всичко що не е веге или веганско :-) просто хората не се замислят за колко много аспекти от живота се използват животински продукти и скачат срещу най-очевидния - кожите с косъм, а това си е чисто лицемерие. мога да повярвам, че на някого наистина му пука за животните, ако отиде в колиба в гората и яде корени.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f5702b5c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Има много добри имитации на кожи. Красиви са. А също има много съвременни материи, които топлят по-добре от естествените кожи. Аз спрях да нося кожи преди доста години и съм доволна.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b9de94976c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Разбира се темата е чиста провокация на някой кучкар и "природозащѝтен" лумпен, може и от женски пол.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 50fc45e321
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   На мен винаги са ми били зловещи тези кожи.. Все едно съм навлякла труп върху себе си (не че е далеч от истината).
Щом се чудиш, защо не потърсиш елек от имитация на такава кожа?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1736cd3d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не се патлай. Освен ако не е за 2000 лева, е много малко вероятно да е направено от истинска лисица.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b3b300ae84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   От години не нося естествена кожа,не ям месо и не си купувам козметика,тествана върху животни.С годините сме превърнали тези беззащитни същества в наши роби и ги експлоатираме,без изобщо да се замислим,че и те също изпитват болка.Има толкова красиви модели от изкуствени материи,не се подлъгвай и не ставай част от тази безмилостна експлоатация над животните.Защото плащайки за дадения продукт в магазина,всъщност все едно че плащаш на някого,за да убие животното,следователно ти самата ставаш убийца,колкото и крайно да звучи.Когато го кажа на някого ме мислят за странна,но аз така възприемам нещата.Надявам се и ти да се вслушаш в коментарите тук и да не ставаш участник във всичко това!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 922b1a5ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Нося.
Обувки особено никога не бих си купила някакви изкуственяци.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f1f149050c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   "че някое животинче е било убито само за да мога аз да парадирам с нова чанта и то за да я захвърля само след няколко месеца, защото модата се сменя. "

1. Ами ако не е!??
Ако е убито, за да бъде изядено (вегетарианец/ка ли си!?? ) и СЛЕД това кожата е използвана за обувки/чанта?
2. Ами защо ти трябва чанта за парадиране!?? Не ти ли трябва за носене на неща е нея!?
3. А някой кара ли те насила да се водиш по модата и да зи консуматорка, която захвърля вещите след няколко месеца!??

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 59461f1217
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Не. Всички ядат месо и убиват. А лъвът лошо ли е, че яде други животни? Така е устроен света. Природозащитниците вероятно са свързани с рекламирането на продукти от изкуствен материал и затова правят тези клипове. Истината е, че на никого не му пука за животните и хората и показател за това е дереджето, на което сме всички.
Щом се притесняваш не ги носи, но ако решиш - вземи си. Лично твой избор и никой не може да те съди.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b55494646d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Да, номер 18 вегетарианка съм от близо 20 години.
Колкото до чантата, да те светна, че нещата можеш да си ги носиш и в чанта от друга материя.
И ок, няма да е изхвърля след няколко месеца, но след да кажем 1-2 години ципът ще се повреди, подплатата ще стане на дупки и тогава със сигурност ще трябва да я изхвърля.
Колкото до това, че животното може би е било изядено. Ти за колко изядени лисици си чувал? ! Много ясно съм го написала, че по бих го преглътнала ако става дума за нещо направено от телешка кожа (пак ми е ужасно мъчно, но телето поне е било изядено), но много животни не се ядат, а се убиват само заради кожата. Е, това вече е престъпление! Да не говорим, че има и много видове заплашени от изчезване по същата причина. Та кой си ти, че да убиеш рядко и красиво животно само за да се разхождаш после с палто от еди-си-каква кожа? ! Ами ако някой ден стане модерно носенето на дрехи от човешка кожа? Какво и хора ли да почнем да убиваме заради модата?
Номер 7

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7aeacb9278
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не, не нося и никога не бих носила дрехи, обувки, чанти и пр., от кожата на одрани невинни животни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4c5278765e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ям месо, но много рядко. Мисленето ми е като вегетарианка и искам да съм такава. Нямам нищо против тези, които ядат месо, нито пък веганите и вегетарианците. Обаче полудявам, когато някой почне да ми говори как животните са за това. Ние също сме ЖИВОТНИ, просто сме еволюирали. Няма "царство хора", спрете да мислете че сте господарите на света. Човечеството само ще се погуби. 21 век има толкова начини да оцелеш без да си купуваш шибани естествени кожи, без да ядеш месо и без да караш автомобил. Има огромна разлика между тележка кожа и лисича. А това, че и хищниците убивали.. Вие връзка с главния мозък имате ли? Лъва има нокти и зъби и без месо не може да оцелее. Хората не могат да убият един заек с голи ръце, нито пък могат да смилат сурово месо, а само сготвено. Могат да оцелеят и без него. Да не говорим, че лъвовете убиват за храна и оцеляване, а не за собствените си облаги.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5655434125
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Хора вие чувате ли се? Толкова ли е трудно да разберете, че тези животни, които се използват за кожи, са изкуствено отглеждани, в изкуствени хабитати и ферми, от хора, което означава, че те НЕ биха могли да съществуват, ако човек НЕ ги създава. Убийството на тези изкуствено отглеждани животни НЕ нарушава естествения кръговрат на природата. Същото е и с птичето, телешкото, заешкото, свинското и т. н, които присъстват ежедневно в менютата ни. Разбира се, говоря за животни които не са защитени, против съм унищожаването на такива, които биват убивани в диви условия като бракониерството и ловът на тигри, например.
Любовта към животните няма нищо общо с това да си нахранен и облечен, това е в природата на човека, това е в кръвта ни. Колкото и да се правим на морални, колкото и да сме 'еко', нека си признаем с ръка на сърцето, че тялото ни винаги ще иска мръвка и палто в студените зимни дни. Момиче, ако искаш да си купиш елек, отиди и си го купи с чиста съвест, защото бизнесът с кожи никога няма да престане, никога! Така сме устроени, така сме еволюирали, за сега ние сме на върха на хранителната верига, след време може би някой друг ще е и ще ни култивира за свои лични облаги.
Ж17

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a2423d16f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До номер 25: Всъщност към настоящия момент има доказателства, че човешкото тяло не е създадено да яде месо. За да не се отклонявам от темата, потърси в интернет, за да се увериш сама. (Дори съвременните лекари препоръчват да се яде месо максимум два пъти седмично, защото носи вреда. )
Друг е въпросът, че животните, които са специално отглеждани за месо, живеят в безумно жестоки условия. Тъпчат ги с антибиотици и хормони (те остават в месото и преминават в нас, като го ядем), държат ги в тесни клетки и още, и още... Така че едва ли са много щастливи, че са живи... ТЕБ ако някой те отглежда, за да те убие и междувременно те изтезава, едва ли ще се чувстваш добре...
Не съм веган или нещо подобно, но нека си отворим малко очите какво се случва.. дори да оставим настрани жестокостта към животните, нека помислим какво ядем, защото тялото един ден си отмъщава...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0ded19cf0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   20, 18 съм!

" Ами ако някой ден стане модерно носенето на дрехи от човешка кожа? Какво и хора ли да почнем да убиваме заради модата? "

Е, нали ТОЧНО това ти казвам!! Че НЕ Е нужно да си празноглав консуматор, който се води по "моди"! Чети с разбиране, ако обичаш!

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4c5278765e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Номер 25, тези животни са живи същества също. Странно... не ям месо, не нося естествена кожа или тележка и то само понякога. И съм жива? Жива и щастлива. Няма как да престане като постоянно някой купува. А знаеш ли, че и защитените видове бива издирани, АМА НА КОЙ МУ ПУКА нали сте много красиви? Нямаме нужда от много неща, но заради шибаната си суета хората не спират и не спират да съсипват всичко.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5655434125
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Аз съм 25. Всеки умира. Това е животът. Някои на 2, други на 20 трети на 120 години. Какво значение има всичко това, което говорим и правим, като един ден се превръща в блед спомен. Не се тормозете за неща, които не бихте могли да промените. И без това човек достатъчно е затънал в собствената си тиня.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1d0eea0bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Носенето на изкуствени кожи и обувки е много по-вредно за природата, защото я замърсява. Изкуствените кожи са направени от найлони, които замърсяват, тровят и както вече стана явно, биват изгаряни и ги дишаме. На всичкото отгоре са много евтини, купуват се много и понеже са некачествени бързо отиват на боклука. От там се изгарят и ги дишаме, тровим природата, климата се изменя.
Едно палто от естествен косъм е екологично, то не замърсява, а и никой не си изхвърля палтото от лисица на боклука, за разлика от многото якета, обувки и чантички от изкуствена кожа, която се разпада след няколко години. Под разпада, нямам предвид, че изчезва и не замърсява, а че започва да се къса и бива изхвърлена на боклука.
За мен хората трябва да имат дрехи и обувки само от естествени кожи и да са много качествени, да се използват дълго време. Такъв пример е коженото палто. Купуваш веднъж и носиш години, виждаме бабите които носят палта от своята младост.
Когато претендирате, че някоя си жена носи изкуствена кожа, не бъдете лицемери и се замислете дали вие не вредите повече на животните и на природата с използването на изкуствени дрешки, пластмаси в големи количества, кутийки и какви ли не боклуци, които отиват в моретата и океаните и въздуха. И разгледайте снимки на морски животни и птици, костенурки загинали заради тези боклуци. И то загиват животни от еко системата, а не такива които се отглеждат във ферми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker