Страх от игрището/провал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Страх от игрището/провал
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1343 пъти
Така, здравейте, хора. От известно време тренирам волейбол, първоначално нещата се получаваха, но после започнах да си мисля за това какво мога да объркам, дали някой ме гледа... Обикновено по време на тренировка, през разгрявката нямам проблем, а и да имам се съвземам лесно, но когато треньорът каже "Време за игра, първи гейм! " се стъписвам. Влизам в игрището и се опитвам да съм позитивна, но само мисля за това кога ще изляза и какво ще объркам. Позицията, в която искам да играя, е разпределител. Днес, след лека травма на ръката, се върнах на тренировка и докато разгрявах с едно момиче нямах никакъв проблем- аз вдигам, тя забива, посрещам, всичко беше тип-топ, защото не мислех за нищо. Казвах си "сега ще направя това, сега ще направя онова" и така нататък. Треньорът забеляза, че се чувствам добре днес и ме пусна да вдигам на мрежата. Тренираме с момчетата, които до един са по 180-190см. Когато ми се наредиха няколко такива, пак се стреснах. Ущипах си бузите, защото това ме успокоява, и си казах "Спокойно, можеш го". Едно момче ми подаде топката и въпреки че тръгнах уверено в последния момент в главата ми гласчето прошепна "Няма да стане" и топката отиде в мрежата. Вдигната топка в мрежата! И така през цялото време се червях от срам и правих едни и същи грешки отново и отново, въпреки че го осъзнавах. Стреснах се още повече и по време на игра само седях и нищичко не свърших. Блеех през цялото време, чувствах се като вкаменелост. Попринцип бързината, отскокливостта и точността твърдя че ги притежавам, но каква полза от това когато не можеш да се събереш на едно място че да ги използваш?? Моля за съвети как да повдигна самочувствието си на игрището, благодаря ви предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: aced280fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми, то ти трябва като цяло самочувствие. Няма такова нещо като игрищно самочувствие.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c38db5789a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът е там, че прекалено мислиш. Прекаленото мислене проваля всичко. Казвам ти го от личен опит. Старая се да работя над това да не мисля прекалено.
Почне ли да мисли много човек, всичко заминава..
А тия гласчета в ума ти не ги слушай въобще!!! Те това искат, да им се вържеш и да те провалят. Трикът е просто да не им обръщаш внимание или да правиш както мен, т. е да им отвръщаш, но позитивно. И при мен ги има доста често даже, ще дам пример с най-обикновена ситуация. Слизам по стълбите. Гласче в главата ми:" Сега ще пропуснеш стъпало, ще паднеш и ще се пребиеш. " Но аз му отвръщам: "Да бе, мечтай си" или "Не знам какво се опитваш да постигнеш, но не действа" и нищо не става. И във всякакви такива ситуации ми изплуват някакви гласчета в главата, които се опитват да ме стреснат, но моля те, не им позволявай.. Ти трябва да контролираш ума си, не той да има контрол над теб. :) Това е най-трудното от всичко, но определено е ключът към успеха. Всички провали идват от притеснение, страх и вечният въпрос: " Какво ще си помислят другите? " бори се срещу страховете си, изолирай ума си от неприятните мисли, отвръщай им позитивно. Контролирай ги ти, а не те теб. Не знам доколко бях полезна, но искам да ти пожелая адски много късмет и успех и им тегли майната на тия глупави мисли, по-силна си от тях :) Не знам дали има човек без тях и дали можеш да ги спреш, но можеш да не им се поддаваш, което е важното и правилното.
Искам да те прегърна супер силно <3
Бъди щастлива!! ^^

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 088e0cc902
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Като не ти е комфортно значи просто не е твоят спорт. Защо не пробваш нещо друго? Може би друг вид тренировка ще ти е по-приятен? Ако даден спорт ме кара да се червя и притеснявам не бих изтърпяла и пет минути.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4999c609d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мен затова винаги ме е било страх да се занимавам със спорт. Не, че това помага, но поне знай, че е нормално и не само на теб ти се случва. Пробвай да си даваш почивка понякога като зациклиш така ако имаш възможност. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker