Защо никой не вярва в мен ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Защо никой не вярва в мен ?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2646 пъти
Здравейте, пиша Ви с надеждата, че ще намеря подкрепа тук. Всичко започва от там, че никой никога не е вярвал в мен. Играя футбол от началото на съзнателния ми живот, започнах тренировки на 9-10. Тренирах около 2-3 години без спирка в един от най-добрите отбори в столицата. Спрях за известно време, но футбол не спрях да играя. Като бях на 15 отново реших да започна. Хората ме познават и виждат, че имам наистина талант. Вече на 16 ще имам шанса да тренирам и с мъжкия отбор, НО. Като цяло още като бях на 9-10 ми някой от роднините ми казваха цитирам, , Късно ти е, нищо няма да стане от тебе, , Беше ми много обидно, никой от тях не ме беше виждал как играя. Казваха ми, че футболистите много по-малки вече са ги взимали в големи отбори, което е ясно, че не така. Има хиляди примери. Та за това винаги мотивацията ми изчезваше. Това беше и причината да спра да ходя на тренировки, защото винаги като се говореше за това какъв искам да стана те буквално ме смазваха. Казват ми, че училището е най-важно за мен, а и че имало достатъчно места за шофьори и продавачи. Аз и заради това спрях, просто винаги са ми давали насоки без да ме попитат наистина аз какво искам. Мисля по цял ден за него, не пропускам тренировки, но винаги с подигравка гледат. Преди да реша да започна отново с футбола почнаха да ме болят капачките и отидохме на доктор. Той каза, че трябва да спра с футбола, защото съм дюстабан и много ще ме боли. Та аз бях просто отчаян. Направих си стелки, възможно най-хубавите. Доктора ми каза, че няма никаква надежда футболист с дюстабан, а пък нашите и те, че си губя времето. Та аз на пук на всички започнах отново с тренировките. Тренирам си от 3 месеца сериозно и слава богу след като започнах нямам никаква болка. Вече малко съжелявам, че като по-малък се депресирах и бях тъжен като някой ме подценяваше, тоест всички в моето семейство ме подценяват. Говорят ми само за училището и как не съм учил. Всъщност не се имам за прост, даже се имам за интелигентно момче. Казват ми, че в мен виждат бъдеще като шофьор... Но като се замисля сега тези неща ме мотивират. Мотивират ме да тренирам още по-здраво. Имам чувството, че си избиват комплекси, защото никой от тях не е преуспял. Хората, които най-много ме, , хранят'' всъщност са искали да станат футболисти, каква ирония.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3b22cff48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   По- вaжно е ТИ дa вярвaш в себе си. Знaм, че е стрaшно дезмотивирaщо когaто всички "пеят" своите си рaзочaровaния проектирaйки ги върху теб, но ти просто не зaбрaвяй, че те говорят от СВОЙ опит. Твоят предстои.
Цялото ми детство ми се повтaряше кaк моятa мечтa е мирaж сaмо, че е изключено дa се прехрaнвaм с товa, че в Бългaрия е aбсурд дa печеля кaто моден дизaйнер.
Е, години по- късно, в другa държaвa, почти нa шегa продaдох първият си модел зa 2800 евро, после рaзбрaх, че съм "прекaрaнa" с ценaтa, но вече ЗНAЕХ, че могa, че тaлaнтът ми струвa скъпо :)
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 37eb93f6dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Значи ваще до някъде са прави. Но това, че не вярват в теб и не те подкрепят не ти помагат по никакъв начин. Футбола е гадна работа за съжаление и в България е много трудно ако не си в първите две нива. Знаеш го сигурно. Но ти трябва да се бориш и да се доказваш и да се опиташ да успееш. Ако не се получи не се предаваш и продължаваш напред. Отделно вашите нямам представа как може да казват, че бъдещето ти е като на шофьор, след като ти дори не желаеш да ставаш такъв. Това е много гадно да ти казват какъв да станеш. Успех и не се предавай.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6a672cccec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Здравей! Няма значение дали другите вярват в теб. Важното е ти да вярваш в себе си. Забелязал съм, че нещата извън нас не причиняват определена реакция - наслада или болка, защото те идват от нас. Това е стар механизъм - изгаряш се, но чувстваш болката едва, когато електроимпулсите стигнат до мозъкът ти, а болката е просто предупреждение да си махнеш ръката от огъня. Така е и с твоята емоционална болка, че околните не те разбират. Нямаш контрол над обстоятелствата, но имаш контрол над възприятията и реакциите си(поне психологически, ако не физически). Но единственото, което има значение е, че какво искаш ти и какво обичаш да правиш ти. Повярвай, ти си късметлия, защото много хора изживяват животите си без да намерят някаква страст. А ти имаш такава - футболът. Щом си я открил, преследвай я докрай. Може да станеш футболист, може да станеш треньор, може да станеш спортен журналист. Марк Твен е казал: 'Двата най-важни дни в живота ти са: 1. Денят, в който си роден. 2. Денят, в който разбереш ЗАЩО си роден. ". Ако това е, което те вълнува, гони го докрай и не слушай другите. Ние, околните, сме царе в това да съдим и да убиваме мечти. Беър Грилс ги нарича - "Крадците на мечти". Защото, ако сега допуснеш външните обстоятелства да те смачкат, да те уплашат и да убият страстта ти, очаквай това да се повтори и за напред. Трябва да се опълчиш на обстоятелствата и да защитиш себе си. И това ти го казва човек, който беше уплашен, смачкан от обстоятелствата, и който прекара доста години от живота си в страх, депресии, тревожни състояния. Защото навремето не се преборих. И сега ми е много трудно, защото сякаш съм изпуснал всички влакове, и не знам какво да правя, но вярвам в мечтата си(колкото и да е мъглява), и че един ден ще я осъществя. :) Успех! П. С: Гледай "Роки" или подобни филми да се надъхаш, или чети примерно автори като Наполеон Хил, които те вдъхновяват и мотивират. Виж биографиите(в уикипедия дори) на Меси, Кристиано Роналдо, Рибери, Златан - през какъв ад са преминали, колко са били отхвърляни, за да стигнат до мястото, където са сега. Важното е да не се предаваш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b98def4204
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Важно е да те стимулира мачкането на околните.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 80ef3bd63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ама чакай малко... как очакваш другите да вярват в теб след като ти самия не вярваш в това което искаш да бъдеш?


Представи си Арнолд Шварценегер. Да не мислиш, че никой не го е подценявал? Сега виждаме резултатите - мъж скала.

Хубаво е да имаш втори вариант, но нищо не ти пречи да тренираш футбол. Може би един ден ще си новия Роналдо? :D

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 68a1443c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Не е ирония, а житейски опит, с който се опитват да те предпазят. Да можеш да станеш футболист - от окръжните групи до в най-добрия случай Б група, където ще трепериш месец за месец дали ще ти дадат пари за хляб. У нас има малко стабилни клубове дори и в А група, а надолу всичко е ден за ден. Така можеш да изкараш грубо до 30 години, ако преди това не се контузиш - случва се на много играчи. Ти дори имаш и хронична предпоставка за това. И като приключи това какво ще правиш? Дори играч като Трифон Иванов след кариерата си фалира и заложи цялото си имущество. Ти няма да имаш и какво да заложиш. Може и да имаш талант. То в България е пълно с футболни таланти. В това отношение превъзхождаме и Германия, но никога няма да постигнем техните успехи, защото при нас организацията е на принципа на шуробаджанащината.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fabcb79705
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не трябва да позволяват на всеки дебил да има деца..

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5344539d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Здравей, аз съм момиче на същата възраст като теб.
Искам само едно да ти кажа, животът си е твой и ти можеш, а и трябва да правиш това, което обичаш. Изобщо недей да слушаш вашите, а продължавай с тренировките и им натрий носовете. Накарай ги да се срамуват, че са ти говорили така. Вярно е, че в България няма кой знае каква реализация, но знае ли човек на теб може и да ти се усмихне късмета. Ако ли не здраве да е.... поне няма след време да се чудиш какво ли е можело да стане ако беше опитал.
Повярвай трудно се живее с подобни въпросителни....

Успех ;)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f5feb2ecc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Важното е ти да повярваш в себе си. Но, зарежи футбола. Футболът е само един смешен спорт, който би могъл да ти донесе много болка и физически травми. Аз никога не бих позволила на синът ми да играе футбол. Глупаво е и е загуба на време. Българският футбол не е нито на нивото на европейският нито на нивото на световният футбол и никога няма да бъде. Кога български футболен отбор е бил европейски или световен шампион? Никога! Ти самият може да си добър футболист, но един добър футболист отбор не прави. Освен това, утре някой връзкар може да заеме мястото ти, а ти да си останеш само с мечтите. Дори и да се реализираш като футболист, след 30 г какво ще правиш, освен ако не си станал богат - има скъпо платени български футболисти в чужбина. В България заплатата на футболисите в големите отбори също е висока. Но след края на спортната ти кариера, как ще продължиш по-нататък. Бъдеще като шофьор - ужас. В краен случай може шофьор на тир, но ти препоръчвам по-добре платена и по-престижна професия. Банков чиновник, мениджър, адвокат. Каквито и решения да вземеш, ти пожелавам успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b248fb28cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Е, да си шофьор не е лошо. Имам познат който мечтае да е шофьор на тирове, но не може, защото е баща на две малки деца и няма как да отсъства дълго. Поуката от тази малка история е, че ако имаш мечта тя е важна, защото е твоя мечта, а не на другите и там където те виждат провал-ти трябва да виждаш пътя към щастието си.
Честно да си призная, аз не обичам футбола, не го разбирам и ми е крайно скучен, но това е моето мнение. Ако, се чувстваш обиден, че не харесвам мечтата ти-не трябва! Всеки има право на мнение, но не бива да оставяш другите да ти дават наклон на *** (сещаш се).
Ако, искаш да те подкрепят стегни се в училище, малко. Тренирай си и си гледай уроците и докажи, че си достатъчно отговорен, че да можеш да взимаш решенията си-сам.
Знаеш ли, колко примери съм видяла за хора, които са били тъпкани от семейството и близките си. На които им е казвано, че са провали, а в момента следват мечтите си и работят това което искат... Ти си спортист и би трябвало да знаеш. Едно е да играеш с вярата, че ще спечелиш, друго е да си мислиш, че ще загубиш и само да убиваш времето на терена. По-добре да дадеш всичко от себе си и да се провалиш, от колкото да не опиташ и цял живот да се чудиш какво би станало, ако се бе държал по различен начин.
Не се отказвай от мечтите си, момче! С в един толкова материален свят, мечтите са едно от малкото неща, които не се купуват и продават. Не живей по чужди правила. Животът е твърде кратък, за да го пилееш за неща, които не обичаш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6a672cccec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   От коментар номер 3 - Не слушай тези, които ти казват да оставиш футбола! Ти решаваш какво искаш и ти го гониш. Футболът нямал бъдеще, нямало развитие, не бил платена и престижна професия, и т. н... Типично посредствено мислене! Не позволявйа на такива хора да оформят пътя ти. И няма да си новият Роналдо, защото не си Роналдо а ще си самият си ти. И друго нещо важно, което съм забелязал в успешните хора, е че те не вярват, че са добри. Вярват, че са най-добрите!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d4e368e2e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спрях, да чета още в началото историята ти!
Това са бели кахъри, аз колкото негативни коментари съм изтърпяла от дядо ми...! Още в 1-ви клас няма да завършиш при положение, че не знае дали уча или не. Започнах, да се занимавам, с народни танци пак няма нищо, да стане. Имам 14 години, като професионален танцьор, а дядо ми до ден днешен ме критикува и не вярва в мен! Така че изобщо, да не ти пука.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker