Бръснене на брадата с електрическа машинка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Бръснене на брадата с електрическа машинка?
преди: 7 години, 27 дни, прочетена 3481 пъти
Здравейте, мъж на 33г., досега съм се бръснел само с най-обикновена метална самобръсначка от три части със сменящи се ножчета. От многото бръснене, косъма на брадата става по-гъст и дебел, затова съм решил да почна да се бръсна с електрическа машинка, мисля, че така няма много да се подхранва косъма, и брадата да расте по-гъста. Въпросът ми е, машинките за бръснене, удачен избор ли са? с тях всеки ден ли трябва да се бръснеш, докато косъма е къс, въобще как бръсне една такава машинка, при гъста брада, като става въпрос за машинка в рамките до към 130лв.?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 26 дни
hash: 26742db5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей Авторе. Разбирам проблема ти и ще ти дам моето мнение защото аз имах същия проблем в далечното минало. От около 40 г. аз се бръсна се ел. машинка и съм повече от доволен. За сведения аз не живея в БГ. и не зная колко може да струват качествените ел. бръсначки. Аз ползвам BRAUN series 5. Виждам, че вече има до серия 9. Напиши в google WWW. BRAUN. COM/shavers. Иди по-надолу и в ляво ще видиш да пише male grooming, а малко по-надолу, пак в ляво, пише electric shavers. Там вече можеш да гладаш различните модели и да си избираш. За цените в БГ дори да струват повече от 130 лева пак я купи защото това са най-качествените ел. бръсначки. Ако добре се грижиш за машинката ще те изкара доста години. Тези машинки са и на ток и на батерия и работят на двоен волтаж-220 и 110 волта. Желая ти успех в търсенето.

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: dba4f6e9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз си имам електрическа машинка за около 30 лв. и си ми върши много добра работа. Обира всички косми безпроблемно.

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 12dc2ad9df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това, че брадата ставала по-гъста от бръснене, е мит. А ако си мислиш, че с машинка, ще ти стане по-рядка или косъма ще стане по-тънък или нещо подобно, дълбоко се заблуждаваш. Аз също пробвах да мина на машинка едно време, уж да става по-бързо, но нито става по-бързо, нито по-ефективно.

Първо, че не става гладко и ако искаш да си гладко избръснат трябва всеки ден да се бръснеш и пак няма да е съвсем гладко. Ако искаш да си леко набол, това до някъде е решение.

Второ, поддръжката изисква време, не е като да се бръснеш със самобръсначка. След всяко бръснене трябва да разглобяваш машинката, да я чистиш с четка, да я миеш, да я оставиш да съхне, да я зареждаш и т. н. За мен това си е излишна загуба на време и излишна разправия. А някак не ми е комфортно да я оставя с космите до следващото бръснене. Отделно самото бръснене отнема повече време. Не е като със самобръсначката да минеш 2 пъти на бързо и да се обръсне мястото. Трябва да се минава бавно и по няколко пъти. Особено някои места като под брадичката например се бръснат доста по трудно и дори да минеш няколко пъти, пак може да остане не много къс косъм. Пък и ше трябва да се бръснеш доста по-често - вместо примерно 3 пъти седмично 7 пъти седмично или поне 5, ако не ти е проблем да си брадясал през почивните дни. Както и да го гледаш си е загуба на време.

И между другото тия тримери, дето са уж за бръснене, не са никак добри. Класическия тример, който е за коса, върши много по-добра работа. Не се лъжи по скъпи машинки, които уж са специални със специални приставки и всякакви глупости. Аз така се излъгах и дадох една камара пари, а един приятел си купи обикновена машинка за коса за 20 лв и вършеше по-добра работа. Дори и фризьорката ми каза, че обикновените машинки вършат същата работа, че и по-добра.

Според мен не си заслужава тая разправия и толкова пари да даваш, но ти си знаеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 26 дни
hash: 29f542fa67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Само едно уточнение към първия коментиращ: въпросът не е за електрическа самобръсначка, а за машинка за подстригване. Към автора- гледам синовете, с машинката, с машинката, току хванат самобръсначката. Ще ги питам и ще ти пиша.

 
  ...
преди: 7 години, 24 дни
hash: f278168e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До № 1, от автора. Проверих, машинка BRAUN series 5, струва към 360лв., в България. Много е скъпа, ще си взема нещо около 80 лв., има и такива и то на filips.

 
  ...


...
преди: 7 години, 24 дни
hash: 2c2470d84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се занимавай с глупости, най-доброто е Gillete mach3 и гел за бръснене. Познавам хора които се бръснат с машинка и то изобщо не бръсне гладко.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 23 дни
hash: 26742db5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм №1. Авторе, наистина за БГ 360 лева са много. Щом не ти позволява дохода за braun вземи си filips. Аз толкова съм свикнал с ел. бръсначка, че не виждам как мога да живея без нея. Но аз също пътувам по широкия свят и е много неудобно да нося със себе си сапун, четка, бръсначка. Braun e универсална, в която и държава да отида няма проблем. Пропуснах да спомена, че от Нова Година спрях да се бръсна цялостно. Писна ми толкова години да се бръсна през ден-два. Сега съм си оставил брада, но я оформям така, че изглеждам като професор. Пак я оформям през два дена, но това ми отнема не повече от 5 минути. На запад брадите станаха на мода, виж ако на теб ти отива брада защо и ти не опиташ. Пробвай.

 
  ...
преди: 7 години, 10 дни
hash: a2d045faf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Честно казано, при мен обикновените самобръсначки вършат по-добра работа, отколкото електрическите. Бях си взел ел. Philips за 120 лв. и изобщо не ми хареса резултата. Сега се бръсна с Mach 3 и съм супер доволен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker