За макросите и егото във фитнеса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

За макросите и егото във фитнеса
преди: 7 години, 1 ден, прочетена 1741 пъти
Здравейте! Натурално трениращ съм и ходя на фитнес от около половин година. Проблемът при мен е, че имам нужните знания да следя калориите си, но не се придържам към тях. Все още живея със родителите ми и да кажем си готвя през целия ден, следя си протеина, мазнините и въглехидратите, но за вечеря майка ми е наготвила нещо, което много обичам и веднага се мятам на него. После се чувствам разочарован от себе си, защото осъзнавам, че няма как да постигна желаните резултати по този начин. Въпросът ми към трениращите е - как спазвате хранителния си режим, въпреки че около вас има толкова изкушения?

Вторият ми проблем е свързан с това, че винаги, когато отида да тренирам, макар и формата ми на някой упражнения да е ужасна, аз слагам колкото мога тежести, винаги се стремя да ги увеличавам, защото знам, че по този начин се постигат резултатите. Но какво става - започна всичко по мен да ме боли и да пука, а наистина искам да тренирам в дългосрочен план, а не няколко години и да спра заради контузия...

Моля, някой да ми даде някакви съвети как да предотвратя горните два проблема, благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 часа
hash: d8456c32ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За храненето - Ами става с воля. От помощ ми е знанието, че не е правилно и винаги си казвам, че тази храна, няма да ми е полезна в дългосрочен план. А и говори с майка си. Обясни на жената, че не искаш да я обидиш, но трябва да спазваш даден хранителен режим.
И ако си мислиш, че като живееш сам, ще е по-лесно... В грешка си. Аз доста често забравях да си презаредя хладилника, и за вечеря се случваше или да е сандвич с каквото има останало, или да е поръчка от близките пици и бургери. Но с времето се научих.

А сега за тежестите. Нека първо ти кажа едно - загряването е от изключителна важност. Бях на 15 и всеки, който познавах тренираше, било то във фитнеса, на стадиона, бойни изкуства, колоездене и прочие. Всеки един треньор казваше да се загрява. Повечето не слушаха, защото не усещаха вреден ефект от това, че започвах тежки силови тренировки без загрявка. Сега същите, имат проблеми със ставите, болки в кръста и прочие. А повечето са на 25-26 години. Аз нямам, а мога да ти кажа, че отделях по 30 часа за тренировки на седмица, но винаги загрявах и съм от малкото хора, които нямат такива проблеми.
А сега за тежестите - Не се натоварват излишно. Направи си програма с фитнес инструктора и я следвай. Ако тежестите ти олекнат, тогава качвай, но ако ти е трудно, екстра натоварването само ще те нарани. Ходиш на тренировки, за да се чувстваш и изглеждаш добре, а не за да изпитваш боли и пукане. Ако трябва, говори с личен лекар. Става въпрос за твоето здраве.

 
  ...
преди: 7 години, 7 часа
hash: a3fb206121
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По първия въпрос - просто заживей сам. Тогава много по-лесно ще спазваш режима, а и това си има куп други предимства, които ако ти ги кажа сега, няма да ме разбереш, докато не ги изпиташ сам на гърба си.

По втория - не се прави така. Това, което го правиш, не ти носи никаква полза, а дори напротив. Щом те боли, значи все още не си готов за такива натоварвания. Претренирането има обратен ефект, защото не можеш да се възстановиш пълноценно.

Не е въпроса да тренираш с голямо натоварване, а да си постоянен и да правилно да преценяваш натоварването, за което към момента си готов. По този начин си вредиш и психически, защото се отчайваш, че не напредваш. Представата ти за напредъка е грешна. Увеличаването трябва да става плавно и в синхрон с физическата ти подготовка. Акцента трябва да е върху продъжителността и постоянството в тренировките, а не в бързите резултати. Бързите резултати, ако изобщо се случат, са нож с две остриета. Водят до прегряване и при най-малкото отпускане след това ефекта изчезва. По-добре по-бавно, но ефективно, отколкото да се пънеш без резултат.

 
  ...
преди: 7 години, 5 часа
hash: bc89c38b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   По въпроса за храната - всичко е въпрос на дисциплина. Аз лично не виждам смисъл да ям junk food, да пия газирано, алкохол и т. н. просто защото виждам как се отразява на външния ми вид и по-лошото - знам колко опасно може да бъде в дългосрочен план.

Колкото до тежестите - правиш ОГРОМНА грешка, както повечето новаци. Колкото по-бавно и "чисто" правиш упражненията, толкова повече се натоварват мускулите, съответно толкова повече растат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 69e5c26be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Огромна грешка е това с вдигането на много тежести. Само ти се набиват ставите и кръста. Тренира се на дълги серии, но с по малко килограми. Примерно по 30 на серия, и се получава и сила и напомпване и релеф. Пробвай този метод. Даже и с гирички става.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 26f9fca16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   За храната, аз лично никога не съм внимавал какво ям. Разбира се големи буклуци, като безалкохолно и шоколад вечер не ям. Иначе даже и тортичка си похапвам ако е сутрин, с кафенцето. Алкохол и цигари - абсурд. За 6-8 месеца във фитнеса правя по голям резултат от някои дето спазват супер строги диети и тренират от 2-3 години. (лошото при мен е, че прекъсвам за дълго време, заради пътувания, а загубиш ли форма после е трудно)

За тежести - те хората ти го казаха. Като си сложиш тежести повече, правиш точно обратното за това което си отишъл. И само си губиш времето. Даже и без контузия ще се откажеш бързо, защото тялото ще трупа трайна умора, без да си почива. Това е най-значителната причина, защо хората и бързо се отказват.
Аз лично като си сложа например 60кг на лежанката докато не мога да направя 15 повторения с лекота, 2-3 ходения, не слагам 65кг. За гръб по същата логика. Направи си подобна схема. Т. е. увеличваш тежестите разбира се, но много бавно. Бъди търпелив. И недей да влизаш в разни концепции и стереотипи. Най-важното при фитнеса (80%) е редовното ходене. Нито храната, нито тежестите имат толкова значение, колкото редовното ходене. И тук говоря за поне 4 пъти на седмица. Ако ходиш рядко, по добре не ходи. Даже през останлите 3 дни можеш пак да ходиш за корем и да бягаш, това може да и ти е почивката.

На второ място по важност бих сложил правилното изпълнение на упражнението и правилната физ култура. Без да се кривиш, без паразитни движения, без "cheat"-ене.
Ако правиш тези две неща - редовно ходене и правилни упражнения ще видиш резултата много бързо.
Пак ти казвам - разбира се, че храната е важна, но особено ако метаболизма ти е бърз (аз ходя по голяма нужда 2 пъти на ден поне)няма нужда да се вкарваш във филми. Така че недей да тормозиш майка си ;)

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bc89c38b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Старай се да правиш максимално чисто упражненията. Ако искаш да градиш маса, прави 8-12 повторения, ако искаш релеф - повече повторения с по-малко тежести. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c47b2e3d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не слушай коментарите.
Не е вярно че с повече повторения се прави релеф, релефът се прави главно чрез яденето. Изключително важно е да прогресираш силово, а не да намаляш кг, когато сваляш. Същото важи особено като искаш да качиш кг.
Виж aesthetic by science, прочети им статиите и ще разбереш за какво говоря.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 447109b38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Autor:

Номер 7, благодаря че се включи както и на всички останали със смислени коментари. Иначе знам, че това са глупости за повторенията и релефа, и аз гледам ABS :D

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bc89c38b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Номер 7, абсолютно вярно е, че с повече повторения се прави релеф. Следя няколко фитнес канала в Youtube, които са на професионални бодибилдъри и всички се обединяват около тезата, че маса се прави с 8-10 (макс 12) повторения. Всичко над 12 е вече за релеф.

Логично е, че когато правиш по-малко повторения, но с по-голяма тежест, изграждаш повече мускули. Например, ако правиш лежанка 8 повторения със 100 килограма, ще изградиш много повече мускули, отколкото ако правиш 15 повторения с 50 килограма. Проста логика.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c47b2e3d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 7

Ммм, не мога да се съглася. Виж повечето чуждестранни канали, аз по принцип главно такива следя. Мускулната маса се изгражда на маса, както и релефът се постига главно чрез промяна на калориите в хранителния режим.

момиче / 19г

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker