Прикриване на акне и зачервявания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Прикриване на акне и зачервявания
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1850 пъти
Здравейте! От заглавието се подразбира, че нямам перфектна кожа и това много ме притеснява. Аз съм на 16 г. и не съм от момичетата, които си падат по грима и като цяло не използвам нищо освен спирала и коректор, спиралата наистина ми подчертава очите и ги прави по-големи, но проблемът е, че нямам от най-перфектната кожа и доста често ми се появяват пъпчици и зачервявания и то най-вече в областта на носа и около носа. Когато си сложа коректор си мисля, че се прикриват, но приятелките ми постоянно ми казват, че не съм си размазала коректора добре или че почва да се разтича или дори, че се е изтрил. Супер некомфортно ми е. Излизам с нормално лице и няколко часа след това всичко се изтрива и гледката е отвратителна. Това е една и от причините да не излизам с момчета, защото като ме видят през първите минути и изглеждам нормално и след известно време лицето ми става все по-зле и по-зле, а сега както е и топло времето, положението е още по-сериозно. Ще ми дадете ли някакъв съвет как да прикрия тези пъпки или най-добрият вариант е как по-точно да ги махна. Какви маски да си правя, някакви кремове ли трябва да слагам и ако да - какви? Предварително ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 070df476a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Акне Аут Актив Лосион е единственото нещо, което ми помага, но е на спиртна основа, което изсушава кожата. Прецени дали ще е подходящо за теб.
Кожата около носа е по-мазна, така че ще е добре да си правиш парна баня и после внимателно и с чисти ръце да изстискаш, ако имаш, бели и черни точки. Има една черна китайска пилинг маска, която е много популярна напоследък. Аз си я взимам от китайски магазин, но ако не намираш, може да си поръчаш от продавалник. Сваля мъртвата кожа, почиства порите и боли, но резултатът е страхотен.
За да стои гримът добре, кожата трябва да е ексфолирана и почистена. Разрови се из нета за добра основа за грим и по-добър коректор.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1d1f233d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен е най- добре да отидеш на добър дерматолог, когато имаш тази възможност. Ще ти предпише скъпи неща, но лечението си заслужава.
Иначе е важно да изградиш хигиенни навици като сутрин и вечер миеш лицето си с подходящ гел или скраб. Аз в момента ползвам Blackhead Control Facial Scrub на Beauty Formulas. Имат доста хубави неща. Eucerin и Garnier също не са лоши. Спомням си, че през годините ползвах Анефуг, който наподобява на фон дьо тен, и Зинерит, но последното е спирт и трябва да се внимава с него, както и с всякакви други спиртове, тъй като могат да раздразнят кожата. Към почистването може да добавиш и ползването на мицеларна вода или мицеларен гел.
За ежедневно прикририе ти трябва малко фон дьо тен и пудра. Прекрасно те разбирам за носенето на подобни неща, защото и аз не ги обичам, но в малки количества не вредят, а точно обратното. Като фон дьо тен ползвах BB Cream, но съм чувала, че Буржоа и Ла Рош са по- добри, обаче са на по- високи цени. Като марка пудра ти препоръчвам Манхатън, която е антибактериална, но пак е на по- висока цена, ако не - Констанс Карол също е добра.
Последното нещо, което ползвах като крем против акне, беше на Здраве - Акне Стоп. Обаче след всичките кремове през годините съм забравила доста имена.
Ще е добре често да посещаваш козметик, който прави почиствания и маски с био масла. В Ютуб има клипове за домашни рецепти против акне, може да провериш.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c34f39e018
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей :)
Аз имам същият проблем, но при мен е със зачервяването. Около носът ми постоянно кожата ми е зачервена. Използвах коректори, Биби-кремове, но както ти каза-разтичат се след 2 часа и става още по зле. Купих си матираща пудра /чисто бяла е на цвят/ и е от порядъка на 7-8 лева. Нанасям коректор само на пъпките ако ми се появят и около очите. Да, пудрата пак се маха след два часа и трябва да нанесеш наново, но не е толкова фрапиращо, когато се разтече коректора или Биби-крема, изглежда си нормално, и е много естествено, не се забелязва. Надявам се да съм ти помогнала :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a406b687c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, дете!
Аз не съм на 16, а и на 16 нямах акне, но на 42 имам, при това кистозно и от няколко години.
Гадна работа си е... Лично аз съм пробвала всичко подходящо, което е на пазара включителни и скандално скъпа козметика, антибиотици и т. н.
Няколко съвета. Първо - отиди на дерматолог и си направи хормонални изследвания. Ако има отклонения, в лошата новина има и добра, могат да се коригират. Избягваш сладко, млечни продукти, кафе... не е задължително да е свързано със храната, но има храни, които обострят състоянието.

Само медицинска бяла козметика, най-добре да се посъветваш с лекар (дерматолог), не козметик. Аз правя и химически пилинг и използвам ежедневна козметика с алфа хидрокси киселини, но не съм сигурна до колко това е подходящо за толкова млада кожа.

Козметиката, която ползваш трябва да не е комедонна, т. е. да не затваря порите. Червени петна и пъпки се покривът със зелен коректор. Има такъв на Биодерма (цялата им серия Себуим е за контрол на секрецията на мастните тъкани). Фон дьо тен-а също трябва да е некомедоннен. Един ценово достъпен вариант е loreal indefectible 24h matt, а освен това е доста траен.
Темата е безкрайно обширна и за съжаление без вълшебно решение, но важното е да вярваш, че и това ще мине. Успех!

Лора

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: efc5652301
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мила, можеш да пиеш чай от коприва. Но не на пакетчета а смляна. В началото почваш с по една чаена лъжичка да речем в около 2 чаши вода и се пие по няколко пъти на ден (3-4). Но не я вари а стопли водата почти до кипване, сложи копривата и затвори, за да я запариш. Пиеш я когато истине напълно. Ако се вари губи ефекта си. Постепенно увеличаваш дозата и след една седмица примерно стигаш до около 2 супени лъжици и с това количество си караш оттук нататък. След 15-20 дена максимум повече няма да ти излизат пъпки, а старите ще започнат да изчезват. А и ще се почувстваш по-енергична и ще се наспиваш за по-малко време. Аз съм момче на 25 години и това ми помогна, защото до миналата година имах пъпки, което е много гадно и смешно на тази възраст. Успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ffb175a01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, аз съм завършила като козметик
-(средно, квалификация документ)..
Най-вероятно е да имаш мазна кожа...
Тя се среща най-често в пубертета (както в случая си ти)
Козметика, която ползваш може да не е за теб (важно е да знаеш какъв тип кожа имаш, за да използваш точно такава козметика, която няма да получаваш, , лъщене" или както каза самата ти по-зле и по-зле да става)
Може да си закупиш във всяка аптека
На. Марка -Амрита лосион с розмарин
Който е 120 м за около 5лв... Всяка вечер преди лягане почисти лицето си с него (ако искаш може и да нанесеш крем, както си прецениш) сутрин когато станеш пак го почисти или преди да нанесеш козметика, (аз лично почиствам хубаво лицето си преди да нанеса козметика)
Коректор, който ще ти оправи проблема с зачервяването на орифлейм -от едната страна е зелен от другата си е обикновен коректор
Използвай маски за лице на клеопатра от аптеката до 1лв са най-много..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c377cf6f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също имам проблемна кожа и бихте посъветвала да се консултираш с дерматолог, и да ти предпише някакви кремове или лекарства, защото със самолечение става по-зле. Също така е хубаво да избягваш грима, защото запушва порите и се появяват повече пъпки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker